A BMW M8 Competition Gran Coupé, 2020, F93, BMW Individual Ametrin metálfényezés, rézsútos oldalnézet

BMW M8 GRAN COUPÉ

BMW M8 GRAN COUPÉ

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ, BMW M8 GRAN COUPÉ ÉS BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

A BMW 8 Gran Coupé M modellek figyelemre méltó sportautók – négy ajtóval. E járművek a BMW M mérnöki virtuozitását ötvözik a BMW Luxus Kategória exkluzivitásával, hogy ily módon luxussal fűszerezzék az általuk nyújtott kivételes vezetési élményt. Ön három letaglózó teljesítményű változat közül választhat: a BMW M850i xDrive Gran Coupé a teljesítmény, a hatékonyság és a kényelem különleges szimbiózisát képviseli. Az M xDrive-val ellátott BMW M8 Gran Coupé kimagaslóan exkluzív aurájával és dinamikus karakterével ejt ámulatba. A kínálat legextravagánsabb tagja, az M xDrive ellátott BMW M8 Competition Gran Coupé pedig, amely megdöbbentő erejével ejt rabul, a nagy teljesítménnyel párosuló luxus legtisztább megjelenési formája.

 

Bővebben

A BMW M8 GRAN COUPÉ ÉS A BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ FŐBB JELLEMZŐI

KATTINTSON AZ ELSŐ PILLANTÁSRA FELISMERHETŐ NAGY TELJESÍTMÉNYÉRT

BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, elölnézet, mozgás közben

PÁRJÁT RITKÍTÓ TELJESÍTMÉNY

A NAGY TELJESÍTMÉNYŰ M TWIN POWER TURBO 8 HENGERES BENZINMOTOR

A BMW M8 Competition Gran Cupé nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotorja elképesztő, 625 lóerőnyi (460 kW) teljesítményt és 750 Nm nyomatékot hoz ki a maga 4,4 literes hengerűrtartalmából. Az autóversenyzésből ismert hengersorok közötti kipufogóleömlő optimalizálja az M erőforrás gázreakcióit. A két darab Twin Scroll turbófeltöltő gondoskodik az optimális erőleadásról és ezzel a kivételes teljesítményről – úgy az úton, mint a versenypályán.

BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, rézsútos elölnézet

VEZETÉSI ÉLMÉNY A LEGFELSŐ FOKON

A BMW M8 GRAN COUPÉ ÉS A BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ HAJTÁSLÁNCA ÉS FUTÓMŰVE

A BMW M8 Gran Coupé és a BMW M8 Competition Gran Coupé – mindkét modell M xDrive-val ellátott – valami egészen kivételes szintű vezetési élményt nyújtanak. Mindez a kimagaslóan fejlett – versenyautós géneket hordozó, a BMW mérnöki virtuozitását hűen jelképező – hajtáslánc- és futóműkomponensek tökéletes összjátékának köszönhető. A vezetési élmény legfelsőbb foka minden egyes másodpercben.

BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, oldalnézet

ÍGY FEST EGY IKON

A BMW M8 GRAN COUPÉ ÉS A BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ KÜLSŐ DIZÁJNJA.

A BMW M8 Gran Coupé és a BMW M8 Competition Gran Coupé új, sajátos dizájnnyelvvel gazdagítja a luxus sportautók világát. A dinamizmust sugárzó orr, a lendületes kupésziluett a finoman lefelé ívelő tetővonallal, valamint az atletikus far a dinamikus teljesítmény és a tekintély erőteljes kifejezési formájává állnak össze. A négy ajtó tökéletesen illik e rendkívüli sportkupé sportosan elegáns összképébe. A nagy műgonddal kialakított vállrész, valamint a tető és a csomagtérfedél közötti elegáns átmenet olyan exkluzív részletek, amelyek inkább csak a kézzel gyártott járművekre jellemzők.

A BMW M8 Competition Gran Coupé M sportülésekkel, F93, 2020, belső tér

EXTRAVAGÁNS SPORTOSSÁG

A BMW M8 GRAN COUPÉ ÉS A BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ BELSŐ DIZÁJNJA

Ahogy egy vérbeli M modell esetében mindig, ezúttal is exkluzív belső tér teszi fel a koronát a nem mindennapi sportosságra. A luxus terén tehát nincs semmiféle kompromisszum. Az M bőrkormánytól a teljes Merino bőrkárpittal borított M sportüléseken és az ajtókon, valamint a középkonzolon látható ízléses világító csíkokon át egészen a kezelőszervek M-specifikus vörös kontrasztszínű kiemeléséig minden egyes részlet a jármű expresszív, sportautós karakterét hangsúlyozza ki.

A BMW M8 modellek a legmagasabb szintű sportosságot és eleganciát képviselik a BMW teljes portfólióján belül – közülük is a legegzotikusabb és a legizgalmasabb a BMW M8 Gran Coupé.
Marcus Syring, a BMW M dizájnrészlegének vezetője

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ DIZÁJNJA

FEDEZZE FEL KATTINTÁSONKÉNT A LEGFŐBB KÜLSŐ ÉS BELSŐ DIZÁJNJEGYEKET

A BMW M8 Competition Gran Coupé radikálisan dinamikus, ugyanakkor elegáns kontúrjaival nyűgöz le. A progresszív dizájn eredményeként egy olyan lenyűgöző négyajtós sportautó születik meg, amely bármelyik látószögből könnyedén érvényesíti luxus karakterét. A legfinomabb anyagokból építkező, mesteri fokon kidolgozott belső tér a sportosság és az exkluzív luxus tökéletes szimbiózisát valósítja meg.
BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, rézsútos oldalsó alulnézet
A BMW M8 Competition Gran Coupé BMW Lézervilágítással, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, közeli elülső oldalnézet
BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, rézsútos hátulsó oldalnézet
BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, a far közelről
A BMW M8 Competition Gran Coupé M Karbon tetővel, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, felülnézet
BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, műszerfal
M sportülések M8 logóval, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, belső tér
BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, rézsútos oldalsó alulnézet

A BMW M8 Competition Gran Coupé hátsó és oldalsó szekciója a maximális teljesítményt fejezi ki. A plasztikusan megformált vállvonalak a LED-es hátsó lámpákkal és az izmosan domborodó kerékjárati ívekkel együtt egyetlen szerves egységet alkotnak. A lendületes tetővonal, a nagy tengelytáv és a látványba tökéletesen belesimuló ajtók sportosan elegáns karakterrel ruházzák fel a négyajtós sportkupét. Az M hátsó légterelő nemcsak az autóversenyzés világából származó aerodinamikai koncepció része, hanem igazi látványosság is.

A BMW M8 Competition Gran Coupé BMW Lézervilágítással, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, közeli elülső oldalnézet

Keskeny, BMW Lézervilágítás technológiával ellátott első fényszórók és jellegzetes, magasfényű fekete dupla függőleges elemekkel ellátott M vesék. Szoborszerűen megformált M első kötény nagyméretű légbeömlőkkel és méhsejt mintájú díszráccsal. Az említett különleges elemekhez ültetés társul, aminek eredményeként kivételesen dinamikus az összkép – amely azt üzeni, hogy a négyajtós luxus sportautó minden egyes pillanatban készen áll a térugrásra.

BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, rézsútos hátulsó oldalnézet

A négyajtós luxus sportkupé lendületes sziluettje – amelyet a nyúlánk orr, a nagy tengelytáv, a finoman ívelő tetővonal, valamint az atletikus, rövid túlnyúlású far határoznak meg – vérbelin sportautós arányokat vázol fel. A dinamizmus és az elegancia benyomását az impozáns, 20” méretű könnyűfém keréktárcsák, valamint a magasfényű fekete díszítőelemekkel gazdagított Air Breather erősítik fel.

BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, a far közelről

A BMW M8 Competition Gran Coupé izmos fara a minden pillanatban kitörni készülő erőt fejezi ki még az autó álló helyzetében is. Ezt az erőteljes benyomást fokozza tovább a látványos, a csomagtértetőn látható „Competition” felirat, az izmos, lenyűgöző, magasfényű fekete diffúzorral ellátott hátsó kötény, valamint a két, egyenként 100 mm-es átmérőjű végeket magában foglaló dupla kipufogó.

A BMW M8 Competition Gran Coupé M Karbon tetővel, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, felülnézet

Az M Karbon tető amellett, hogy vizuálisan jeleníti meg az autentikus nagy teljesítményű koncepciót, jelentősen hozzájárul a BMW M8 Competition Gran Coupé tömegének a csökkentéséhez, valamint ahhoz, hogy – a kivételes menetdinamikai tulajdonságok biztosítása érdekében – lejjebb kerüljön a súlypont.

BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, műszerfal

A BMW M8 Competition Gran Coupé sportos és luxus színvonalú, M-specifikus műszerekkel ellátott műszerfala a kompromisszumoktól mentes vezetőorientáltság melletti állásfoglalásnak tekinthető.

M sportülések M8 logóval, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, belső tér

A BMW M8 Competition Gran Coupé belső tere egyszerre luxus szintű és ellenállhatatlanul sportos. A rendkívüli módon elegáns, kézzel vart Merino kárpittal bevont M sportülések, amelyeknek fényét a fejtámlájukon látható, világító M logó emeli, tökéletes oldaltámaszt nyújtanak és kimagaslóan kényelmesek a hosszú utazások alkalmával.

RÉSZLETESEN A BMW M8 GRAN COUPÉ ÉS BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ MODELLEKRŐL: INFORMÁCIÓ ÉS MŰSZAKI ADATOK

A BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ FŐBB JELLEMZŐI

LUXUSBA ÖLTÖZTETETT SPORTOSSÁG: MOTOR, DINAMIZMUS ÉS DIZÁJN

BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, rézsútos elölnézet

SPORTOS ALKAT

A BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ M-SPECIFIKUS DIZÁJNJA

A BMW M850i xDrive Gran Coupé eleve lélegzetelállító dizájnnyelvét csak még kifejezőbbé teszik az exkluzív, M-specifikus stílusjegyek. Az olyan egyedi részletek, mint a vesék Cerium szürke kerete és az első kötényen látható nagyméretű légbeömlő nyílások a luxus sportkupé lenyűgöző teljesítményére utalnak. Hátulról a Dark Shadow metálfényezésű diffúzor és a Cerium szürke kipufogóborítások gondoskodnak arról, hogy az autó egyértelműen a BMW M modellcsalád egyik tagjaként legyen azonosítható.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, rézsútos hátulnézet

MARKÁNS KARAKTERŰ MOTORHANG

ERŐTELJES 8 HENGERES HANGZÁSÚ SPORT KIPUFOGÓRENDSZER

A BMW M850i xDrive Gran Coupé motorja minden oktávot képes megszólaltatni a pianótól egészen a fortissimóig. A sport kipufogórendszerbe integrált csappantyútechnológia lehetővé teszi a hangzás karakterisztikájának állítását. A COMFORT programot diszkréten sportos tónusok festik alá, a SPORT, illetve a SPORT+ programok kiválasztása esetén azonban akadálytalanul érvényesül a klasszikus, a BMW M jellegzetességének számító telt hangzás.

Professional Adaptív M futómű, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019

TÖKÉLETES ÍVTARTÁS

PROFESSIONAL ADAPTÍV M FUTÓMŰ

A Professional Adaptív M futómű kivételesen precíz menettulajdonságokat biztosít, ami főként kanyarokban érzékelhető. Az opcionális futóműszabályozó rendszer jóvoltából a kimagasló dinamizmus finom karosszériamozgásokkal és kifogástalan menetstabilitással párosul – és mindez nagysebességű kanyarvételkor is igaz. Mindehhez a legjelentősebb háttértámogatást az elektromechanikus dőlésstabilizálás szolgáltatja, amely a kanyarokban mérsékeli a jármű oldaldőlését. Ön tehát a fentiek eredményeképpen mindenkor – még gyors irányváltások alkalmával is – a helyzet ura maradhat.

M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019

NAGY TELJESÍTMÉNY ÉS HATÉKONYSÁG

M TWIN POWER TURBO 8 HENGERES BENZINMOTOR

A 4,4 literes, 530 lóerős (390 kW) M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor nemcsak a fordulatszámmérő mutatóját kergeti elképesztő magasságokba, hanem az Ön pulzusát is. Az izmos biturbó motor a maga 750 Nm-nyi nyomatékával 3,9 másodperc alatt gyorsítja fel a BMW M850i xDrive Gran Coupét 0-ról 100 km/órás sebességre. A kimagasló produkciót magabiztos határozottsággal festi alá a 8 hengeres motor telt hangzása, ami csak még tovább fokozza a lúdbőrözést.

INSPIRÁLÓ ESZTÉTIKUM

A BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ KÜLSŐ ÉS BELSŐ DIZÁJNJA

Egy izgalmas sportautó négy fő részére: a BMW M850i xDrive Gran Coupé dizájnja minden kompromisszumot nélkülözően sportos és dinamikus. Ez a kivételes jármű még álló helyzetében sem hagy kétséget afelől, hogy miféle teljesítményre képes. A négyajtós, nagy tengelytávú, luxus sportkupé hamisítatlanul sportautós arányokkal rendelkezik, miközben négy utas számára biztosít bőséges, exkluzív atmoszférájú teret.
Egy BMW M850i xDrive Gran Coupé kupésziluettje, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, oldalnézet
BMW vesék, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, közelről
BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2018, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, közelről
Műszerfal, BMW M850i xDrive Gran Coupé, belső tér, G16, 2019
Luxus bőrülések, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, belső tér
Panoráma üvegtető, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, felülről
Egy BMW M850i xDrive Gran Coupé kupésziluettje, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, oldalnézet

SPORTOS KUPÉSZILUETT

A BMW M850i xDrive Gran Coupé hullámzó kontúrja a tökéletesen megformált, szoborszerűen megkomponált felületekkel kelti szárnyra a képzeletet. A lágyan ereszkedő tetővonal lenyűgözően fut bele a látványos, izmosan domborodó kerékjárati ívek által meghatározott, atletikus farba. Mindez már első pillantásra kinyilvánítja az autó státuszát és tekintélyét – amelyet csak még tovább növelnek az expresszív, 20” méretű könnyűfém keréktárcsák.

BMW vesék, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, közelről

M-SPECIFIKUS DIZÁJNELEMEK

A BMW M850i xDrive Gran Coupé rangját még tovább emelik az exkluzív, M-specifikus dizájnelemek. Utóbbiak közé olyan külső részletek tartoznak, mint a vesék keretei és függőleges rácselemei, a külsőtükör-borítások, az Air Breatherek borítása, valamint a trapéz formájú kipufogók – amelyek egytől-egyig galvanizált Cerium szürke borításúak.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2018, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, közelről

LÁTVÁNYOSAN EGYEDI FAR

A látványosan egyedi megjelenésű, széles far az erő és a tekintély hű kifejezője. A hátsó ablak két uszonyszerű elem közé van süllyesztve, amelyek a far felé futnak. A tökéletes aerodinamikai tulajdonságokról az integrált hátsó légterelő gondoskodik, amely egyúttal kihangsúlyozza a BMW M850i xDrive Gran Coupé ambícióit is – és ugyanezt teszik a trapéz formájú, a diffúzorba integrált kipufogók is.

Műszerfal, BMW M850i xDrive Gran Coupé, belső tér, G16, 2019

SPORTOS ÉS ELEGÁNS MŰSZERFAL

A BMW M850i xDrive Gran Coupé műszerfalát következetesen a vezetőorientáltság szempontjait figyelembe véve tervezték meg. Arról, hogy a vezető mindent szorosan az irányítása alatt tarthasson, az ultramodern vezérlési koncepció, valamint a kapcsolókarokkal ellátott M bőrkormány gondoskodnak. Az egyedülállóan kényelmes multifunkciós üléseket a legfinomabb bőr borítja, az elegáns belső díszítőelemek, valamint az olyan minőségi részletek, mint a sebességváltó karon látható, opcionális ’CraftedClarity’ metszett üveg díszítőelemek pedig luxus megjelenésűvé teszik a belső teret.

Luxus bőrülések, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, belső tér

TÁGAS BELSŐ TÉR

A BMW M850i xDrive Gran Coupé nagy tengelytávjával, valamint nagyvonalú, kényelmes hátsó fej- és lábterével nyűgöz le. Két felnőtt így akár hosszabb utakon is a legnagyobb kényelemben utazhat a második üléssorban. Mindez természetesen a luxus színvonalú, sportos stílusú, egyedileg formázott ülések érdeme is, amelyeket egyebek mellett Silverstone színű teljes Merino bőrkárpit is boríthat.

Panoráma üvegtető, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, felülről

A FÉNY ÁLTAL INSPIRÁLT ATMOSZFÉRA

A BMW M850i xDrive Gran Coupé opcionális Panoráma üvegtetője gondoskodik a különleges benyomásokról, valamint az exkluzív, fényben úszó környezetről. A felszereltség fénnyel telített, kellemes atmoszférát biztosít. A tágasság luxus színvonalú érzését még intenzívebbé teszi a belső szellőztetési lehetőségek számának gyarapodása. Intenzív napsütés esetén az üvegtető hátsó szekciójánál található árnyokoló roló elektromosan a kívánt pozícióba állítható.

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ: MOTOR, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK

Fiatal nő türkiz színű háttér előtt

FEDEZZE FEL A MODERN LUXUST

BMW LUXUS KATEGÓRIA

FEDEZZE FEL A MODERN LUXUST

BMW LUXUS KATEGÓRIA

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

A (2) felső indexszel megjelölt járművek esetében feltüntetett adatok előzetes, hivatalosan meg nem erősített értékek.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 


Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2weboldalon kaphat.