AZ ELEKTROMOS AUTÓK HATÓTÁVJA.

KÉNYELMES MINDENNAPI MENETÜZEM.

Messze. Messzebbre. Elektromos hatótáv. Ez a mutató jelzi azt, hogy egy elektromos autó mennyire sokoldalúan használható a mindennapokban. Az elektromos BMW járművek nagy energiatároló képességgel rendelkeznek az alkalmazott innovatív technológiáknak köszönhetően. Egyszerre jellemzi azokat a fenntarthatóság és a nagy teljesítmény. A BMW i7 eDrive50, a BMW i7 xDrive60 és a BMW iX xDrive50 WLTP szerinti hatótávja például meghaladja a 600 kilométert. Az akkumulátorok töltéséhez Európa legkiterjedtebb, folyamatosan bővülő töltőhálózata áll az Ön rendelkezésére. Az intelligens fedélzeti technológiák pedig tovább növelik az autó hatótávját. A töltésre optimalizált útvonalakba automatikusan bekerülnek a töltőállomások, így a hosszabb utazások alkalmával Önnek nem kell külön foglalkoznia töltés megtervezésével.

HATÓTÁV

AZ ELEKTROMOS AUTÓK HATÓTÁVJÁNAK ÖSSZEHASONLÍTÁSA.

more Information

Szemléltető Útvonalak

A szemléltető útvonalak megváltoztatása
  Stops
  h
  h

  A töltési teljesítmény az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a környezeti hőmérséklettől, az egyéni vezetési profiltól, a kiegészítő fogyasztók használatától, valamint az adott modelltől függ. A töltési idők a 23 °C-os környezeti hőmérséklet melletti, előzetes vezetést követő töltésre vonatkoznak. A töltési idő a felhasználói szokásoktól függően változhat. A feltüntetett adatok a választott modell alapfelszereltségű változatára érvényesek. Az adatok éppen ezért eltérőek lehetnek ugyanazon modell más felszereltséggel rendelkező változatainak esetében.
   

  A My BMW app jóvoltából bárhol és bármikor tájékozódhat a még rendelkezésre álló hatótávról és a töltöttségi szintről. Állítson magának össze töltésre optimalizált útvonalakat, majd továbbítsa azokat a járművébe. Töltse le most az alkalmazást és próbálja ki azt a demó módban.

  ÉRKEZZEN MEG PIHENTEN ODA, AHOVÁ ELINDULT.

  My BMW útvonaltervező

  AZ ÖN SAJÁT FEDÉLZETI ÚTVONALTERVEZŐJE.

  A My BMW app már a hosszabb utazások megkezdése előtt átveszi Öntől a töltési megállók betervezésének és az útvonal összeállításának feladatát. Miután Ön megadta úti célját, a töltésre optimalizált útvonaltervezés összeállítja azt az útvonalat, amelynek a mentén ott találhatók a leggyorsabb energiavételezést lehetővé tevő töltőállomások. Ily módon mindig tisztában lesz azzal, hogy mennyi időt kell szánnia egy-egy hosszabb útra – vagyis eleve stresszmentesen vághat neki azoknak. A demó verzió segítségével anélkül is képet kaphat a My BMW app képességeiről, hogy hozzárendelné ahhoz a BMW-jét. Tehát egyszerűen csak töltse le az alkalmazást, jelentkezzen be, majd próbálja ki azt.

  Hatótáv-megjelenítés.

  MINDIG TARTSA RAJTA A SZEMÉT A HATÓTÁVON.

  Tekintse át egyetlen pillantással, hogy még milyen távolságra juthat el: a térképen látható kék kör, amelynek közepét járműve pillanatnyi tartózkodási helye képezi, a még rendelkezésére álló hatótávot jelzi. A megjelenítésnek köszönhetően könnyen fogalmat alkothat arról, hogy töltési megálló beiktatása nélkül milyen messzire juthat el.

  Elektromosautó-hatótáv, tippek

  ÖTLETEK A HATÓTÁV NÖVELÉSÉRE. JAVASLATOK ÉS ÖTLETEK ELEKTROMOS AUTÓKHOZ.

  Önnek több lehetősége is kínálkozik arra, hogy a lehető legnagyobbra növelje elektromos autójának hatótávját. Különösen autópályán haladva igen lényeges, hogy megfontoltan vezessen. Vagyis legyen előrelátó. Hosszabb utakon tartsa az óránkénti 120–130 kilométeres sebességet ott, ahol ez megengedett. Kerülje az erős fékezést. Ha lassítani kíván, csak vegye le a lábát az „elektromos pedálról”, vagy a gázról, vagy enyhén nyomja le a fékpedált. Hűtse vagy fűtse elektromos járművét, miközben az áll. Mindig a BMW EFFICIENT módot használja.

  ÜGYFELEKTŐL ÜGYEFELENEK: ELEKTROMOBILITÁS A MINDENNAPI ÉLETBEN.

  „Néha még könnyebb is, mint belső égésű motoros gépkocsit vezetni.”

   

  Nézze meg a videót, hogy megtudja, hogyan sajátították el ügyfeleink az otthoni töltést. És hogy milyen kényelmes lehet a hosszabb utak során a töltés, és milyen új lehetőségeket kínál.

  0:00
  0:00 /  0:00
  Hatótáv

  MAXIMÁLIS HATÓTÁV MINIMÁLIS FIGYELEMRÁFORDÍTÁSSAL.


  Jusson el minél messzebbre. Az EFFICIENT mód hasznos információkkal látja el a még hatékonyabb vezetésről. Pillantson rá a műszerfalra: a teljesítményjelző kék, amikor Ön hatékonyan autózik. Ha viszont nem hatékony a vezetési stílusa, a háttérszín szürkére vált. Amennyiben a még rendelkezésre álló hatótáv randikálisan lecsökken, aktiválja a MAX RANGE módot, amely további, a hatékonyságot fokozó intézkedésekkel akár 20%-kal is megnöveli a hatótávot.[1] Mindemellett Ön hozzávetőleges hatótávbecslést kap a My BMW app térképén látható, a pillanatnyi hatótávot szemléltető, színes kör segítségével.  

  [1] A mód aktiválásával elérhető többlethatótáv nagysága az Ön vezetési stílusától, valamint környezeti viszonyoktól függ.

  MINDEN, AMIT AZ ELEKTROMOBILITÁSRÓL TUDNI ÉRDEMES.

  GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK.

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓ.

  BMW hatótáv, tesztvezetés

  AZ ÖN ÁLTAL VÁLASZTOTT
  BMW MODELL TESZTVEZETÉSE.

  Személyesen is megtapasztalná, hogy az Önnek tetsző elektromos modell miként megy és milyen érzést nyújt? Ha igen, egyszerűen csak foglaljon online egy Önnek megfelelő tesztvezetési időpontot. Hivatalos BMW márkakereskedője a foglalást követően felveszi Önnel a kapcsolatot és minden szükséges tudnivalóról tájékoztatja.

  BMW elektromos autók, tanácsadás, BMW márkaszerviz

  SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA LENNE SZÜKSÉGE?

  Amennyiben valamilyen kérdés merül fel Önben vagy további információra van szüksége, illetve, ha árajánlatot szeretne kérni, forduljon a legközelebbi hivatalos BMW márkakereskedőhöz. A BMW hozzáértő csapata készséggel ad Önnek tanácsokat telefonon, illetve személyesen, a márkakereskedésben.  

  BMW hatótáv, BMW vevőszolgálat

  BMW ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT.

  A BMW Ügyfélkapcsolati Központhoz bizalommal fordulhat mindenfajta, a BMW-t érintő témában. Minden kérdésére választ kap, függetlenül attól, hogy már jelenleg is BMW tulajdonos-e, vagy csak most tervez új BMW-t vásárolni.

  BMW hatótáv, BMW Online Genius

  A BMW ONLINE GENIUS MINDENBEN SEGÍT.

  További kérdései lennének? A BMW Online Genius felel rájuk. A leggyakrabban ismételt kérdések többségére Ön biztosan megtalálja választ. Csak gépelje be a kérdéseit vagy keressen kategória szerint.

  Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  [1] Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási, villamosenergia-fogyasztási és elektromoshatótáv-adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.

  [2] A hatótáv több tényezőtől függ, amelyek közül kiemelkedő jelentőségűek a következők: egyedi vezetési stílus, az útvonal jellegzetességei, külső hőmérséklet, a fűtés/klimatizálás használata, előkondicionálás.