BMW i5 M60 xDrive Touring

SHOP THE LOOK

BMW i5 M60 xDrive Touring

BMW i5 M60 xDrive Touring - Konfigurálás

AZ ÚJ BMW

i5

BMW M

BMW i5 M60 xDRIVE TOURING.

100% ELEKTROMOS.

Cégeknek akár 0% kamattól. *

* A meghirdetett kedvezményes finanszírozás fix kamatozású, nyíltvégű pénzügyi lízingkonstrukcióban érhető el kizárólag vállalkozások részére. Fix kamatozás esetén a futamidő során a havi nettó lízingdíjak mértéke nem változik. A Lízingbevevőnek kötelező az általa kiválasztott biztosítóval teljes körű casco biztosítást kötni akként, hogy a biztosítás társbiztosítottja a Merkantil Bank Zrt., mint Lízingbeadó lesz. A finanszírozás további feltételeiről a Merkantil Bank Zrt. Gépjármű Nyíltvégű Pénzügyi Lízing Üzletszabályzatból és Hirdetményekből tájékozódhat, amelyek megtekinthetők a Merkantil Bank Zrt. honlapján vagy székhelyén. Az akciós BMW i4, BMW i5 Limousine, BMW i5 Touring, BMW i7, BMW iX1, BMW iX2, BMW iX3, BMW iX modellcsalád minden motorváltozatára érvényes, amennyiben azok konfigurációja megfelel az elvárt 10%-os opcióaránynak (azaz a megrendelt opciós felszereltség értéke eléri a modell alapárának 10%-át).  Érvényes 2024.07.01-től 2024.09.30-ig történő megrendelésre valamelyik, az akcióban résztvevő márkakereskedésnél. A hirdetés nem minősül ajánlattételnek, a tájékoztatás nem teljeskörű. Részletes tájékoztatásért forduljon a promócióban résztvevő márkakereskedőkhöz, akik mint közvetítők, a Merkantil Bank Zrt. finanszírozó képviseletében járnak el.

VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Hatalmas tér a spontaneitásnak. És magával ragadó menetdinamika is egyben – ahogyan az egy BMW M típusú járműtől elvárható. Fedezze fel az új BMW i5 M60 xDrive Touring modellt, felszereltségi opcióit és műszaki adatait, továbbá a számos lízing- és finanszírozási lehetőséget.

MŰSZAKI ADATOK

VÁLTOZATOK.

   BMW i5 M60 xDrive Touring
   BMW i5 M60 xDrive Touring

   Teljesítmény

   601 LE (442 kW)

   0–100 km/óra

   3,9 s

   Legnagyobb sebesség

   230 km/óra

   Hatótávolság (max.)[1]

   506 km

   BMW i5 M60 xDrive Touring G61 MP BEV, külső

   NAGY TELJESÍTMÉNY ÉS TÁGAS TÉR.

   Az új BMW i5 M60 xDrive Touring lenyűgöző élményt nyújt: az M stílusú menetdinamika és a 601 LE (442 kW ) teljesítményű tisztán elektromos meghajtás valódi adrenalinlöketről gondoskodik, lokális károsanyag-kibocsátása mégis nulla. Professional adaptív M Professional futóműve és integrált aktív kormányzása optimális úttartást és manőverezhetőséget garantál. Vizuális megoldásai, mint például a piros M Sport fékrendszer, ugyanilyen meggyőzőek. 570–1700 liter térfogatú csomagtere pedig a mindennapi autózásra szánt járművek kategóriájában a legnagyobb.

   BMW i5 M60 xDRIVE JÁRMŰVÉT.

    Info content placeholder

    PONT ÚGY MEGY,

    MINT EGY M MODELL.

    Erős motor és sportos menetdinamikai jellemzők: az új BMW i5 M60 xDrive Touring maradéktalanul hozza a BMW M modellekre jellemző teljesítményt – tisztán elektromos hajtáslánc mellett. A videóban előzetes értékek jelennek meg.

    OPTIMÁLIS MENETDINAMIKA MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT.

    A Professional adaptív M futómű villámgyorsan reagál a menethelyzetekre. A magas fokú kényelemtől a vérbeli sportosságig.

    DIZÁJN.

    MINDEN, AMI AZ M MODELLT JELLEMZI.

    Hatalmas tér a terveinek. A tágas csomagtérbe beteheti golfzsákjait, csomagjait vagy akár kerékpárját. A praktikus rekeszek, fűzőkarikák és kampók megkönnyítik a pakolást.

    KÜLSŐ DIZÁJN

    AKÁR EGY M MODELL.

    FÉLREISMERHETETLENÜL M, MÉG ÉJSZAKA IS.

    A BMW Iconic Glow külső csomag látványos fényhatásokat hoz létre. A vese alakú hűtőrács világít, és az ajtók alatt dinamikus fényszőnyeg üdvözli Önt beszálláskor. 

    BELSŐ DIZÁJN.

    ÉRZÉSRE PONT OLYAN, AKÁR EGY M MODELL.

    KÉNYELMES. SPORTOS. SZEMÉLYRE SZABOTT.

    Az első sportülések megtámasztják a testét, és tökéletesen idomulnak az alkatához. Számos beállításuk révén intenzív vezetési élményt garantálnak.

    HATÓTÁV ÉS TÖLTÉS

    TISZTÁN ELEKTROMOS MEGHAJTÁS.

    Egyszerű töltés. Bárhol, bármikor. Az új BMW i5 M60 xDrive Touring modellhez kínált BMW Charging megoldásoknak köszönhetően.

    ÉRJE EL ÚTI CÉLJÁT MINDENFÉLE
    NEHÉZSÉG

    NÉLKÜL. A BMW i5 M60

    xDRIVE
    TOURING

    VEZETÉSE ÉS TÖLTÉSE.

    more Information

    Keresési hatósugár

    Töltési megálló beiktatása szükséges

    A töltési megállók itt feltüntetett száma azt mutatja, hogy hányszor kell út közben energiát vételeznie.

     

    A rendszer csak a ténylegesen létező (2023. április 25-i állapot), a lehető legkisebb kitérőt igénylő töltési pontokat veszi figyelembe a számítás során, valamint abból indul ki, hogy Ön 100%-ig feltöltött akkumulátorral kezdi meg az utazást.

     

    A kalkuláció a villámtöltő állomásokat (pl. az IONITY hálózatába tartozókat) részesíti előnyben, mivel azokon maximális teljesítménnyel tölthető a járműve.

    Teljes töltési idő

    A feltüntetett érték azt az időt mutatja, amelyet Önnek nagy valószínűséggel töltésre kell fordítania út közben. A rendszer csak a ténylegesen létező (2023. április 25-i állapot), a lehető legkisebb kitérőt igénylő töltési pontokat veszi figyelembe a számítás során, valamint abból indul ki, hogy Ön 100%-ig feltöltött akkumulátorral kezdi meg az utazást.

     

    A kalkuláció a villámtöltő állomásokat (pl. az IONITY hálózatába tartozókat) részesíti előnyben, mivel azokon maximális teljesítménnyel tölthető a járműve.

    Hogyan jöttek ki ezek az értékek?

    A mintául szolgáló útvonalak becslést adnak Önnek a várható teljes menetidőről, amelybe beleszámít a töltésre fordítandó idő is. A kalkuláció azzal számol, hogy a töltési pontok szabadok és működőképesek, illetve, hogy Ön a leggyorsabban megtehető útvonalat választja, ahol sem közlekedési fennakadások, sem egyéb tényezők nem lassítják a haladást. A töltési megállók számával és az azok időtartamával kapcsolatos információk abból indulnak ki, hogy Ön legalább 10%-os töltöttségi szinttel kezdi meg az energiavételezést.

     

    További fontos tudnivalók: A töltési teljesítmény az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a környezeti hőmérséklettől, az egyéni vezetési profiltól és a kiegészítő fogyasztók használatától függ. A töltési idők a 23 °C-os környezeti hőmérséklet melletti, előzetes vezetést követő töltésre vonatkoznak. A töltési idő a felhasználói szokásoktól függően változhat.

    Teljes utazási idő

    A feltüntetett teljes utazási idő a becsült, a haladással töltött időből, valamint a töltésre fordított időből áll össze.

     

    A kalkuláció abból indul ki, hogy Ön a leggyorsabban megtehető útvonalon halad mindenféle közlekedési fennakadás, vagy egyéb késleltető tényező nélkül.

    Teljes utazási idő

    A feltüntetett teljes utazási idő a becsült, a haladással töltött időből, valamint a töltésre fordított időből áll össze.

     

    A kalkuláció abból indul ki, hogy Ön a leggyorsabban megtehető útvonalon halad mindenféle közlekedési fennakadás, vagy egyéb késleltető tényező nélkül.

    A töltési teljesítmény az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a környezeti hőmérséklettől, az egyéni vezetési profiltól, a kiegészítő fogyasztók használatától, valamint az adott modelltől függ. A töltési idők a 23 °C-os környezeti hőmérséklet melletti, előzetes vezetést követő töltésre vonatkoznak. A töltési idő a felhasználói szokásoktól függően változhat. A feltüntetett adatok a választott modell alapfelszereltségű változatára érvényesek. Az adatok éppen ezért eltérőek lehetnek ugyanazon modell más felszereltséggel rendelkező változatainak esetében.

     

    BMW alkalmazásom applikáció jóvoltából bárhol és bármikor tájékozódhat a még rendelkezésre álló hatótávolságról és a töltési állapotról. Állítson magának össze töltésre optimalizált útvonalakat, majd továbbítsa azokat a járművébe. Töltse le most az alkalmazást és próbálja ki azt a demó módban.

    more Information

    Töltési idők

    Töltési idő

    Nyilvános töltés

    Villámtöltő állomás

    Ön igen gyorsan töltheti fel a járművét a villámtöltő állomásokon (például azokon, amelyek az IONITY hálózatába tartoznak). Az ezeken a töltőállomásokon rendelkezésre álló egyenárammal (DC) lényegesen gyorsabb a töltés, mint váltóárammal (AC), amely például a háztartási elektromos csatlakozókból vételezhető. A villámtöltő állomások tehát éppen emiatt ideálisak az út közbeni töltéshez. Az ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 10-ről 80%-ra való feltöltéséhez. A kalkuláció a jármű által lehetővé tett legnagyobb teljesítményű töltéssel számol. Az akkumulátor töltése ebben a tartományban a leggyorsabb, egyben a legkíméletesebb is. A térképre pillantva láthatja az összes, a BMW Charging hálózatába tartozó villámtöltő állomást. (2023. március 22-ei állapot.)

     

    Gyorstöltő állomás

    Amennyiben a városi jövés-menés során vagy utazás közben gyorsan lenne szüksége áramra, az a legjobb, ha beáll egy gyorstöltő állomásra. Már csak azért is, mert az ezeken az állomásokon elérhető egyenárammal (DC) nagyobb töltési teljesítmény érhető el, mint például a háztartási elektromos csatlakozókból vételezhető váltóárammal (AC). A gyorstöltő állomások tehát különösen alkalmasak az utazás közbeni töltésre. Az itt látható ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 10-ről 80%-ra, 50 kW teljesítménnyel való feltöltéséhez. Az akkumulátor töltése ebben a tartományban a leggyorsabb, egyben a legkíméletesebb is. A térképre pillantva láthatja az összes, a BMW Charging hálózatába tartozó gyorstöltő állomást. (2023. március 22-ei állapot.

    AC töltőállomás

    A váltóáramú (AC) töltőállomások úgyszólván mindenütt ott vannak. Ezek különösen ideálisak a rendszeres, hosszabb időtartamú – például az éjszakai vagy a munkaidő alatti – töltésekhez. Az itt látható ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 0-ról 100%-ra, a maximális 22 kW teljesítménnyel való feltöltéséhez. A töltési teljesítmény a jármű felszereltségétől függ. A térképre pillantva láthatja az összes, a BMW Charging hálózatába tartozó váltóáramú töltőállomást. (2023. március 22-ei állapot.)

    Otthoni töltés

    Wallbox/Flexible Fast Charger

    Otthonában Ön valamely Wallbox készülékkel vagy a Flexible Fast Chargerrel töltheti a járművét. Mindkét esetben váltóárammal (AC) zajlik a töltés. A jármű típusától, felszereltségétől, valamint az adott piactól függően a maximális töltési teljesítmény Wallbox készülékkel 22 kW, a BMW Flexible Fast Charger töltővel pedig 11 kW. Az itt látható ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 0-ról 100%-ra, 11 kW teljesítménnyel való feltöltéséhez.

    Töltőállomások szűrése

    A töltési teljesítmény az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a környezeti hőmérséklettől, az egyéni vezetési profiltól, a kiegészítő fogyasztók használatától, valamint az adott modelltől függ. A töltési idők a 23 °C-os környezeti hőmérséklet melletti, előzetes vezetést követő töltésre vonatkoznak. A töltési idő a felhasználói szokásoktól függően változhat. A feltüntetett adatok a választott modell alapfelszereltségű változatára érvényesek. Az adatok éppen ezért eltérőek lehetnek ugyanazon modell más felszereltséggel rendelkező változatainak esetében.

     

    BMW alkalmazásom applikáció jóvoltából bárhol és bármikor tájékozódhat a még rendelkezésre álló hatótávolságról és a töltési állapotról. Állítson magának össze töltésre optimalizált útvonalakat, majd továbbítsa azokat a járművébe. Töltse le most az alkalmazást és próbálja ki azt a demó módban.

    ÉRJE EL ÚTI CÉLJÁT MINDENFÉLE NEHÉZSÉG NÉLKÜL. A BMW i5 M60 xDRIVE TOURING VEZETÉSE ÉS TÖLTÉSE.

    more Information

    Szemléltető Útvonalak

    A szemléltető útvonalak megváltoztatása
     Stops

     Töltési megálló beiktatása szükséges

     A töltési megállók itt feltüntetett száma azt mutatja, hogy hányszor kell út közben energiát vételeznie.

      

     A rendszer csak a ténylegesen létező (2023. április 25-i állapot), a lehető legkisebb kitérőt igénylő töltési pontokat veszi figyelembe a számítás során, valamint abból indul ki, hogy Ön 100%-ig feltöltött akkumulátorral kezdi meg az utazást.

      

     A kalkuláció a villámtöltő állomásokat (pl. az IONITY hálózatába tartozókat) részesíti előnyben, mivel azokon maximális teljesítménnyel tölthető a járműve.

     Hogyan jöttek ki ezek az értékek?

     A mintául szolgáló útvonalak becslést adnak Önnek a várható teljes menetidőről, amelybe beleszámít a töltésre fordítandó idő is. A kalkuláció azzal számol, hogy a töltési pontok szabadok és működőképesek, illetve, hogy Ön a leggyorsabban megtehető útvonalat választja, ahol sem közlekedési fennakadások, sem egyéb tényezők nem lassítják a haladást. A töltési megállók számával és az azok időtartamával kapcsolatos információk abból indulnak ki, hogy Ön legalább 10%-os töltöttségi szinttel kezdi meg az energiavételezést.

      

     További fontos tudnivalók: A töltési teljesítmény az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a környezeti hőmérséklettől, az egyéni vezetési profiltól és a kiegészítő fogyasztók használatától függ. A töltési idők a 23 °C-os környezeti hőmérséklet melletti, előzetes vezetést követő töltésre vonatkoznak. A töltési idő a felhasználói szokásoktól függően változhat.

     h

     Teljes töltési idő

     A feltüntetett érték azt az időt mutatja, amelyet Önnek nagy valószínűséggel töltésre kell fordítania út közben. A rendszer csak a ténylegesen létező (2023. április 25-i állapot), a lehető legkisebb kitérőt igénylő töltési pontokat veszi figyelembe a számítás során, valamint abból indul ki, hogy Ön 100%-ig feltöltött akkumulátorral kezdi meg az utazást.

      

     A kalkuláció a villámtöltő állomásokat (pl. az IONITY hálózatába tartozókat) részesíti előnyben, mivel azokon maximális teljesítménnyel tölthető a járműve.

     h

     Teljes utazási idő

     A feltüntetett teljes utazási idő a becsült, a haladással töltött időből, valamint a töltésre fordított időből áll össze.

      

     A kalkuláció abból indul ki, hogy Ön a leggyorsabban megtehető útvonalon halad mindenféle közlekedési fennakadás, vagy egyéb késleltető tényező nélkül.

     A töltési teljesítmény az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a környezeti hőmérséklettől, az egyéni vezetési profiltól, a kiegészítő fogyasztók használatától, valamint az adott modelltől függ. A töltési idők a 23 °C-os környezeti hőmérséklet melletti, előzetes vezetést követő töltésre vonatkoznak. A töltési idő a felhasználói szokásoktól függően változhat. A feltüntetett adatok a választott modell alapfelszereltségű változatára érvényesek. Az adatok éppen ezért eltérőek lehetnek ugyanazon modell más felszereltséggel rendelkező változatainak esetében.

      

     BMW alkalmazásom  applikáció jóvoltából bárhol és bármikor tájékozódhat a még rendelkezésre álló hatótávolságról és a töltési állapotról. Állítson magának össze töltésre optimalizált útvonalakat, majd továbbítsa azokat a járművébe. Töltse le most az alkalmazást és próbálja ki azt a demó módban.

     more Information

     Töltési idők

     Töltési idő

     Nyilvános töltés

     Villámtöltő állomás

     Ön igen gyorsan töltheti fel a járművét a villámtöltő állomásokon (például azokon, amelyek az IONITY hálózatába tartoznak). Az ezeken a töltőállomásokon rendelkezésre álló egyenárammal (DC) lényegesen gyorsabb a töltés, mint váltóárammal (AC), amely például a háztartási elektromos csatlakozókból vételezhető. A villámtöltő állomások tehát éppen emiatt ideálisak az út közbeni töltéshez. Az ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 10-ről 80%-ra való feltöltéséhez. A kalkuláció a jármű által lehetővé tett legnagyobb teljesítményű töltéssel számol. Az akkumulátor töltése ebben a tartományban a leggyorsabb, egyben a legkíméletesebb is. A térképre pillantva láthatja az összes, a BMW Charging hálózatába tartozó villámtöltő állomást. (2023. március 22-ei állapot.)

     Gyorstöltő állomás

     Amennyiben a városi jövés-menés során vagy utazás közben gyorsan lenne szüksége áramra, az a legjobb, ha beáll egy gyorstöltő állomásra. Már csak azért is, mert az ezeken az állomásokon elérhető egyenárammal (DC) nagyobb töltési teljesítmény érhető el, mint például a háztartási elektromos csatlakozókból vételezhető váltóárammal (AC). A gyorstöltő állomások tehát különösen alkalmasak az utazás közbeni töltésre. Az itt látható ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 10-ről 80%-ra, 50 kW teljesítménnyel való feltöltéséhez. Az akkumulátor töltése ebben a tartományban a leggyorsabb, egyben a legkíméletesebb is. A térképre pillantva láthatja az összes, a BMW Charging hálózatába tartozó gyorstöltő állomást. (2023. március 22-ei állapot.)

     AC töltőállomás

     A váltóáramú (AC) töltőállomások úgyszólván mindenütt ott vannak. Ezek különösen ideálisak a rendszeres, hosszabb időtartamú – például az éjszakai vagy a munkaidő alatti – töltésekhez. Az itt látható ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 0-ról 100%-ra, a maximális 22 kW teljesítménnyel való feltöltéséhez. A töltési teljesítmény a jármű felszereltségétől függ. A térképre pillantva láthatja az összes, a BMW Charging hálózatába tartozó váltóáramú töltőállomást. (2023. március 22-ei állapot.)

     Otthoni töltés

     Wallbox/Flexible Fast Charger

     Otthonában Ön valamely Wallbox készülékkel vagy a Flexible Fast Chargerrel töltheti a járművét. Mindkét esetben váltóárammal (AC) zajlik a töltés. A jármű típusától, felszereltségétől, valamint az adott piactól függően a maximális töltési teljesítmény Wallbox készülékkel 22 kW, a BMW Flexible Fast Charger töltővel pedig 11 kW. Az itt látható ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 0-ról 100%-ra, 11 kW teljesítménnyel való feltöltéséhez.

     Töltőállomások szűrése

     A töltési teljesítmény az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a környezeti hőmérséklettől, az egyéni vezetési profiltól, a kiegészítő fogyasztók használatától, valamint az adott modelltől függ. A töltési idők a 23 °C-os környezeti hőmérséklet melletti, előzetes vezetést követő töltésre vonatkoznak. A töltési idő a felhasználói szokásoktól függően változhat. A feltüntetett adatok a választott modell alapfelszereltségű változatára érvényesek. Az adatok éppen ezért eltérőek lehetnek ugyanazon modell más felszereltséggel rendelkező változatainak esetében.

      

     BMW alkalmazásom  applikáció jóvoltából bárhol és bármikor tájékozódhat a még rendelkezésre álló hatótávolságról és a töltési állapotról. Állítson magának össze töltésre optimalizált útvonalakat, majd továbbítsa azokat a járművébe. Töltse le most az alkalmazást és próbálja ki azt a demó módban.

     TÖLTSÖN. AHOL ÉS AHOGYAN CSAK SZERETNE.

     Fenntarthatóság, BMW X2 SUV U10

     FENNTARTHATÓSÁG.

     Globális vállalatként a BMW Group a társadalom fontos részének tekinti magát, és felelősséget vállal a fenntarthatóságért. Ismerje meg jobban a körforgásos gazdaság alapelveit és a CO₂-kibocsátás csökkentése és az erőforrások megőrzése érdekében tett erőfeszítéseinket.

     TECHNOLÓGIÁK.

     INTELLIGENSEN AZ ÖN OLDALÁN.

     Mindig a megfelelő sávban, a kellő távolságot tartva.

     A Driving Assistant Professional 210 km/órás sebességig biztonságosan tartja a sávot és a követési távolságot az elöl haladó járműtől. Extra előny – különösen araszoló forgalomban. Vészhelyzetben a BMW állóra fékez, majd automatikusan újra felgyorsít.

     BMW-je magától leparkol.

     Parkoljon le anélkül, hogy a járművében ülne. A Parkolóasszisztens Professional automatikusan leparkolja a BMW-jét, és ki is áll a parkolóhelyről. Hajtsa végre egyszer a manővert legfeljebb 200 m-es szakaszon, és mentse el a műveletet.

     Lásson többet annál, mint ami Ön előtt van.

     Érje el úti célját még pontosabban. A BMW Head-Up kijelző a navigációs útmutatásokat és a menetadatokat közvetlenül a látómezőjébe vetíti. A Kiterjesztettvalóság-nézet a központi kijelzőn megjelenő, a valós környezetet ábrázoló videóképre vetíti rá a navigációs útmutatásokat vagy a műszerfalon jeleníti meg azokat.

     Sokkal több, mint kulcs.

     A BMW Digitális kulcs Plus jóvoltából okostelefonját autókulcsként használhatja, amelyet digitálisan megoszthat akár 5 személlyel is. Amint Ön kellő közelségbe kerül a BMW-jéhez, az autó fényjáték kíséretében automatikusan oldja a zárjait. A digitális kulcsot érzékelve a jármű előhívja az adott vezető profiljához rendelt beállításokat.

     TANÁCSADÁS ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

     PROAKTÍV GONDOSKODÁS AZ ÚJ BMW i5 M60 xDRIVE TOURING MODELLBEN.

     Szerviz – pontosan akkor, amikor Önnek szüksége van rá.

     Mindig egy lépéssel előrébb. Legyen szó akár egy esedékessé vált szervizről, vagy éppen arról, hogy elkoptak a gumik: mi idejében felvesszük Önnel a kapcsolatot. A szervizidőpontot közvetlenül a My BMW applikációban megjelenő üzeneten keresztül foglalhatja le. Ezután pedig nyugodtan folytathatja az útját.

     GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A
     BMW i5 M60 xDRIVE TOURING MODELLEL KAPCSOLATBAN.

     Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

     [1] A hatótáv több tényezőtől függ, amelyek közül kiemelkedő jelentőségűek a következők: egyedi vezetési stílus, az útvonal jellegzetességei, külső hőmérséklet, a fűtés/klimatizálás használata, előkondicionálás.

     Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási, villamosenergia-fogyasztási és elektromoshatótáv-adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp