MENJEN MÉG MESSZEBBRE, MÉG GYORSABBAN. ERŐVEL ÉS LENDÜLETTEL.

Hatótávolság, töltés & hatékonyság az új BMW i3 esetében.

MENJEN MÉG MESSZEBBRE, MÉG GYORSABBAN. ERŐVEL ÉS LENDÜLETTEL.

Hatótávolság, töltés & hatékonyság az új BMW i3 esetében.

MENJEN MÉG MESSZEBBRE, MÉG GYORSABBAN. ERŐVEL ÉS LENDÜLETTEL.Hatótávolság, töltés & hatékonyság az új BMW i3 esetében.

A BMW i3 rendelkezik mindennel, amivel Ön bátran nézhet szembe a modern mobilitás támasztotta kihívásokkal – amelyeket azután szép csendben legyőzhet. Az autó nagyfeszültségű akkumulátora mindössze 39 perc feltöltődik az egyenáramú (DC) töltőállomásokon*, hogy biztosított legyen a napi akár 200 kilométeres hatótávolság. A BMW i3 intelligens energiamenedzsment rendszere mind a városi forgalomban, mind a hosszabb kirándulások alkalmával gondoskodik a rugalmasságról és a kimagasló hatékonyságról.

*A Magyarországon rendelkezésre álló töltési lehetőségekről kérjük, érdeklődjön hivatalos BMW Márkakereskedőjénél.

BMW i

TÖLTÉS GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN, BÁRHOL.

A töltés még soha nem volt ennél egyszerűbb: A BMW i3-hoz kínált intelligens töltési megoldások a legmagasabb szintre emelik a rugalmasságot és a kényelmet. A digitális szolgáltatások segítségével minden korábbinál átláthatóbb módon tervezheti meg a töltési folyamatot – függetlenül attól, hogy otthon tartózkodik-e vagy éppen úton van.

 • Otthoni töltés

  A BMW i Wallbox, a BMW i Wallbox Plus és a BMW i Wallbox Connect készülékek segítségével Ön az otthonában, biztonságosan, gyorsan és kényelmesen töltheti fel BMW i3-asát. Az akkumulátor kevesebb mint három óra alatt 80%-osra tölthető fel. Mindez az akár 11 kW* töltési teljesítményre is képes, háromfázisú új BMW i Wallbox töltőállomással lehetséges. A BMW i telepítési szolgáltatásának keretében az Ön BMW i Wallbox készülékét képzett szakemberek szerelik fel és helyezik üzembe az otthonában.
  A még teljesebb körű fenntarthatóság jegyében Önnek lehetősége van arra is, hogy az otthonában, napkollektorok segítségével előállított zöld energiát bevonja a töltési folyamatba.
  *A Wallbox töltési teljesítménye akár 22 kW is lehet.

 • BMW Digital Charging Service: intelligens töltés

  A töltés lehet ilyen kényelmes és egyénre szabott is: a BMW Digital Charging Service (DCS) szolgáltatás jóvoltából Ön automatikusan azokban az idősávokban végezheti a töltést, amikor a legkedvezőbbek az energiatarifák. Mindez csökkenti a töltési költségeket, egyúttal lehetőséget biztosít a megújuló energiaforrások célzott kihasználására. A DCS önállóan vezérli a töltési folyamatot, gondoskodva arról, hogy a kívánt indulási időre teljesen fel legyen töltve a jármű akkumulátora. Amennyiben Ön BMW i Wallbox Connect típusú töltőállomással rendelkezik, a még nagyobb fenntarthatóság jegyében arra is lehetősége nyílik, hogy a saját napkollektorai által termelt energiát használja fel a töltéshez. A DCS teljesen átláthatóvá teszi a megújuló energiaforrások használatát.

  A szolgáltatás jelenleg nem érhető el Magyarországon.

 • Nyilvános töltés*

  Számtalan ok adódik arra, hogy útra keljen BMW i3-asával – és ugyanilyen sok lehetőség adódik a út közbeni töltésre is. A BMW i3 váltóáramú (AC) és egyenáramú (DC) nyilvános töltőállomásokon egyaránt feltölthető. Mindez még rugalmasabbá teszi az autó használatát, emellett a lehető leggyorsabb töltést biztosítja. Ez azért lehetséges, mert a nyilvános egyenáramú töltőállomáson az energia egyenletes áramlás mellett közvetlenül a jármű akkumulátorának nagyfeszültségű tárolóegységébe továbbítódik. Ennek köszönhető, hogy a BMW i3 akkumulátora mindössze 39 perc alatt 80%-osra tölthető fel. Alternatívaként Ön igénybe veheti a váltóáramú töltőállomásokat (AC) is, amelyeken kevesebb mint három óra alatt akár 80%-osra töltheti fel BMW i3-asának akkumulátorát. Ily módon tehát a váltóáramú töltőállomások különösen jól kihasználhatók, amikor jármű hosszabb időn át parkol például egy bevásárlókörút alkalmával.
  *A Magyarországon elérhető nyilvános töltési lehetőségekről kérjük, érdeklődjön hivatalos BMW Márkakereskedőjénél.

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK ÉS VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 13,6–13,1
  Elektromos hatótávolság, km (kombinált): 300–290
  Átlagos hétköznapi használati körülmények közötti hatótáv, km: akár 200

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 14–13
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 11,9–11,5
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6
  Elektromos hatótávolság, km (kombinált): 235–225
  Átlagos hétköznapi használati körülmények között összhatótáv, km: akár 330

  A BMW i3s (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 14,3
  Elektromos hatótávolság, km (kombinált): 280
  Átlagos hétköznapi használati körülmények közötti hatótáv, km: akár 200

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3s (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,7
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 14
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,5
  Elektromos hatótávolság, km (kombinált): 220
  Átlagos hétköznapi használati körülmények között összhatótáv, km: akár 330

  A fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a választott kerék- és gumiabroncsméret függvényében változnak. A fogyasztási adatok megállapítása az EU vezetési ciklus alapján történt.

  A hatótávolság számos különböző tényezőtől függ, amelyek közül a legfontosabbak: egyéni vezetési stílus, a választott útvonal, útviszonyok, a fűtés/klímaberendezés használata, előkondicionálás.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, a Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern (Németország) postacímén keresztül megrendelhető, illetve a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html weboldalról letölthető brosúrából kaphat.