EGY ÚJ KORSZAK IKONJA.

Az első BMW i8 Roadster.

EGY ÚJ KORSZAK IKONJA.Az első BMW i8 Roadster.

Alakot ölt a jövő – az első BMW i8 Roadster formájában. Lelkesítő, magával ragadóan izgalmas, és készen áll arra, hogy teljesen új tartalommal töltse meg a szabadság fogalmát – azért, hogy feltétel nélküli vezetési élmény nyújtson egészen addig, ameddig csak el nem fogy alóla az aszfalt. Elég egyetlen pillantást vetni az ikonikus dizájnra ahhoz, hogy magasra szökjön az adrenalinszint. A kilométeróra mutatója ugyanilyen heves iramban tör előre: az innovatív plug-in hibrid hajtáslánc, amely 374 lóerőt és 570 Nm-nyi nyomatékot állít elő, mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsítja fel a BMW i8 Roadstert 0-ról 100 km/órás sebességre. Aligha van tehát ennél rövidebb út a szabadság új formájának megtapasztalásához.

Bővebben
BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, Sophisto szürke, oldalnézet
E-Copper könnyűfém keréktárcsa, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, külső
Accaro E-Copper belső tér, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, belső tér
Nyitott szárnyas ajtók, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, Sophisto szürke

BMW I8 ROADSTER ULTIMATE SOPHISTO EDITION.

Minden tekintetben kivételes: a BMW i8 Ultimate Sophisto Edition az innovációs képesség és a pompás dizájn új szintjét képviseli. A világszinten összesen 200 példányban értékesítendő kiadás – amely BMW i8 Coupé és BMW i8 Roadster változatban egyaránt elérhető – lenyűgöző módon emelkedik ki a tömegből specifikus kiemelésekkel ellátott Sophisto szürke fényezésével, valamint exkluzív, E-Copper könnyűfém keréktárcsáival. A jármű sportos karakterének kiemeléséhez hozzájárulnak a fényezett féknyergek is. A kiadás Accaro E-Copper belső tere különleges és látványos részleteivel – például a kezelőszerveket keretező kerámiafoglalatokkal, az Edition logóval ellátott ajtóküszöb-borításokkal, valamint a limitált szériára utaló, „1 of 200” feliratú, a középkonzolon elhelyezett emblémával – a dinamikus plug-in hibrid modell exkluzív jellegét hangsúlyozza ki. A kiadás felszereltsége magában foglalja a Head-Up kijelzőt, amelynek jóvoltából Ön folyamatosan hozzájut minden információhoz, közben pedig alámerülhet a Hangulatvilágítás által megteremtett atmoszféra, valamint a Harman Kardon HiFi hangsugárzó rendszer prémium hangzásának élvezetébe.

FENOMENÁLIS MEGJELENÉS.

A BMW i8 Roadster a legapróbb részletéig futurisztikus jelenség. A progresszív vonalak olyan formanyelvet valósítanak meg, amely aligha lehetne dinamikusabb. Az autó leglátványosabb elemei pedig nem mások, mint az impozáns, könnyű karbonszálas műanyagból készült sirályszárnyas ajtók, amelyek kényelmesen nyithatók. Az atletikus orr-rész – amely tökéletesen fejezi ki az autó egyedi karakterét – büszkén viseli magán a tisztán LED-es első fényszórókkal övezett dupla BMW-vesét, valamint az áttervezett Air Curtain nyílásokat. A motorháztetőtől induló, jellegzetes, V-alakú, a farig húzódó black belt remekül emeli ki az autó alacsony sziluettjét. A lenyűgöző, áramlást kifejező dizájn optimalizálja a légáramlatok haladását, és eleddig nem tapasztalt szintűre emeli az aerodinamikai tulajdonságokat. A BMW i Roadster tehát a forma és a funkció tökéletes szimbiózisát valósítja meg, aminek egyetlen célja van: a szabadság legmagasabb fokának biztosítása.

„Ezt értjük mi a színtiszta nyitott e-mobilitás alatt. E nyitott tetejű kétülésessel foglaljuk el a pole pozíciót a hibrid sportautók szegmensében.”
KLAUS FRÖHLICH, A BMW AG IGAZGATÓTANÁCSÁNAK TAGJA

SZABAD. TÉR.

A BMW i8 Roadster a belső terével is kifejezésre juttatja különleges karakterét. Mindez azonnal nyilvánvalóvá válik az exkluzív Accaro Amido/E-Copper felszereltségi változat láttán. Az utastérben is visszaköszönnek a külső dizájnt meghatározó dinamikus vonalak, futurisztikusan dinamikussá téve a teljes kabint. A műszerfal középső része a pilóta felé fordul, a kezelőszervek pedig intuitív módon vannak elhelyezve – aminek köszönhetően a vezető garantáltan eligazodik majd köztük és tisztán tekinthet át mindent. Az optimális oldaltartásról és a maximális kényelemről az új, elektromosan állítható, memóriafunkcióval ellátott sportülések gondoskodnak. Az ülések mögött egy kiegészítő tárolóhely található. Az opcionális Utazócsomag megrendelése esetén az autóba elhúzható elválasztóelemek, valamint egy extra, Nappa bőrből készült térképzseb kerülnek be. Sötétben a LED-es belső világítás teremt minőségi atmoszférát. A felszereltség jóvoltából az ajtók, a műszerfal, a középkonzol, valamint a kormánykerék kontúrvonalai EfficientDynamics Kék, Borostyánsárga vagy Fehér színben pompázhatnak.

BMW SHADOW LINE.

A magasfényű Fekete külső elemek még atletikusabb és elegánsabb karakterrel ruházzák fel a járművet. Az egyedülállóan magas minőségi szintet képviselő dizájnelemek egyebek mellett a C-oszlopokon és a csomagtérfedélen találhatók meg.

KORLÁTOZOTT PÉLDÁNYSZÁMBAN.

A BMW i8 Roadster First Edition.

Első számú választás első kiadásban: a BMW i8 Roadster First Edition*. Az exkluzív kiadású modell, amelyből 200 példány kerül forgalomba világszerte, 2018 januárjától rendelhető. A csúcsminőségű, egymással tökéletesen összehangolt belső és külső dizájnelemekkel ellátott autóhoz egy kézzel aláírt album jár, amelyben a korábban soha nem publikált fotók mellett értékes háttérinformációk találhatók. De győződjön meg minderről személyesen.

*A First Edition modell csak bizonyos piacokon elérhető.

Bővebben

Impozáns kerekek.

A 20 colos, matt Jet fekete színű, 516-os típusú könnyűfém keréktárcsák eszményi módon koronázzák meg az autó eleve briliáns összképet. A kerekek karakteres dizájnja, amely egyértelműen magán viseli a BMW i eredeti stílusát, tökéletesen illik a BMW i8 Roadster ikonikus megjelenéséhez.
Bővebben

Félreérthetetlen jelzés.

Egyszerűen nem lehet nem észrevenni a Roadster-emblémát, amely büszkén hirdeti magát a látványos formájú, matt fekete oldalpaneleken, valamint az ugyanilyen színű hátsó panelen. Nagyszerű példa ez arra, hogy miként kelthet magáról maradandó benyomást.
Bővebben

Szigorúan korlátozott példányszám.

Exkluzivitás alapfelszereltségként: az utastérben látható díszplakett megerősíti mindazt, amit a külső már első pillantásra ígér. A plakett – amely a középkonzol vezetőoldali részén kapott helyet – ugyanis a „First Edition” mellett tartalmazza az „1 of 200” feliratot is.
Bővebben

ÜDÍTŐEN FRISS STÍLUSBAN.

ÜDÍTŐEN FRISS STÍLUSBAN.

Víkendtáska a BMW i8 Roadsterhez.

Legyen szó egy hirtelen ötlettől vezérelt hétvégi kiruccanásról, egy barátokkal tett kirándulásról, netán laptopok vagy egyéb eszközök szállításáról, a stílusos, a külső fényezéshez hasonlóan E-Copper színű víkendtáskába minden belefér, amire Önnek csak szüksége van. A táska, amelyet kifejezetten a BMW i8 Roadsterhez terveztek, különleges dizájnjával, kitűnő minőségű, egyszersmind robusztus anyagaival, valamint első rangú kidolgozásával nyűgöz le. A víkendtáska tökéletesen illik az opcionális utazócsomag részét képező tárolórekeszbe.

FORRADALMI ORSZÁGÚTI RAKÉTA.

A BMW i8 Roadstertől még az ellenszélnek is eláll a lélegzete. Mindez nemcsak az autó sportos megjelenésének köszönhető, hanem áramvonalas karosszériájának, extrém módon tömegtakarékos konstrukciójának, valamint réteges kialakítású, LED-es hátsó lámpáinak is, mely utóbbiakon áthaladnak a légáramlatok.

Bővebben

ÉLENJÁRÓ. KARBONBÓL.

ÉLENJÁRÓ. KARBONBÓL.

Vegye át a vezetést. Az új BMW i8 Roadsterrel ez nem lesz nehéz. Az egyik tényező, ami mindezt lehetővé teszi, az autó különleges könnyűépítési koncepciójának központi eleme, a LifeDrive architektúra. Utóbbi a Drive modulból, azaz az alumíniumból készült futóműből, valamint a Life modulból, a nagy szilárdságú karbonszál-erősítésű műanyagból gyártott, ultrakönnyű utascellából áll. Mindkét komponens tömegét a legutolsó grammig optimalizálták annak érdekében, hogy a tökélyre vitt sportossággal párosított, aprólékosan átgondolt fenntarthatóság hatékonyan érvényesüljön az úton.

A TETSZŐLEGES ÚTICÉLVÁLASZTÁS SZABADSÁGA.

A TETSZŐLEGES ÚTICÉLVÁLASZTÁS SZABADSÁGA.

Töltés vagy tankolás – egyik sem lehet probléma a BMW i8 Roadsterrel. Otthonában Ön a BMW i8-at a BMW Wallbox vagy a töltőkábel segítségével töltheti fel. A töltéssel kapcsolatos személyes konzultációról, a töltőállomás professzionális felszereléséről és üzembe helyezéséről képzett villamossági szakemberek gondoskodnak. Menet közben Ön egyre több nyilvános töltőállomással találkozhat. Azt, hogy hol található a legközelebbi töltőállomás, közvetlenül BMW i8 Roadsterében tudhatja meg a BMW ConnectedDrive navigációs szolgáltatásainak jóvoltából.

MAI HÁLÓZATOK A JÖVŐÉRT.

A BMW ConnectedDrive innovatív megoldásai a legmagasabb szintű hálózati kapcsolatokkal ruházzák fel az új BMW i8 Roadstert – a mobilitás intelligens és fenntartható formájának biztosítása érdekében. Ott vannak például a BMW ConnctedDrive navigációs szolgáltatásai, amelyek mindig megmutatják az úti célhoz vezető leghatékonyabb útvonalat. De ide tartozik még az iOS és Android operációs rendszerű készülékekre telepíthető BMW Connected applikáció Remote Services funkciója* is, amely számos, a BMW i8 Roadsterével kapcsolatos információval látja el Önt – egyetlen érintésre. A BMW Teleszerviznek köszönhetően pedig BMW i Partnere mindig tudja majd, hogy mikor van szükség szervizre.

*Magyarországon egyelőre nem elérhető.

 • Send to car

  Legközelebb merre? Keressen új úti célokat a BMW Connected app segítségével, majd küldje át azokat közvetlenül BMW-je navigációs rendszerébe. Amint Ön beszállt autójába és létrejött a Bluetooth-kapcsolat a jármű és az okostelefon között, egyetlen érintéssel elindíthatja a célhoz vezetést.

 • Share live trip status

  A Share live trip status funkció segítségével ossza meg biztonságos módon az érkezési idejére, valamint a pillanatnyi hollétére vonatkozó információkat térképes megjelenítéssel családtagjaival, barátaival, illetve üzleti partnereivel. A címzett egy weboldal linkjét kapja meg, amelyen térképen elhelyezve látható az úti cél, valamint a jármű tartózkodási helye.

BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE PROGRAM.

BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE PROGRAM.

Egy BMW i8 Roadster tulajdonosaként Ön különleges privilégiumokat élvezhet. A BMW i Pure Impulse Experience Program a világ legkülönbözőbb tájain megrendezett, exkluzív eseményeken való részvételi lehetőséget és különleges életstílus-ajánlatokat kínál tagjai számára. A program érdekes és inspiráló betekintést ad a technológia, az utazás, a kultúra, a gasztronómia és a dizájn világába.

TELJES BIZTONSÁGGAL ELŐRE.

TELJES BIZTONSÁGGAL ELŐRE.

Bárhová is vigye útja – a BMW i8 Roadster minden eshetőségre fel van készülve számos asszisztencia rendszerének köszönhetően. Esős időben például a fékszárítás funkció időről-időre megtisztítja a fékeket a víztől, a minimálisra csökkentve ezzel a féktárcsának a fékhatást negatívan befolyásoló nedvesedését – és teszi mindezt a vezető számára észrevehetetlenül. Kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette a dinamikus kipörgésgátló rendszer (DTC) azzal könnyíti meg az elindulást, hogy mérsékeli a kerekek kipörgési hajlamát, és ezzel gondoskodik a maximális tapadásról. Menet közben a BMW xDrive összkerékmeghajtási rendszer veszi át a stafétát, amely minden körülmények között kitűnő tapadást biztosít. A hibrid módban aktiválódó rendszer a kétféle meghajtás nyomatékát változó módon, az egyes kerekeknél észlelt tapadás mértékének függvényében osztja el.

TOVÁBBI KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.