BMW i modellek, homokon álló BMW elektromos autók felső rézsútos oldalnézetből

A BMW I MODELLEK RÖVID TÖRTÉNETE.

Pillantson be velünk a BMW i elektromos járművek történetébe, megismerkedve a sokoldalú BMW i modellekkel. Egy olyan világ tárul Ön elé, ahol új ötletek és technológiák születnek és ahová a jövő már most megérkezett.

Bővebben

A BMW I MODELLEK RÖVID TÖRTÉNETE.

BMW i

BMW i3.

Egy kivételesen dinamikus, a legmodernebb technológiákkal felvértezett elektromos autó. A BMW i3, amely olyan embereknek készült, akik tudják mit akarnak, a jövőbe mutató életstílus megtestesülése. E jármű érzelmekkel telíti a fenntarthatóságot és intelligens módon megvalósított hatékonysággal fűszerezi a sportos menettulajdonságokat. Valahogy így fest a színtiszta vezetési élmény.

Bővebben

BMW i4.

A BMW 4-sorozatba tartozó első tisztán elektromos meghajtású Gran Coupé új mércét állít. A rendkívüli teljesítmény kimagasló kényelemmel és zéró helyi károsanyag-kibocsátás melletti vezetési élménnyel párosul.

Bővebben

AZ ELSŐ GENERÁCIÓ (G26 BEV).

BMW i modellek, BMW i4, G26, egy mozgó, első generációs autó rézsútos elölnézetből

Látványos megjelenés és kimagasló tulajdonságok: e tényezők jellemzik leginkább a két tisztán elektromos meghajtású Gran Coupét, a BMW i4 eDrive40, illetve a BMW i4 M50 modelleket. A dinamizmust sugárzó, ferdevágású fényszórók hűen tükrözik a négyajtós autó expresszív karakterét, csakúgy, mint a hátsó kerékjárati ívek és a far felé emelkedő alsó peremű oldalablakok. Az elektromos hajtáslánc által rendelkezésre bocsájtott akár 544 LE** (400 kW**) teljesítmény és a bármilyen sebességnél azonnal rendelkezésre álló maximális nyomaték páratlan dinamizmust ígérnek. A BMW i4 finoman siklik az úton, a fenséges kényelmet pedig szinte bármilyen külső hanghatás nélkül élvezhetik a bent ülők. Az aprólékos pontossággal hangolt futómű és kormányszerkezet pedig mindenkor gondoskodik az autó kézben tarthatóságáról. A patikamérlegen kialakított tömegelosztás, valamint a felfüggesztés és a hajtáslánc elemeinek tökéletes összjátéka ugyancsak központi szerepet játszanak az autó remek viselkedésében. Az akár 590 kilométert* (BMW i4 eDrive40, WLTP*) is elérő hatótávja rendkívül sokoldalúvá és a mindennapos használatra ideálisan alkalmassá teszik a járművet.

Gyártási periódus: 2021-től

Motorok**: Elektromos motor (340–544 LE/250–400 kW)

Hatótáv: 416–590 kilométer (WLTP*)

*Önkéntesen publikált információk. További információk a WLTP mérési eljárásról a www.bmw.de/wltp weboldalon találhatók.

**Becsült, hivatalosan egyelőre meg nem erősített adatok.

BMW i8.

Az először a 2009-es frankfurti International Motor Show (IAA) autókiállításon, BMW Vision EfficientDynamics nevű koncepcióautóként bemutatott BMW i8 a világ első sorozatban gyártott plug-in hibrid sportkocsija. A jármű a formabontóan különleges, magabiztosságot sugárzó dizájnt egyedülálló menetteljesítményekkel ötvözi.

Bővebben

AZ ELSŐ GENERÁCIÓ (i12, i15).

BMW i modellek, BMW i8, I12, I15, egy első generációs, utcán látható autó rézsútos oldalnézetből

Egy kisautó fogyasztása egy sportautó menetteljesítményeivel párosítva – hibrid hajtásláncának jóvoltából ezt képes nyújtani a BMW i8. Tisztán az elektromos elsőkerék-meghajtására támaszkodva a kupé akár 120 km/órával is haladhat. A háromhengeres TwinPower Turbo motor a hátsó kerekeket mozgatja. A kezdetben 362 LE (266 kW), majd 2018-ban 374 lóerőre (275 kW) növelt teljesítményű rendszer a két világ legjavát ötvöző dinamizmust nyújt. Az autó abban a tekintetben is úttörő jelentőségű, hogy szériagyártású járműként hozzá lehetett először elérni a lézeres első fényszórókat. 2018 óta a BMW i8 roadster változatban is kapható, amelyből debütálása óta több mint 20 500 példányt gyártottak.

Gyártási periódus: 2013–2020

Motorok: egy 1,5 literes (231 LE/170 kW) benzinmotorból, plusz egy elektromos motorból (131–143 LE/96–105 kW) hibrid hajtáslánc, amelynek

rendszerteljesítménye 362–374 LE/266–275 kW)

Hosszúság/szélesség/magasság: 4689 mm/1942 mm/1289 – 1291 mm

Hatótáv (elektromos): 37–55 kilométer (NEDC*)

*Önkéntesen közreadott információk. A WLTP mérési eljárásról további információkat a www.bmw.de/wltp weboldalon talál.

BMW iX3.

Első tisztán elektromos meghajtású SAV-jával a BMW a jövőbe mutató technológiát egy jól bevált, mai járműkoncepcióba ülteti át. A modell esetében az intelligens töltési megoldásokhoz a legmagasabb szintű menetdinamikai tulajdonságok, valamint letisztult, erős kontúrokból építkező dizájn társulnak.

Bővebben

AZ ELSŐ TISZTÁN ELEKTROMOS GENERÁCIÓ (G08 BEV).

BMW i modellek, BMW iX3, G08, egy mozgó, első generációs autó rézsútos oldalnézetből

Az elektromos hajtáslánccal ellátott BMW X3 2021-ben érkezett meg a márkakereskedésekbe. Az elektromos meghajtású jármű különleges BMW i veséinek jóvoltából már első pillantásra megkülönböztethető társaitól. A belső térben ugyancsak jelen vannak a sajátos dizájnjegyek – ezek közé tartozik például a kék Start/Stop gomb, valamint az alapbeállításként BMW i kék, az alapfelszereltség részét képező Hangulatvilágítás.

A jármű műszaki tartalma ugyanilyen innovatív és modern. A 286 LE (210 kW) teljesítményű motor a BMW-kre jellemző dinamizmussal ruházza fel az autót.


A jármű technológiája innovatív és modern. A 120–210 kW (163–286 LE) teljesítményű motor jóvoltából az autó maradéktalanul hozza a jellegzetesen BMW-s dinamizmust. A jármű fenntartható mivoltát tovább erősíti az a tény, hogy a hajtáslánc gyártásához nem használnak fel ritkaföldfémeket. A rekuperáció intenzitása négy fokozatban állítható az adott pillanatban igényelt kényelmi szintnek megfelelően. A rekuperáció is jelentősen hozzájárul az akár 453–461 kilométert (WLTP)[1] is elérő hatótávhoz. Út közben az akkumulátor a villámtöltő állomásokon nagyjából 34 perc alatt tölthető fel 80 százalékos szintre.


Gyártási periódus: 2021–

Motorok: Elektromos motor (120–210 kW/163–286 LE)

Hosszúság/szélesség/magasság: 4734 mm/1891 mm/1668 mm

Hatótáv: 453–461 kilométer (WLTP)[1]

*Önkéntesen publikált információk. További információk a WLTP mérési eljárásról a www.bmw.de/wltp weboldalon találhatók.

BMW iX.

Íme, az első tisztán elektromos, összkerék-meghajtású BMW SAV, a BMW iX, amelyet luxus és kifinomult minimalizmus jellemez. Ezen értékekhez pedig a legkorszerűbb motortechnológia társul. A maximális szintű kényelem monolitikus dizájnnal és különlegesen nagyvonalú térérzettel találkozik a járműben, amely az új generációs BMW-k előfutára.

Bővebben

AZ ELSŐ GENERÁCIÓ (i20).

BMW i modellek, BMW iX, I20, egy mozgó, első generációs autó rézsútos elölnézetből

A minimalista, ugyanakkor nagyon is karakteres vonalak által határolt, harmonikusan az összképbe illesztett részletekkel rendelkező, hamisítatlanul purista jelenségnek számító BMW iX egy úttörő szellemiséggel átjárt autó. A modell egyik jellegzetessége a BMW által valaha is gyártott legkeskenyebb első fényszórók, valamint az expresszív függőleges dupla vese által alkotott, T-alakú kompozíció. A süllyesztett kilincsek, a keret nélküli ajtók, valamint a nagyméretű, szögletes kerékjárati ívek magabiztos, modern aurát vonnak a jármű köré.

 

A BMW iX műszaki értelemben véve sem kevésbé lenyűgöző a maga két, acélos erejű elektromos motorjával és elektromos BMW xDrive összkerék-meghajtásával. A BMW iX xDrive40 változat 326 LE (240 kW) teljesítményű, hatótávja pedig 372–425 km (WLTP*). Még többet ad vezetési élményből a BMW iX xDrive50, amely 523 lóerőt (385 kW) állít elő, tervezett hatótávja pedig elérheti akár a 630 kilométert (WLTP*) is. A villámtöltő-állomásokon (amelyek az IONITY hálózatához tartoznak) kevesebb mint 40 perc alatt az akkumulátorba táplálható a teljes hatótávra elegendő energia. Az új iDrive, a legkülönbözőbb területeket felölelő vezetőt segítő rendszerek, valamint a futómű és a hajtáslánc együttesen rendkívüli, a jövőt idéző vezetési élményt nyújtanak, amelynek sarokkövei, azaz a technikai fejlődés, a precizitás és a luxus harmonikusan találkoznak e prémium kategóriás SUV-ban.

 

Gyártási periódus: 2021 végétől

Motorok: Elektromos motor (326–523 LE/240–385 kW)

Hatótáv: 372–630 kilométer (WLTP*)

*Önkéntesen közreadott információk. A WLTP mérési eljárásról további információkat a www.bmw.de/wltp weboldalon talál.

BMW i7.

Az első, tisztán elektromos meghajtású BMW i7 az elektromos autókra jellemző teljesítményt és a multiszenzoros szórakoztatást ötvözi a felejthetetlen autózási élmény megteremtése érdekében.

Bővebben

AZ ELSŐ GENERÁCIÓ (G70).

BMW i, BMW i7, G70, első generáció

A 2022-ben debütált BMW 7 (G70) merőben új színt hoz a luxuskategóriába azzal, hogy a hamisítatlan, letisztult eleganciát egyedülálló menetdinamikai tulajdonságokkal és multiszenzoros szórakoztatással ötvözi.

 

Kívülről az ikonikus orr-rész és a monolitikus dizájnnyelv vonja azonnal magára a figyelmet. A megvilágított kontúrokkal rendelkező vesék, valamint a kétrészes, felül csíkszerűen vékony LED-es fényszórók – amelyek kérésre rendkívül nemes, háttérmegvilágítással rendelkező Swarovski kristály elemeket felvonultató BMW 'Iconic Glow' kivitelűek is lehetnek – ellenállhatatlan eleganciát visznek az összképbe. Mindez a lenyűgöző Great Entrance Moments üdvözlő szcenárióval együtt semmi máshoz nem fogható, exkluzív karakterrel ruházza fel az autót.

 

A belső tér előkelő jellegét a Merino bőrhöz és a kasmírgyapjúhoz hasonló csúcsminőségű anyagok, valamint a Swarovski kristályok fokozzák. Mindez a modern, ergonomikus módon a vezetőt a középpontba helyező modern technológiákkal együtt az elegancia, a kényelem és az innováció lenyűgöző összjátékát valósítja meg. A BMW Interaction Bar nevű, a kristályokra emlékeztető megjelenésű, a vizuális és a haptikus visszajelzéseket kombináló multifunkciós elem például egyszerűen rabul ejtő. A műszerfal által nyújtott különleges multimédiás élményt a 14,9'' méretű BMW Curved Display kijelző teszi teljessé.

 

Az új BMW i7 esetében azonban a vezetési élmény nem kizárólag a vezető kiváltsága, ugyanis a többi utas is teljes kényelemben részesül. Az opcionális, 31,3'' méretű BMW Theatre Screen képernyő például szélesvásznú moziélményt nyújt. Ehhez jön még a szintén opcionálisan rendelhető, kristálytiszta, 4D-s hangzású Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzó rendszer, így a hátul helyet foglalók látó- és hallószervei is különleges utazásban vehetnek részt.

A luxuskategóriás BMW 7 Limousine 2022 óta, a BMW i7 formájában immár tisztán elektromos meghajtású változatban is elérhető. Az 544 LE (400 kW) teljesítmény és a 600 kilométert is meghaladó hatótáv jóvoltából Ön a maximálisan dinamikus, fenntartható, zéró helyi károsanyag-kibocsátás melletti, rugalmas mobilitás előnyeit élvezheti. Arról, hogy a vezetési élmény még magával ragadóbb és lenyűgözőbb legyen, a BMW IconicSounds Electric gondoskodik a mindegyik menetmódban más és más, Hans Zimmer által komponált hangzásvilágaival.

 

Gyártási periódus: 2022–

Motorok: 2 elektromos motor (544 LE/400 kW)

Hatótáv: akár 625 kilométer (WLTP*)

BMW i7 M70 (G70).

BMW M modellek, BMW i7, G70e

2023-ban megérkezett a BMW i7 M70, amely az új luxus kategória filozófiáját követve megvalósított e-mobilitást az M modellekre jellemző nagy teljesítménnyel ötvözi: a maguk letaglózó, 485 kW (660 LE) teljesítményével az acélos erejű motorok mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsítják fel az autót 0-ról 100 km/órás sebességre. Az Integrált aktív kormányzással kiegészített Executive Drive Pro, valamint az alapfelszereltséghez tartozó adaptív 2 tengelyes légrugózás pedig gondoskodnak arról, hogy a menetdinamikai jellemzők is szintet lépjenek. Mindeközben pedig Önnek az innovatív BMW eDrive technológia jóvoltából gyakorlatilag hangtalan, emissziómentes suhanásban lehet része. Az intelligens könnyűépítési eljárások, valamint az aerodinamikai szempontból ideális kialakítás maximális hatékonyságot szavatolnak. Ez utóbbi eredménye a 488–560 kilométeres (WLTP) tisztán elektromos hatótáv, amely kényelmesen elegendő az Ön mindennapi utazásaihoz. 

A külső dizájn lenyűgözően mutatja meg a külvilágnak, hogy micsoda teljesítménypotenciál lakozik a BMW i7 M70 lemezei alatt. Mindennek, valamint a kibővített tartalmú M magasfényű Shadowline felszereltségnek, a magasfényű fekete kiemeléseknek, valamint az aerodinamikailag optimalizált M hátsó légterelőnek és az M Sport fékrendszer feketére fényezett nyergeinek köszönhetően az autó csak úgy sugározza magából a sportosságot. 

Elölről a megvilágított – és távolról sem csak sötétben látványos – BMW Iconic Glow vesék fejezik ki igen hatásosan az autó karakterét. Exkluzivitás és elegancia tekintetében a modell vonzerejét az opcionálisan rendelhető BMW Individual kéttónusú fényezések emelik még tovább.

A BMW i7 M70 külsejét jellemző atletikus karakter és választékos elegancia a luxus kialakítású, a legmagasabb szintű kényelmet nyújtó belső térben is maradéktalanul jelen van. Az utaskabin a Kasmírgyapjúhoz és a Swarovski-kristályokhoz hasonló, kitűnő minőségű anyagok mellett olyan innovatív technológiáival kápráztat el, mint a BMW Interakciós Sáv és a BMW Curved Display kijelző. Hátul a 31,3'' méretű BMW Theatre Screen csábítja vizuális utazásra a mozirajongókat – amennyiben pedig ahhoz csatlakozik a 4D-s hangzást előállító Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzó rendszer is, az akusztikai élmény sem lesz mindennapi.

Gyártási periódus: 2023–

Motorok: 2 elektromos motor (660 LE/485 kW)

Hatótáv: akár 560 km (WLTP)

BMW iX1.

Íme, a BMW iX1, a BMW első tisztán elektromos meghajtású kompakt SUV-ja. A modern és magabiztosságot sugárzó dizájnnal rendelkező autó a BMW X1 erőteljességét és dinamizmusát a BMW eDrive rendszer által biztosított hatékonysággal elegyíti.

Bővebben

AZ ELSŐ GENERÁCIÓ.

BMW X sorozat, BMW iX1, U11, egy úton haladó, első generációs modell rézsútos elölnézetből

(BMW U11 BEV)

A BMW iX1 2022-ben lépett piacra. Amellett, hogy a BMW első tisztán elektromos meghajtású kompakt SUV-ja, a jármű egyúttal a BMW X sorozat elektromos belépőmodellje is.

A BMW iX1 a klasszikus kompakt SUV-okra jellemző élénkséget és dinamizmust a BMW eDrive technológia által biztosított, a kor követelményeinek megfelelő hatékonysággal ötvözi. A helytakarékos, a jármű alvázába beépített nagyfeszültségű akkumulátoroknak, valamint a rekuperációs rendszernek köszönhetően a 313 lóerős* (230 kW*) BMW iX1 xDrive30 könnyedén megtesz akár 440 kilométert* (WLTP) is egyetlen feltöltéssel.

Az elszántságot sugárzó orr-rész és a függőleges felületek kivételesen modern és dinamikus külsőt kölcsönöznek a járműnek. A kiegészítő, kék színű kiemelések érzékletesen hívják fel a figyelmet az erőtől duzzadó autó elektromos meghajtására. Nagyon mai a belső tér is: az oszcilláló ülőlappal rendelkező, kényelmes ülések semmi kívánnivalót nem hagynak maguk után. Ott van továbbá az elegáns, keret nélküli, érintéssel és hanggal egyaránt vezérelhető BMW Curved Display kijelző, amely a villámgyors működésű BMW iDrive rendszer központi felhasználói felületéül szolgál.

Gyártási periódus: 2022–

Motorok: elektromos motor (230 kW/313 LE felett*)

Hosszúság/szélesség/magasság: 4500 mm/1845 mm/1616 mm

*A teljesítmény az akkumulátor töltöttségi szintjétől függ.

AZ ELSŐ GENERÁCIÓ (BMW G60).

BMW i sorozat, BMW i5, G60 BEV, 2023

(BMW i5 G60 BEV)

A BMW i5 megjelenése egy új korszak nyitányát jelzi. Ez ugyanis az 5-ös sorozat első tisztán elektromos meghajtású modellje. 250 kW (340 LE) teljesítményének köszönhetően a BMW i5 eDrive40 izgalmasan sportos vezetési élményt nyújt. Az akár az 582 kilométert is elérő hatótávjának köszönhetően az új BMW i5 ugyanúgy remekül beválik a mindennapi használathoz, mint a hosszú utazásokhoz. A biztonság és a kényelem fokozásáról pedig olyan vezetőt segítő rendszerek gondoskodnak, mint a Driving Assistant Professional vagy a BMW Live Cockpit Professional.

Ami a látványt illeti, a BMW i5 a BMW 5-ös sorozatnál alkalmazott sikerreceptet követi – néhány funkcionális dizájnelemmel kiegészítve. A jármű küllemét a jellegzetesen BMW-s arányok, a nagy tengelytáv, a nyújtott motorháztető, valamint a lendületes ívű tetővonal határozzák meg. A luxus jelleget olyan részletek erősítik fel, mint a BMW Iconic Glow vesék, a nagyméretű panoráma üvegtető, illetve a kristályra emlékeztető felületű interakciós sáv.

Gyártási periódus: 2023–

Motorok: elektromos motor (250–440 kW, 340–601 LE)

Elektromos hatótáv: akár 582 kilométer (WLTP)

Hosszúság/szélesség/magasság: 5060 mm/1900 mm/1505–1515 mm

BMW i5: Villamosenergia-fogyasztás (kombinált, WLTP), kWh/100 km: 20,6–15,9; Elektromos hatótáv (WLTP), km: 455–582

BMW i modellek, BMW járművek állnak egy BMW márkakereskedés előtt

IGAZOLT ELŐÉLETŰ BMW HASZNÁLT AUTÓK.

BMW i modellek, egy töltőállomáson álló BMW iX elölnézetből

BMW iX.

BMW i modellek, BMW i4, egy utcán haladó autó rézsútos elölnézetből

BMW i4.

BMW i sorozat, BMW i5 M60 xDrive, G60 BEV, 2023

BMW i5 M60 xDrive.

BMW i modellek, BMW i4 M50, egy utcán haladó autó rézsútos elölnézetből

BMW i4 M50.

BMW i modellek, BMW i7 M70, G70e

BMW i7 M70.

BMW i modellek, BMW iX3, egy rézsútos oldalnézetből látható autó hegyvidéki tájjal a háttérben

BMW iX3.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

    A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.