BMW 8-as Gran Coupé, a mozgó autó oldalnézetből, Inspiráció

BMW 8 GRAN COUPÉ

Amikor a dinamizmus luxussal találkozik, valami egészen különleges jön létre: a BMW 8-as Gran Coupé, a lélegzetelállító négyajtós sportautó, amely nagyvonalú térkínálatot nyújt. Az autó formaterve – amely a luxus sportautók merőben új, a túláradó erőt és a lenyűgöző agilitást kifejező dizájnyelvének elemeiből építkezik – ennél izgalmasabb már nem is lehetne. A BMW 8-as Gran Coupé minden egyes megtett méteren maradéktalanul valóra váltja a kompromisszumokat nem ismerő sportosságra tett ígéretét. Ahogy a kirobbanó erőben lévő motor egyre magasabb régiókba kergeti a fordulatszámmérő mutatóját, úgy gyorsul fel az utasok szívverése – foglaljanak helyet a négy, ellenállhatatlanul exkluzív, ugyanakkor lenyűgözően sportos hangulatú környezettel körülvett ülés bármelyikében.

Bővebben
BMW 8 GRAN COUPÉ

A SPORTOSSÁG ÚJ MEGJELENÉSI FORMÁJA

A BMW 8-AS GRAN COUPÉ FŐBB JELLEMZŐI

BMW 8-as Gran Coupé, sportautódizájn

KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜLI SPORTOSSÁG

A BMW 8-AS GRAN COUPÉ KÜLSŐ DIZÁJNJA

Dinamikus sportkupé határozott karakterrel: az ellenállhatatlanul vonzó dizájnnyelv, amelynek elemeiből a BMW 8-as Gran Coupé építkezik, a luxus sportautók esztétikumát merőben újfajta értelmezése. Az atletikus orr-résztől a lendületesen ívelő, jellegzetesen kupés sziluetten át a markánsan egyedi farig: az éles kontúrok által meghatározott, lélegzetelállító dizájn és az erőt sugárzó arányok már első pillantásra bizsergető izgalmat ébresztenek.

BMW 8-as Gran Coupé, dinamizmus

ERŐT SUGÁRZÓ AGILITÁS

A BMW 8 GRAN COUPÉ SPORTAUTÓS TELJESÍTMÉNYE

A BMW 8 Gran Coupé hatékony TwinPower Turbo benzinmotorjai, valamint a tökéletesen összehangolt hajtáslánc- és futóműkomponensek felejthetetlen vezetési élményt garantálnak. Egy gyors, erős és extrém módon agilis sportautóról van szó, amely fölényes magabiztossággal reagál bármilyen, a közlekedésben előadódó szituációra és amely mindig megnyugtató tartalékokkal rendelkezik. Legyen szó városi vagy autópályás közlekedésről, netán kanyargós úton való haladásról: a BMW 8 Gran Coupénak mindenre van válasza – és ez a maximális vezetési élmény záloga.

BMW 8-as Gran Coupé, belső felszereltség, dizájn

ÉLMÉNY A NEGYEDIK HATVÁNYON

SPORTOS ÉLMÉNY NÉGY UTASNAK A BMW 8-AS GRAN COUPÉBAN

A BMW 8-as Gran Coupé mind a négy utasának maximális élményben lehet része. Mindez azért lehetséges, mert a két hátul ülő az extrém módon nagyvonalú térrel körülvett, egyedülállóan kényelmes, gyakorlatilag egymástól különálló bőrülésekben foglalhat helyet. Az ülések fotelszerűen ölelik körül a testet és egyedülállóan jó oldaltartást nyújtanak még a tempósan vett szűk kanyarokban is – egyúttal gondoskodnak arról, hogy a bennük helyet foglalók adrenalinszintje folyamatosan az egeket ostromolja.

BMW 8-as Gran Coupé, Panoráma üvegtető

NAGYVONALÚ TÉRKÍNÁLAT

A BMW 8-AS GRAN COUPÉ TÁGASSÁGA

A BMW 8-as Gran Coupé utasterének hátsó szekciójában helyet foglaló két felnőtt a lenyűgözően nagy fej- és lábtér, valamint a kiváló térérzet előnyeit élvezheti. A kimagasló kényelem és a kellemes ellazulás még a hosszabb utakon is garantált. Az opcionális Panoráma üvegtető csak még inkább felerősíti a tágasság benyomását, valamint a szabadságérzetet azzal, hogy különleges perspektívákat tár fel és fénnyel árasztja el a belső teret.

A BMW 8-as Gran Coupé a legexkluzívabb és legsportosabb formában testesíti meg az autózás varázsát. Ez az autó az, amelyben a rendkívüli dinamizmus modern, kortárs luxussal találkozik.
Domagoj Dukec, a BMW dizájnfőnöke
BMW 8-as Gran Coupé, luxus sportautódizájn

VÉRPEZSDÍTŐ ESZTÉTIKUM A NEGYEDIK HATVÁNYON

VÉRPEZSDÍTŐ ESZTÉTIKUM A NEGYEDIK HATVÁNYON

A BMW 8-as Gran Coupé egy lenyűgöző négyajtós sportautó, amely forradalmian új dizájnnyelvet visz a kategóriájába. Az izmos, határozott kontúrokkal rendelkező motorháztető félreérthetetlenül utal az alatta rejtőző, lenyűgöző potenciálra. Az oldalsó felületek plasztikus összjátéka és a lendületes, sehol meg nem tört kupésziluett egyaránt szárnyra keltik a képzeletet. A tetővonal az egyedi, erőt sugárzó vállba fut bele, amely még az autó álló helyzetében is fékezhetetlen erőt fejez ki. A hátsó szélvédőt a két, a csomagtértetőbe olvadó, uszonyra emlékeztető tetőoszlop fogja közre – mindez egy olyan részletmegoldás, amely leginkább csak a kézi munkával készített járművekre jellemző.
BMW 8-as Gran Coupé, luxus sportautódizájn
BMW 8-as Gran Coupé, hátsó térkínálat

ABSZOLÚT MOZGÁSSZABADSÁG

ABSZOLÚT MOZGÁSSZABADSÁG

A BMW 8-as Gran Coupé utasterének hátsó szekciója meglepően nagyvonalúan méretezett, ami egyáltalán nem számít megszokottnak a sportautók körében. A nagy tengelytávnak, valamint az emelt tetővonalnak köszönhetően rendkívül kényelmes fej- és lábtér jut a hátul ülőknek. Aligha lehetne ennél kényelmesebben utazni egy luxus sportkupéban.
BMW 8-as Gran Coupé, hátsó térkínálat
BMW 8-as Gran Coupé, sportautós hátsó szekció

ELSŐ OSZTÁLYÚ ÜLÉSELRENDEZÉS

ELSŐ OSZTÁLYÚ ÜLÉSELRENDEZÉS

A BMW 8-as Gran Coupé hátul helyet foglaló utasai első osztályúan párnázott, rendkívül kényelmes, sportos stílusú, gyakorlatilag különálló bőrülésekben foglalhatnak helyet. A fotelek, amelyek kellemesen ölelik körül a testet, kitűnő oldaltartást nyújtanak tempósabb haladás esetén. A hátsó utasok számára tehát minden egyes utazás lenyűgöző autós élménnyé nemesül.
BMW 8-as Gran Coupé, sportautós hátsó szekció
BMW 8-as Gran Coupé, nagyméretű üvegfelülettel rendelkező Panoráma üvegtető

FÉNY. LEVEGŐ. LUXUS

FÉNY. LEVEGŐ. LUXUS

A BMW 8-as Gran Coupé opcionális Panoráma üvegtetője nyitott állapotában friss levegőt enged az utastérbe, bezárva pedig a fénnyel teli, a luxusnak még magasabb fokán álló tágasság atmoszféráját teremti meg. Az automatikusan nyíló és záródó üvegtető toló és billenő funkcióval rendelkezik. Az erősen betűző napfény ellen a beépített, elektromos működésű, fokozatmentesen elhúzható napfényvédő roló nyújt védelmet.
BMW 8-as Gran Coupé, nagyméretű üvegfelülettel rendelkező Panoráma üvegtető

SPORTOS KARAKTERREL FELRUHÁZOTT, EGYEDI LUXUS

A BMW 8-AS GRAN COUPÉ BELSŐ TERÉNEK FŐBB JELLEMZŐI

A BMW 8-as Gran Coupé belső dizájnjának minden egyes részlete csak úgy sugározza magából az egyedi luxust, ugyanakkor egyértelműen juttatja kifejezésre a sportos ambíciókat. A pompás minőségű bőrkárpitokat kimagasló exkluzivitás, az anyagokat pedig csúcsszintű minőség és pazar felületkezelés jellemzi. Mindez a mesteri kidolgozással együtt modern, első osztályú, kimagaslóan kényelmes, egyedülállóan tágas utastérrel gazdagítja a BMW 8-as Gran Coupét.
BMW 8-as Gran Coupé, belső dizájn, kárpit
BMW 8-as Gran Coupé, „CraftedClarity” metszett üveg díszítőelemek
BMW 8-as Gran Coupé, belső dizájn, hátsó szekció
BMW 8-as Gran Coupé, belső dizájn, műszerfal
BMW 8-as Gran Coupé, belső dizájn, kárpit

EXKLUZÍV ÜLŐHELYEK

A BMW 8-as Gran Coupé opcionálisan rendelhető Multifunkciós ülései az aktív háttámla-állítás, a fokozatmentesen állítható gerinctámasz, valamint a manuális ülésmélység-állítás segítségével szabhatók az egyéni igényekhez. Az üléseket a legexkluzívabb bőrkárpitok borítják – az egyik ilyen az Elefántcsont/Éjkék színű, elegáns kontrasztvarrással ellátott BMW Individual Merino bőr.

BMW 8-as Gran Coupé, „CraftedClarity” metszett üveg díszítőelemek

A LEGFINOMABB RÉSZLETEK

Az olyan minőségi részletek, mint a BMW Individual Zongoralakk belső díszítőelemek, illetve a kezelőszerveken található galvanizált díszítések a luxus varázsát vonják az utastér köré. A sebességváltó karra, az iDrive kontrollerre és a Start/Stop gombra opcionálisan kézzel készült „CraftedClarity” metszett üveg díszítőelemek kerülhetnek. Utóbbi felszereltség kivételes vonzerővel ruházza fel az eleve pazar minőségű utasteret – akárcsak a világító „8”-as szám a sebességváltó karon.

BMW 8-as Gran Coupé, belső dizájn, hátsó szekció

A SZABADSÁG EGYÉNI FELFOGÁSBAN

A BMW 8-as Gran Coupé elölről egészen a hátsó szekcióig tartó középkonzolját – amely lendületesen fut a hátsó ülésekig – szintén exkluzív bőrkárpit borítja. Mindez még inkább felerősíti a bent ülőkben az érzést, hogy egy teljesen különálló ülésben foglalnak helyet, valamint azt, hogy ily módon megteremthetik a saját kellemes intimszférájukat. Az integrált vezérlőegység jóvoltából a hátsó utasok külön-külön szabályozhatják a légkondicionálást és az ülésfűtést.

BMW 8-as Gran Coupé, belső dizájn, műszerfal

SPORTOS, LUXUS SZINTŰ KÖRNYEZET

A BMW 8-as Gran Coupé sportos, különlegesen elegáns kisugárzású műszerfalának fókuszában félreérthetetlenül a vezető áll. A legújabb generációs, intuitív vezérlési koncepciónak köszönhetően mindig az Ön szeme előtt lehetnek a legfontosabb információk, a kapcsolókarokkal ellátott M bőrkormány jóvoltából pedig mindent szorosan kézben tarthat. A tapintásra is első osztályú felületek, gombok és egyéb kezelőszervek stílusosan egészítik ki a luxus szintű környezetet.

BMW 8-as Gran Coupé, dinamizmus, xDrive

KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜLI VEZETÉSI ÉLMÉNY

KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜLI VEZETÉSI ÉLMÉNY

Borítékolható izgalom: innovatív hajtásláncával és futóműkomponenseivel a BMW 8-as Gran Coupé a legmagasabb szintű sportosságot valósítja meg. A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó rendkívül sportosan hajtja végre a kapcsolásokat, miközben az Adaptív M futómű magabiztos dinamizmust szavatol bármilyen útfelületen. A hátsó kerekeket az autó irányításába bevonó Integrált aktív kormányzás csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát, egyszersmind – különösen gyors kanyarvételek alkalmával – fokozza a menetstabilitást és a kényelmet. A vezetési élményhez a fentieken túl az alacsony súlypont, valamint a karosszéria nagyfokú merevsége is hozzájárulnak.
BMW 8-as Gran Coupé, dinamizmus, xDrive
BMW 8-as Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 8 hengeres motor

PULZUSNÖVELŐ

PULZUSNÖVELŐ

A 4,4 literes hengerűrtartalmú, 530 LE (390 kW) teljesítményű TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor nemcsak a fordulatszámmérő mutatóját készteti heves száguldásra, hanem a szívverést is. Az erős, biturbó feltöltéses, 750 Nm nyomatékú motor 3,9 másodperc alatt gyorsítja 0-ról 100 km/órára a BMW M850i xDrive Gran Coupét. Ezek általában a versenyautók számára fenntartott értékek. Annak hátterében, hogy most is rendelkezésre állnak, az autóversenyzés világából származó komponensek egész sora áll. A két darab Twin-Scroll turbófeltöltő például optimalizálja az erőleadást és ezzel lenyűgöző teljesítményt szavatol. A remek produkciót a 8 hengeres motor telt hangzása festi alá, amelytől csak mé
BMW 8-as Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 8 hengeres motor
BMW 8-as Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 6 hengeres motor

LENYŰGÖZŐ ERŐ

LENYŰGÖZŐ ERŐ

Az új fejlesztésű, 3,0 literes hengerűrtartalmú TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor tekintélyes 340 lóerőt (250 kW) állít elő kimagasló hatékonyság és alacsony saját tömeg mellett. 500 Nm-nyi nyomatékával az egység 5,2 másodperc alatt gyorsítja 0-ról 100 km/órára a BMW 840i változatot A vezetési élmény tehát a maximumon van ¬ úgy az erőteljes sprintek, mint a kanyarvadászat során. Selymesen sima járásával a motor magabiztos, a hosszú utak alkalmával osztályon felüli vezetési élményt garantál – amelyet a visszafogott fogyasztású 6 hengeres baritonja fest alá
BMW 8-as Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 6 hengeres motor

LUXUS, AMELY MEGELŐZI KORÁT

A BMW 8-AS GRAN COUPÉ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁI

Élvezze a fejlődést méterről méterre: a BMW 8-as Gran Coué nemcsak csak az úton számít mértékadónak, hanem az innovatív technológiák terén is. A BMW Intelligent Personal Assistant nevet viselő, legújabb generációs, kényelmesen és egyénre szabottan használható, hangvezérlésen alapuló vezérlési koncepciótól a részben autonóm haladásig: az luxus sportautó innovatív digitális szolgáltatásai és asszisztencia rendszerei minden egyes utazást személyessé és pihentetővé tesznek, teljes új dimenzióba emelve ezzel a vezetés élményét.
BMW 8-as Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional
BMW 8-as Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant
BMW 8-as Gran Coupé, Experience módok
BMW 8-as Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional
BMW 8-as Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional

BMW LIVE COCKPIT PROFESSIONAL

A BMW Live Cockpit Professional elnevezés egy személyre szabható vezérlési és kijelzési rendszert jelöl, amely a teljes egészében digitális műszerfalból, a középkonzolon elhelyezett, nagy felbontású központi kijelzőből, valamint az Ön közvetlen látómezőjében lévő Head-Up kijelzőből áll. Az érintőfunkcióval, gesztusokkal, az iDrive kontrollerrel vagy a hangvezérléssel irányítható BMW Intelligent Personal Assistant jóvoltából Ön mindent az egyéni igényeinek megfelelően működtethet.

BMW 8-as Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT

A modern járművek egyre összetettebbé válnak. Akkor miért is ne fogadná el egy személyi asszisztens segítségét? A BMW Intelligent Personal Assistant támogatást nyújt BMW 8-as Gran Coupéjának működtetéséhez, legyen szó a navigációról, a szórakoztató vagy éppen a járműfunkciókról. Elég egy „Hey BMW” köszöntés, és máris kezdheti a BMW Intelligent Personal Assistanttel való kommunikációt. Amennyiben jobban meg szeretné ismerni az asszisztenst, egyszerűen csak kérdezze meg: „Hey BMW, who are you?”. Ha pedig úgy kívánja, megváltoztathatja az aktiválási jelszót. Ehhez csak annyit kell mondania, hogy „Hey BMW, change the activation word.” (Az asszisztens magyar nyelven egyelőre nem elérhető.)

BMW 8-as Gran Coupé, Experience módok

EXPERIENCE MÓDOK

Az Experience módok segítségével Ön pillanatnyi hangulatához igazíthatja BMW 8-as Gran Coupéja belső terének atmoszféráját. A három mód, az „Expressive”, a „Wellbeing” és az „Executive” az olyan belső téri funkciók, mint a légkondicionálás, az ülésfűtés, a világítás és a zene ideálisan összehangolt összjátékát teremtik meg. Mindezzel stimulálják az Ön érzékeit, egyszersmind fokozzák az általános kényelemérzetét – a még teljesebb vezetési élmény jegyében. Csak mondja ki, hogy: „Hey BMW, activate the Expressive mode.”* A többit majd meglátja. *A funkció magyar nyelven nem érhető el.

BMW 8-as Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional

DRIVING ASSISTANT PROFESSIONAL

Az opcionális Driving Assistant Professional segít Önnek a megfelelő követési távolság és sebesség, valamint sáv tartásában, illetve abban, hogy elkerülje az ütközéseket. A rendszer például a kormánykerék rezegtetésével hívja fel a figyelmet az akaratlan sávváltásra. Az asszisztens gondoskodik arról is, hogy a BMW 8-as Gran Coupé automatikusan fékezzen, ha túl közel kerül az elöl haladó járművekhez vagy az úttesten közlekedő gyalogosokhoz. A rendszer mindemellett segíti Önt a nehezen belátható kereszteződésekben, valamint a parkolóhelyről való kiállás alkalmával. De ez még nem minden: vészhelyzet esetén az asszisztens azzal nyújt támogatást, hogy állóra fékezi a járművet.

BMW 8-as Gran Coupé, BMW Individual, háromnegyedes elölnézet
BMW 8-as Gran Coupé, BMW Individual, háromnegyedes hátulnézet
BMW 8-as Gran Coupé, BMW Individual műszerfal
BMW 8-as Gran Coupé, BMW Individual tetőkárpit
BMW 8-as Gran Coupé, BMW Individual belső felszereltség

BMW INDIVIDUAL – AZ EGYÉNI STÍLUS KIFEJEZÉSE

Ruházza fel saját egyéni karakterével BMW 8 Gran Coupéját. A BMW Individual számos különleges, látványos, színjátszó hatású vagy csillámló fényezést kínál – amilyen például a BMW Individual Tanzanite kék metál –, amelyek különleges megjelenést kölcsönöznek a luxus sportautó számára. A belső tér nemes jellegét a legfinomabb, kimagasló minőségű, teljes egészében kézzel varrt, számos színben elérhető, finom kontrasztvarrással ellátott bőrkárpitok – például az Elefántcsont színű, Tartufo kontrasztvarrással ellátott BMW Individual Merino teljes bőrkárpit – erősítik tovább. A sportos hangulatú, luxus színvonalú belső tér összképét a BMW Individual Zongoralakk belső díszítőelemek, valamint a M Alcantara tetőkárpit teszik teljessé.

Egy fiatal nő türkiz színű háttér előtt

ISMERKEDJEN MEG A MODERN LUXUSSAL

BMW LUXUS KATEGÓRIA

ISMERKEDJEN MEG A MODERN LUXUSSAL

BMW LUXUS KATEGÓRIA

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Fuel consumption in l/100 km (combined): x.x–x.x
CO2 emissions in g/km (combined): xxx–xxx


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.


Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2


The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Bővebben