Egy álló BMW 8 Coupé háromnegyedes elölnézetből, a motorháztető látványával.

BMW 8 COUPÉ

BMW 8 COUPÉ

LINE VÁLTOZATOK ÉS FELSZERELTSÉG

A BMW 8 Coupé Line változatai és felszereltségei

BMW 8 Coupé

A BMW 8 Coupé fenségesen egyesíti magában a sportosságot és az eleganciát – ellenállhatatlan esztétikai színvonalat valósítva meg ezzel. Az autó dinamikus és minőségi karakterét számos exkluzív belső és külső részlet erősíti fel.

BMW 8 Coupé, felszereltség

A BMW 8 Coupé fenségesen egyesíti magában a sportosságot és az eleganciát – ellenállhatatlan esztétikai színvonalat valósítva meg ezzel. Az autó dinamikus és minőségi karakterét számos exkluzív belső és külső részlet erősíti fel.

  • Külső

  • Belső tér

M Sport csomag

Az M Sport csomag markánsan sportos karakterrel ruházza fel a járművet. A megnövelt méretű oldalküszöbök optikailag közelebb viszik az útfelülethez a karosszériát, a sportos dizájnelemeknek köszönhetően pedig még erőt sugárzóbbá válik az orr- és a farrész. A dinamikus stílust az exkluzív M fényezés, a sportos M könnyűfém keréktárcsák, valamint számos belső téri részlet teszik teljessé.

BMW 8 Coupé, M Sport csomag

Az M Sport csomag markánsan sportos karakterrel ruházza fel a járművet. A megnövelt méretű oldalküszöbök optikailag közelebb viszik az útfelülethez a karosszériát, a sportos dizájnelemeknek köszönhetően pedig még erőt sugárzóbbá válik az orr- és a farrész. A dinamikus stílust az exkluzív M fényezés, a sportos M könnyűfém keréktárcsák, valamint számos belső téri részlet teszik teljessé.

  • Külső

  • Belső tér

DIZÁJN

A BMW 8 Coupé dizájnja

Bizsergetően izgalmas látvány: a luxus megjelenésű, a kiemelkedő teljesítmény iránti olthatatlan vágyat kifejező BMW 8 Coupé valósággal sugározza magából a sportosságot. Az Active Air Stream vesékhez, az M Karbontetőhöz, valamint az exkluzív „CraftedClarity” metszett üveg díszítőelemekhez hasonló részletekben a simulékony high-tech a luxus sportautó dinamikus eleganciájával ötvöződik.
Egy Barcelona kék metálfényezésű BMW 8 Coupé háromnegyedes hátulnézetből.
Egy BMW 8 Coupé orr-része a vesék függőleges rácselemeivel és az Air Breatherrel.

Active Air Stream vesék

Az Active Air Stream vesék lamellái a motor, a fékek és a légkondicionáló berendezés hűtési igényeinek megfelelően, automatikusan nyílnak és záródnak. A rendszerhez tartozó mozgatható lamellák zárt állapotukban csökkentik a légellenállást és ily módon javítják a jármű aerodinamikai jellemzőit.
A BMW Coupé orr-része a BMW Lézervilágítás technológiájú fényszórókkal.

BMW Lézervilágítás

A lézeres távolságifényszóró-módban a BMW Lézervilágítás akár 600 méternyi útszakaszt is képes bevilágítani – a hatótávolsága tehát közel kétszerese a hagyományos fényszórókéinak. Az út jobb éjszakai megvilágítása jelentős mértékben fokozza a biztonságot. Az első fényszórókban elhelyezett kék színű elemek és „BMW Laser” feliratok ráirányítják a figyelmet a jármű által képviselt technológiai színvonalra és sportosságra.
A BMW 8 Coupé M Karbontetője felülről.

M Karbontető

Az intelligens könnyűépítési koncepció részét képező M Karbontető jelentős mértékben csökkenti a jármű tömegét. A karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készülő tető 800 grammal könnyebb az alapfelszereltséghez tartozó tetőnél. Ily módon lejjebb kerül a jármű súlypontja, ami jótékony hatással van a menetdinamikai tulajdonságokra.
Egy Galvanic Cerium szürke fényezésű BMW 8 Coupé külsőtükör-borításai.

Külső elemek

Az olyan külső elemek, mint a tükörborítások, a kipufogók, az Air Breatherek betétjei, a hűtőrács és a vesék függőleges elemei kontrasztot képeznek a jármű Galvanic Cerium szürke fényezésével. Az említett elemek, amelyek harmonikusan simulnak bele az összképbe, kihangsúlyozzák a jármű sportos megjelenését.
BMW 8 Coupé, Multifunkciós ülések.

Multifunkciós ülések a vezető és az első utas számára

A vezető és az első utas Multifunkciós ülései sokféle állítási lehetőséggel rendelkeznek, emellett azok kivételes kényelmet és biztonságot nyújtanak. Az ülések paraméterei az elektromosan állítható háttámlaszélesség, a szabályozható gerinctámasz, valamint a manuális ülésmélység-állítás segítségével optimálisan az egyéni igényekhez szabhatók.
BMW 8 Coupé, műszerfal, Hangulatvilágítás.

Hangulatvilágítás

A részét képező számos LED-es fényforrás segítségével a Hangulatvilágítás otthonosan kellemes atmoszférát teremt az belső térben, emellett az sötétben különleges térérzetet biztosít. A szín, a világítás intenzitása, valamint a színszcenáriók egyénileg állíthatók. A felszereltség a kontúrvilágítás és a térképzseb-világítás mellett magában foglalja a középkonzolon lévő vezetőfényeket is.
BMW 8 Coupé, sebességváltó kar, „CraftedClarity” metszett üveg díszítőelemek.

‘CraftedClarity' üveg díszítőelemek

A ‘CraftedClarity’ kézzel készült üveg díszítőelemek látványosan és kézzel foghatóan emelik a belső tér fényét. A finom kristályelemek a sebességváltó kart, az iDrive kontrollert és a Start/Stop gombot díszítik.
A BMW 8 Coupé Konyak színű BMW Individual Merino bőrkárpittal borított ülése.

BMW Individual Merino bőrkárpit kibővített tartalommal, Konyak

BMW Individual Merino bőrkárpit kibővített tartalommal, Konyak, a belső tér színe fekete.

DINAMIZMUS

A BMW 8 Coupé dinamizmusa

A BMW 8 Coupé hatalmas ereje és a maximális teljesítmény iránti olthatatlan vágya már első ránézésre is teljesen nyilvánvaló. A nagy teljesítményű és sportos karakterű TwinPower Turbo motoroknak, az extrém módon precíz menettulajdonságoknak, valamint az olyan exkluzív, az autóversenyzés világából származó komponenseknek köszönhetően, mint amilyen az M Sport differenciálmű, semmi nem állhat a luxus szintű vezetési élmény útjába.
A BMW 8 Coupé felülnézetből, a BMW TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotorral.

TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor

A TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor a két turbófeltöltőt fokozatmentes Valvetronic szelepvezérléssel és a benzint közvetlenül az égéstérbe juttató Nagy precizitású befecskendezéssel ötvözi. A motor maximális teljesítménye 530 LE (390 kW), legnagyobb nyomatéka pedig 750 Nm. A két turbófeltöltőt helytakarékos módon a hengersorok közé építették be.
A BMW 8 Coupé felülnézetből, a BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotorral.

TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor

Az új generációs TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotort példás fogyasztással párosuló lenyűgöző erőleadás jellemzi a változó turbinageometriájú turbófeltöltés és a Common Rail közvetlen befecskendezés alkalmazásának köszönhetően.
A BMW 8 Coupé középkonzolja a Steptronic Sport sebességváltóval.

Steptronic Sport sebességváltó

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kormányra helyezett kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a lehető legnagyobb teljesítményt szolgálja.
A BMW 8 Coupé hátulnézetből, a „BMW xDrive” felirattal.

BMW xDrive

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális trakció, dinamizmus és biztonság érdekében. Az oldalirányú dinamikai szabályozást szolgáló funkciókkal való innovatív összekapcsolódás jóvoltából a jármű a lehető legjobb tapadást célzótól a maximális dinamizmust szolgálóig bármilyen hajtási képletet támogat.
BMW 8 Coupé, a mozgó autó felülnézetből, Integrált aktív kormányzás.

Integrált aktív kormányzás

Az Integrált aktív kormányzás az első tengelyen alkalmazott, a kormányzási szögtől függő mértékű rásegítést, valamint az autó kormányzásához szintén hozzájáruló hátsó kerekeket egyesíti magában. Alacsonyabb sebességnél a rendszer jobb manőverezhetőséget és agilitást biztosít oly módon, hogy az elsőkkel ellentétes irányba fordítja el a hátsó kerekeket. Nagyjából 60–80 km/órától a hátsó kerekek az elsőkkel azonos irányba fordulnak el, ami fokozza a stabilitást és növeli a kényelmet.
A BMW 8 Coupé oldalról, az M Sport fékhez tartozó, kék színű féknyereggel ellátott féktárcsával.

M Sport fék

Az „M Sport fék” felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett, M logóval ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
A BMW 8 Coupé farrésze hátsó alulnézetből, a kipufogókkal és a hátsó kerekekkel.

M Sport differenciálmű

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a trakciót és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a trakciót egy elektronikus vezérlésű szerkezet segítségével optimalizálja, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
BMW 8 Coupé, BMW sDrive.

BMW sDrive

Azon járművek típusmegnevezésében szerepel az „sDrive”, amelyeknél a motor hajtási nyomatéka csak egy tengelyre továbbítódik. A hosszában beépített motorral ellátott járműveknél az „sDrive” a klasszikus hátsókerék-meghajtásra utal. E modellek tökéletes súlyelosztással, kifinomult konstrukciójú futóművekkel, valamint precízen összehangolt működésű szabályozórendszerekkel rendelkeznek, ami garancia a kiegyensúlyozott menetdinamikai tulajdonságokra és tapadásra.

INNOVÁCIÓK

A BMW 8 Coupé innovációi.

Még gyorsabban, még intuitívabban: a BMW 8 Coupé innovatív vezetőt segítő rendszerei és hálózati megoldásai kikövezik a vezetési élmény új korszakába vezető utat. Az egyszerű kezelhetőség és az úttörő kommunikációs rendszerek azonban már ma gondoskodnak arról, hogy Ön minden eddiginél jobban élvezze a vezetés élményét.
BMW 8 Coupé, belső tér, központi kijelző.
BMW 8 Coupé, műszerfal, a kormánykerék a műszeregységgel.

BMW Live Cockpit Professional

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség két kitűnő minőségű kijelzőt foglal magában: egy nagy felbontású, 10,25" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet. A 7.0 verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive touch kontrollerrel is vezérelhető
BMW 8 Coupé, műszerfal, 7.0 verziószámú BMW operációs rendszer.

7 verziószámú BMW Operációs Rendszer

Az innovatív, 7 verziószámú BMW Operációs Rendszer segítségével egyszerűen, intuitív módon, beszédhanggal, az érintőképernyővel vagy az iDrive kontrollerrel működtethetők a jármű funkció. A fentiek miatt a Kontroller funkciói is kibővültek, az applikációk menüje immár közvetlenül is kiválasztható.
BMW 8 Coupé, Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt a kritikus vagy monoton közlekedési helyzetekben. A Driving Assistant tartalmán felül tartalmazza a Kormányzási és sávasszisztenst kivőbített funkciókkal, a Sávváltási asszisztenst, valamint a Vészfékasszisztenst és az aktív oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval ellátott Sávtartó asszisztenst.
Egy férfi a Digitális kulcs segítségével nyit ki egy oldalnézetből látható BMW 8 Coupét.

Digitálius kulcs*

Miért használná az autókulcsot, ha egyszer Önnél van Android okostelefonja? A Digitális kulcs* vagy kulcskártya segítségével ugyanis a fizikai kulcs használata nélkül zárhatja be vagy nyithatja ki BMW-jét, illetve indíthatja be a motort. Az eszközt – amelyet családtagjaival és barátaival is megoszthat – a BMW Connected appon keresztül töltheti le Android okostelefonjára**. *A Digitális kulcs a BMW ConnectedDrive Store elindulásával egyidejűleg válik elérhetővé Magyarországon. **A funkció csak bizonyos Samsung márkájú okostelefonokkal kompatibilis.
A BMW 8 Coupé központi kijelzője a Távoli szoftverfrissítéssel.

Távoli szoftverfrissítés

Szeretné, ha BMW-jében a legfrissebb verziójú szoftver futna? A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően BMW-je mindig újszerű marad. A frissítések az éteren keresztül mennek végbe, akárcsak az okostelefonja esetében. A szolgáltatás segítségével a jármű bizonyos funkciói a távolból is aktiválhatók.
BMW 8 Coupé, központi kijelző és Concierge Service

Concierge Service

Holnap napos idő lesz Rómában? Mikor indul a gépem? A Concierge Service mindig segítő kezet nyújt Önnek utazás közben, és egy gombnyomásra a rendelkezésére áll. Legyen szó asztal- vagy hotelszoba-foglalásról, netán jegyvásárlásról: a Concierge Service mindig segít, akár a fizetésben is.
BMW 8 Coupé, központi kijelző és Caring Car

Caring Car

Friss energiával feltöltve érkezne meg valahová? Esetleg lazítana egyet, amikor stresszes állapotban van? A Caring Car gondoskodik Önről. Amikor Ön azt mondja, hogy „Hey, BMW. I’m tired” vagy „Hey, BMW. I’m feeling stressed”, a BMW Intelligent Personal Assistant* elindítja a Vitalize vagy a Relax Caring Car programot. Mindkettő a különböző belső téri funkciók működésének összehangolása útján stimulálja az Ön érzékszerveit. * Az asszisztens egyelőre nem érhető el magyar nyelven.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.
 


Bővebben