Egy BMW X2 M35i (F39) alacsony látószögből, Zafírfekete metál
Teljesítmény306 Le, 225 KW, 450 NM
Motor és ÜzemanyagtípusBenzin

BMW X2 M35i

BMW M
Teljesítmény306 Le, 225 KW, 450 NM
Motor és ÜzemanyagtípusBenzin
BMW X2 M35i

Amikor nem Ön választ – hanem Önt választják: A BMW X2 M35i extrém módon atletikus és elképesztően sportos. Az M család ezen tagja marconább dizájnjával és erőt sugárzó arányaival még magabiztosabb jelenség, mint az alapverzió.

A BMW X2 M35I DIZÁJNJA.

DINAMIZMUS FELSŐFOKON.

A BMW X2 M35i atletikus karizmájával, extrém módon sportos erőpotenciáljával és egyedülálló sokoldalúságával nyűgöz le. Fedezze hát fel a dizájnt még látványosabbá tevő, attraktív felszereltségeket.
Hálómintás BMW dupla vese, BMW X2 M35i (F39), Zafírfekete metál, rézsútos elölnézet

Hálómintás BMW dupla vese.

A Cerium szürkére fényezett BMW vesék betétjeit részletgazdag kialakítású, hálómintás rácsozat alkotja. Az autóversenyzés világát idéző rácsstruktúra mélységi hatással, valamint komoly ranggal ruházza fel az orr-részt, emellett a még a részletekben is a magas minőségre, valamint a dinamizmusra való törekvést fejezi ki.
M hátsó légterelő, BMW X2 M35i (F39), Zafírfekete metál, a far közelről

M hátsó légterelő.

Az M hátsó légterelő kiemeli az autó sportos sziluettjét és jelentősen csökkenti a nemkívánatos felhajtóerőt. Azzal, hogy leszorító erőt termel a hátsó tengelyen, a légterelő fokozza a menetstabilitást.
M könnyűfém keréktárcsák, BMW X2 M35i (F39), Zafírfekete metál, a kerék közelről

M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 716 M.

20'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 716 M, Jet fekete, fényesre esztergált, 8J x 20, 225/45 R20 defekttűrő gumiabroncsokkal.
Cerium szürke tükörburkolatok, BMW X2 M35i (F39), Zafírfekete metál, külső

Cerium szürke tükörburkolatok.

A BMW X2 M35i külső megjelenésének dinamizmusát csak még jobban felerősítik a modellspecifikus, Cerium szürke részletek. Utóbbiak közé tartoznak például a tükörburkolatok is.
M Sport ülések, BMW X2 M35i (F39), belső tér

M Sport ülések.

A magasított oldalpárnájú ülőlappal és háttámlával rendelkező sportülések optimálisan tartják a vezető és az elöl ülő utas testét még tempós kanyarvételekkor is. Az alapkivitelű ülésekkel ellentétben a sportülések dőlésszöge, ülőlap-mélysége, combtámaszának hossza, valamint a vezető oldalán a háttámla szélessége mind-mind külön szabályozható. Az ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.

A BMW X2 M35I MENETDINAMIKAI TULAJDONSÁGAI.

VÉGTELEN ERŐ.

Az első tengelyen lévő, mechanikus működésű M Sport differenciálmű, az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtás, valamint a nagy teljesítményű M Sport fékek összjátéka kimagasló menettulajdonságokat, valamint a kategóriában egyedülállóan precíz kezelhetőséget szavatol.
M TwinPower Turbo 4 hengeres benzinmotor, BMW X2 M35i (F39)

M TwinPower Turbo 4 hengeres soros benzinmotor.

Egy színtiszta vezetési élményt szavatoló élsportoló: az M TwinPower Turbo 4 hengeres soros benzinmotort kirobbanó erőnlét jellemzi a speciális dugattyúknak, a nagyobb turbófeltöltőnek, a beszívott levegő optimalizált becsatornázásának, a nagy teljesítményű hűtőrendszernek, valamint a szelepvezérelt M kipufogórendszernek köszönhetően.

BMW xDrive, BMW X2 M35i (F39), Zafírfekete metál, a far közelről

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális tapadás, dinamizmus és biztonság érdekében. Az elektronikusan vezérelt hajtóerő-elosztás az agilitást is fokozza például azzal, hogy kanyarban ellensúlyozza a túl- vagy az alulkormányozottságot.
Sport sebességváltó, BMW X2 M35i (F39), belső tér

8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kormányra helyezett kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
M Sport futómű, BMW X2 M35i (F39)

M Sport futómű.

A felfüggesztés legfőbb ismérvei közé az agilitás, az egyedülállóan kiváló kormányzási tulajdonságok, valamint a lenyűgöző kényelem tartoznak. Az alsó keresztlengőkaros első futómű, a kompakt építésű, elkülönített rugó/lengéscsillapító elrendezésű multilink hátsó futómű, valamint a rendkívül merev karosszéria képezik mindezen jó tulajdonságok alapját. A futóművek kinematikai tulajdonságai, a gázzal töltött lengéscsillapítók és a stabilizátorok a maximális dinamizmust szolgálják.
M Sport fék, BMW X2 M35i (F39), Zafírfekete metál, a kerék közelről

M Sport fék.

A M Sport fék felszereltséghez M logóval ellátott, elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amely komponensek egyedülálló lassítási képességekkel ruházzák fel a járművet.

A BMW X2 M35I VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREI.

DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK ÉS VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK A BMW X2 M35I-BEN.

Az innovatív My BMW app jóvoltából Ön a BMW X2 M35i fedélzetén mindig részesülhet az okostelefon és a jármű közötti optimális összeköttetés előnyeiből. Mindegy, hogy Ön találkozókat vagy útvonalakat tervez-e, amelyeknek adatait a navigációs rendszerbe akarja továbbítani, hogy aktuális helyzetét szeretné-e valós időben megosztani másokkal, illetve, hogy azt kívánja-e megtudni, mekkora utat kell még megtennie gyalog, miután kiszállt az autóból – az applikációra biztosan számíthat. Ismerkedjen hát meg az appal, amely garantáltan megkönnyíti az életét – hiszen a BMW ConnectedDrive számára nincs akadály.
Műszerfal, Aktív sebességtartó automatika Stop&Go funkcióval, BMW X2 M35i (F39), belső tér

Aktív sebességtartó automatika Stop&Go funkcióval.

A Stop&Go funkcióval, valamint a fékező funkcióval ellátott Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzéssel kiegészített Aktív sebességtartó automatika tartja a vezető által előre meghatározott sebességet és követési távolságot. A jármű átveszi a vezetőtől a gyorsítás és a fékezés feladatát, valamint tartja az előre meghatározott követési távolságot az elöl haladó járműtől lassan haladó forgalomban, dugóban pedig akár állóra is fékezi az autót.
Bőrkormány, BMW X2 M35i (F39), belső tér

Torlódásasszisztens.

A Torlódásasszisztens jelentős terhet vesz le az Ön válláról monoton közlekedési viszonyok közepette: Nagyjából 60 km/órás sebességig a rendszer erős forgalomban egyszerűen hagyja a többi autóval „áramlani” a járművet, így stresszmentesebbé teszi a dugóban való araszolást. Az asszisztens automatikusan tartja a távolságot az elöl haladó járműtől és egészen a teljes megállásig szabályozza az autó sebességét, mindemellett pedig besegít a kormányzásba is.
Driving Assistant Plus, BMW X2 M35i (F39), belső tér, műszerfali kijelző

Driving Assistant Plus.

A Driving Assistant Plus felszereltség egyértelműen növeli a biztonságot és a kényelmet. A felszereltség az Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzést, a fékező funkcióval ellátott Gyalogosfelismerést, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, a Távolságifényszóró-asszisztenst, a Sebességhatár-kijelzést, valamint a Stop&Go funkcióval ellátott, kameraalapú Sebességtartó automatikát foglalja magában.
Head-Up kijelző, BMW X2 M35i (F39), belső tér, műszerfali kijelző

BMW Head-Up kijelző.

A teljes színspektrumú BMW Head-Up kijelző az utazással kapcsolatos fontos információkat közvetlenül a vezető látómezőjébe vetíti, aki ily módon kizárólag a vezetésre összpontosíthat. A kijelzőn olyan információk jelennek meg, mint a pillanatnyi sebesség, a navigációs iránymutatások, az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel ellátott Sebességhatár-kijelzés figyelmeztetései, valamint a hívás- és a lejátszási listák.
Navigáció Plus, BMW X2 M35i (F39), belső tér

Navigáció Plus.

A Navigáció Plus rendszer a BMW Head-Up kijelzőt, az iDrive Touch kontrollert, a beépített, 8,8” méretű érintőképernyőt, valamint a műszeregységbe integrált, nagy felbontású, 5,7" méretű TFT-kijelzőt foglalja magában. A navigációs rendszer intuitív módon, az iDrive Touch kontrollerrel, illetve a közvetlen menüelérést biztosító gombokkal, a nyolc „kedvencek” gombbal, a hangvezérléssel vagy az interaktív csempéket megjelenítő érintőképernyőről kezelhető.
Valós idejű közlekedési információk, RTTI, BMW X2 M35i (F39), belső tér

Valós idejű közlekedési információk

Miért is vesztegetné az idejét forgalmi dugókban ülve? A Valós idejű közlekedési információk funkció segítségével gyorsabban és hatékonyabban érheti el úti célját. A rendszer lényegében valós időben monitorozza a forgalmi helyzetet és a kapott információk alapján alternatív útvonalakat dolgoz ki. A lokális veszélyekre figyelmeztető jelzés egy kiegészítő funkció, amely figyelmezteti Önt a kedvezőtlen útviszonyokra vagy a balesetekre.
Concierge Service, BMW X2 M35i (F39), belső tér

Concierge Service.

Holnap napos idő lesz Rómában? Mikor indul a járatom és hol van a város legjobb étterme? A Concierge Service mindig segítő kezet nyújt, amikor Ön úton van. A jóvoltából egyetlen gombnyomásra érkezik a támogatás – amely egyéni, személyre szabott és gyors. Tartózkodjon Ön bárhol vagy legyen szüksége bármire.
Okostelefon-integráció, BMW X2 M35i (F39), belső tér

Okostelefon-integráció.

Miért nélkülözné iPhone-jának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az Okostelefon-integráció az Apple CarPlay és az Android Auto rendszereken keresztül, vezeték nélkül kapcsolja össze az Ön okostelefonját a járművével. Ily módon kényelmesen, közvetlenül a központi kijelzőn férhet hozzá a különböző funkciókhoz és applikációkhoz.

A BMW X2 M35i MŰSZAKI ADATAI.

BMW X2 M35i.

BMW SZOLGÁLTATÁSOK.

SZERVIZ- ÉS ASSZISZTENCIA SZOLGÁLTATÁSOK A BMW X2 M35I MODELLHEZ.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Maximálisan gondtalan utazás az elektromos járművekkel: e csomag 100%-os átláthatósággal és egyszerű tervezhetőséggel ajándékozza meg Önt. 4 vagy 6 éves – lízingelt jármű esetében 3 éves – szerződéses időtartamot választhat. A szolgáltatáscsomag tartalma:
 • Járműátvizsgálás
 • Mikroszűrő-szerviz
 • Fékfolyadék-szerviz
Bővebben a BMW Service Inclusive ajánlatokról
BMW Teleszerviz

BMW Teleszerviz.

A BMW ConnectedDrive innovatív Teleszerviz szolgáltatásának segítségével BMW-je leveszi a válláról az ügyes-bajos dolgokat: amennyiben esedékessé válik az autó karbantartása, netán valami rendellenesen működik, az autó továbbítja az összes releváns adatot Ön által kiválasztott BMW márkaszerviznek. Ezt követően a szerviz időpontegyeztetés céljából kapcsolatba lép Önnel. Ily módon tehát nem kell mindent észben tartania, hanem nyugodtan rábízhatja magát a gyors és gördülékeny szolgáltatásra. Az egyetlen feltétel: Önnek regisztrálnia kell járművét a BMW ConnectedDrive portálon, valamint ki kell választania egy BMW márkaszervizt. Fedezze hát fel, hogy a BMW Teleszerviz miként teszi még kényelmesebbé az életét.
Bővebben a BMW Teleszervizről
BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment

BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment.

Az ingyenes BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment szolgáltatás a nap 24 órájában, az év 365 napján áll minden BMW-tulajdonos rendelkezésére. Elég egyetlen hívás és szakembereink azonnal segítséget nyújtanak Önnek telefonon, illetve – ha szükséges – a helyszínen.
Bővebben a BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsmentről
Egy BMW alkalmazott tanácsod ad egy ügyfélnek

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA LENNE SZÜKSÉGE?

Amennyiben kérdése merülne fel, további információra lenne szüksége vagy érdeklődik a BMW X2 M35i modellel kapcsolatos különleges ajánlatok iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi hivatalos BMW márkakereskedővel. A BMW hozzáértő csapata készséggel ad Önnek személyre szabott tanácsokat telefonon vagy közvetlenül a helyszínen.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS. 

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Kérjük, hogy a WLTP mérési eljárással kapcsolatos további információkért keresse fel a www.bmw.de/wltp weboldalt.

A teljesítmény-, fogyasztási és CO₂-kibocsátási adatok az alapfelszereltséghez tartozó sebességváltóval ellátott járművekre vonatkoznak. A zárójelben szereplő értékek az automata sebességváltóval ellátott járművekre érvényesek.

[1] A benzinmotorokra vonatkozó teljesítményadat RON 98 benzin használata esetén érvényes. Az üzemanyag-fogyasztási adatok a 715/2007/EK rendelet szerinti referenciaüzemanyaggal hajtott járművekre vonatkoznak. Ólmozatlan RON 91, illetve magasabb oktánszámú, maximálisan 10% etanoltartalmú (E10) üzemanyag is használható. A BMW a RON 95 üzemanyag használatát javasolja. A nagy teljesítményű járművek esetében a BMW a RON 98 üzemanyagot ajánlja.

[2] Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.

[3] Az EU saját tömeg az alapfelszereltségű járműre vonatkozik, az nem tartalmazza az extra felszereltségek tömegét. A saját tömeg 90%-ig töltött üzemanyagtartállyal, valamint egy 75 testtömegű vezetővel együtt értendő. A kiegészítő felszereltségek befolyásolhatják a jármű tömegét, terhelhetőségét, valamint a legnagyobb sebességét is, amennyiben a választott kiegészítő felszereltség(ek) hatással vannak a jármű aerodinamikai tulajdonságaira.

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp

  A teljesítmény-, fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok az alapfelszereltséghez tartozó sebességváltóval ellátott járművekre vonatkoznak. A zárójelben szereplő értékek az automata sebességváltóval ellátott járművekre érvényesek.

  [1] A benzinmotorokra vonatkozó teljesítményadat RON 98 benzin használata esetén érvényes. Az üzemanyag-fogyasztási adatok a 715/2007/EK rendelet szerinti referenciaüzemanyaggal hajtott járművekre vonatkoznak. Ólmozatlan RON 91, illetve magasabb oktánszámú, maximálisan 10% etanoltartalmú (E10) üzemanyag is használható. A BMW a RON 95 üzemanyag használatát javasolja. A nagy teljesítményű járművek esetében a BMW a RON 98 üzemanyagot ajánlja.

  [2] Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.

  [3] Az EU saját tömeg az alapfelszereltségű járműre vonatkozik, az nem tartalmazza az extra felszereltségek tömegét. A saját tömeg 90%-ig töltött üzemanyagtartállyal, valamint egy 75 testtömegű vezetővel együtt értendő. A kiegészítő felszereltségek befolyásolhatják a jármű tömegét, terhelhetőségét, valamint a legnagyobb sebességét is, amennyiben a választott kiegészítő felszereltség(ek) hatással vannak a jármű aerodinamikai tulajdonságaira.