BMW 7 Protection, G73, egy jelzőfényekkel ellátott autó sötétben, 1/3-os oldalnézetből

BMW 7 PROTECTION.

BMW 7 PROTECTION.

BMW 7 PROTECTION.

A BMW 7 Protection a BMW 7 luxuslimuzinokra épülő BMW Protection járművek 6. generációját képviseli. A legmagasabb szintű védelemre, kényelemre és teljesítményre számíthat, kifejezetten az Ön személyes biztonsági igényeihez igazítva.

Bővebben

ÚJ IGAZODÁSI PONT A VÉDELEM TERÉN.

BMW 7 Protection, G73, egy jelzőfényekkel ellátott, álló autó elölnézetből

A BMW 7 Protection a különleges védelmi igényű emberek számára készült, de az elegancia és az esztétika terén is mércét állít. Például a teljesen átdolgozott biztonsági koncepciónak köszönhetően áthatolhatatlan páncélzattal rendelkezik. A vonalvezetés és a formaterv azonban szinte teljesen megegyezik a normál BMW 7-es sorozatéval, így nagyobb teret kínál a kikapcsolódásra. Még a szó legszorosabb értelmében páncélozott ajtók is könnyedén működtethetők és automatikusan zárhatók belülről az ajtóba épített vezérlő kijelzőről. Ezt mi „Effortless Door” technológiának nevezzük, és kívülről teljesen láthatatlan. Bár a BMW 7 Protection egy páncélozott jármű, ezt a tényt azonnal elfelejti, amint beül és megtapasztalja a kivételesen tágas utasteret.

MENETTELJESÍTMÉNY.

A gyorsulás és a sebesség döntő túlélési tényező lehet, amikor igazán számít. A BMW 7 Protection teljesítménye a csökkentett tömegnek és a BMW motorok legújabb generációjának (V8) köszönhetően új mércét állít fel kategóriájában.

Bővebben
BMW 7 Protection, G73, egy autópályán haladó autó félprofilból 

VÉDELMI KONCEPCIÓ.

BMW 7 Protection, G73, egy ballisztikai próbán résztvevő autó 1/3-os oldalnézetből

PROTECTION CORE.

A BMW 7 Protection a legmagasabb szintű védelmet nyújtja a ballisztikus támadások vagy robbanások ellen, amelyet széles körű és nagy igénybevételt támasztó vizsgálatok bizonyítottak, és amelyet a német Beschussamt hivatalosan is megerősített. Ha azonban vészhelyzetben el kell hagynia az autót, minden utasajtó ellátható vészkijárati funkcióval.

Bővebben
BMW 7 Protection, G73, egy elforduló autó 2/3-os elölnézetből

MOZGÁSKÉPESNEK MARADNI MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT.

A túléléshez elengedhetetlen, hogy ne álljunk meg kockázatos helyzetekben. Ezért a BMW 7 Protection járműben mindent úgy terveztünk, hogy a legmostohább körülmények között is mozgásban tartsa Önt, még akkor is, ha a jármű már megsérült vagy találatot kapott.

Bővebben

VÉDELMI FELSZERELTSÉG.

Az új BMW 7 Protection egy egész sor külső felszereltséget vet be a védelem érdekében. Néhány példa: a vesék mögé helyezett eltávolítható, kék színű jelzőfények és villogók, második visszapillantó tükör (digitális) vagy kiegészítő ballisztikai védelem. Opcionálisan a jármű mindkét oldalára rendelhetők zászlótartók.
BMW 7 Protection, G73, Védelem, Protection Core embléma

BMW PROTECTION CORE.

A BMW 7 egyedülálló védelmi architektúrájának alapja a magszerkezete. Ezt mi így nevezzük: PROTECTION CORE. Az utastér egészét erősen páncélozott belső mag öleli körül, amely láthatatlanul nyújt eddig példa nélkül állóan magas szintű védelmet az utasok számára. Az, hogy a PROTECTION CORE tömege igazán csekély, jó hatással van a menetteljesítményre. Mindamellett úgy terveztük, hogy az utastér semmivel se legyen kisebb mint a normál járműveké. Ez annyit jelent, hogy a BMW 7 Protection ugyanolyan kényelemben részesíti önt, mint bármelyik másik 7-es BMW.

BMW 7 Protection, G73, BMW Curved Display kijelző

BMW Protection Command Touch rendszer.

A védelemmel összefüggő, különleges funkciók innovatív, érintéses működtetése növeli a kényelmet. A koncepció modern, diszkrét és az egyéni kívánalmakhoz illeszkedő vezérlést tesz lehetővé.

BMW 7 Protection, G73, 20” méretű könnyűfém keréktárcsák defekttűrő gumiabroncsokkal

20” méretű, defekttűrő gumiabroncsokkal ellátott könnyűfém keréktárcsák.

A PAX kerekeket kifejezetten az új BMW 7 Protection modellhez fejlesztették ki. A kerekek jótékony hatása egyebek mellett a rövidebb féktávban, az élénkebb gyorsulásban, valamint az oldalirányú dinamikus erőhatások jobb kezelésében mutatkozik meg. A szintén újonnan megjelent gumiabroncsokba beépített defekttűrő gyűrűk pedig még teljes nyomásvesztés esetén is lehetővé teszik a továbbhaladást.

BMW 7 Protection, G73, vészkijárat funkció, nyitott ajtó

Vészkijárat funkció a jármű összes ajtójához.

Vészhelyzet esetére: kívánságra a jármű összes ajtója vészkijárat funkciót kap. Ez akkor jön jól, ha Önnek gyorsan el kell hagynia a járművet.

BMW 7 Protection, G73, zászlótartó rúd

BMW zászlótartó.

A BMW 7 Protection visszafogottnak és elegánsnak hat, hacsak nem akarja másképp: különösen reprezentatív igények esetén el lehet látni zászlótartóval (mindkét oldalon).

BMW 7 Protection, G73, jelzőfények, tető

BMW villogók és jelzőfények.

Az eltávolítható, kék színű jelzőfényekhez (az Európai Uniós és az Amerikai Egyesült Államokbeli szabványnak megfelelő) figyelmeztető hangjelzés is rendelhető. Az opcionális tételek sorát gyarapítják továbbá az első és hátsó kék, illetve vörös, valamint a külső tükrök házában vagy oldalt elhelyezhető kék villogók.

KÜLSŐ DIZÁJNJEGYEK.

BMW 7 Protection, G73, az ajtót az „Effortless Door” technológia segítségével nyitó sofőr

BMW „Effortless Door” technológia.

A szó szoros értelmében vett páncélajtók finoman, teljesen automatikusan zárhatók az „Effortless Door” technológia jóvoltából.

BMW 7 Protection, G73, a belső tér a műszerfallal és a kormánnyal

BMW Integrált aktív kormányzás.

Még nagyobb agilitás és jobb manőverezhetőség a BMW Integrált aktív kormányzás jóvoltából. Nagy sebességnél a rendszer fokozza a stabilitást.

BMW 7 Protection, G73, elölnézet

BMW Parkolóasszisztens Plus.

Jobban átlátható környezet parkoláskor és manőverezéskor: Annak köszönhetően, hogy a jármű környezete panoráma-, illetve 3D-s nézetben jelenik meg, Ön még a szűk helyeken is könnyedén manőverezhet. Ily módon elkerülhetők a parkolási sérülések, valamint nehezen átlátható helyzetekből fakadó balesetek.

BMW 7 Protection, G73, a BMW vese és az elülső jelzőfény közelről

BMW 'Iconic Glow' vesék.

Egy külső látványelem: a kontúrvilágítás lenyűgöző módon emeli ki a BMW ‘Iconic Glow’ vesék körvonalát – úgy álló helyzetben, mint menet közben. Amikor kikapcsolt állapotban van, a technológia jelenléte nem érzékelhető.

BMW 7 Protection, G73, 'Iconic Glow' BMW kristály fényszórók közelről

'Iconic Glow' BMW kristály fényszórók.

Ikonikus orrdizájn: az 'Iconic Glow' BMW kristály első fényszórók különleges, esztétikummal áthatott aurát vonnak az Ön BMW-je köré.

BMW 7 Protection, G73, oldalnézet

Az alap- és kiegészítő felszereltségek körébe további tételek is tartoznak.

Kérjük, a további alap- és kiegészítő felszereltségekkel kapcsolatos tájékoztatásért vegye fel velünk a kapcsolatot.

BELSŐ DIZÁJNJEGYEK.

BMW 7 Protection, G73, belső tér, napfényvédő roló

BMW napfényvédő roló.

Üdvözlet az exkluzív Privacy Lounge belső térben – amely talán a legbiztonságosabb és legkényelmesebb hely, ahol Ön valaha is megfordult. Amit itt az elsődleges élvezetforrás, az a tér. Ezt használhatja pihenésre – vagy, ha szükséges: a soron következő feladataira való felkészülésre. Ha pedig feltűnés nélkül szeretne egy pillantást vetni arra, hogy mi történik odakint: az oldalsó napfényvédő rolókon keskeny rést nyitó „kémlelőnyílás” funkció jóvoltából ezt minden további nélkül megteheti.

BMW 7 Protection, G73, belső tér, multifunkciós ülések

BMW multifunkciós ülések elöl és hátul.

Magas szintű üléskényelem: az első és hátsó BMW multifunkciós ülések további állítási lehetőségeket kínálnak. A háttámlaszélesség, a háttámlafelsőrész-dőlésszög, valamint a fejtámla-magasság és -mélység elektromos szabályozásával az ülések optimálisan igazodnak az Ön igényeihez. Ha baleset történne, az ütközésre reagáló fejtámlák csökkentik a sérülés veszélyét.

BMW 7 Protection, G73, BMW Bowers & Wilkins Diamond Surround hangsugárzó rendszer emblémával.

BMW Bowers & Wilkins Diamond Surround hangsugárzó rendszer.

A zenei élményről az 1265 watt teljesítményű, 28 magas- és középhangsugárzóval, központi mélynyomóval, illetve shakerrel ellátott BMW Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzó rendszer gondoskodik.

BMW 7 Protection, G73, belső tér, Executive Lounge ülés

BMW Executive Lounge ülőhely.

Dőljön hátra és merüljön el az élvezetekben: Amennyiben a vezető mögött, a második sorban foglal helyet, a BMW Executive Lounge hátsó ülőhelyen kényelmes, akár teljesen nyújtott lábas testhelyzetet vehet fel. Ha még több helyre vágyik, az első utasülést akár 110 milliméterrel is előretolhatja.

BMW 7 Protection, G73, Travel & Comfort rendszer, tablettartó, hátsó ülések

BMW Travel & Comfort rendszer.

Az USB-C csatlakozót is tartalmazó BMW Travel & Comfort felszereltség megrendelésével Ön megteremti annak lehetőségét, hogy tabletjét biztonságosan valamelyik első ülés háttámlájához rögzíthesse. A rugalmas megoldás harmonikusan simul bele az utastér összképébe.

BMW 7 Protection, G73, hűtődoboz, hátsó ülések

BMW hűtődoboz.

A BMW hűtődoboz elegánsan a két hátsó ülés közé süllyesztett. A következő adag frissítő – legyen az akár ital, akár valami harapnivaló – így mindig kéznél lesz.

AZ ÚJ BMW 7 PROTECTION MŰSZAKI ADATAI.

Teljesítmény, kW (LE) / 1/perc[1]:

390 (530)[2]

Gyorsulás, 0–100 km/óra , s[1]:

6,6[2]

Fogyasztás, kombinált , l/100 km[1][3]:

14,6[2]

CO₂-kibocsátás (kombinált) , g/km[1][3]:

328,1[2]

Állóhelyzeti zajszint, dB(A)/1/min[4]

–/–[3]

Elhaladási zaj, dB(A)[4]

[3]

Saját tömeg, kg[5]:

3965

A méreteket feltüntető ábra, BMW 7 Protection, G73

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási, villamosenergia-fogyasztási és elektromoshatótáv-adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.

Bővebben