BMW 7 Protection, G73, egy jelzőfényekkel ellátott autó sötétben, 1/3-os oldalnézetből

AZ ÚJ BMW 7 PROTECTION.

AZ ÚJ BMW 7 PROTECTION.

AZ ÚJ BMW 7 PROTECTION.

A BMW Biztonsági Járművek 6. generációjához tartozó új BMW 7 Protection a BMW 7 luxuslimuzin alapjaira épül. A legmagasabb szintű védelmet, kényelmet és teljesítményt nyújtó jármű igazodik az Ön egyéni, biztonsággal kapcsolatos elvárásaihoz.

Bővebben

ÚJ IGAZODÁSI PONT A VÉDELEM TERÉN.

BMW 7 Protection, G73, egy jelzőfényekkel ellátott, álló autó elölnézetből

Az elegancia és az esztétikum terén is mércét állító új BMW 7 Protection olyan ügyfeleknek készült, akik különleges személyi védelemre tartanak igényt. Teljesítendő ezt az elvárást, a teljesen újragondolt biztonsági koncepció mentén kifejlesztett jármű áthatolhatatlan páncélzattal rendelkezik. Ezzel együtt az autó a vonalvezetését és a dizájnját tekintve szinte semmiben nem tér el a többi BMW 7 változattól. A leglényegesebb különbség, hogy a hátul ülők jobban kinyújtózhatnak. A szó legszorosabb értelmében véve páncélozott ajtók is a legcsekélyebb erőfeszítés nélkül, automatikusan nyithatók és zárhatók az ajtókba beépített kijelzőről. Az általunk „Effortless Door” névvel illetett technológia jelenléte kívülről egyáltalán nem vehető észre. Az új BMW 7 Protection páncélozott jármű mivoltáról tehát Ön azonnal megfeledkezik majd, amint elfoglalja a helyét az utaskabinban és átadja magát a kivételesen nagyvonalú tér élvezetének.

MENETTELJESÍTMÉNY.

A gyorsulás és a sebesség bizonyos helyzetekben kulcsfontosságú túlélési tényezővé lépnek elő. A csökkentett tömeg, valamint a legújabb generációs BMW motorok (V8) együttesen olyan menetteljesítményekhez segítik az új BMW 7 Protection modellt, amelyek új mércét jelentenek a kategóriában. 

Bővebben
BMW 7 Protection, G73, egy autópályán haladó autó félprofilból 

VÉDELMI KONCEPCIÓ.

BMW 7 Protection, G73, egy ballisztikai próbán résztvevő autó 1/3-os oldalnézetből

PROTECTION CORE.


Az új BMW 7 Protection a legmagasabb szintű védelmet nyújtja a lőfegyverekkel elkövetett támadások, illetve a robbanások ellen. Az átfogó, a legapróbb részletekre is kiterjedő tanulmányok által igazolt tényt hivatalosan megerősítette a német „Beschussamt” is. Arra az esetre, ha Önnek vészhelyzetben mégis el kéne hagynia a járművet, az összes utastéri ajtót ellátták vészkijárat funkcióval.

Bővebben
BMW 7 Protection, G73, egy elforduló autó 2/3-os elölnézetből

MOZGÁSKÉPESNEK MARADNI MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT.


A kockázatos helyzetekben nem megállni létkérdés. Az új BMW 7 Protection modellt éppen ezért úgy tervezték meg, hogy az a legkritikusabb körülmények között – még sérülten vagy találatot kapva – is megőrizze mozgóképességét.

Bővebben

VÉDELMI FELSZERELTSÉG.

Az új BMW 7 Protection egy egész sor külső felszereltséget vet be a védelem érdekében. Néhány példa: a vesék mögé helyezett eltávolítható, kék színű jelzőfények és villogók, második visszapillantó tükör (digitális) vagy kiegészítő ballisztikai védelem. Opcionálisan a jármű mindkét oldalára rendelhetők zászlótartók.
BMW 7 Protection, G73, Védelem, Protection Core embléma

BMW PROTECTION CORE.

Az új BMW 7 Protection egyedülálló védelmi architektúrájának alapja a magszerkezete. Utóbbit mi így hívjuk: PROTECTION CORE. Az utaskabin egészét erősen páncélozott belső mag öleli körül, amely láthatatlanul nyújt eleddig példa nélkül állóan magas szintű védelmet a bent ülők számára. Az, hogy a PROTECTION CORE tömege igen visszafogott, jót tesz a menetteljesítménynek. Mindemellett azt úgy méretezték, hogy a belső tér semmivel sem kisebb, mint a normál járműveké. Ez annyit jelent, hogy az új BMW 7 Protection ugyanolyan kényelemben részesíti Önt, mint bármelyik másik BMW 7.

BMW 7 Protection, G73, BMW Curved Display kijelző

BMW Protection Command Touch rendszer.

A védelemmel összefüggő, különleges funkciók innovatív, érintéses működtetése növeli a kényelmet. A koncepció modern, diszkrét és az egyéni kívánalmakhoz illeszkedő vezérlést tesz lehetővé.

BMW 7 Protection, G73, 20” méretű könnyűfém keréktárcsák defekttűrő gumiabroncsokkal

20” méretű, defekttűrő gumiabroncsokkal ellátott könnyűfém keréktárcsák.

A PAX kerekeket kifejezetten az új BMW 7 Protection modellhez fejlesztették ki. A kerekek jótékony hatása egyebek mellett a rövidebb féktávban, az élénkebb gyorsulásban, valamint az oldalirányú dinamikus erőhatások jobb kezelésében mutatkozik meg. A szintén újonnan megjelent gumiabroncsokba beépített defekttűrő gyűrűk pedig még teljes nyomásvesztés esetén is lehetővé teszik a továbbhaladást.

BMW 7 Protection, G73, vészkijárat funkció, nyitott ajtó

Vészkijárat funkció a jármű összes ajtójához.

Vészhelyzet esetére: kívánságra a jármű összes ajtója vészkijárat funkciót kap. Ez akkor jön jól, ha Önnek gyorsan el kell hagynia a járművet.

BMW 7 Protection, G73, zászlótartó rúd

BMW zászlótartó.

Az új BMW 7 Protection elegánsan kerüli a feltűnést, hacsak Ön másként nem kívánja: az autóra (mindkét oldalra) zászlótartók kerülhetnek, amelyek elsősorban a reprezentációs igények kielégítését szolgálják.

BMW 7 Protection, G73, jelzőfények, tető

BMW villogók és jelzőfények.

Az eltávolítható, kék színű jelzőfényekhez (az Európai Uniós és az Amerikai Egyesült Államokbeli szabványnak megfelelő) figyelmeztető hangjelzés is rendelhető. Az opcionális tételek sorát gyarapítják továbbá az első és hátsó kék, illetve vörös, valamint a külső tükrök házában vagy oldalt elhelyezhető kék villogók.

KÜLSŐ DIZÁJNJEGYEK.

BMW 7 Protection, G73, az ajtót az „Effortless Door” technológia segítségével nyitó sofőr

BMW „Effortless Door” technológia.

A szó szoros értelmében vett páncélajtók finoman, teljesen automatikusan zárhatók az „Effortless Door” technológia jóvoltából.

BMW 7 Protection, G73, a belső tér a műszerfallal és a kormánnyal

BMW Integrált aktív kormányzás.

Még nagyobb agilitás és jobb manőverezhetőség a BMW Integrált aktív kormányzás jóvoltából. Nagy sebességnél a rendszer fokozza a stabilitást.

BMW 7 Protection, G73, elölnézet

BMW Parkolóasszisztens Plus.

Jobban átlátható környezet parkoláskor és manőverezéskor: Annak köszönhetően, hogy a jármű környezete panoráma-, illetve 3D-s nézetben jelenik meg, Ön még a szűk helyeken is könnyedén manőverezhet. Ily módon elkerülhetők a parkolási sérülések, valamint nehezen átlátható helyzetekből fakadó balesetek.

BMW 7 Protection, G73, a BMW vese és az elülső jelzőfény közelről

BMW 'Iconic Glow' vesék.

Egy külső látványelem: a kontúrvilágítás lenyűgöző módon emeli ki a BMW ‘Iconic Glow’ vesék körvonalát – úgy álló helyzetben, mint menet közben. Amikor kikapcsolt állapotban van, a technológia jelenléte nem érzékelhető.

BMW 7 Protection, G73, 'Iconic Glow' BMW kristály fényszórók közelről

'Iconic Glow' BMW kristály fényszórók.

Ikonikus orrdizájn: az 'Iconic Glow' BMW kristály első fényszórók különleges, esztétikummal áthatott aurát vonnak az Ön BMW-je köré.

BMW 7 Protection, G73, oldalnézet

Az alap- és kiegészítő felszereltségek körébe további tételek is tartoznak.

Kérjük, a további alap- és kiegészítő felszereltségekkel kapcsolatos tájékoztatásért vegye fel velünk a kapcsolatot.

BELSŐ DIZÁJNJEGYEK.

BMW 7 Protection, G73, belső tér, napfényvédő roló

BMW napfényvédő roló.

Üdvözlet az exkluzív Privacy Lounge belső térben – amely talán a legbiztonságosabb és legkényelmesebb hely, ahol Ön valaha is megfordult. Amit itt az elsődleges élvezetforrás, az a tér. Ezt használhatja pihenésre – vagy, ha szükséges: a soron következő feladataira való felkészülésre. Ha pedig feltűnés nélkül szeretne egy pillantást vetni arra, hogy mi történik odakint: az oldalsó napfényvédő rolókon keskeny rést nyitó „kémlelőnyílás” funkció jóvoltából ezt minden további nélkül megteheti.

BMW 7 Protection, G73, belső tér, multifunkciós ülések

BMW multifunkciós ülések elöl és hátul.

Magas szintű üléskényelem: az első és hátsó BMW multifunkciós ülések további állítási lehetőségeket kínálnak. A háttámlaszélesség, a háttámlafelsőrész-dőlésszög, valamint a fejtámla-magasság és -mélység elektromos szabályozásával az ülések optimálisan igazodnak az Ön igényeihez. Ha baleset történne, az ütközésre reagáló fejtámlák csökkentik a sérülés veszélyét.

BMW 7 Protection, G73, BMW Bowers & Wilkins Diamond Surround hangsugárzó rendszer emblémával.

BMW Bowers & Wilkins Diamond Surround hangsugárzó rendszer.

A zenei élményről az 1265 watt teljesítményű, 28 magas- és középhangsugárzóval, központi mélynyomóval, illetve shakerrel ellátott BMW Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzó rendszer gondoskodik.

BMW 7 Protection, G73, belső tér, Executive Lounge ülés

BMW Executive Lounge ülőhely.

Dőljön hátra és merüljön el az élvezetekben: Amennyiben a vezető mögött, a második sorban foglal helyet, a BMW Executive Lounge hátsó ülőhelyen kényelmes, akár teljesen nyújtott lábas testhelyzetet vehet fel. Ha még több helyre vágyik, az első utasülést akár 110 milliméterrel is előretolhatja.

BMW 7 Protection, G73, Travel & Comfort rendszer, tablettartó, hátsó ülések

BMW Travel & Comfort rendszer.

Az USB-C csatlakozót is tartalmazó BMW Travel & Comfort felszereltség megrendelésével Ön megteremti annak lehetőségét, hogy tabletjét biztonságosan valamelyik első ülés háttámlájához rögzíthesse. A rugalmas megoldás harmonikusan simul bele az utastér összképébe.

BMW 7 Protection, G73, hűtődoboz, hátsó ülések

BMW hűtődoboz.

A BMW hűtődoboz elegánsan a két hátsó ülés közé süllyesztett. A következő adag frissítő – legyen az akár ital, akár valami harapnivaló – így mindig kéznél lesz.

AZ ÚJ BMW 7 PROTECTION MŰSZAKI ADATAI.

Teljesítmény, kW (LE) / 1/perc[1]:

390 (530)[2]

Gyorsulás, 0–100 km/óra , s[1]:

6,6[2]

Fogyasztás, kombinált , l/100 km[1][3]:

14,6[2]

CO₂-kibocsátás (kombinált) , g/km[1][3]:

328,1[2]

Saját tömeg, kg[4]:

3965

A méreteket feltüntető ábra, BMW 7 Protection, G73

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási, villamosenergia-fogyasztási és elektromoshatótáv-adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.

Bővebben