BMW Biztonsági Járművek, egy nagyvárosi utcán haladó BMW

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK

A nagy felelősséget a vállukon viselő emberek számára fontos, hogy biztonságban érezhessék magukat – anélkül, hogy ennek oltárán fel kéne áldozniuk azt a különleges vezetési élményt, amelyet csak egy BMW Biztonsági Jármű képes nyújtani. A BMW immár több mint 40 éve állít új mércét a páncélozott járművek dizájnja, valamint fejlesztése terén. Jelenlegi modellpalettánk lenyűgöző stílusban viszi tovább ezt a hagyományt. Szálljon hát be és dőljön hátra abban a biztos tudatban, hogy nem is lehetne biztonságosabb, illetve pihentetőbb környezetben. Minden egyes biztonsági járművet egyedi módon készítenek el úgy, hogy az beleolvadjon a környezetébe, ugyanakkor kiemelkedő teljesítménnyel rendelkezzen; kiemelkedjen a tömegből; a gyártási folyamat minden egyes fázisát mesteri aprólékosság jellemzi. Mindennek eredményeként olyan járművek születnek meg, amelyek teljesítik a legszigorúbb ballisztikai védelmi előírásokat, ugyanakkor messzemenőkig megfelelnek a legkényesebb egyéni igényeknek is.

Bővebben
BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK
BMW Biztonsági Járművek akcióban, videó, egy nagyvárosi utcán haladó BMW Biztonsági Jármű

A VERSENY: A BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK AKCIÓBAN

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK: BIZTONSÁG KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL.

BMW Biztonsági Járművek, BMW személyre szabott védelem, BMW, EU zászló

Az optimális szintű biztonság szavatolhatósága számos egyedi körülménytől függ – így a vezetőtől és annak utasaitól, a tartózkodási helyüktől, a napi rutinjuk során őket érő kihívásoktól, valamint a feltűnéskeltésük mértékétől.

BMW Biztonsági Járművek, BMW Mi van védve, BMW külső, elölnézet
BMW Biztonsági Járművek, BMW Mi van védve, BMW belső tér, ajtó
BMW Biztonsági Járművek, BMW Mi van védve, BMW belső tér, hátsó ülés
BMW Biztonsági Járművek, BMW Mi van védve, BMW belső tér, bőrülések
BMW Biztonsági Járművek, BMW Mi van védve, BMW belső tér, csomagtér

EGYÉNRE SZABOTT VÉDELEM.

Az, hogy Önnek milyen fokú védelemre van szüksége, az egyéni körülményeitől függ – vagyis attól, hogy hol él, hogy mi a munkája, valamint, hogy mennyire közismert. A BMW az egyetlen olyan gyártó, amely figyelembe veszi az eltérő szükségleteket és amely több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a páncélozott járművek építése terén.

 • Utascella

  A legújabb védelmi technológia – egyenesen a BMW-től: A páncélzat tökéletesen illeszkedik a bázismodell karosszériájához. Ily módon az új BMW X5 Protection VR6 alig megkülönböztethető a normál modelltől – és ez mind a külső megjelenésre, mind a belső térre igaz. A legnagyobb odafigyeléssel járunk el az olyan érzékeny részek páncélozásánál, mint az ajtóhézagok, az illesztések vagy éppen az ajtókon lévő fém- és üvegfelületek találkozása. A BMW X5 Protection VR6 modellmegnevezésében szereplő „VR6” rövidítés arra a védelmi kategóriára utal, amelynek a jármű hivatalosan megfelel (a VPAM BRV 2009 szabvány legutolsó változata szerint). A civil biztonsági járművek a VR1-től a VR10-ig terjedő védelmi kategóriákba soroltak. A fentieken túl e jármű megfelel az ERV 2010, valamint a PAS 300 irányelvekben foglaltaknak is.

  Mindemellett az autó megkapja az új, ún. „Post-Blast-Protection” biztonsági üvegezést is, amely szavatolja, hogy a becsapódás helyén ezek a felületek továbbra is ellássák feladatukat. Mindez különösen másodlagos támadások esetén fontos. A biztonsági üvegtáblák a helyükön maradnak, így nem támad rés az üvegfelületek és a karosszéria között. Ily módon megelőzhető, hogy az ablakfelületek és a karosszéria között olyan rések keletkezzenek, amelyeket a támadók gyenge pontokként használhatnak. Ott van továbbá a támadás után magától hermetikusan bezáródó üzemanyagtartály, valamint az alvázpáncélozás is, amelyek teljes körű védelemben részesítik Ön.

 • Védelmi szint

  Tapasztalja meg a biztonságérzet új szintjét – az új BMW X5 Protection VR6 segítségével. Az utascella páncélzatát nagy szilárdságú acélelemek alkotják, amelyeket az alapfelszereltségként járó páncélozott csomagtér-leválasztó elem egészít ki. A péncélzat marok-, valamint kézi lőfegyverekből kilőtt vasmagvas, maximum 7,62 x 39 mm-es lőszerekkel elkövetett támadásokig nyújt védelmet. A zsanérok környéke az akár 7,62 x 39 mm-es ólommagos (SC) lőszereknek is ellenáll. Mindkét kaliber általánosan használatos a legnépszerűbb kézi lőfegyverhez, a Kalasnyikov AK-47-eshez. A fentieken túl a páncélozott utascella óv a 15 kg TNT-nek megfelelő erejű robbanószerrel 4 méteres távolságból elkövetett támadástól is. A megerősített tető a DTG5-höz hasonló robbanóeszközöktől is védi az autó utasait. A külső, alumíniumból és ballisztikus acélból készülő alvázpáncél megóvja Önt a DM51 kézigránát felrobbanásakor keletkező lökéshullámoktól, valamint repeszhatástól. Az alvázpáncél szövetanyaggal1 is megerősíthető, amelynek köszönhetően az a HG85 kézigránáttal elkövetett támadás ellen is védelmet nyújt.

  1 Opcionális felszereltség.

 • Tanúsítvány

  Az átfogó tesztelési eljárásnak alávetett BMW Biztonsági Járművek hivatalosan megfelelnek a nemzetközileg elfogadott „Bullet Resistant Vehicles” (BRV 2009) irányelveknek. Ily módon tehát Ön abszolút biztos lehet abban, hogy a lehető legmagasabb fokú védelemben részesül.

BMW Biztonsági Járművek, Előnyök az Ön számára, egy BMW Biztonsági jármű az utcán

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK: ELŐNYÖK AZ ÖN SZÁMÁRA.

Munka a BMW Biztonsági Járművekkel.

A BMW Biztonsági Járművek jóvoltából Önnek egyetlen fontos területen sem kell kompromisszumokat kötnie. A BMW több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a páncélozott járművek fejlesztése és gyártása terén, emellett szakadatlanul folytatja innovációs tevékenységét is annak érdekében, hogy megóvja Önt és – természetesen – a vezetés színtiszta élményét. Ily módon tehát Ön abszolút biztos lehet abban, hogy a lehető legmagasabb fokú védelemben részesül – úgy, hogy annak elérése semmilyen téren nem kényszeríti kompromisszumokra. Már csak azért is így van ez, mivel a legelső vázlatoktól az utolsó lakkréteg felviteléig mindent saját magunk végzünk. A személyes biztonság ugyanis túlságosan fontos ahhoz, hogy annak megvalósítását ne kizárólag valódi szakértőkre bízzuk. Természetesen mindegy egyes BMW-t a legnagyobb pontossággal és gondossággal, a globális BMW gyártói hálózatban alkalmazott, a legszigorúbbnak számító minőségi követelmények betartásával építünk meg. A fentiek miatt igaz az, hogy egyedül a BMW kínál maximális védelmet.

Bővebben

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK: ELŐNYÖK AZ ÖN SZÁMÁRA.

Munka a BMW Biztonsági Járművekkel.

BMW Biztonsági Járművek, diszkrét biztonsági elemek, elölnézet
BMW Biztonsági Járművek, BMW Mi van védve, BMW külső, hátulnézet
BMW Biztonsági Járművek, diszkrét biztonsági elemek, oldalnézet

DISZKRÉT BIZTONSÁGI ELEMEK.

A védelem annál hatásosabb, minél kevesebben tudnak róla. A BMW pont ezért fordít akkora figyelmet az általa gyártott autók diszkrét védelmére.

BMW Biztonsági Járművek, elemek, BMW részletek, könnyűfém keréktárcsák
BMW Biztonsági Járművek, elemek, BMW részletek, lézervilágítás
BMW Biztonsági Járművek, elemek, BMW részletek, dupla vese

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK: A LEGAPRÓBB RÉSZLETRE IS KITERJEDŐ VÉDELEM.

Minden, a biztonsági koncepció részét képező komponenst a legnagyobb gondossággal alkotunk meg, aminek köszönhetően a jármű és annak biztonsági elemei egyetlen, optimális tulajdonságokat mutató egészet alkotnak. Annak érdekében, hogy az utasok képesek legyenek kommunikálni a külvilággal az ajtó és az ablakok kinyitása nélkül is, a járműhöz alapfelszereltségként jár egy intercom rendszer is. A még teljesebb körű biztonságot szolgálja a rablásjelző riasztóberendezés is. Az új BMW X5 Protection VR6 felszereltsége tartalmazza a defekttűrő gumiabroncsokat, amelyek jóvoltából az autó a gumik nyomásvesztését követően is továbbhaladhat. A szintén az alapfelszereltségbe tartozó fűtőtt szélvédő mindenkor tiszta kilátást biztosít, a hővédő üvegezés1 pedig diszkréten elrejti a hátul ülőket.

1 Opcionális felszereltség

 • Biztonsági üzemanyagtartály

  Az önzáró tank külső fizikai behatás esetén hermetikusan lezárja magát, megakadályozva ezzel az üzemanyag-szivárgást.

 • Többrétegű biztonsági üvegezés

  A BMW X5 Protection VR6 vezetőjét és utasait 30 mm vastag, többrétegű, polikarbonát repeszvédő réteggel bevont biztonsági üvegek óvják.

 • Kiegészítő padló és tetőpáncélzat

  Körkörös biztonság – az alapfelszereltség részét képező, a repeszeknek ellenálló alvázvédő burkolat megóvja Önt a DM51 kézigránátokkal elkövetett támadásoktól. Opcióként az alvázvédő burkolat megerősíthető úgy, hogy az a HG85 kézigránátoknak is ellenáll. Az opcionális tételek közé tartozik az erősebb páncélozott tető is, amely biztonsági acélból és szálerősítéses anyagokból készül. A tető – az alapfelszereltségként járó ballisztikai védelem mellett – igazoltan óv a drónból kilőtt DTG5 gránát repeszhatása ellen (200 gramm C4-es robbanószer és több mint 500 repesz).

BMW Biztonsági Járművek, Kiegészítő felszereltségek, külső, kék fény
BMW Biztonsági Járművek, Kiegészítő felszereltségek, külső ország nemzeti zászlója
BMW Biztonsági Járművek, Kiegészítő felszereltségek, belső tér, ajtó
BMW Biztonsági Járművek, Kiegészítő felszereltségek, belső tér, középkonzol
BMW Biztonsági Járművek, Kiegészítő felszereltségek, kijelző az első üléseken

KIEGÉSZÍTŐ FELSZERELTSÉGEK SPECIÁLIS IGÉNYEKHEZ.

Önnek bizonyára olykor többre van szüksége a védelemnél. A méltóságok vagy a biztonsági kíséret szállításának szerepkörét beöltő járműveknek képeseknek kell lenniük arra is, hogy a megszakítás nélküli ügymenet érdekében másodpercek alatt mozgó irodává változzanak. A BMW immár több mint 50 éve gyárt hatósági járműveket, szoros együttműködésben a nagyvilágban szerte működő hatóságokkal és kormányzati hivatalokkal. A hivatalos felhasználás céljaira a járművekhez villogókat, különböző szirénaeffektusokat előállítani képes jelzőrendszereket, jeladó eszközöket és rádiókat kínálunk, sőt a választékból még a zászlótartók sem hiányoznak.

 • Zászlótartók diplomáciai feladatokhoz

  A hivatalos zászlók az autó bal vagy jobb oldalán lévő zászlótartóhoz1 rögzíthetők.

  1 Opcionális felszereltség.
   

 • Soft-Close funkció

  A Soft-Close funkció automatikusan, szinte teljesen hangtalanul zárja be a résnyire nyitott ajtókat.

 • BMW Lézervilágítás

  Lézeres távolságifényszóró-módban a különleges X motívummal ellátott BMW Lézervilágítás akár 500 méternyi útszakaszt is képes bevilágítani – a hatótávolsága tehát közel duplája a hagyományos fényszórókéinak. Az út jobb éjszakai megvilágítása jelentős mértékben fokozza a biztonságot. A kék színű X motívum és a „BMW Laser” felirat kihangsúlyozzák a jármű magas technológiai színvonalát.

 • Vezeték nélküli mobiltelefontöltés

  A Vezeték nélküli mobiltelefontöltés1 felszereltség jóvoltából az okostelefon Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozhat a jármű fedélzeti rendszeréhez.

  1 A felszereltség lehetővé teszi a Qi szabványnak megfelelő mobiltelefonok indukciós töltését. Az eredeti BMW tartozékok kínálatában találhatók olyan speciális töltőtokok, amelyeknek köszönhetően bizonyos, a Qi szabványnak nem megfelelő okostelefonok is tölthetők indukciósan.

 • Professional szórakoztató egység a hátsó üléseknél

  A hátsó üléseknél elhelyezett Professional szórakoztató egység kitűnő szórakozást nyújt a hátul ülő utasok számára a két különálló, nagy felbontású, színes kijelzőnek köszönhetően.

BMW Biztonsági Járművek, BMW Intelligent Personal Assistant, műszerfal
BMW Biztonsági Járművek, BMW Intelligent Personal Assistant, központi kijelző

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT* A BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEKBEN.

A BMW Intelligent Personal Assistant jóvoltából nem marad megválaszolatlan kérdés. A legnagyobb tudású járműszakértőről van szó, amelynek feladata az Ön támogatása. Függetlenül attól, hogy mit szeretne megtudni a BMW-jéről, illetve, hogy miben lenne szüksége segítségre, az asszisztensre bizton számíthat. A jóvoltából alaposabban megismerheti járművének funkcióit, de az mindent tud BMW-jének általános státuszáról is.

*A szolgáltatás magyar nyelven jelenleg nem érhető el.

 

HASZNÁLT BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK.

Biztonság a kezdetektől fogva.

Annak érdekében, hogy példamutatóan gyors és problémamentes megoldást kínálhasson a használt Biztonsági Járművek megvásárlásához, a BMW a BMW Biztonsági Járművek exkluzív választékával, valamint első osztályú szervizszolgáltatásokkal áll az Ön rendelkezésére. A BMW Biztonsági Járművek megfelelnek a minőséggel szemben támasztott szigorú követelményeknek, ami garancia arra, hogy még a legkomolyabb biztonsági elvárásoknak is megfeleljenek. Mindezeken túlmenően a használt BMW Biztonsági Járművek felett az átfogó tartalmú, világszintű BMW szervizprogram védőhálója feszül.

További információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:

Bővebben
BMW Biztonsági Járművek, Biztonságigépjármű-vezetői Tréning, belső tér, egy férfi egy BMW-t vezet
BMW Biztonsági Járművek, Bizotonságigépjármű-vezetői Tréning, külső, egy BMW halad az utcán

BMW BIZTONSÁGIJÁRMŰ-VEZETŐI TRÉNING KIFEJEZETTEN BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEKHEZ.

A legrosszabb forgatókönyvre való felkészülés jó megoldás arra, hogy az soha ne következzen be. A BMW ezen megközelítése jóval többről szól, mint magáról a járműről. Olyan speciális vezetői tréningek is rendelkezésre állnak, amelyeken a résztvevők magukévá tehetik mindazokat az ismereteket, amelyek bármilyen biztonsági jármű vezetésénél jól jönnek, illetve, amelyeken megtudhatják, hogy miként hozható ki a legtöbb a BMW X5 Protection VR6-ból. A két különböző típusú tréningen a vezetők begyakorolhatják a veszélyes helyzetek leghatékonyabb kezelését – aminek köszönhetően az ilyesfajta szituációk jó eséllyel elkerülhetővé válnak. Kérjük, hogy a kétféle BMW Biztonságijármű-vezetői Tréninggel kapcsolatos részletes tudnivalókért lapozza fel a vonatkozó katalógust.

További információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:

 • BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK, 1-ES SZINTŰ TRÉNING

  Fordítsuk komolyra a szót: Fontos személyiségek sofőrjeként Önnek nap mint nap páncélozott járműveket kell vezetnie. Ezek a járművek viszont sokkal nehezebbek, mint a normál autók, következésképpen nagyon eltérő módon viselkednek az utóbbiakhoz képest. Hogyan tudom végrehajtani a nagy sebességű manővereket? Milyen praktikákat kell ismernem ahhoz, hogy kivitelezhessek egy biztonsági kikerülési manővert? Nos, a profi BMW instruktorok minden olyan ismeretet átadnak a tréningen résztvevőknek, amelyekre azoknak szükségük van rendkívül felelősségteljes munkájukhoz. Természetesen megfelelő autóvezetői képességeknél jóval többre van itt szükség. A tréning fókuszában az előrelátó vezetés, a feszült szituációkban is optimális helyzetáttekintés, valamint a tökéletes éjszakai járműkezelés állnak.

  A tréning helyszíne: Driving Center GroßDölln/ Großdölln

  A tréning időtartama: két nap/két éj (érkezés és elméleti tréning az első nap estéjén)

  A résztvevők száma: Csoportonként maximum nyolc / autónként két résztvevő

  Járművek: BMW Biztonsági Járművek és BMW modellek az aktuális járműválasztékból

  Előfeltétel: nincs

  Költségek: érdeklődésre

  Az ár az alábbiakat foglalja magában: A vezetési dinamika elmélete, praktikus vezetési feladatok, két éjszakai szállás teljes ellátással, egyágyas szobák, csapattámogatás és biztosítás.
   

 • BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK, 2-ES SZINTŰ TRÉNING

  A lehető legjobb képzés hivatásos vezetőknek. Mindenki, aki részt vesz ezen a haladó szintű képzésen, tökélyre fejlesztheti tudását. Helytállás az olyan extrém helyzetekben, mint a menekülés, a páncélozott autó biztonságos kezelése vagy éppen a mentális erő megőrzése: minden, a megelőző szakmai tréningeken elsajátított tudás elmélyül a három nap alatt. A kurzus végeztével a résztvevők magasabb szintre kerülnek a vezetési tudás terén. Éjszakai tréningek, menekülési forgatókönyvek gyakorlása paintball-tűzben, járműkötelékben való vezetés vagy gyors felvezetőautó-körök a pályán – minden a képzés részét képezi, ami csak segítheti a résztvevőket munkaköri szerepük tökéletesítésében és abban, hogy optimális biztonságot szavatolhassanak klienseiknek. A képzés mindent az Ön kezébe ad, amitől profi sofőrré válhat.

  A tréning helyszíne: Driving Center GroßDölln/ Großdölln

  A tréning időtartama: három nap/három éj (érkezés és elméleti tréning az első nap estéjén)

  A résztvevők száma: Csoportonként maximum nyolc / autónként két résztvevő

  Járművek: BMW Biztonsági Járművek és BMW modellek az aktuális járműválasztékból

  Előfeltétel: Elvégzett BMW Biztonsági Járművek 1-es szintű tréning

  Költségek: érdeklődésre

  Az ár az alábbiakat foglalja magában: A vezetési dinamika elmélete, praktikus vezetési feladatok, három éjszakai szállás teljes ellátással, egyágyas szobák, csapattámogatás és biztosítás.
   

BMW Biztonsági Járművek, BMW X5 Protection VR6, Előnyök az Ön számára

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK: MODELLÁTTEKINTÉS.

Pontosan az a biztonság, amire Önnek szüksége van.

A BMW Biztonsági Járművek hatásos védelemben részesítik Önt és utasait, bárhol is járjanak. E járművek a szériamodellek pozitív jellemzőit speciális megerősítésekkel ötvözik, amelyek még a gyakorlott szem számára is észrevehetetlenek. Egy független német állami intézet által minősített BMW Biztonsági Járművek az autók körében lehetséges legmagasabb védelmi szintet nyújtják – olyan elegáns és exkluzív módon, ahogyan egyetlen más gyártó terméke sem.

Bővebben

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK: MODELLÁTTEKINTÉS.

Pontosan az a biztonság, amire Önnek szüksége van.

BMW Biztonsági Járművek, BMW X5 Protection VR6, egy sértetlen autó rézsútos elölnézetből
BMW Biztonsági Járművek, BMW X5 Protection VR6, egy sérült autó rézsútos elölnézetből

BMW X5 PROTECTION VR6.

A fegyveres támadás lehetőségével – különösen az olyanokéval, amelyeket az AK-47-eshez hasonló automata lőfegyverekkel követnek el – bizonyos ügyfeleknek minden nap szembe kell nézniük. Ugyanakkor viszont egyre többen vágynak olyan sokoldalú Sports Activity Vehicle kategóriájú járműre, amellyel bárhová eljuthatnak bármilyen célból. Felismerve ezt az igényt, a BMW volt az első olyan gyártó, amely hathatós választ adott az említett kétféle igényre, a biztonság új szintjét teremtve meg. A gyártó munkálkodásának egyik eredménye az új BMW X6 Protection VR6, amely magas szintű biztonságot nyújt a mindennapi mozgás során és amely nagyszerű kényelmet nyújt négy utas számára.

 • Belső tér

  A BMW X5 Protection VR6 belső terét úgy alakították ki, hogy az intuitívan legyen használható és maximális kényelmet nyújtson. E cél megvalósítását olyasmik szolgálják, mint az emelt üléspozíció, a vezetőorientált műszerfal és az innovatív iDrive rendszer. Mindez egyúttal biztonságosabbá is teszi a járművet. Ha ugyanis Ön nyugodt és azt érzi, hogy uralja a helyzetet, jobban képes reagálni veszélyhelyzetben.

  Színek, bőrkárpitok, nemesfa belső felületek: a BMW X5 Protection VR6 a lehetőségek úgyszólván határtalan tárházát nyitja meg Ön előtt. E lehetőségek között természetesen nagy számban találhatók meg a BMW Individual választékába tartozó opciók.

  A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional egy kitűnő minőségű kijelzőrendszer, kijelzőhálózat, amely a nagy felbontású, 12,3” méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint a teljes egészében digitális, 12,3” méretű műszeregységet foglalja magában.

  A négyzónás automatikus klímaberendezés a kibővített tartalommal ellátott kétzónás automatikus klímaberendezés funkcióin felül tartalmaz két, a B-oszlopokba épített légbefúvó rostélyt is. A felszereltség mindemellett lehetőséget ad arra is, hogy a hátul helyet foglalók külön-külön szabályozzák a klímát az erre a célra szolgáló vezérlőegységgel.

  A vezető és az első utas komfortülései – amelyek tág határok között, elektromosan állíthatók – tökéletes üléspozíciót biztosítanak a kipihent megérkezés érdekében.

  A vezető és az utas ülésének masszázsfunkciója az izmok stimulálásával vagy ellazításával még jobbá teszi a fizikai közérzetet.

  Az első ülések aktív ülésszellőztetés1,2 funkciója kellemesen hűssé varázsolja az ülés felületét, aminek jóvoltából komfortosabbá válik az utazás – még a legnagyobb forróságban is.

  A multifunkciós gombokkal ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős dizájnnal rendelkezik. A fekete varrású, fekete színű Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támaszokkal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási élményt biztosít.

  Az új BMW X5 Protection VR6 magas szintű üléskényelmet – amelynek szerves részét képezi a nagyvonalú lábtér – biztosít négy utas számára. A mozgatható elválasztóelem pedig anélkül biztosít kellemes térzérzetet, hogy kompromisszumokra kényszerítene a biztonság terén.

  1 Opcionális felszereltség.

  2 Kizárólag a komfortülésekkel együtt érhető el.
   

 • Páncélzat

  A BMW X5 Protection VR6 biztonsági üvegből készült ablakait belül polikarbonát bevonattal látták el, ami megakadályozza, hogy üvegszilánkok kerüljenek az utastérbe. Az üvegek nemcsak a tompa tárgyakkal vagy a maroklőfegyverekkel elkövetett támadások ellen védenek, hanem azoktól is, amelyekhez a világ legszélesebb körben használt kézi lőfegyverét, az AK‑47-est használják.

  A BMW olyan formadarabokat alkalmaz a BMW X5 Protection VR6 esetében, amelyek pontosan követik a szériamodell kontúrjait. Mindennek köszönhetően az összes normál légzsák beépíthető az autóba – anélkül, hogy az utaskabin ettől kevésbé tágasnak érződne.

  Foglaljon helyet és érezze biztonságban magát: az ajtóperemek, a fém- és üvegfelületek találkozási pontjai, valamint a karosszériaelemek illesztései vannak leginkább kitéve sérülésnek fegyvertűz esetén. A BMW X5 Protection VR6 esetében azonban az említett területeket páncélzattal erősítették meg, így sem a lövedékek, sem pedig a repeszek nem hatolhatnak be az utastérbe.
   

 • Futómű és elektronika

  Az elektronikus vezetéssegédeket, valamint a futóműveket úgy módosították, hogy azok a páncélzat plusz tömege ellenére is optimális menetdinamikai tulajdonságokat biztosítsanak.

 • Tanúsítvány

  A BMW X5 Protection VR6 teljesíti a VR6 védelmi szabvány előírásait (a BRV 2009 irányelvei alapján tesztelve), ami azt jelenti, hogy biztonságot nyújt a világ legszélesebb körben használt lőfegyverével, az AK-47-essel elkövetett támadások ellen.

  A jármű egésze rendelkezik hivatalos minősítéssel. A BMW X5 Protection VR6-ot olyan teszteknek vetették alá, amelyeknek során a teljesen kész járművet több száz körön át fegyvertűznek tették ki. E próbák során meggyőződtek arról, hogy a jármű véd az olyan automata fegyverekkel elkövetett támadások ellen, mint amilyen például az AK-47-es géppisztoly. A hivatalos minősítést csak a komplett járműre – tehát nem az ahhoz felhasznált anyagokra – adják meg, amennyiben az sikerrel megfelelt a szükséges ballisztikai teszteken.
   

BMW Biztonsági Járművek, BMW Heritage, BMW 7 Biztonsági Jármű

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK: A BIZALOM JÓ DOLOG. A TAPASZTALAT MÉG JOBB.

Az Ön biztonságba helyezésének nagy múltra visszatekintő tradíciója.

A BMW immár több mint 40 éve fejleszt és gyárt a legszigorúbb követelményeknek is megfelelő biztonsági járműveket. Az eltelt idő alatt leszűrt egyik legfontosabb tapasztalat: Csak azok képesek kompromisszumok nélkül teljesíteni a biztonság összes aspektusával kapcsolatos elvárásokat, akik egyetlen forrásból kiindulva alkotják meg a védelmi koncepciót. Ez azt jelenti, hogy a védelmet szolgáló elemekkel, valamint az azok beépítésével együtt járó tömegnövekedéssel eleve számolnak a szériagyártású jármű fejlesztése során. Ezen megközelítés – az innovatív anyagok és a legmodernebb fejlesztési eljárások alkalmazásával együtt – lehetővé teszi a védelmet szolgáló komponensek tökéletesen koordinált integrációját a gyártás megkezdésének idejére.

Bővebben

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK: A BIZALOM JÓ DOLOG. A TAPASZTALAT MÉG JOBB.

Az Ön biztonságba helyezésének nagy múltra visszatekintő tradíciója.

TÖBB MINT 40 ÉVNYI TAPASZTALAT A BIZTONSÁG TERÉN.

BMW Biztonsági Járművek, BMW Heritage, BMW 7 Biztonsági Jármű

1978

BMW 7 Biztonsági Jármű – a Biztonsági Járművek első generációja.

Bővebben
BMW Biztonsági Járművek, BMW Heritage, BMW 7 High Security Limousine

1995

BMW 7 High Security Limousine – amely még magasabbra helyezte a mércét a nemzetközi piacon.

Bővebben
BMW Biztonsági Járművek, BMW Heritage, BMW 7 High Security

2003

BMW 7 High Security – a kor legmodernebb technológiáival felvértezett negyedik generáció.

Bővebben
BMW Biztonsági Járművek, BMW Heritage, BMW X5 Security

2004

BMW X5 Security – a páncélozott Sports Activity Vehicle (SAV) kategóriájú járművek első generációja.

Bővebben
BMW Biztonsági Járművek, BMW Heritage, BMW X5 Security

2008

BMW X5 Security és BMW X5 Security Plus – a BMW X5 első Security Plus generációja VR6 védelmi szinttel.

Bővebben
BMW Biztonsági Járművek, BMW Heritage, BMW 7 High Security

2012

BMW 7 High Security – az autógyártók közül elsőként a BMW bocsájtja útjára az első olyan autót, amely teljesíti a VR7 (BRV 2009) védelmi kategória előírásait.

Bővebben
BMW Biztonsági Járművek, BMW Heritage, BMW X5 Security és BMW X5 Security Plus

2013

A BMW X5 Security és a BMW X5 Security Plus jelzik a páncélozott SAV-ok következő generációjának színre lépését.

Bővebben
BMW Biztonsági Járművek, BMW Heritage, BMW X5 Protection VR6

2019

BMW X5 Protection VR6 – a BMW Biztonsági Járművek körébe tartozó SAV-ok negyedik, egyben legutóbbi generációja.

Bővebben

BMW BIZTONSÁGI JÁRMŰVEK: KAPCSOLAT.

Készséggel állunk rendelkezésére, ha bármilyen kérdése merülne fel a BMW Biztonsági Járművekkel kapcsolatban.