NAGYOBB KONTROLL, KISEBB ERŐKIFEJTÉS.

Intelligens energiamenedzsment.

NAGYOBB KONTROLL, KISEBB ERŐKIFEJTÉS.

Intelligens energiamenedzsment.

Minden egyes BMW-hez alapfelszereltségként járnak olyan BMW EfficientDynamics technológiák, mint az Auto Start/Stop funkció, a fékenergia-visszanyerés vagy az elektromos szervokormány. Az intelligens energiamenedzsment jegyében összehangolt működésű elemek már ma megvalósítják a fenntartható mobilitást. Különösen nagy jelentőségű az aerodinamikai szempontból optimalizált dizájn, amely jelentős szerepet játszik abban, hogy fokozódjon a dinamizmus és a hatékonyság.

NAGYOBB KONTROLL, KISEBB ERŐKIFEJTÉS.Intelligens energiamenedzsment.

Minden egyes BMW-hez alapfelszereltségként járnak olyan BMW EfficientDynamics technológiák, mint az Auto Start/Stop funkció, a fékenergia-visszanyerés vagy az elektromos szervokormány. Az intelligens energiamenedzsment jegyében összehangolt működésű elemek már ma megvalósítják a fenntartható mobilitást. Különösen nagy jelentőségű az aerodinamikai szempontból optimalizált dizájn, amely jelentős szerepet játszik abban, hogy fokozódjon a dinamizmus és a hatékonyság.

ECO PRO MÓD.

Összpontosítson a vezetési élményre. A hatékonyság csak egyetlen gombnyomásnyira van. A Driving Experience szabályozás ECO PRO módjával Ön akár 20%-os fogyasztás-csökkenést is elérhet, anélkül, hogy bármit is tennie kéne. A további funkcióknak köszönhetően további 5%-kal mérsékelhető az üzemanyag-felhasználás. A megtakarítás plusz hatótávvá konvertálódik, amelynek mértékét kilométerekben kifejezve mutatja a fedélzeti számítógép. Így folyamatosan látható, hogy még mekkora távolság tehető meg.

FÉKENERGIA-VISSZANYERÉS.

Ön lenyomja a fékpedált. Ebben a pillanatban energia szabadul fel. Értékes mozgási energiáról van szó, amelyet hasznosítani lehet. A fékenergia-visszanyerés ezt az energiát elektromos energiává alakítja át, amely azután az akkumulátor töltésére fordítódik – ahelyett, hogy az mindenféle hasznon nélkül elillanjon. Mindennek köszönhetően csökken a motor terhelése, következésképpen annak fogyasztása és emissziója is mérséklődik.

ELEKTROMOS SZERVOKORMÁNY.

A kormányzásba besegítő hagyományos rendszerek hidraulikus működésűek. Ezeknek folyamatosan üzemben kell lenniük – még akkor is, amikor a vezető egyáltalán nem mozdítja meg a kormánykereket. Mindennek energiafelhasználás az ára. Az elektromos szervokormány esetében a hidraulikát elektromotor váltja ki, amely csak akkor aktív, amikor vezető ténylegesen kormánymozdulatot hajt végre. Egyenes úton vagy hosszú kanyarokban, ugyanazt a kormányszöget tartva a rendszer nem lép működésbe, következésképpen nem használ fel energiát. Mindennek eredményeként csökken a fogyasztás, ugyanakkor a jellegzetes, BMW-s vezetési élmény változatlanul megmarad.

BÓNUSZ HATÓTÁVOLSÁG.

A fogyasztás-optimalizációt szolgáló ECO PRO mód gondoskodik arról, hogy a gázpedál és a sebességváltó paraméterei a fűtés/klimatizálás vezérlési stratégiájával együtt intelligens módon szolgálják az üzemanyag-felhasználás mérséklését. Az ECO PRO tippek segítenek Önnek abban, hogy takarékosabbá tegye vezetési stílusát, a bónusz hatótávolság pedig tájékoztatja arról, hogy hány plusz kilométert tehet meg meg annak jóvoltából, hogy az optimalizált fogyasztást célzó ECO PRO módban vezet.

ENERGIATAKARÉKOS TECHNOLÓGIÁK A HATÉKONY VEZETÉSI ÉLMÉNYÉRT.

A különböző helyzetek különböző reakciókat követelnek meg. Az olyan energiatakarékos technológiák, mint a váltási pontra figyelmeztető jelzés vagy az Auto Start/Stop funkció, segítenek a vezetőnek abban, hogy előnyösebb cselekvési sort hajtson végre, és így hatékonyabban haladhasson.

 • Váltási pontra figyelmeztető jelzés

  A hatékonyság kulcsa a jól időzített sebességváltás. A rendszer a vezetési helyzet, valamint a motor fordulatszáma alapján kiszámítja, hogy az adott pillanatban melyik a leghatékonyabb sebességfokozat, és azt az információs kijelzőn mutatja meg.

  A rendszer felismeri az erőteljes gyorsítást is, ezért ilyenkor egészen addig késlelteti az ajánlást, ameddig magasan van a motor fordulatszáma. Az összehasonlító tesztek tanúsága szerint az optimális váltásipont-kijelzéssel ellátott járművek nagyjából négy százalékkal kevesebb üzemanyagot használnak fel.

 • Auto Start/Stop funkció

  Hatékony megtakarítás: az Auto Start/Stop funkció gondoskodik arról, hogy csak akkor történjék üzemanyag-felhasználás, amikor az autó mozgásban van. Amikor a jármű ideiglenesen megáll – például piros lámpánál vagy a dugóban araszolva – az Auto Start/Stop funkció úgy takarít meg üzemanyagot, hogy egyszerűen leállítja a motort. Amint a vezető lenyomja a kuplungpedált (manuális sebességváltó) vagy lelép a fékpedálról (Steptronic sebességváltó), a motor automatikusan, a másodperc tört része alatt újraindul.

 • Vitorlázó funkció

  Amikor a vezető anélkül veszi el a lábát a gázpedálról, hogy fékezne, a siklás funkció az automata sebességváltó segítségével ideiglenesen megszünteti a kapcsolatot a belső égésű motor és a hajtáslánc többi eleme között. Mindez az ECO PRO mód része. A jármű ily módon a motor visszatartó ereje nélkül gördül. Az erőforrás mindeközben alapjárati fordulatszámot vesz fel, aminek köszönhetően minimális mennyiségű üzemanyagot fogyaszt és az emissziója is alacsony.

 • Route-ahead asszisztens

  Az ECO PRO mód Route-ahead asszisztens funkciójának segítségével a vezető extrém módon takarékos vezetési stílust valósíthat meg. A Professional navigációs rendszerrel együttműködve a funkció a kiválasztott útvonal mentén felismeri a sebesség- és településhatárokat, a kanyarokat, a körforgalmakat és az autópálya-kihajtókat, és javaslatot tesz a sebesség csökkentésére.

Fogyasztás és CO₂ -kibocsátás.

 • Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt „Az új személygépjárművek fogyasztási és CO2-kibocsátási irányelvei” című, a márkakereskedőknél ingyenesen beszerezhető, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.