HOGYAN MŰKÖDIK.

Kezelési tájékoztatók és bemutató videók a BMW ConnectedDrive szolgáltatások használatáról.

Mi érhető el, és az hogyan működik? Ismertetjük Önnel a legfontosabb szolgáltatásokat és alkalmazásokat, rendszereket, illetve néhány lépésben bemutatjuk miként használhatja azokat.

Read more

BMW CONNECTED DRIVE DIGITAL SERVICES

    

 

BMW i CONNECTED DRIVE SERVICES

BMW CONNECTEDDRIVE VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK

          

 • Kormányzás- és sávtartóasszisztens torlódásasszisztenssel

  A torlódásasszisztenssel ellátott kormányzás- és sávtartóassisztens monoton forgalmi viszonyok között nyújt támogatást a vezetőnek. 0 és 210 km/órás sebesség között a rendszer automatikusan kormányozza a járművet, mindig a sáv közepén tartva azt.

 • Stop&Go funkcióval ellátott aktív sebességszabályozó automatika

  A Stop&Go funkcióval ellátott aktív sebességszabályozó automatika – amely fékezés funkcióval ellátott túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzéssel is rendelkezik – érzékeli az álló járműveket, önműködően tartja az előre meghatározott követési távolságot az elöl haladó járműtől, valamint automatikusan szabályozza a sebességet egészen a megállásig, hogy aztán szintén automatikusan felgyorsítson a beállított sebességre, amint azt a forgalmi viszonyok megengedik.

  A rendelkezésre álló funkciók BMW modellenként eltérők lehetnek.

 • Professional navigációs rendszer

  A Professional navigációs rendszer 3 dimenziós megjelenítést, innovatív interfész-koncepciót, illetve számos navigációs, irodai és multimédiás funkciót kínál. A Professional navigációs rendszer legújabb generációja, amely a BMW ConnectedDrive választékába tartozik, automatikusan frissíti a navigációs térképeket.

 • Tolatókamera

  A tolatókamera 15 km/óránál lassúbb tolatásnál – például parkoláskor – gondoskodik a vezető jobb tájékozódásáról. Az autó mögötti terület képe a központi kijelzőn jelenik meg. Manőverezéskor a távolság felmérésében segédvonalak és elforduló ívek segítik a vezetőt, az akadályokat pedig színek jelölik.

 • Side View

  A Side View funkció jóvoltából Ön „kikukucskálhat a sarkon" a nehezen belátható kihajtókon, sőt, olyan helyeken is, ahol ez amúgy lehetetlen lenne.

 • Parkoló-asszisztens

  Ennél stressz-mentesebben aligha lehetne parkolni: járműve mutatja Önnek az alkalmas parkolóhelyeket – sőt, ha megnyomja a parkoló-asszisztens gombját, a rendszer automatikusan be is manőverezi BMW-jét a kiválasztott helyre.

 • Sebességhatár-kijelzés

  Az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel ellátott sebességhatár-kijelzés tájékoztatja Önt arról, hogy az adott útszakaszon van-e érvényben valamilyen, az előzésre vonatkozó korlátozás.

  A kijelzés tartalma a jármű felszereltségétől
  függ.

 • BMW Head-Up Kijelző

  A teljes színspektrumú BMW Head-Up Display az összes fontos információt közvetlenül a vezető látóterébe vetíti, lehetővé téve számára azt, hogy teljes egészében a vezetésre összpontosíthasson. A kijelzőn olyan információk jelennek meg, mint például a pillanatnyi sebesség, a navigációs irányok, az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel ellátott sebességhatár-kijelzés figyelmeztetései, valamint a telefonkönyv-bejegyzések és a lejátszási listák.


  A kijelzés tartalma a jármű felszereltségétől függ.

 • BMW Selective Beam

  Az éjszakai utazás pihentetőbb lehet, mint valaha. Ez úgy lehetséges, hogy a BMW Selective Beam felismeri az elöl haladó vagy szemből érkező járműveket, és a távolságifényszóró-asszisztens automatikusan megváltoztatja a fényszórók fénykévéjének formáját, megakadályozva ezzel a többi közlekedő elvakítását. Ön pedig annak az előnyeit élvezheti, hogy folyamatosan felkapcsolva maradhat a távolsági fényszóró.

 • Távvezérlésű parkolás

  A távvezérlésű parkolás funkció lehetővé teszi a vezető számára, hogy parkolás előtt kényelmesen kiszálljon az autóból, majd távirányítással, orral előre beállítsa azt a szűk parkolóhelyre vagy garázsba – és természetesen a kitolatás is elvégezhető távirányítással. A vezető a járművön kívülről, a BMW Display kulcs segítségével aktiválhatja a távvezérlésű parkolást.

 • Parkoló-asszisztens

  A távvezérlésű parkolás funkció lehetővé teszi a vezető számára, hogy parkolás előtt kényelmesen kiszálljon az autóból, majd távirányítással, orral előre beállítsa azt a szűk parkolóhelyre vagy garázsba – és természetesen a kitolatás is elvégezhető távirányítással. A vezető a járművön kívülről, a BMW Display kulcs segítségével aktiválhatja a távvezérlésű parkolást.

  A kijelzés tartalma a jármű felszereltségétől
  függ.

 • Vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens

  Az éjjeli utazás még pihentetőbbé válik. A távolságifényszóró-asszisztens észlel minden elöl haladó, valamint szemből jövő járművet, és automatikusan tompítja a távolsági fényt, ha az szükséges. Mindez azt jelenti, hogy Ön teljes mértékig kiélvezheti a folyamatosan bekapcsolt távolsági fényszóró előnyeit.

 • Sávelhagyásra figyelmeztető jelzés

  A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés folyamatosan figyeli a sávfelfestéseket, és figyelmezteti Önt, ha autója valamelyik irányba anélkül készül kitérni a sávjából, hogy azt megelőzte volna az irányjelző Ön általi bekapcsolása.

 • Aktív sebességszabályozó automatika Stop & Go funkcióval

  A rendszer szükség esetén megváltoztatja az Ön autójának sebességét, egyben tartja az elöl haladótól a követési távolságot. Amennyiben az elöl haladó jármű erős fékezést hajt végre, a rendszer először optikai jelzést ad ki, majd rögtön ezután hangjelzéssel is figyelmeztet. Ha minderre nem reagál fékezéssel, a BMW-je megteszi ezt.

 • Sávváltásra figyelmeztető jelzés

  Ha egy másik jármű nagy sebességgel közeledik hátulról, vagy éppen a holttérben halad, a sávváltásra figyelmeztető jelzés optikai jelzések kibocsátásával segít Önnek helyesen felbecsülni a helyezetet.

 • BMW Gesztusvezérlés.

  A BMW Gesztusvezérlésnek köszönhetően bizonyos funkciók meghatározott kézmozdulatokkal vezérelhetők. Bizonyos műveletek végrehajtásához a rendszer felismer olyan mozdulatokat, mint amilyen például a hívások elutasítását, illetve fogadását jelentő legyintés vagy rámutatás, illetve a hangerő szabályozását szimbolizáló mutatóujj-körözést.

 • Surround View

  Ez a szolgáltatás biztosítja Önnek az állandó, kristálytiszta kilátást, és ezáltal azt, hogy magabiztossan hajthassa végre a szűk parkolóhelyeken, valamint a nehezen belátható kihajtókon végrehajtott manővereket. A külső visszapillantó tükrökbe épített kameráknak, illetve a tolatókamerának köszönhetően Surround View 270 fokos, teljes panoráma kilátást nyújt Önnek.