BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid

BMW PLUG-IN HIBRIDEK.

BMW PLUG-IN HIBRIDEK.

Két világ legjava.

Egy benzines és egy elektromotort kombináló hajtásláncukkal a BMW plug-in hibridek maximálisan rugalmasan használhatók, ily módon tökéletesen megfelelnek a mindennapokban támasztott egyéni igényeknek és szükségleteknek. A BMW i almárka által alkalmazott tisztán elektromos BMW eDrive technológia révén nyert know-how akár a 70 kilométert is meghaladó elektromos hatótávot tesz lehetővé (modelltől függően) – és ezzel a hajtáslánc elektromos, zéró helyi károsanyag-kibocsájtású része ideális a városi közlekedéshez, a napi ingázáshoz, sőt még a legkomolyabb bevásárlókörutakhoz is. Hosszabb utazások alkalmával vagy autópályán pedig Ön a belső égésű motor nagy hatótávolságának előnyeit élvezheti. Az intelligens energiamenedzsment jóvoltából a BMW plug-in hibrid járművek automatikusan váltanak meghajtási módot a pillanatnyi szükségleteknek megfelelően, mindenkor szavatolva ezzel a maximális hatékonyságot. A BMW hibrid járművek folyamatosan bővülő flottája jelenleg 10 különböző, a 2-es, a 3-as, az 5-ös, a 7-es, valamint az X sorozatba tartozó tagot számlál, amelyeknek mindegyike maximális változatossággal és az egyéni igények érvényesíthetőségével ajándékozza meg tulajdonosát, kövessen az bármilyen életstílust. Fedezze hát fel a BMW plug-in hibridek világát és találja meg azt a modellt, amely a legjobban illik Önhöz.

Bővebben

BMW eDRIVE ZONES & BMW POINTS.

BMW Elektromobilität BMW eDrive Zones & BMW Points

Um eine möglichst emissionsfreie Fahrt durch Umweltzonen oder ähnliche Niedrigemissionsgebiete zu ermöglichen und zu fördern, haben wir BMW eDrive Zones entwickelt. Damit erkennt Ihr BMW Plug-in-Hybrid ganz automatisch, wenn eine Umweltzone befahren wird, und schaltet selbstständig auf einen lokal emissionsfreien rein elektrischen Betrieb um. Für jeden elektrisch zurückgelegten Kilometer sammeln Sie mit dem BMW Points Programm Bonuspunkte, in den Umweltzonen sogar gleich doppelt. Einsehen und verwalten können Sie diese in der My BMW App*. Die BMW Points lassen sich anschließend in nützliche Prämien, wie beispielsweise kostenfreie BMW Charging Ladekontingente, umwandeln.

GY. I. K.: A PLUG-IN HIBRID MODELLJEINKKEL KAPCSOLATBAN LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK ÉS AZ AZOKRA ADOTT VÁLASZOK

 • Mit jelent az, hogy plug-in hibrid?
  BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid, Gy.I.K.

  A plug-in hibrid járművek (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle) egy benzinmotort, egy elektromos motort és egy nagyfeszültségű akkumulátort ötvöznek – és ily módon két világ legjavát nyújtják. Mindez lehetővé teszi az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérséklését. A két rendszer közötti interakció mindemellett fokozza a teljesítményt és robbanékonyabbá teszi a jármű gyorsulását.

  Amint azt a nevük is elárulja, a plug-in hibrid járművek háztartási elektromos csatlakozóról, Wallbox készülékről vagy nyilvános töltőállomáson is feltölthetők. A plug-in hibridek hatékonysága akkor érvényesül maximális mértékben, ha az akkumulátorukat teljesen feltöltik. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy jó, ha a felhasználó otthonában és munkahelyén is van töltési lehetőség.

  Teljesen feltöltött akkumulátor mellett a tisztán elektromos hatótáv például a BMW 530e esetében eléri akár a 66 kilométert is. Az összes nagyfeszültségű akkumulátorral rendelkező járműre igaz, hogy a következő években – hála a technológiai fejlődésnek – az elektromos hatótávolság további növekedésére lehet számítani. A rekuperáció, azaz az energiavisszanyerési folyamat során – amely akkor veszi kezdetét, amikor Ön elveszi a lábát a gázpedálról – a mozgási energia elektromos energiává alakul át, amely az akkumulátorban tárolódik. Ilyenkor tehát a hatótávolsághoz újabb kilométerek adódnak hozzá.

  „Power of Choice” elnevezésű stratégiájának részeként, tudatos döntés eredményeként a BMW bő választékban kínál plug-in hibrid járműveket vásárlói számára azért, hogy minél jobban elterjedhessen e kivételesen hatékony meghajtási rendszer.

  A plug-in hibridek ideális választást jelentenek a lehető legnagyobb sokoldalúságra vágyók számára. Először is azért, mert a hétköznapokban elektromos meghajtással tudnak közlekedni – például költséghatékonyan és fenntartható módon jutnak be a munkahelyükre. Az optimumot a közepes távra történő, rendszeres utazások jelentik, amelyeknek során az autó a kilométerek túlnyomó részét elektromos energiával teszi meg. A plug-in hibridek melletti másik nyomós érv az, hogy az ilyen járműveket maximális hatótávolság és rugalmasság jellemzi, ami különösen hosszabb utakon vagy hétvégi családi kirándulásokon jön jól.

 • Milyen előnyökkel jár egy plug-in hibrid birtoklása?
 • Milyen tényezők befolyásolják plug-in hibrid autóm nagyfeszültségű akkumulátorának teljesítményét?
 • Hogyan hozhatom ki a legtöbbet plug-in hibrid autómból?
 • Mire figyeljek oda, amikor plug-in hibrid autóm áll vagy hosszabb ideig nem használom azt?
 • Mire figyeljek oda plug-in hibridem töltésének kapcsán?
BMW e-mobilitás, BMW töltés

Szeretnék többet megtudni a töltésről

BMW e-mobilitás, BMW hatótáv

Szeretnék jobban elmélyedni a hatótáv témakörében

Szeretnék megismerkedni a cégek számára kidolgozott BMW Vállalati Értékesítési Programmal

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

 

Bővebben

FOGYASZTÁS ÉS CO₂-KIBOCSÁTÁS

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

   

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.