MODELLÁTTEKINTÉS.

Háromféle biztonsági szint az Ön igényeinek kielégítésére.

A BMW Biztonsági Járművek, amelyeket három különböző biztonsági kategóriába sorolunk, minden helyzetben hatásosan védik meg Önt és utasait. E járművek a szériamodellek pozitív tulajdonságait speciális megerősítésekkel ötvözik, amelyeket még szakavatott szem sem fedez fel kívülről. Ön aligha találna ennél elegánsabb és diszkrétebb módot arra, hogy ötvözze egymással a vezetési élményt és a biztonságot.

Bővebben

BMW X5 SECURITY PLUS.

A fegyveres támadás eshetőségének – amelyet a leggyakrabban olyan fegyverekkel követnek el, mint az AK-47-es géppisztoly – néhány vásárló minden nap ki van téve. A fenyegetés kezelhetőséhez szükség volt a járműbiztonság egy új szintjének megteremtésére. Ugyanakkor egyre többen vágynak a Sports Activity Vehicle kategóriába tartozó autókra, amelyek remekül boldogulnak különleges terepviszonyok között is és szinte bármire képesek.

A BMW az első olyan gyártó, amely reagált ezekre az igényekre, és a biztonság egy új szintjét vette fel a kínálatába. Az eredmény az új BMW X5 Security Plus, amely rendkívül magas szintű biztonságot nyújtaz utazás során, és biztosítja négy személy kényelmes elhelyezését.

 • Belső tér

  A BMW X5 Secuirty Plust az ösztönösen egyszerű használhatóságra és a maximális kényelemre tervezték. E célokat többek között az emelt üléspozícióval, a vezetőorientált műszerfal-elrendezéssel, valamint az innovatív iDrive rendszerrel valósították meg. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a jármű még biztonságosabbá váljon. Ez azért lényeges, mert ha Ön nyugodt marad, és magabiztosan ellenőrzése alatt tartja a dolgokat, akkor hatékonyabban reagálhat a veszélyhelyzetekre.

  Színek, bőrök, nemesfa betétek: a BMW X5 Security Plus esetében Ön szinte határtalan lehetőségekkel rendelkezik, hogy elvárásaihoz igazítsa járművét. Ahogy joggal elvárhatja, a BMW Individual választékának számos eleme is a rendelkezésére áll.

 • Páncélzat

  A BMW X5 Security Plus biztonsági üvegezését olyan biztonsági üvegbőlkészítik, amelynek külső részén a a kirobbanás ellen védő polikarbonát bevonat található. Az üvegezés nemcsak a tompa tárgyakkal és a kézifegyverekkel elkövetett támadások ellen véd, hanem azok ellen is, amelyeket a világ legelterjedtebben használt lőfegyverével, az AK-47-tel hajtanak végre.

  A BMW a BMW X5 Security Plus esetében olyan speciálisan formázott elemeket használ, amelyek pontosan követik az alapmodell kontúrjait. Ily módon az összes normál légzsák beépíthető, így az utaskabint nem érezzük szűkebbnek.

  Foglaljon helyet abban a tudatban, hogy biztonságban van. Az ajtóperemek, az ablakfelületek és az ablakkeretek találkozása, valamint a karosszéria-elemek illesztései a legsebezhetőbb pontoknak számítanak, amikor a jármű fegyvertűz alá kerül. A BMW X5 Security Plus esetében azonban az említett területeket acélpáncélzattal erősítették meg, így sem a golyók, sem pedig a repeszek nem hatolhatnak be az utastérbe.

 • Futómű és elektronika

  Az elektronikus segédberendezéseket, valamint a futómű-beállításokat úgy módosították, hogy azok a páncélzat extra tömegével együtt is optimális dinamizmust biztosítsanak.

 • Hivatalos minősítés

  A BMW X5 Security Plus megfelel VR6 védelmi szint előírásainak (a BRV 2009 irányelvei szerint letesztelve), ami azt jelenti, hogy védelmet nyújt a világ legelterjedtebb lőfegyverével, az AK-47-tel elkövetett támadások ellen.

  A hivatalos minősítés a jármű egészére érvényes. A BMW X5 Security Plust olyan teszteknek is alávetették, amelyeknek során több száz töltényből álló sorozatokat lőttek ki a teljes járműre, azt vizsgálva, hogy az megfelelő védelmet nyújt-e az olyan automata fegyverekkel végrehajtott támadások során, mint amilyen például az AK-47. A hivatalos minősítést kizárólag a teljes járműre – és nem csak a felhasznált anyagokra – adják meg abban az esetben, ha az megfelelt az alapfeltételnek számító ballisztikai teszteken.

 • BMW xDrive

  Az erő birtoklása egy dolog, annak intelligens felhasználása egy másik. Márpedig pontosan ez az, amit az xDrive összkerék-meghajtási rendszer tesz a BMW X5 Security Plusban. Álljon elő bármilyen nehéz helyzet, az xDrive alkalmazkodik bármilyen felülethez, hogy minden körülmények között maximális tapadást biztosítson. Így Ön mindig tökéletesen ura maradhat a járműnek. Az olyan paraméterek figyelésének köszönhetően, mint például a kormányzási szög vagy az egyes kerekek fordulatszáma, az xDrive képes felismerni, ha az alul- vagy túlkormányozottság veszélye fenyeget, és azonnal közbelép, ha szükséges. Egy elektronikus kuplungszerkezet a másodperc törtrésze alatt újraosztja a hajtási nyomatékot a két tengely között, biztosítandó, hogy az erő a legjobban tapadó kerekekre jusson. Az eredmény: megragadó vezetési élmény – mindenféle értelemben.

  A BMW összkerék-meghajtási rendszere, az xDrive garantálja, hogy az Ön BMW X5-öse mindig a lehető legjobban tapadjon, fokozva ezzel az agilitást és magabiztosan az úton tartva az autót még a gyorsan vett kanyarokban is. Normál esetben a rendszer az első és a hátsó tengely között 40:60 arányban osztja el a nyomatékot, és fokozatmentesen változtatja ezt, amikor az útfelüle vagy a vezetés körülményei megváltoznak.

  Parkoláskor a rendszer úgy reagál a kis sebesség melletti könnyed manőverezhetőség igényére, hogy teljesen nyitja a kuplungot, így a hajtáslánc optimálisan láthatja el a feladatát. A BMW xDrive, amelynek vezérlését a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) látja el, az útviszonyokat figyelő érzékelőktől kapja a működéséhez szükséges információkat. A DSC jóvoltából a fékrendszer eltérő mértékű fékerőt alkalmaz a két oldalon található kerekeken, ha az egyes oldalakon eltérő mértékű a tapadás, és fennáll a kerekek kipörgésének lehetősége.

BMW X5 SECURITY.

Ön hol érzi magát a legnagyobb biztonságban? A válasz lehet az, hogy otthon, a hivatalában, egy szállodában vagy éppen a jachtklubban – a BMW X5 Securitynek köszönhetően pedig mostantól akár az is, hogy közúton vagy terepen, az autóban ülve. Ön teljesen megbízhat az innovatív kialakítású BMW X5 Securityben, amely akár öt személyt, valamint azok poggyászait képes megvédeni a fegyveres támadás ellen. A BMW X5 Securityvel semmilyen téren nem kell kompromisszumokat kötnie, ami fontos Önnek.

 • Belső tér

  A BMW X5 mindenkire mély benyomást gyakorol, aki rápillant – mivel azt az alapmodell időtálló eleganciája és tekintélytparancsoló megjelenése jellemzi egészen a legapróbb részletekig. Míg a belső tér tágas, rugalmasan alakítható és a legkiválóbb minőségű anyagokkal berendezett, addig a külső káprázatos módon ötvözi a stílust és a teljesítményt. A BMW X5 Security tehát kívül belül maradéktalanul érvényre juttatja a karakterét. A BMW X5 Security az első olyan sorozatgyártású jármű a maga ballisztikai védelmi kategóriájában, amelynek esetében az utascella és a csomagtér egyetlen páncélozott egységet képez. Így mindig kéznél lehetnek a csomagjai, anélkül, hogy jármű elhagyásából fakadó veszélyeknek tenné ki magát.

 • Páncélzat

  A kimagasló védelmi képesség és a kivételes dinamizmus hatékony ötvözésének érdekében a BMW mérnökei egy különleges megoldást dolgoztak ki. A BMW X5 Security esetében olyan speciális anyagkombinációt alkalmaztak, amely megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak, ugyanakkor az valóban csak a legszükségesebb mértékben növeli a jármű tömegét. Ez utóbbi tényező azért fontos, mert a dinamizmus és a manőverezhetőség éppen olyan fontos a bent ülők biztonsága szempontjából, mint a páncélozás.

 • Térkínálat

  A BMW X5 Security nemcsak a biztonsággal ajándékozza meg Önt – hanem azzal a szabadságérzettel is, amelyet a tágasság szempontjából új mércét állító belső tér nyújt. A BMW X5 Security az első olyan sorozatgyártású jármű a maga ballisztikai védelmi kategóriájában, amelynek esetében az utascella és a csomagtér egyetlen páncélozott egységet képez. Így mindig kéznél lehetnek a csomagjai, anélkül, hogy Ön a jármű elhagyásából fakadó veszélyeknek tenné ki magát. A BMW X5 Security utasai ugyanannak a rugalmasan alakítható belső térnek az előnyeit élvezhetik, mint az alapmodell tulajdonosai – hiszen a biztonság nem kell, hogy együtt járjon a lehetőségek elszalasztásával. A páncélozott csomagtér gondoskodik arról, hogy a poggyászok és az értéktárgyak védve legyenek. A hátsó üléstámlák lehajthatók, így nincs akadálya nagyobb méretű tárgyak, például sportfelszerelések szállításának sem.

 • Hivatalos minősítés

  Az autó az utasok mindegyikének teljes védelmet nyújt mindenfajta utcai bűncselekménnyel szemben, függetlenül attól, hogy a járművet tompa eszközökkel vagy maximum .44-es kaliberű Magnummal (ideértve a .357-es kaliberű Magnumot és a 9 milliméteres Lugert is) támadják-e meg. A BMW X5 Security hivatalosan is megfelel a VR4 ballisztikai védelmi kategória előírásainak, amelyet a Mellrichstadtban található, a német kormányzat birtokában lévő tesztközpont állapított meg (a BRV 2009 irányelvei szerint letesztelve). A hivatalos minősítés megszerzése előtt a járművet különböző szögekből vették tűz alá, illetve a BMW igen alapos ballisztikai teszteknek vetette alá a gépkocsit minden olyan szögből, amelyből tüzelve a legnagyobb veszélyben foroghat az autó biztonsága.

 • BMW xDrive

  Az erő birtoklása egy dolog, annak intelligens felhasználása egy másik. Márpedig pontosan ez az, amit az xDrive összkerék-meghajtási rendszer tesz a BMW X5 Security Plusban. Álljon elő bármilyen nehéz helyzet, az xDrive alkalmazkodik bármilyen útfelülethez, hogy minden körülmények között maximális tapadást biztosítson. Így Ön mindig tökéletesen ura maradhat a járműnek. Az olyan paraméterek figyelésének köszönhetően, mint például a kormányzási szög vagy az egyes kerekek fordulatszáma, az xDrive képes felismerni, ha az alul- vagy túlkormányozottság veszélye fenyeget, és azonnal közbelép, ha ez szükséges. Egy elektronikus kuplungszerkezet a másodperc törtrésze alatt újraosztja a hajtási nyomatékot a két tengely között, biztosítva azt, hogy az erő a legjobban tapadó kerekekre jusson. Az eredmény: megragadó vezetési élmény – mindenféle értelemben.

  A BMW összkerék-meghajtási rendszere, az xDrive garantálja, hogy az Ön BMW X5-öse mindig a lehető legjobban tapadjon, fokozva ezzel az agilitást és magabiztosan az úton tartva az autót még a gyorsan vett kanyarokban is. Normál körülmények között a rendszer az első és a hátsó tengely között 40:60 arányban osztja el a nyomatékot, és fokozatmentesen változtatja ezt, amikor az autó eltérő tapadású útfelületre hajt vagy megváltoznak a haladás körülményei.

  Parkoláskor a rendszer úgy reagál a kis sebesség melletti könnyed manőverezhetőség igényére, hogy teljesen nyitja a kuplungot, így a hajtáslánc optimálisan láthatja el a feladatát. A BMW xDrive, amelynek vezérlését a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) látja el, az útviszonyokat figyelő érzékelőktől kapja a működéséhez szükséges információkat. A DSC jóvoltából a fékrendszer eltérő mértékű fékerőt alkalmaz a két oldalon található kerekek esetében, ha az egyes oldalakon eltérő mértékű a tapadás, és fennáll a kerekek kipörgésének lehetősége.