BMW M135i xDRIVE

BMW M

A BMW M135i xDrive a BMW 1-es sorozat sportos csúcsmodellje. A dizájn minden egyes részletével e vezető szerepre mutat rá – és ugyanezt teszi az élenjáró funkciók és a fejlett technológiák hosszú sora is. Fedezze hát fel a belső és külső részleteket, a dinamizmust szolgáló komponenseket, valamint az innovatív felszereltségeket, vagy tekintse meg a műszaki adatokat, amelyeknek alapján világos képet kap a BMW M135i xDrive egyedülálló teljesítményéről és hatékony működéséről.

Bővebben
BMW M135i xDRIVE

DIZÁJN ÉS TELJESÍTMÉNY.

A BMW M135i xDrive dizájnopciói, dinamizmust fokozó elemei és M Sport kormányműve.

Született vezető – a BMW M135i xDrive azonnal kifejezésre juttatja dinamikus személyiségét. A Dizájn fejezetben megismerkedhet a vonzóan izgalmas BMW 1-es sorozat M modelljének néhány sportos belső és külső felszereltségével. A Dinamizmus szekcióban részletesebb információkhoz juthat a hajtás és a futómű területeit felölelő opcionális és alapfelszereltségként járó komponenssel – amelyek a maximális teljesítményt és agilitást szolgálják.
Egy mozgó, Zafírfkete metálfényezésű BMW M135i xDrive háromnegyedes elölnézetből.
Egy Zafírfekete metálfényezésű BMW M135i xDrive Cerium szürke, hálómintás rácsozatú BMW vesékkel.

Hálómintás rácsozatú BMW vesék.

A teljes egészében Cerium szürkére fényezett, hálómintás rácsozatú BMW vesék kifinomult kialakítású betéttel rendelkeznek. Az autóversenyzés által inspirált, hálószerű struktúra – amely mélységi hatást kölcsönöz az orr-résznek, egyben még értékesebbé is teszi azt – egy minőségi és dinamizmust sugárzó részlet.
Egy Zafírfekete metálfényezésű, M Aerodinamikai csomaggal ellátott BMW M135i xDrive hátulnézetből.

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag, amely az M-specifikus első kötényt, hátsó lökhárítót és oldalszoknyákat foglalja magában, a dinamikus vezetés iránti vágyat fejezi ki, kihangsúlyozva ezzel a jármű atletikus karakterét. A borításokat, amelyek a karosszéria színére fényezettek, Dark Shadow színű betétek teszik még látványosabbá.
Egy Zafírfekete metálfényezésű, M hátsó légterelővel ellátott BMW M135i xDrive hátulnézetből.

M hátsó légterelő.

Az M hátsó légterelő kiemeli a jármű sportos sziluettjét és jelentősen csökkenti a nemkívánatos felhajtóerőt. Azzal, hogy leszorító erőt termel a hátsó tengely számára, a légterelő fokozza a menetstabilitást.
A BMW M135i xDrive belső tere az M biztonsági övekkel.

M biztonsági övek.

Az övfeszítővel és överő-határolóval ellátott M biztonsági övek, amelyek kifinomult, a klasszikus M-színekben pompázó, szőtt díszítéssel ellátottak, a belső tér kitűnő minőségét és sportos atmoszféráját hangsúlyozzák ki.
A BMW M135i xDrive műszerfala az M bőrkormánnyal.

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős kialakítású. A fekete varrású, fekete színű Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támasszal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási érzetet biztosít.
A BMW M135i xDrive belső tere a vezető és az első utas M Sport üléseivel.

M Sport ülések a vezető és az első utas számára.

Az integrált fejtámlával és mélyen lévő ülőlappal ellátott, magasított peremű ülőlappal és háttámlával rendelkező M Sport ülések még jobban megtámasztják a vezető és az első utas testét, ami különösen gyors fordulókban érezhető. Mindemellett Ön az ülés paramétereit ideális módon a saját testalkatához igazíthatja a háttámlaszélesség-állítás segítségével.
Egy Zafírfekete metálfényezésű, a bal és a jobb oldalon Cerium szürke kipufogóvégekkel ellátott BMW M135i xDrive hátulnézetből.

Kipufogóvégek.

M135i xDrive-exkluzív: csapott, Cerium szürke színű kipufogóvégek a bal és a jobb oldalon. Az egyfajta vizuális kinyilatkoztatásnak tekinthető kipufogóvégek az M135i xDrive sportosságát hangsúlyozzák ki.
A BMW M135i xDrive belső tere a megvilágított „Illuminated Boston” belső díszítőelemekkel.

„Illuminated Boston” belső díszítőelemek.

A műszerfalon és az ajtóborításokon látható, hálómintás kiemeléssel ellátott „Illuminated Boston” belső díszítőelemek az értékességgel párosuló progresszivitás auráját vonják a belső tér köré. A diszkrét háttérvilágítással ellátott díszítőelemek derengő mintázata attraktív, egyszersmind kellemes atmoszférát teremt.
A BMW M135i xDrive M TwinPower Turbo 4 hengeres benzinmotorja.

A BMW M135i xDrive motorja.

Egy élsportoló, amely a színtiszta vezetési élmény ígéretét hordozza: a BMW M135i xDrive BMW M TwinPower Turbo 4 hengeres benzinmotorja különlegesen erős új dugattyúinak, nagyobb turbófeltöltőjének, a beszívott levegő optimalizált becsatornázásának, a nagy teljesítményű hűtőrendszernek, valamint a szelepvezérelt M Performance kipufogórendszernek köszönhetően.
A BMW M135i xDrive Steptronic Sport sebességváltója.

Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kormányra helyezett kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a lehető legnagyobb teljesítményt szolgálja.
A BMW M135i xDrive M Sport futóműve.

M Sport futómű.

M Sport futómű nagyjából tíz milliméteres ültetést kap, emellett az rövidebb rugóutakkal és feszesebb hangolású lengéscsillapítókkal, valamint keményebb stabilizátorokkal rendelkezik. Mindez együtt azt eredményezi, hogy a futómű még több visszajelzést ad az útról, kifejezetten sportos vezetési stílust lehetővé téve ezzel.
A BMW M135i xDrive M Sport fékje.

M Sport fék.

Az M Sport fékrendszert – amely többdugattyús, sötétkékre fényezett és „M” felirattal ellátott féknyergekkel rendelkezik – kivételesen nagy teljesítmény jellemzi. A jármű nagy dinamikai potenciáljához igazodva az M Sport fékrendszer határozottan sportosabb vezetési stílust tesz lehetővé, emellett az kimagasló teljesítményt nyújt nedves útfelületen.
A BMW M135i xDrive M Sport kormányműve.

M Sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott M Sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A felszereltség jóvoltából az Ön járműve még pontosabban lesz irányítható, emellett annak menettulajdonságai dinamikusabbá válnak, különösen kanyargós utakon.
A BMW M135i xDrive intelligens BMW összkerék-meghajtási rendszere.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között a maximális trakció, dinamizmus és biztonság érdekében. Az elektronikusan vezérelt hajtóerő-elosztás az agilitást is fokozza például azzal, hogy kanyarban ellensúlyozza a túl- vagy az alulkormányozottság jelenségét.
Egy Zafírfekete metálfényezésű, M Performance csomaggal ellátott BMW M135i xDrive háromnegyedes elölnézetből.

A BMW M135i xDRIVE M PERFORMANCE CSOMAGGAL.

Az M Performance csomag még tovább növeli a jármű sportos potenciálját. Az alváz és az utastér esetében alkalmazott, a tömeg csökkentését célzó megoldások, valamint a 18" méretű, kovácsolt, alacsony tömegű kerekek alkalmazásának eredménye a maximálisan jó gyorsulásban, valamint a dinamizmus jól érzékelhető növekedésében mutatkozik meg. Az M Performance csomag részét képező, látványos fekete dizájnelemek – köztük a külső tükrök borításai, a hálómintás rácsozatú BMW vesék, valamint a kipufogóvégek – kívülről is tisztán láthatóvá teszik a még magasabb szintre emelt teljesítményt.

INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK.

A BMW M135i xDrive hálózati megoldásai és digitális szolgáltatásai.

Az Ön digitális asszisztensének szerepét betöltő BMW Intelligent Personal Assistanttől a szabadon programozható BMW Live Cockpit Professional műszerfalon át a Távoli szoftverfrissítésig: a legmodernebb hálózati technológiák és az innovatív digitális szolgáltatások jóvoltából Ön az első rangú összeköttetések és kényelem előnyeit élvezheti BMW M135i xDrive-jában ülve.
A BMW M135i xDrive a BMW Live Cockpit Professional felszereltséggel.

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség egy kitűnő minőségű kijelzőhálózat, amely egy nagy felbontású, 10,25” méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 10,25" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
A BMW M135i xDrive a BMW Intelligent Personal Assistant felszereltséggel.

BMW Intelligent Personal Assistant.*

„Hey, BMW. Who are you?” Nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével – amely ismeri Önt, napról-napra egyre mélyíti a tudását és segítséget nyújt a legkülönfélébb helyzetekben. Ön egyedi aktivációs hangutasítást is meghatározhat. Az asszisztens mindent elmagyaráz az autójával kapcsolatosan, így még jobban megismerheti a BMW-jét. *Az asszisztens egyelőre nem érhető el magyar nyelven.
A BMW M135i xDrive a Távoli szoftverfrissítéssel.

Távoli szoftverfrissítés.

Szeretné, ha BMW-jében a legfrissebb verziójú szoftver futna? A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően BMW-je mindig újszerű marad. A frissítések az éteren keresztül mennek végbe, akárcsak az okostelefonja esetében. A jármű bizonyos funkciói is aktiválhatók ily módon.
Távszolgáltatások a BMW M135i xDrive-hoz.

Távszolgáltatások.

Vajon bezártam az autómat? Pontosan hol is parkoltam le vele? A Távszolgáltatások jóvoltából Ön a BMW Connected applikáción keresztül, a távolból férhet hozzá járműve bizonyos funkcióihoz. Villogtassa meg a fényszórókat, kapcsolja be a klímaberendezést vagy zárja be BMW-jének ajtóit az okostelefonjával – bárhonnan.
Vezeték nélküli mobiltelefontöltés a BMW M135i xDrive-ban.

Vezeték nélküli mobiltelefontöltés.

A „Vezeték nélküli mobiltelefontöltés” felszereltség egy vezeték nélküli töltődokkolót és egy második mikrofont foglal magában, mely utóbbi még jobb minőségű kihangosítást biztosít az Ön, valamint az elöl ülő utas számára. A tetőantennához való csatlakozás optimális vételi minőséget szavatol. A Bluetooth-kapcsolaton keresztül egyidejűleg két mobiltelefon és egy audiolejátszó csatlakoztatható.
Okostelefon-integrációs a BMW M135i xDrive-ban.

Okostelefon-integráció

Miért is nélkülözné okostelefonjának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az Okostelefon-integráció az okostelefon és az autó vezeték nélküli összekapcsolásán keresztül támogatja az Apple CarPlay és az Android Auto használatát. Ily módon Ön kényelmesen elérheti a jármű fedélzetén a már jól ismert funkciókat és a különféle alkalmazásokat.

A BMW M135i xDRIVE MŰSZAKI ADATAI.

Válasszon modellt

Tömeg

Terheletlen tömeg, kg 1 365 [1 395]
Megengedett össztömeg, kg 1 845 [1 870]
Megengedett terhelés, kg 555 [550]
Megengedett tengelyterhelés elöl/hátul, kg 980 / 940 [1 005 / 940]
Fékezetlen vontatmány megengedett tömege / megengedett vonószemterhelés, kg 680 / 75 [695 / 75]
Vontatmány megengedett tömege max. 12%-os / 8%-os lejtőn (kg) 1 300 / 1 300
Csomagtér űrtartalma, min.-max., l 380 - 1200

Mértékegységek

Hosszúság/Szélesség/Magasság 4 319 / 1 799 / 1 434
Szélesség tükrökkel (vezető- és utasoldali), mm 2081 (1045 / 1036)
Tengelytáv, mm/Fordulókör, m 2 670 / 11,4

Kerekek

Gumiabroncs elöl 205/55 R16 91 W
Gumiabroncs hátul 205/55 R16 91 W
Kerékméret elöl 7Jx16 LM
Kerékméret hátul 7Jx16 LM

Motor

Hengerek száma / Szelepek száma hengerenként 3 / 4
Technikai kapacitás, cm³ 1 499
Löket/Furat, mm 94,6 / 82
Belső égésű motor teljesítménye, kW (LE) 100 (136) / 4500-6500
Max. nyomaték (Nm) / 1/perc 220 / 1500-4100
Sűrítési arány, :1 11

Teljesítmény

Legnagyobb sebesség 213
Gyorsulás 8,9 [8,8]

Fogyasztás

Kombinált, l/100 km 6,6 - 5,7 [6,6 - 5,7]
Üzemanyag-tartály űrtartalma, l 42
EU károsanyag-kibocsátási szabvány Euro 6d-ISC-FCM

CO₂-kibocsátás

Kombinált, g/km 151 - 129 [151 - 129]

BMW M135i xDrive, műszaki adatok

BMW M135i xDRIVE MŰSZAKI ADATOK.

A BMW M135i xDrive fogyasztása és CO₂-kibocsátása.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.