BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, Sophisto szürke, oldalnézet

BMW 5 TOURING

Állítsa össze magának azt a BMW 5 Touringot, amely megfelel személyes elvárásainak. Mindehhez bőséges választékban állnak rendelkezésére vonzó dizájnopciók, motorok, menetdinamikai szabályozórendszerek, vezetőt segítő rendszerek és digitális szolgáltatások.

Bővebben
BMW 5 TOURING

MODELLEK ÉS FELSZERELTSÉG.

BMW 5 Touring

A BMW 5 Touring alapfelszereltségű változata sokoldalúságával, valamint a legkülönfélébb, a kényelmet és a biztonságot fokozó funkcionális felszereltségével inspirál.

BMW 5 Touring, 530i, G31, 2020, egy Sophiso szürke fényezésű, alapfelszereltségű modell

A BMW 5 Touring alapfelszereltségű változata sokoldalúságával, valamint a legkülönfélébb, a kényelmet és a biztonságot fokozó funkcionális felszereltségével inspirál.

Luxury Line

A Luxury Line modell a jármű elegáns oldalát csillantja meg. A magasfényű króm borítású, elegáns dizájnelemek exkluzívvá teszik a külső megjelenést. A belső tér szintén igen stílusos benyomást kelt. Itt az első osztályú bőrkárpit és a kitűnő minőségű belső díszítőelemek visznek luxust az összképbe.

BMW 5 Touring, 530i, G31, 2020, egy Kristály fehér fényezésű Luxury Line modell

A Luxury Line modell a jármű elegáns oldalát csillantja meg. A magasfényű króm borítású, elegáns dizájnelemek exkluzívvá teszik a külső megjelenést. A belső tér szintén igen stílusos benyomást kelt. Itt az első osztályú bőrkárpit és a kitűnő minőségű belső díszítőelemek visznek luxust az összképbe.

M Sport csomag

Az M Sport csomag még sportosabb jellegűvé teszi a járművet. Amellett, hogy számos részletével még sportosabb megjelenést ad a jármű külső megjelenésének és belső terének, az M Sport csomag gondoskodik a vezetési élmény fokozásáról is. Az M Sport futómű és az M Aerodinamikai csomag például számottevő mértékben optimalizálja a menetdinamikai tulajdonságokat.

BMW 5 Touring, 530e, G31, 2020, egy M Sport csomaggal ellátott, Tanzanite kék II metálfényezésű autó

Az M Sport csomag még sportosabb jellegűvé teszi a járművet. Amellett, hogy számos részletével még sportosabb megjelenést ad a jármű külső megjelenésének és belső terének, az M Sport csomag gondoskodik a vezetési élmény fokozásáról is. Az M Sport futómű és az M Aerodinamikai csomag például számottevő mértékben optimalizálja a menetdinamikai tulajdonságokat.

BMW 530e TOURING.

A BMW 5 Touring innovatív és hatékony plug-in hibrid hajtáslánca.

Extrém módon progresszív és párját ritkítóan praktikus. Az első plug-in hibrid hajtáslánccal ellátott BMW 5 Touring az izmos benzinmotor, valamint a BMW eDrive technológia ernyője alá tartozó nagyfeszültségű akkumulátor és elektromos motor példás együttműködésével győz meg, amely úgy biztosít lenyűgöző teljesítményt, hogy közben csökkenti a fogyasztást és a CO2-kibocsátást. A BMW ConnectedDrive részét képező Töltési asszisztens és az intelligens energiamenedzsment támogatást nyújt Önnek a töltési folyamathoz, valamint a villamosenergia-fogyasztás mérsékléséhez.

BMW 530e plug-in hibrid, G31, motor

BMW 530e.

Az innovatív plug-in hibrid hajtáslánc a hatékony belső égésű erőforráshoz egy nagy teljesítményű elektromos motort társít. Az ily módon kivételesen nagy rendszerteljesítménnyel felruházott hajtáslánc a belső égésű motorok nagy hatótávolságát ötvözi a zéró helyi károsanyag-kibocsájtás melletti haladás lehetőségével.
Intelligens energiamenedzsment, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

Intelligens energiamenedzsment.

A BMW eDrive koncepció egyik fő tartópillére az intelligens energiamenedzsment. E rendszer úgy szabályozza a BMW hajtáslánc-komponensek és az elektromos motor együttműködését, hogy a kiemelkedő dinamizmus a lehető legnagyobb hatékonysággal párosuljon, valamint, hogy nőjön az elektromos hatótáv.

E-MOBILITY.

Amennyiben szeretne többet megtudni a BMW jövőbe mutató elektromobilitási koncepciójáról, valamint az azzal járó személyes előnyökről és lehetőségekről, jó helyen jár. Itt megtalálja majd az elektromobilitással, a plug-in hibrid modellekkel, a BMW i-vel, a töltéssel, a hatótávval, valamint az egyéb témákkal kapcsolatos információkat.

Bővebben

A BMW 5 TOURING MENETDINAMIKAI TULAJDONSÁGAI ÉS HATÉKONYSÁGA.

A hajtáslánc és a futóműtechnológiák áttekintése.

Az autó, amelynek esetében minden a vezetés élményét szolgálja. Ezen erény ugyanúgy jellemzi a gazdaságos 4 hengeres dízelmotort, mint a nagy fordulatszámot is kedvelő, lenyűgözően nyomatékos 6 hengeres benzines erőforrásokat. A BMW 5 Touring sportos viselkedésével tesz felejthetetlenné minden egyes utazást. A tökéletesen hangolt hajtáslánc- és futóműtechnológiák – például az Adaptív futómű, az Integrált aktív kormányzás vagy éppen az xDrive intelligens összkerék-meghajtási rendszer – optimális tapadást és maximális vezetési élményt szavatolnak.

BMW TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

Tekintélyt parancsoló erő, selymesen sima járás és vérpezsdítő hang jellemzik a soros 6 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotort, amely a BMW EfficientDynamics erőforrások új generációjába tartozik. A dupla-VANOS-szal, Valvetronic-kal, Nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ellátott motor 333 LE (245 kW) teljesítményt állít elő.
BMW TwinPower Turbo 4 hengeres dízelmotor, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

BMW TwinPower Turbo 4 hengeres dízelmotor.

Az új generációs, 2,0 literes, 4 hengeres BMW TwinPower Turbo dízelmotorokat agilis erőfelépítés, valamint már alacsony fordulatszámokon is kitűnő gázreakciók jellemzik. A változó turbinageometriájú turbófeltöltési technológia, valamint a CommonRail közvetlen befecskendezés révén e motorok kivételesen üzemanyag-hatékonyak és alacsony emissziójúak.
BMW xDrive, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális tapadás, dinamizmus és biztonság érdekében. Az elektronikusan vezérelt hajtóerő-elosztás az agilitást is fokozza például azzal, hogy kanyarban ellensúlyozza a túl- vagy az alulkormányozottságot.
Integrált aktív kormányzás, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, egy mozgó autó rézsútos elölnézetből

Integrált aktív kormányzás

Az Integrált aktív kormányzás az első tengelyen alkalmazott, a kormányzási szögtől függő mértékű rásegítést, valamint az autó kormányzásához szintén hozzájáruló hátsó kerekeket egyesíti magában. Alacsonyabb sebességnél a rendszer jobb manőverezhetőséget és agilitást biztosít oly módon, hogy az elsőkkel ellentétes irányba fordítja el a hátsó kerekeket. Nagyjából 60–80 km/órától a hátsó kerekek az elsőkkel azonos irányba fordulnak el, ami fokozza a stabilitást és növeli a kényelmet.
Adaptív futómű, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, a Start/Stop gomb közelről

Adaptív futómű.

Az adaptív futóműszabályozás segítségével a csillapítás karakterisztikája a vezetési helyzethez igazítható, amivel egyszerre fokozható a kényelem és a dinamizmus. Az alapbeállításnak számító, fokozott menetkényelmet biztosító COMFORT mellett a vezető választhatja a sportos hangolású csillapítást alkalmazó SPORT programot is.
Hátsó légrugózás szintszabályozással, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

Hátsó légrugózás hasmagasság-szabályozással.

A hasmagasságot is szabályozó hátsó légrugózás a jármű terhelésétől függetlenül szavatolja a kifogástalan menetkényelmet. Az, hogy a jármű hasmagassága még nagy terhelés mellett is állandó szinten marad, a menetbiztonságot is fokozza.
„Mild hybrid” technológia, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, futómű

„Mild hybrid” technológia.

A „mild hybrid” technológia a fékezés során felszabaduló mozgási energia rekuperációjára, valamint a belső égésű motor gyorsítás közbeni támogatására szolgál. A technológia mindezzel mérsékli a fogyasztást és az emissziót, egyszersmind fokozza a dinamizmust. A fentieken túlmenően a „mild hybrid” technológia sokkal gyorsabbá és zökkenőmentesebbé teszi az Auto Start/Stop funkció működését.

A BMW 5 TOURING DIZÁJNJA ÉS FUNKCIONALITÁSA.

Külső és belső dizájnopciók.

Stílusosan irány a jövő: a kor élvonalát képviselő felszereltség, valamint a BMW Lézervilágításhoz és a LED-es hátsó lámpákhoz hasonló, az autó külső megjelenését alapvetően meghatározó dizájnelemek érzékletesen hangsúlyozzák ki a BMW 5 Touring progresszív karakterét. Az olyan innovatív technológiáknak és funkcióknak köszönhetően, mint a 12,3" központi kijelző vagy a Hangulatvilágítás, a luxus színvonalú és funkcionális belső tér hűen fejezi ki, hogy milyen kényelmes és elegáns is ez az üzleti kombi.

BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, egy álló autó oldalnézetből
Panoráma üvegtető, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér

Panoráma üvegtető.

Nyitott állapotában a Panoráma üvegtető bőséges mennyiségű friss levegőt enged az utastérbe. Amikor pedig zárva van, világos, fénnyel teli atmoszférát teremt belül. Az üvegtető – amely teljesen automatikusan, egyetlen gombnyomásra nyílik és záródik, de az az autókulccsal is vezérelhető – toló és billenő funkcióval, napfényvédő rolóval és szélterelővel rendelkezik.
Vonóhorog elektromos kihajtási funkcióval, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, közelről

Vonóhorog elektromos kihajtási funkcióval.

Az elektromosan kihajtható vonófejjel ellátott vonóhoroghoz akár 2 000 kg tömegű vontatmány is hozzárögzíthető. A járműszerelvény stabilizálásának érdekében a Vontatmánystabilitás-ellenőrzés funkció automatikusan működésbe hozza a vontató jármű fékrendszerét, ha a vontatmány elkezd kilengeni. Az elektromosan kihajtható vonófej használaton kívül nem látható, mivel az a hátsó lökhárító mögé van rejtve.
Csomagtartó-kiegészítés, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

Csomagtartó-kiegészítés.

A Csomagtartó-kiegészítés felszereltség a szinte végtelen számú variációban – amelyek közül az egyik az ún. cargo pozíció – állítható háttámla-dőlésszöggel, a mozgatható rögzítőszemekkel ellátott jobb és bal oldali csomagrögzítő sínekkel, a jobb oldalon elhelyezett, műanyag keretes rögzítő hevederrel, valamint egy multifunkciós akasztóval fokozza a csomagtér praktikumát.
M Individual aerodinamikus keréktárcsák, 1001 I, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

BMW Individual aerodinamikus keréktárcsák, 1001 I.

20" BMW Individual aerodinamikus keréktárcsák, 1001 I, Jet fekete, 3D-s csiszolású, fényesre esztergált, elöl 8J x 20, 245/35 R20, hátul 9J x20, 275/30 R20 defekttűrő gumiabroncsokkal.
BMW vesék, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, az orr közelről

Elülső hűtődíszrács

A nagyméretű, egy darabból álló elülső hűtődíszrács – amely BMW vese néven is ismert – egy rendkívül karakteres dizájnelem, amely nagyon mai és dinamikus megjelenést kölcsönöz az Ön járművének. A függőleges rácselemek és a keret színe modellváltozatonként eltérő.
BMW Lézervilágítás, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, az orr közelről

BMW Lézervilágítás.

A lézeres távolságifényszóró-módban a BMW Lézervilágítás akár 650 méternyi útszakaszt is képes bevilágítani – a hatótávolsága tehát közel kétszerese a hagyományos fényszórókéinak. Az út jobb éjszakai megvilágítása jelentős mértékben fokozza a biztonságot. Az első fényszórókban elhelyezett kék színű elemek és „BMW Laser” feliratok ráirányítják a figyelmet a jármű által képviselt technológiai színvonalra és sportosságra.
LED-es hátsó lámpák, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, a far közelről

LED-es hátsó lámpák.

A háromdimenziós kialakítású, jellegzetes L-alakú, LED technológiájú világító elemekkel ellátott hátsó lámpáknak köszönhetően a jármű sötétben is egyértelműen BMW-ként azonosítható.
Látható, trapéz alakú kipufogóborítások, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, a far közelről

Kipufogóborítás, látható, trapéz alakú.

Látható, trapéz alakú, Króm bevonatú kipufogóborítások, egy a bal, egy pedig a jobb oldalon.
BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, egy álló autó rézsútos elölnézetből
BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, egy álló autó rézsútos elölnézetből
BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, egy álló autó rézsútos elölnézetből
Teljes bőrkárpit, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal
Teljes bőrkárpit, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal
Teljes bőrkárpit, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal
Belső díszítőelemek, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal
Belső díszítőelemek, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal
Belső díszítőelemek, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal

BMW INDIVIDUAL KOLLEKCIÓ A BMW 5 TOURINGHOZ.

Amikor a praktikum egyediséggel találkozik. Az exkluzív, kitűnő minőségű BMW Individual felszereltségek, valamint a lenyűgöző, 1001 I típusú, aerodinamikus kialakítású BMW Individual keréktárcsák segítségével még egyénibb karakterrel ruházhatja fel BMW 5 Touringját. Az elegáns Aventurin vörös, Tanzanite kék és Alvit szürke fényezések segítségével Ön ideális módon igazíthatja a saját ízléséhez a sportos külsőt, míg az elegáns, Karamell, Tartufo vagy Füst fehér teljes bőrkárpitokkal megadhatja az utastérnek azt a bizonyos különleges pluszt.

A BMW 5 TOURING TECHNOLÓGIÁI.

Digitális szolgáltatások és intelligens vezetőt segítő rendszerek.

A BMW 5 Touringra mindig számíthat. A korszerű vezetőt segítő rendszerek és hálózati megoldások maximális szintű biztonságot és kényelmet szavatolnak, míg az innovatív üzleti és szórakoztató funkciók elbűvölnek és tájékoztatnak. Az intelligens digitális szolgáltatásoknak köszönhetően pedig Ön mindig ideális összeköttetésben lehet a külvilággal – a gondtalan és pihentető mobilitás jegyében.

Információs kijelző, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal
BMW Live Cockpit Professional, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség két kitűnő minőségű kijelzőt, azaz egy nagy felbontású, 12,3” méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3” méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
Connected csomag Professional, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal

Connected csomag Professional.

Concierge Service, Távszolgáltatások, okostelefon-integráció Apple CarPlay és Android Auto rendszeren keresztül vagy In-Car Experiences? Miért vásárolná meg külön-külön az említett tételeket, ha egyszerre is megkaphatja azokat? A Connected csomag Professional felszereltség jóvoltából Ön mindegyik felsorolt szolgáltatás előnyeit élvezheti.
Okostelefon-integráció, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal

Okostelefon-integráció.

Miért nélkülözné iPhone-jának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az okostelefon-integráció jóvoltából az Ön járműve vezeték nélküli kapcsolat által, az Apple CarPlay és az Android Auto rendszereken keresztül támogatja az okostelefonja és a járműve közötti összeköttetést. Mindennek köszönhetően Ön a járművében is kényelmesen használhatja okostelefonjának megszokott funkcióit és applikációit.
Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzó rendszer, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér, az ajtó közelről

Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzó rendszer.

Az 1400 wattos erősítővel és két gyémánt magassugárzóval ellátott Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzó rendszer egyedülálló, stúdióminőségű hangzást biztosít az autó mindegyik üléshelyén. A 16 darab, gondosan elhelyezett hangszóró ámulatba ejtő hangzásélményt nyújt. A hangszórók megvilágítottak, ami vizuálisan emeli ki a kimagasló hangminőséget.
BMW Digitális kulcs, BMW 5 Touring, G31 Facelift, 2020

BMW Digitális kulcs.

Miért bajlódna az autókulccsal, ha egyszer Önnél van az okostelefonja? A készülékre telepített BMW Digitális kulccsal ugyanis nyithatja és zárhatja az autót, sőt még be is indíthatja azt. Akár öt, kompatibilis iPhone* készülékkel rendelkező személyt is feljogosíthat a digitális kulcs használatára. Önnek arra is lehetősége van, hogy a digitális kulccsal rendelkező személy(ek) esetében korlátozza a teljesítményt és a maximális sebességet – például akkor, ha az illető nemrég szerezte meg a jogosítványt. *A BMW Digitális kulcs kizárólag bizonyos iPhone modellekkel kompatibilis. A kompatibilis iPhone készülékek listáját a bmw.com/digitalkey oldalon találja.
BMW Intelligent Personal Assistant, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW. Who are you?"* Hát nem lenne nagyszerű, ha BMW-je a személyi asszisztense lenne? Kommunikáljon járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével. Az asszisztens ismeri Önt, napról napra bővíti a tudását és bármilyen helyzetben kisegíti. Saját aktivációs jelszót is megadhat. Az asszisztens mindent elmagyaráz a járművével kapcsolatosan, így Ön még jobban megismerheti BMW-jét. (*A funkció magyar nyelven egyelőre nem érhető el.)
Távoli szoftverfrissítés, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal

Távoli szoftverfrissítés.

Szeretné, ha BMW-jében a legfrissebb verziójú szoftver futna? A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően BMW-je mindig újszerű marad. A frissítések az éteren keresztül mennek végbe, pont úgy, ahogyan az az Ön okostelefonja esetében is történik. Járművének bizonyos funkciói is ugyanilyen módon aktiválhatók.
Tolatási asszisztens, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal

Tolatási asszisztens.

A Tolatási asszisztens memorizálja az előremenetben, legfeljebb 35 km/órával megtett utolsó 50 méteres útszakaszt, így azt igény esetén a jármű hátramenetben önműködően is képes megtenni. Ily módon tolatás közben Ön mentesül a kormányzás feladata alól és csak a jármű környezetének figyelésére koncentrálhat.
Driving Assistant Professional, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség a kibővített funkciókkal ellátott Kormányzási és sávasszisztenst, a Sávváltási asszisztenst, a Vészfékasszisztenst, valamint az oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval kiegészített Sávtartó asszisztenst foglalja magában.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.


 


Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és СО₂-kibocsátás.

  • *A BMW Digitális kulcs csak bizonyos típusú iPhone modellekkel kompatibilis. A kompatibilis iPhone készülékek listáját a bmw.com/digitalkey weboldalon találja.

    Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.