BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, Sophisto szürke, oldalnézet

BMW 5 TOURING

Állítsa össze magának azt a BMW 5 Touringot, amely megfelel személyes elvárásainak. Mindehhez bőséges választékban állnak rendelkezésére vonzó dizájnopciók, motorok, menetdinamikai szabályozórendszerek, vezetőt segítő rendszerek és digitális szolgáltatások.

Bővebben
BMW 5 TOURING

MODELLEK ÉS FELSZERELTSÉG

BMW 5 Touring

A BMW 5 Touring alapfelszereltségű változata sokoldalúságával, valamint a legkülönfélébb, a kényelmet és a biztonságot fokozó funkcionális felszereltségével inspirál.

BMW 5 Touring, 530i, G31, 2020, egy Sophiso szürke fényezésű, alapfelszereltségű modell

A BMW 5 Touring alapfelszereltségű változata sokoldalúságával, valamint a legkülönfélébb, a kényelmet és a biztonságot fokozó funkcionális felszereltségével inspirál.

  • Külső

  • Belső tér

Luxury Line

A Luxury Line modell a jármű elegáns oldalát csillantja meg. A magasfényű króm borítású, elegáns dizájnelemek exkluzívvá teszik a külső megjelenést. A belső tér szintén igen stílusos benyomást kelt. Itt az első osztályú bőrkárpit és a kitűnő minőségű belső díszítőelemek visznek luxust az összképbe.

BMW 5 Touring, 530i, G31, 2020, egy Kristály fehér fényezésű Luxury Line modell

A Luxury Line modell a jármű elegáns oldalát csillantja meg. A magasfényű króm borítású, elegáns dizájnelemek exkluzívvá teszik a külső megjelenést. A belső tér szintén igen stílusos benyomást kelt. Itt az első osztályú bőrkárpit és a kitűnő minőségű belső díszítőelemek visznek luxust az összképbe.

  • Külső

  • Belső tér

M Sport csomag

Az M Sport csomag még sportosabb jellegűvé teszi a járművet. Amellett, hogy számos részletével még sportosabb megjelenést ad a jármű külső megjelenésének és belső terének, az M Sport csomag gondoskodik a vezetési élmény fokozásáról is. Az M Sport futómű és az M Aerodinamikai csomag például számottevő mértékben optimalizálja a menetdinamikai tulajdonságokat.

BMW 5 Touring, 530e, G31, 2020, egy M Sport csomaggal ellátott, Tanzanite kék II metálfényezésű autó

Az M Sport csomag még sportosabb jellegűvé teszi a járművet. Amellett, hogy számos részletével még sportosabb megjelenést ad a jármű külső megjelenésének és belső terének, az M Sport csomag gondoskodik a vezetési élmény fokozásáról is. Az M Sport futómű és az M Aerodinamikai csomag például számottevő mértékben optimalizálja a menetdinamikai tulajdonságokat.

  • Külső

  • Belső tér

A BMW 5 TOURING BMW 530e ÉS BMW 530e xDRIVE PLUG-IN HIBRID VÁLTOZATAI

Ismerkedjen meg a BMW 5 Touring innovatív hibrid meghajtású 530e és 530e xDrive változatainak előnyeivel és technikai jellemzőivel.

Két világ legjava: a BMW 5 Touring plug-in hibrid hajtásláncú BMW BMW 530e és BMW 530e xDrive változatai a fenntartható mobilitás és a hatékonysággal párosuló dinamizmus élményével ajándékozzák meg Önt. Fedezze fel ezen innovatív BMW hibrid járművek előnyeit és ismerkedjen meg alaposabban hajtási koncepciójukkal, dinamizmusukkal, valamint a BMW Charging töltési megoldásaival, illetve a BMW ConnectedDrive digitális szolgáltatásaival.

Plug-in hibrid BMW 5 Touring, 2021, G31, egy töltés alatt álló autó elölnézetből, egy modell társaságában
Plug-in hibrid BMW 5 Touring, 2021, G31, egy töltés alatt álló autó rézsútos oldalnézetből, egy modell társaságában

Plug-in hibrid technológia a BMW 5 Touringban

Harmonikus párosítás: a BMW 5 Touring plug-in hibrid változatai, azaz a BMW 530e és a BMW 530e xDrive a BMW eDrive elektromos meghajtáshoz egy erős BMW belső égésű motort társítanak. A két hajtómű együttesének köszönhetően a járművet egyszerre jellemzi maximális hatékonyság és kimagasló élményt nyújtó vezethetőség. A különböző menetmódoknak köszönhetően ugyanúgy lehetőség van a helyi károsanyag-kibocsátástól mentes, szinte hangtalan suhanásra, mint a vérpezsdítőn nagy nyomaték hullámain történő, a kellő energiatartalékok által lehetővé tett hosszabb utazásra. A BMW 530e xDrive változatban található BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer – amely egyedülállónak számít a kategóriába tartozó hibrid járművek körében – extra garanciát jelent az optimális menetdinamikai jellemzőkre és a kiváló tapadásra. Az ún. rekuperáció – amelynek lényege, hogy fékezés közben a jármű mozgási energiája villamosenergiává alakul át, amely az akkumulátorban kerül eltárolásra – további értékes vonással gazdagítja a hatékonysággal párosuló vezetési élményt.
Fedezze fel a BMW elektromobilitást
Plug-in hibrid BMW 5 Touring, 2021, G31, egy utcán haladó autó rézsútos elölnézetből

Menetmódok a BMW 5 Touring plug-in hibridekben

Tisztán elektromos meghajtással történő, emissziómentes ingázás vagy a kellően nagy hatótávolságra támaszkodva hosszabb hétvégi utak megtétele – a BMW 5 Touring hibrid változatai, a BMW 530e és a BMW 530e xDrive minden lehetőséget nyitva hagynak Ön előtt. Élvezze az intelligens menetmódok előnyeit, amelyek minden szituációhoz megteremtik a belső égésű erőforrás és az elektromos motor optimális összjátékát – egyúttal tapasztalja meg, hogy mennyire izgalmasan vonzó a jövőbe mutató technológia és a különleges vezetési élmény.
Fedezze fel a BMW elektromobilitást
Plug-in hibrid BMW 5 Touring, 2021, G31, egy oldalnézetből látható autó egy modell társaságában

A BMW 5 Touring plug-in hibridek töltése

Otthon vagy út közben: a BMW Charging személyre szabott töltési megoldásokat kínál Önnek hibrid meghajtású BMW 5 Touring-jának töltéséhez. Az autóhoz alaptartozékként mellékelt, a háztartási elektromos csatlakozókkal kompatibilis sztenderd töltőkábel mellett a töltést végezheti a külön megvásárolható BMW Wallbox készülékkel is, amely rendkívül kényelmessé, biztonságossá és gyorssá teszi a műveletet. A partnerünk által kínált Smart Wallbox nyújtotta plusz szolgáltatások az intelligens töltést szolgálják. A wallbox készülékek szakszerű telepítéséről a telepítési szolgáltatás szakemberei gondoskodnak. A választékban ott szerepel a Flexible Fast Charger töltő is, amely otthoni töltés esetén maximális rugalmasságot biztosít az Ön számára, egyúttal az a hozzá járó, különböző típusú adapterek jóvoltából lehetővé teszi, hogy bármely háztartási elektromos vagy ipariáram-csatlakozóról feltölthesse plug-in hibrid BMW-jét. A plug-in hibrid BMW 5 Touring modellekhez a sztenderd töltőkábel mellett jár egy, a nyilvános töltőállomásokon használható töltőkábel (Mode 3), illetve a BMW Charging Card is, amelynek jóvoltából Ön vonzó feltételek mellett veheti igénybe a nyilvános töltőállomásokat*. A BMW 5 Touring BMW 530e és BMW 530e xDrive változatai 3,7 kWh töltési teljesítmény mellett (BMW Wallbox, Flexible Fast Charger, nyilvános töltőállomások) nagyjából 3,6 óra alatt, 2,3 kWh-s töltési teljesítménnyel (háztartási elektromos csatlakozó) pedig körülbelül 6 óra alatt tölthetők fel. *az ajánlatok piaconként változnak
További információk a töltésről
Plug-in hibrid BMW 5 Touring, 2021, G31, a navigációs rendszer közelről

Digitális szolgáltatások a BMW 5 Touring plug-in hibridekhez

Utazásának minden egyes méteréből hozza ki a legjobbat: a BMW olyan innovatív szolgáltatásokat kínál, amelyek a mindennapok során még egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik BMW 530e és 530e xDrive Touringjának használatát. A My BMW app egyértelműen jelzi Önnek a töltöttségi szintet és jól átlátható tájékoztatást nyújt a megelőző töltési ciklusokról. Ön például push üzenetet kap, amint járműve elérte a teljes töltöttséget. Az olyan további digitális szolgáltatások pedig, mint amilyen a BMW Intelligent Personal Assistant vagy éppen az okostelefon-integráció, még egyszerűbbé teszik hétköznapi mobilitását – hogy plug-in hibrid hajtásláncú BMW 5 Touringja mindenkor pihentető vezetési élményben részesítse.
Fedezze fel a BMW elektromobilitást

BMW 530e TOURING.

A BMW 5 Touring innovatív és hatékony plug-in hibrid hajtáslánca.

Extrém módon progresszív és párját ritkítóan praktikus. Az első plug-in hibrid hajtáslánccal ellátott BMW 5 Touring az izmos benzinmotor, valamint a BMW eDrive technológia ernyője alá tartozó nagyfeszültségű akkumulátor és elektromos motor példás együttműködésével győz meg, amely úgy biztosít lenyűgöző teljesítményt, hogy közben csökkenti a fogyasztást és a CO2-kibocsátást. A BMW ConnectedDrive részét képező Töltési asszisztens és az intelligens energiamenedzsment támogatást nyújt Önnek a töltési folyamathoz, valamint a villamosenergia-fogyasztás mérsékléséhez.

BMW 530e plug-in hibrid, G31, motor

BMW 530e.

Az innovatív plug-in hibrid hajtáslánc a hatékony belső égésű erőforráshoz egy nagy teljesítményű elektromos motort társít. Az ily módon kivételesen nagy rendszerteljesítménnyel felruházott hajtáslánc a belső égésű motorok nagy hatótávolságát ötvözi a zéró helyi károsanyag-kibocsájtás melletti haladás lehetőségével.
Intelligens energiamenedzsment, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

Intelligens energiamenedzsment.

A BMW eDrive koncepció egyik fő tartópillére az intelligens energiamenedzsment. E rendszer úgy szabályozza a BMW hajtáslánc-komponensek és az elektromos motor együttműködését, hogy a kiemelkedő dinamizmus a lehető legnagyobb hatékonysággal párosuljon, valamint, hogy nőjön az elektromos hatótáv.

E-MOBILITY

Amennyiben szeretne többet megtudni a BMW jövőbe mutató elektromobilitási koncepciójáról, valamint az azzal járó személyes előnyökről és lehetőségekről, jó helyen jár. Itt megtalálja majd az elektromobilitással, a plug-in hibrid modellekkel, a BMW i-vel, a töltéssel, a hatótávval, valamint az egyéb témákkal kapcsolatos információkat.

Bővebben

A BMW 5 TOURING MENETDINAMIKAI TULAJDONSÁGAI ÉS HATÉKONYSÁGA

A hajtáslánc és a futóműtechnológiák áttekintése.

Az autó, amelynek esetében minden a vezetés élményét szolgálja. Ezen erény ugyanúgy jellemzi a gazdaságos 4 hengeres dízelmotort, mint a nagy fordulatszámot is kedvelő, lenyűgözően nyomatékos 6 hengeres benzines erőforrásokat. A BMW 5 Touring sportos viselkedésével tesz felejthetetlenné minden egyes utazást. A tökéletesen hangolt hajtáslánc- és futóműtechnológiák – például az Adaptív futómű, az Integrált aktív kormányzás vagy éppen az xDrive intelligens összkerék-meghajtási rendszer – optimális tapadást és maximális vezetési élményt szavatolnak.

BMW TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor

Tekintélyt parancsoló erő, selymesen sima járás és vérpezsdítő hang jellemzik a soros 6 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotort, amely a BMW EfficientDynamics erőforrások új generációjába tartozik. A dupla-VANOS-szal, Valvetronic-kal, Nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ellátott motor 333 LE (245 kW) teljesítményt állít elő.
BMW TwinPower Turbo 4 hengeres dízelmotor, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

BMW TwinPower Turbo 4 hengeres dízelmotor

Az új generációs, 2,0 literes, 4 hengeres BMW TwinPower Turbo dízelmotorokat agilis erőfelépítés, valamint már alacsony fordulatszámokon is kitűnő gázreakciók jellemzik. A változó turbinageometriájú turbófeltöltési technológia, valamint a CommonRail közvetlen befecskendezés révén e motorok kivételesen üzemanyag-hatékonyak és alacsony emissziójúak.
BMW xDrive, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

xDrive

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális tapadás, dinamizmus és biztonság érdekében. Az elektronikusan vezérelt hajtóerő-elosztás az agilitást is fokozza például azzal, hogy kanyarban ellensúlyozza a túl- vagy az alulkormányozottságot.
Integrált aktív kormányzás, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, egy mozgó autó rézsútos elölnézetből

Integrált aktív kormányzás

Az Integrált aktív kormányzás az első tengelyen alkalmazott, a kormányzási szögtől függő mértékű rásegítést, valamint az autó kormányzásához szintén hozzájáruló hátsó kerekeket egyesíti magában. Alacsonyabb sebességnél a rendszer jobb manőverezhetőséget és agilitást biztosít oly módon, hogy az elsőkkel ellentétes irányba fordítja el a hátsó kerekeket. Nagyjából 60–80 km/órától a hátsó kerekek az elsőkkel azonos irányba fordulnak el, ami fokozza a stabilitást és növeli a kényelmet.
Adaptív futómű, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, a Start/Stop gomb közelről

Adaptív futómű

Az adaptív futóműszabályozás segítségével a csillapítás karakterisztikája a vezetési helyzethez igazítható, amivel egyszerre fokozható a kényelem és a dinamizmus. Az alapbeállításnak számító, fokozott menetkényelmet biztosító COMFORT mellett a vezető választhatja a sportos hangolású csillapítást alkalmazó SPORT programot is.
Hátsó légrugózás szintszabályozással, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

Hátsó légrugózás hasmagasság-szabályozással

A hasmagasságot is szabályozó hátsó légrugózás a jármű terhelésétől függetlenül szavatolja a kifogástalan menetkényelmet. Az, hogy a jármű hasmagassága még nagy terhelés mellett is állandó szinten marad, a menetbiztonságot is fokozza.
„Mild hybrid” technológia, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, futómű

„Mild hybrid” technológia

A „mild hybrid” technológia a fékezés során felszabaduló mozgási energia rekuperációjára, valamint a belső égésű motor gyorsítás közbeni támogatására szolgál. A technológia mindezzel mérsékli a fogyasztást és az emissziót, egyszersmind fokozza a dinamizmust. A fentieken túlmenően a „mild hybrid” technológia sokkal gyorsabbá és zökkenőmentesebbé teszi az Auto Start/Stop funkció működését.

A BMW 5 TOURING DIZÁJNJA ÉS FUNKCIONALITÁSA

Külső és belső dizájnopciók.

Stílusosan irány a jövő: a kor élvonalát képviselő felszereltség, valamint a BMW Lézervilágításhoz és a LED-es hátsó lámpákhoz hasonló, az autó külső megjelenését alapvetően meghatározó dizájnelemek érzékletesen hangsúlyozzák ki a BMW 5 Touring progresszív karakterét. Az olyan innovatív technológiáknak és funkcióknak köszönhetően, mint a 12,3" központi kijelző vagy a Hangulatvilágítás, a luxus színvonalú és funkcionális belső tér hűen fejezi ki, hogy milyen kényelmes és elegáns is ez az üzleti kombi.

BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, egy álló autó oldalnézetből
Panoráma üvegtető, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, belső tér

Panoráma üvegtető

Nyitott állapotában a Panoráma üvegtető bőséges mennyiségű friss levegőt enged az utastérbe. Amikor pedig zárva van, világos, fénnyel teli atmoszférát teremt belül. Az üvegtető – amely teljesen automatikusan, egyetlen gombnyomásra nyílik és záródik, de az az autókulccsal is vezérelhető – toló és billenő funkcióval, napfényvédő rolóval és szélterelővel rendelkezik.
Vonóhorog elektromos kihajtási funkcióval, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, közelről

Vonóhorog elektromos kihajtási funkcióval

Az elektromosan kihajtható vonófejjel ellátott vonóhoroghoz akár 2 000 kg tömegű vontatmány is hozzárögzíthető. A járműszerelvény stabilizálásának érdekében a Vontatmánystabilitás-ellenőrzés funkció automatikusan működésbe hozza a vontató jármű fékrendszerét, ha a vontatmány elkezd kilengeni. Az elektromosan kihajtható vonófej használaton kívül nem látható, mivel az a hátsó lökhárító mögé van rejtve.
Csomagtartó-kiegészítés, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

Csomagtartó-kiegészítés

A Csomagtartó-kiegészítés felszereltség a szinte végtelen számú variációban – amelyek közül az egyik az ún. cargo pozíció – állítható háttámla-dőlésszöggel, a mozgatható rögzítőszemekkel ellátott jobb és bal oldali csomagrögzítő sínekkel, a jobb oldalon elhelyezett, műanyag keretes rögzítő hevederrel, valamint egy multifunkciós akasztóval fokozza a csomagtér praktikumát.
M Individual aerodinamikus keréktárcsák, 1001 I, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020

BMW Individual aerodinamikus keréktárcsák, 1001 I

20" BMW Individual aerodinamikus keréktárcsák, 1001 I, Jet fekete, 3D-s csiszolású, fényesre esztergált, elöl 8J x 20, 245/35 R20, hátul 9J x20, 275/30 R20 defekttűrő gumiabroncsokkal.
BMW vesék, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, az orr közelről

Elülső hűtődíszrács

A nagyméretű, egy darabból álló elülső hűtődíszrács – amely BMW vese néven is ismert – egy rendkívül karakteres dizájnelem, amely nagyon mai és dinamikus megjelenést kölcsönöz az Ön járművének. A függőleges rácselemek és a keret színe modellváltozatonként eltérő.
BMW Lézervilágítás, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, az orr közelről

BMW Lézervilágítás

A lézeres távolságifényszóró-módban a BMW Lézervilágítás akár 650 méternyi útszakaszt is képes bevilágítani – a hatótávolsága tehát közel kétszerese a hagyományos fényszórókéinak. Az út jobb éjszakai megvilágítása jelentős mértékben fokozza a biztonságot. Az első fényszórókban elhelyezett kék színű elemek és „BMW Laser” feliratok ráirányítják a figyelmet a jármű által képviselt technológiai színvonalra és sportosságra.
LED-es hátsó lámpák, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, a far közelről

LED-es hátsó lámpák

A háromdimenziós kialakítású, jellegzetes L-alakú, LED technológiájú világító elemekkel ellátott hátsó lámpáknak köszönhetően a jármű sötétben is egyértelműen BMW-ként azonosítható.
Látható, trapéz alakú kipufogóborítások, BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, a far közelről

Kipufogóborítás, látható, trapéz alakú

Látható, trapéz alakú, Króm bevonatú kipufogóborítások, egy a bal, egy pedig a jobb oldalon.
BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, egy álló autó rézsútos elölnézetből
BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, egy álló autó rézsútos elölnézetből
BMW 5 Touring, G31, Facelift 2020, egy álló autó rézsútos elölnézetből
Teljes bőrkárpit, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal
Teljes bőrkárpit, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal
Teljes bőrkárpit, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal
Belső díszítőelemek, BMW 5 Touring Individual, G31, Facelift 2020, belső tér, műszerfal