BMW M

Az első BMW M2 Coupé dizájnja és szellemisége a BMW M GmbH dicsőséges történetében gyökerezik. A jármű az élsportolói képességeket és a klasszikus hátsókerék-meghajtást a modern M modellek precizitásával és agilitásával ötvözi. A karakteres első és hátsó kötény optimalizálja a légáramlatokat, és ezzel az aerodinamikai tulajdonságokat. A sportos hangolású felfüggesztés, valamint az erős M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor pedig lélegzetelállító teljesítménnyel ruházzák fel az autót.

A BMW M4 Coupé még állóhelyzetben is az M modellek vegytiszta stílusjegyeit ötvözi magában: az erőteljes dinamizmust, a kirobbanó sportosságot és az autóversenyzés világából megszokott, megalkuvást nem tűrő genetikát. M TwinPower Turbo soros hathengeres benzinmotorjával, hétfokozatú, a többi között Drivelogic és M Servotronic funkciókkal ellátott M duplakuplungos sebességváltójával, Aktív M differenciálművével és Adaptív M futóművével a BMW M4 Coupé kész ringbe szállni a fizika törvényei ellen. Legfőbb ütőkártyája: az embert és gépet minden korábbinál erősebb egységbe forrasztó, pengeéles menetkarakterisztika.

A maximális intenzitásra nyitottan: erőteljes, 431 lóerőt előállító, soros 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotorjával és az autóversenyzés világából származó innovációival a BMW M4 Cabrio a legközvetlenebb kapcsolatot teremti meg az adrenalinnal teli nagy teljesítmény és a színtiszta vezetési élmény között. Míg az M erőforrásból egészen a leszabályozásig megszakítás nélkül árad az erő a 7 fokozatú M duplakuplungos sebességváltónak köszönhetően, az Aktív M differenciálmű, az Adaptív M futómű és az M Servotronic dinamikus és pengeéles menettulajdonságokat biztosítanak. Az érzés egyszerűen felülmúlhatatlan – még akkor is, ha a tető zárva van. Röviden: ez az autó egy teljesen új dimenzióba katapultálja az M-es vezetési élményt.

Izgalmasan elegáns formájú. Erősebb, mint valaha. A BMW M5 új generációja a páratlan mérnöki teljesítmény és az autózásban megjelenő innovatív intelligencia megtestesítője. E jármű a fizikai törvények határain egyensúlyozó dinamizmus elképzelhetetlen dimenzióit nyitja meg.

A BMW X3 M modellek a BMW X3 kalandvágyó természetét ötvözik a BMW M exkluzív sportosságra való törekvésével. A versenyautós génekkel rendelkező BMW X3 M – amelyet felsőfokú dinamizmus jellemez – a BMW X3 M Competition változatában éri el az abszolút csúcsot. Utóbbi jármű szenzációsan izgalmas produkciót nyújt elképesztő teljesítményével és exkluzivitásával – bármilyen útfelületen, sőt a versenypályán is. A BMW X3 M40i és a BMW X3 M40d modellek a teljesítmény, a kényelem és a hatékonyság lenyűgöző elegyét teremtik meg.

A BMW X3 M Competition extrém módon nagy hajtóerővel rendelkezik a nagy teljesítményű, 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotornak köszönhetően. Az egység a maga 510 lóerejével (375 kW) és 600 Nm-es nyomatékával lélegzetelállító 4,1 másodperc alatt gyorsítja fel a járművet 0-ról 100 km/órás sebességre. Az M xDrive és az Aktív M differenciálmű, az M-specifikus futómű és az M Servotronic kormányzás, illetve a 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó közötti tökéletes összjáték maximális dinamizmust és agilitást szavatol.

A BMW X3 M motorháztetője alá egy nagy teljesítményű, 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor kerül, amely lenyűgöző 480 lóerőt (353 kW) bocsájt rendelkezésre. Az izmos, 600 Nm-nyi nyomaték jóvoltából az autó kirobbanó erővel, 4,2 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Az M xDrive, az Aktív M differenciálmű, az M-specifikus futómű, az M Servotronic kormányzás, valamint a 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó jóvoltából a BMW X3 M-et a legmagasabb szintű dinamizmus jellemzi.

A BMW X3 M40i mozgatásáról egy erőteljes, 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor gondoskodik. Az egység 354 lóerőt (260 kW) és 500 Nm-nyi legnagyobb nyomatékot állít elő. Az Adaptív M futómű, a Változó áttételű sport kormánymű, valamint az alapfelszereltség részét képező M Sport fékrendszer, illetve a BMW xDrive és a 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó egyidejűleg optimalizálják az oldal- és hosszirányú menetdinamikai tulajdonságokat, illetve gondoskodnak az intenzíven sportos vezetési élményről.

A BMW X3 M40d szíve a 6 hengeres, két darab TwinScroll turbófeltöltővel lélegeztetett és Common rail közvetlen befecskendezéssel ellátott M TwinPower Turbo dízelmotor. Az aggregát 326 lóerőt (240 kW) és lenyűgöző, 680 Nm-nyi nyomatékot termel. Az optimális menetdinamikai tulajdonságokról az Adaptív M futómű, a Változó áttételű sport kormánymű, az alapfelszereltségként járó M Sport fékrendszer, a BMW xDrive és a 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó gondoskodnak.

A BMW X4 M modellek erős karakterek, amelyek az M modellek atletikusságát a BMW X4 kifejező temperamentumával ötvözik. Az eredmény: négy kimagaslóan nagy érzelmi töltettel rendelkező, a szenvedélyesség és az adrenalintermelés legfelsőbb fokát megvalósító sportautó. A versenyautós génekkel rendelkező BMW X4 M-et a legmagasabb szintű dinamizmus jellemzi. E dinamizmus a BMW X4 M Competition modellel hág a tetőfokára, amely a legnagyobb természetességgel nyújt izgalmas vezetési élményt bármilyen útfelületen és akár a versenypályán is csúcsra járatott teljesítményével és exkluzivitásával. A BMW X4 M40i és a BMW X4 M40d modellek a teljesítmény, a kényelem és a hatékonyság lenyűgöző egyensúlyát valósítják meg.

A BMW X4 M Competition mozgatásáról egy extrém módon erős, 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor gondoskodik. A pörgős, 510 LE (375 kW) teljesítményű erőforrás a maga 600 Nm-nyi nyomatékával mindössze 4,1 másodperc alatt gyorsítja fel a járművet 0-ról 100 km/órára. A lenyűgöző, maximális dinamizmussal és agilitással jellemezhető összprodukciót az M xDrive és az Aktív M differenciálmű, az M-specifikus futómű és az M Servotronic kormányzás, valamint a 8 fokozatú M Steptronic kormányzás közötti tökéletes összjáték teszi teljessé.

A BMW X4 M egy nagy teljesítményű, 6 hengeres, 480 lóerőt (353 kW) előállító M TwinPower Turbo benzinmotorral rendelkezik. Az acélos, 600 Nm-nyi nyomaték jóvoltából az autó villámgyorsan, mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Az M xDrive összkerék-meghajtással és M differenciálművel, M-specifikus futóművel és M Servotronic kormányzással, valamint 8 fokozatú M Steptronic sebességváltóval ellátott BMW X4 M-et a legmagasabb fokú dinamizmus jellemzi.

A BMW X4 M40i modellt egy erős, 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor lendíti előre. Az izmos erőforrás 354 lóerőt (260 kW) és 500 Nm-nyi nyomatékot állít elő. Az Adaptív M futómű, a Változó áttételű sport kormánymű, az alapfelszereltséghez tartozó M Sport fékrendszer, a BMW xDrive és a 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó közötti összjáték egyszerre gondoskodik az optimális oldal- és hosszirányú menetdinamikai tulajdonságokról és garantál intenzíven sportos vezetési élményt.

A BMW X3 M40d szíve a 6 hengeres, két darab TwinScroll turbófeltöltővel lélegeztetett és Common Rail közvetlen befecskendezéssel ellátott M TwinPower Turbo dízelmotor. Az aggregát 326 lóerőt (240 kW) és lenyűgöző, 680 Nm-nyi nyomatékot termel. Az optimális menetdinamikai tulajdonságokról az Adaptív M futómű, a Változó áttételű sport kormánymű, az alapfelszereltségként járó M Sport fékrendszer, a BMW xDrive és a 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó gondoskodnak.

Függetlenül attól, hogy Ön használt vagy új BMW M járművet keres-e, itt minden fontos információt megtalál, legyen szó teszteredményekről, illetve a jelenleg forgalmazott BMW M modellekre vonatkozó finanszírozási ajánlatokról – és természetesen megtalálja majd azt a márkakereskedést is, ahol élhet a tesztvezetés lehetőségével.

Read more