BMW M

Az első BMW M2 Coupé dizájnja és szellemisége a BMW M GmbH dicsőséges történetében gyökerezik. A jármű az élsportolói képességeket és a klasszikus hátsókerék-meghajtást a modern M modellek precizitásával és agilitásával ötvözi. A karakteres első és hátsó kötény optimalizálja a légáramlatokat, és ezzel az aerodinamikai tulajdonságokat. A sportos hangolású felfüggesztés, valamint az erős M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor pedig lélegzetelállító teljesítménnyel ruházzák fel az autót.

BMW M3 Limousine: egy négyajtós, nagy teljesítményű sportautó. A soros hathengeres, 431 lóerős M TwinPower Turbo benzinmotort a teljes fordulatszám-tartományban spontán teljesítmény-leadás jellemzi. Az autóversenyzés világából származó innovációk, például az aktív M differenciálzár, az Adaptív M futómű, az M Servotronic vagy a 7 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M duplakuplungos sebességváltó kitolják a lehetőségek határait. A tökéletes ergonómiára a műszerfal teszi fel a koronát. A kagyló formájú M ülések kitűnő oldaltartást nyújtanak, és megteremtik az ideális kapcsolatot a járművel. Aki pedig mindennek a fókuszában van: a vezető. Az M3 Limousine nagy teljesítménye az autó külső megjelenésében is megnyilvánul: a vesék M logóval díszített, fekete dupla hűtőrácsai, a fekete karbontető és az L-alakú hátsó LED-lámpák kompromisszumot nem ismerő atletikusságról árulkodnak.

A BMW M4 Coupé még állóhelyzetben is az M modellek vegytiszta stílusjegyeit ötvözi magában: az erőteljes dinamizmust, a kirobbanó sportosságot és az autóversenyzés világából megszokott, megalkuvást nem tűrő genetikát. A 431 lóerőt mozgósító M TwinPower Turbo soros hathengeres benzinmotorjával, hétfokozatú, Drivelogic funkcióval és a többi között M Servotronic precíziós eszközökkel felszerelt, M duplakuplungos sebességváltójával, aktív M differenciálzárjával és Adaptív M futóművével a BMW M4 Coupé kész ringbe szállni a fizika törvényei ellen. Legfőbb ütőkártyája: az embert és gépet minden korábbinál erősebb egységbe forrasztó, pengeéles menetkarakterisztika.

A maximális intenzitásra nyitottan: erőteljes, 431 lóerőt előállító, soros 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotorjával és az autóversenyzés világából származó innovációival a BMW M4 Cabrio a legközvetlenebb kapcsolatot teremti meg az adrenalinnal teli nagy teljesítmény és a színtiszta vezetési élmény között. Míg az M erőforrásból egészen a leszabályozásig megszakítás nélkül árad az erő a 7 fokozatú M duplakuplungos sebességváltónak köszönhetően, az Aktív M differenciálzár, az Adaptív M futómű és az M Servotronic dinamikus és pengeéles menettulajdonságokat biztosítanak. Az érzés egyszerűen felülmúlhatatlan – még akkor is, ha a tető zárva van. Röviden: ez az autó egy teljesen új dimenzióba katapultálja az M-es vezetési élményt.

A BMW M5 mindig magabiztos benyomást kelt. Klasszikus limuzinokra jellemző sziluettje alatt egy nagy teljesítményű sportautó izomzata húzódik meg. Az autó megjelenésére az M hátsó légterelő és a dupla kipufogók teszik fel a koronát. A két turbófeltöltő fáradhatatlanul lélegezteti az M TwinPower erőforrást. Az olyan innovatív technológiák, mint a BMW EfficientDynamics pedig gondoskodnak a lehető legalacsonyabb fogyasztásról.

Ön hogyan fejezné ki a szenvedélyt? Megpróbálhatja például számokkal. Ugyanakkor az 560 lóerő, valamint a 4,2 másodperces 0–100-as sprintidő még mindig csak halványan utalnak arra a varázslatra, amit a BMW M6 Coupé nyújt. Elég egyetlen pillantást vetnie az aerodinamikailag optimalizált orr-részre, és máris megérti, hogy mi indítja be az M mérnökeinek képzeletét. Tekintélyt parancsoló megjelenésével az autó nyíltan is megmutatja, hogy mennyi versenyautós gént hordoz magában. Mindez belül is egyértelműen látszik. Az akár a BMW Individual Kollekció elemeivel is gazdagítható utastér minden egyes részletéből csak úgy árad a sportosság. A BMW M6 Coupé a pole pozícióból indul, ha a lenyűgöző műszaki tartalom kerül terítékre. Ugyanez igaz az agilis M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotorra is. Mindennek, valamint az olyan technológiáknak köszönhetően, mint az Aktív M differenciálzár és a pengeéles M felfüggesztés, egy tökéletesen összehangolt mestermű jön létre. Az opcionális Competition csomaggal pedig a BMW M6 Coupé még intenzívebb versenyhangulatot áraszt magából: 600 lóerőre növelt teljesítményével, valamint a még nagyobb dinamizmusra hangolt további részleteivel a modell minden eddiginél erősebb kísértésnek teszi ki a vezetőt.

A részletek lenyűgözők, a teljes egész pedig egyenesen letaglózó: a BMW M6 Gran Coupé sokkal több, mint a nagy teljesítményt szolgáló technológiák tökéletesen összehangolt elegye. Ez az autó a BMW M mérnökeinek hatalmas tapasztalatát és mesterségbeli tudását testesíti meg. A modell tüzes, ugyanakkor fenséges karakterét Önnek valóban személyesen kell megtapasztalnia. Leginkább az öt, tökéletesen formázott ülés valamelyikében helyet foglalva – akár BMW Individual Kollekció legfinomabbak anyagaival körülvéve. Az 560 lóerős M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor lenyűgöző erejének hírét az összetéveszthetetlen dupla kipufogók erőteljes dörgése repíti világgá. Az olyan technológiák szimbiózisának köszönhetően, mint a Drivelogic funkcióval ellátott M duplakuplungos sebességváltó és az opcionálisan rendelhető M karbon-kerámia fékek, a BMW M6 Gran Coupé az M filozófia lelkesítő megtestesülésének tekinthető. De még ez a lelkesedés is fokozható: az opcionális Competition csomag egyszerre növeli a teljesítményt, valamint szaporítja az erőt sugárzó formába öntött autó vezetőhelyén ülő pilóta pulzusát.

Azok a legszebb álmok, amelyeket nyitott szemmel lát – és akkor, amikor a vászontető le van engedve. Ilyen álomban lehet része a BMW M6 Cabrióban is. Amelynek esetében a BMW M GmbH keze nyomát viselő részletek tökéletes szimbiózist alkotnak a lélegzetelállító teljesítménnyel és a kifinomult kabriós jelleggel. Elég mindössze 19 másodperc, és a vászontető alól feltárul a BMW Individual Kollekció legfinomabb anyagaival körbevett, a legjobb öltönyökhöz hasonlóan testreszabott utastér.

Az 560 lóerős, 8 hengeres M TwinPower Turbo motor erőteljes hanggal lendül akcióba. Egy páratlan erőforrásról van szó, amely álló helyzetből indulva 4,3 másodperc alatt gyorsít 100 km/órás sebességre. Annak érdekében, hogy az erő a legnagyobb hatékonysággal továbbítódjon az útra, a BMW M6 Cabriót Aktív M differenciálzárral, sebességfüggő M Servotronic kormányművel és Drivelogic funkcióval ellátott M duplakuplungos sebességváltóval látták el. Az opcionálisan rendelhető M karbon-kerámia fékeknek köszönhetően pedig a BMW M6 Cabrio szinte azonnali megállásra képes – ami tökéletes alkalom arra, hogy Ön hátradőlve gyönyörködjön az autó erőteljes vonalakkal megrajzolt külső dizájnjában.

A BMW X5 M a hagyományos M sportautók szellemiségét ötvözi az X modellek egyedülálló praktikumával. Az autó nagy nyomatékú, 8 hengeres M TwinPower Turbo motorjával, 8 fokozatú M Steptronic sebességváltójával és M-specifikus xDrive összkerék-meghajtásával a legmagasabb fokú vezetési élményben részesíti Önt. Az első és a hátsó lökhárító dinamikus dizájnja, valamint az alapfelszereltséghez tartozó 20 colos könnyűfém keréktárcsák eleve garantálják a lenyűgöző megjelenést. A Sports Utility Vehicle nagyvonalú belső terét prémium minőségű anyagok, emelt pozíciójú, sportos vonalú ülések és a karakteres M dizájnt magukon viselő részletmegoldások jellemzik. A BMW X5 M két világ legjavát egyesíti: párját ritkítóan nagy teljesítményű és remekül kezelhető, ugyanakkor rendkívül praktikus és kiválóan használható a mindennapokban.

A BMW X6 M a jellegzetesen M-es teljesítményt az X modellek rugalmasságával elegyíti. Az élénk, 8 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor, a 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó és az M-specifikus xDrive összkerék-meghajtás a legmagasabb szintű vezetési élménnyel ajándékozzák meg Önt. A tekintélyt parancsoló megjelenésről az alapfelszereltségként járó 20, vagy az opcionális 21 colos könnyűfém keréktárcsák, illetve az első és a hátsó lökhárító dinamikus dizájnja gondoskodnak. A Sports Activity Coupé tágas belső tere prémium színvonalú anyagaival, sportos M üléseivel, valamint az összetéveszthetetlen M dizájnt magukon hordozó részleteivel nyűgöz le. A nagy teljesítményű modell kirobbanó gyorsulást és menettulajdonságokat, egyedülálló kényelmet és határtalan vezetési élményt nyújt.

Akár új, akár használt BMW M jármű után érdeklődik, ezen az oldalon minden fontos információt megtalál, legyen szó műszaki adatokról, teszteredményekről, hitel- vagy lízingajánlatokról, és természetesen megkeresheti azt a márkakereskedést is, ahol élni szeretne a tesztvezetési lehetőséggel. Az M Power World, amely exkluzív információkkal szolgál a nagy teljesítményű M modellekkel kapcsolatban, egy olyan hely, ahol azok az emberek találkoznak, akiket egy közös szenvedély köt össze: a világ legerősebb betűje iránt érzett eksztatikus izgalom.