BMW e-mobilitás, BMW elektromos autó

100% ELEKTROMOS MEGHAJTÁS. 100% VEZETÉSI ÉLMÉNY. 100% BMW.

Tudta Ön, hogy az 1972-es müncheni nyári olimpiai játékokon tisztán elektromos meghajtású BMW 1602-esek haladtak a hosszútávfutók előtt, hogy a szervezők filmre vegyék róluk a mezőnyt, illetve, hogy ivóvízzel lássák a el a sportolókat? Az emissziómentesen és hangtalanul futó járművek ideálisan megfeleltek a fenti célokra azzal, hogy nem akadályozták a versenyeken indulókat csúcsteljesítményük elérésében. Az azóta eltelt csaknem ötven év alatt – többek között a BMW eDrive technológia folyamatos fejlesztésével és a BMW i almárka létrehozásával – rengeteget ismeretet szereztünk az elektrifikált mobilitás témakörében. Mindennek eredményeként tisztán elektromos meghajtású modelljeink – a BMW iX3, a BMW i3 és a BMW i3s – volánja mögött Ön a vezetési élmény egy merőben új dimenzióját tapasztalhatja meg. Már csak azért is, mert semmi nem fogható ahhoz az érzéshez, amikor az autó úgyszólván némán suhan a városban vagy a vidéki forgalomban, amikor a gázpedállal kiadott utasításra azonnal reagál, vagy álló helyből vehemensen nekirugaszkodik. Mindez pedig nem jár kipufogófüsttel és helyi károsanyag-kibocsátással. Csatlakozzon hát és fedezze fel a BMW elektromos autók világát.

Bővebben
100% ELEKTROMOS MEGHAJTÁS. 100% VEZETÉSI ÉLMÉNY. 100% BMW.
BMW e-mobilitás, BMW eDrive technológiák, elektromos autó

FEDEZZE FEL A BMW ELEKTROMOS JÁRMŰVEK VILÁGÁT.

FEDEZZE FEL A BMW ELEKTROMOS JÁRMŰVEK VILÁGÁT.

GY. I. K.: AZ ELEKTROMOS AUTÓINKKAL KAPCSOLATBAN LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK ÉS AZ AZOKRA ADOTT VÁLASZOK.

 • Mi a lényege az elektromos autónak?
  BMW e-mobilitás, BMW elektromos autó, Gy. I. K.

  A tisztán elektromos meghajtású autókat (BEV, Battery Electric Vehicle) kizárólag elektromosság mozgatja. Ebből következőleg azokban nincs belső égésű motor. Az elektromosságot akkumulátor tárolja. Az akkumulátor energiatároló képessége határozza meg az elektromos autó hatótávolságát, vagyis azt, hogy az akkumulátorban tárolt elektromossággal mekkora távolságot lehet megtenni.
  Sokan aggódnak a hatótáv miatt – noha a legtöbb esetben alaptalanok a félelmek. Már csak azért is, mert a legtöbb mai BMW hatótávja meghaladja a 250 kilométert. Beszédes tény az is, hogy például a német autósok 90%-a naponta 100 kilométernél kisebb távolságot tesz meg járművével.
  A tisztán elektromos meghajtású autók azok számára jelentenek ideális választást, akiknek a munkahelyükön vagy az otthonukban módjukban áll tölteni. A fentieken túl mindenképpen megemlítendő az is, hogy intenzíven zajlik a nyilvános töltési infrastruktúra bővítése. E tevékenység nyomán folyamatosan új töltőállomások tűnnek fel úgy a lakott területeken, mint az autópályák mentén. A jövőben emiatt egyre egyszerűbbé válnak a hosszú távú utazások.

 • Milyen előnyei vannak az elektromos autóknak?

  Az elektromos autók merőben újszerű, erős emocionális töltetű vezetési élményt nyújtanak. Annak köszönhetően, hogy már az elindulás pillanatában rendelkezésre áll a teljes nyomaték, Ön megtapasztalhatja elektromos hajtás bizsergető izgalmát és a spontán gyorsulás páratlan élményét. Mindemellett pedig az elektromos motor úgyszólván hangtalan működése egészen újszerű, pihentető vezetési élménnyel ajándékozza meg Önt.
  Mozgás közben a BEV-ek emissziómentesek (vagy, ahogy mondják: helyi károsanyag-kibocsátás nélkül haladnak), ily módon maximálisan óvják a környezetünket.
  A BEV előnyei közé tartozik az is, hogy a legnagyobb (piaconként változó mértékű) állami támogatás és adókedvezmény jár hozzájuk.

 • Milyen tényezők befolyásolják elektromos autóm nagyfeszültségű akkumulátorának teljesítményét?

  Az akkumulátor teljesítménye és energiatároló képessége (kapacitása) nagyban függ a külső hőmérséklettől. Amint azt Ön valószínűleg már megtapasztalta az okostelefonja esetében, az akkumulátor teljesítménye hidegben és nagy melegben korlátozott. A hőmérsékleti viszonyok ilyetén hatása nagyban mérsékelhető optimalizált üzemeltetési stratégiák alkalmazásával. Egyébként tudta, hogy az energiatároló rendszer kapacitása információkat hordoz a hatótávolságról? A hőmérséklet mellett az olyan enegiafogyasztók is befolyásolják a hatótávot, mint amilyen például a klímaberendezés, de ugyanúgy jelentős hatással van a szállított teher nagysága és az Ön vezetési stíusa is.

 • A vezetési stílusom mennyiben befolyásolja elektromos autóm hatótávját?

  Ahogy a belső égésű motorral ellátott járművek esetében is, a vezetési stílus ez esetben is befolyásolja a hatótávolságot. Általános szabályként elmondható, hogy előrelátó, nyugodt és következetes vezetési stílussal Ön optimalizálhatja a hatótávolságot. Ha például autópályán mérsékeli a sebességet, számottevően növelheti a hatótávot. A rekuperáció alkalmával – vagyis akkor, amikor Ön elveszi a lábát a gázpedálról – a mozgási energia villamos energiává alakul át, amely az akkumulátorban tárolódik. Ilyenkor tehát a hatótávolsághoz újabb kilométerek adódnak hozzá.

 • Mire figyeljek oda, amikor az elektromos autóm áll vagy hosszabb ideig nem használom azt?

  Amennyiben Ön hosszabb ideig nem használja a járművét célszerű úgy tárolni, hogylegalább 30%-os töltöttségi szinten legyen, emellett nyáron lehetőleg hűvös vagy árnyékos helyen, télen pedig garázsban tartsa az autót. 

BMW e-mobilitás, BMW elektromos autó, BMW iX3

BMW iX3: AZ ELSŐ TISZTÁN ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ BMW SPORTS ACTIVITY VEHICLE.

A BMW iX3 az elektromos vezetési élmény új korszakának beköszöntét jelzi. Fedezze hát fel az első tisztán elektromos meghajtású BMW SAV modellt, amely két világ legjavát egyesíti: a BMW X3 dinamizmusát és prémium minőségét, valamint az ötödik generációs BMW eDrive technológia által nyújtott fokozott teljesítményt és hatékonyságot.

BMW e-mobility, BMW elektromos autó, BMW iX3
BMW e-mobilitás, BMW EfficientDynamics

BŐVEBBEN AZ EFFICIENT DYNAMICS-RŐL.

BMW e-mobilitás, BMW Vállalati Értékesítés

BŐVEBBEN A BMW VÁLLALATI ÉRTÉKESÍTÉSRŐL.

BMW VISION iNEXT.

A BMW Vision iNEXT egy erdővel a háttérben, rézsútos elölnézetből

Az egyéni mobilitás egy új korszak határára érkezett. Az olyan témák felbukkanása, mint az autonóm vezetés, az elektrifikáció és a hálózati megoldások merőben újfajta kalandok előtt tárja ki a kaput. A BMW Vision iNEXT pedig egy merész és pozitív töltetű válasz a jövő előttünk álló kihívásaira. A magas fokon automatizált, teljes egészében hálózatba kötött jármű tisztán elektromos energiával halad. A BMW Vision iNEXT vezetője választhat az irányítást az ő kezébe adó „Boost” mód, illetve a járművet önműködően vezérlő „Ease” mód között. Az elektromos meghajtásnak köszönhetően „Boost” módban az autó rendkívül dinamikusan, szinte hangtalanul, zéró helyi károsanyag-kibocsátás mellett halad. A belső tér kialakítását és betöltött szerepét tekintve is alapvetően eltér a megszokottól. A BMW Vision iNEXT ugyanis a relaxáció, az interakció, a szórakozás és a koncentráció színtere. Ily módon az utasok minden eddiginél szabadabban határozhatják meg azt, hogy miként kívánják hasznosítani az autóban eltöltött időt. A szériagyártású modell 2021-ben, technológiai zászlóshajóként tűnik fel a közutakon.

A BMW CONCEPT i4

BMW Concept i4, rézsútos elölnézet

Készen áll arra, hogy megismerkedjen a felvillanyozó vezetési élmény új dimenziójával? A BMW Concept i4 az első tisztán elektromos meghajtású BMW Gran Coupé – amely izgalmasan vonzó módon példázza, hogy a BMW milyen interpretációban képzeli el az elektromos meghajtást. Az ötödik generációs BMW eDrive technológiával ellátott BMW Concept i4 lélegzetelállító teljesítményadatokkal büszkélkedhet. A vezetőnek és utasainak olyan letaglózóan sportos élményben lehet részük, amely aligha fejezhető ki puszta számokkal. A szinte teljes csenddel kísért, kirobbanó dinamizmus valami olyasmi, amit leírni nem, csak átélni lehet. Egyedülállóan nagy, 600 kilométeres hatótávjával az innovatív BMW elektromos autó új mércét állít a mindennapi használhatóság, valamint a hosszabb utakra való alkalmasság terén.
Fedezze hát fel az új BMW Concept i4 elegáns dizájnját és modern esztétikumát, egyszersmind nyerjen ízelítőt a BMW i4-ből – a BMW 2021-ben sorozatgyártásba kerülő, első nagy szériában készülő tisztán elektromos meghajtású középkategóriás modelljéből.

BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid

BŐVEBBEN A BMW PLUG-IN HIBRID MODELLEKRŐL.

BMW e-mobilitás, BMW fenntarthatóság

BŐVEBBEN A FENNTARTHA-TÓSÁGRÓL.

BMW e-mobilitás, áttekintés, BMW e-mobilitás

VISSZA AZ ÁTTEKINTÉS-HEZ.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.
 


Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és СО₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.
  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.