BMW töltés, BMW i3s, egy férfi a töltőállomáson

ELEKTROMOS AUTÓINK ÉS PLUG-IN HIBRID JÁRMŰVEINK TÖLTÉSE.

ELEKTROMOS AUTÓINK ÉS PLUG-IN HIBRID JÁRMŰVEINK TÖLTÉSE.

AZ ÁLTALUNK KÍNÁLT TÖLTÉSI LEHETŐSÉGEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK ÉS TIPPEK.

Annak érdekében, hogy Ön egyszerűen és kényelmesen megtalálja a plug-in hibrid járművéhez vagy az elektromos autójához való töltési módot, összegyűjtöttük a magán és a nyilvános töltéssel, valamint a megfelelő kábeltípusokkal kapcsolatos legfontosabb információkat. Mindemellett hasznos tippeket osztunk meg Önnel a mindennapos használatot, valamint a hosszabb utazásokat illetően, emellett a rendelkezésére bocsájtunk egy praktikus kalkulátort, amellyel előre megtervezheti az útvonalát.

Bővebben

TÖLTÉSI LEHETŐSÉGEK.

 BMW nyilvános töltés, BMW hibrid járművek egy épület előtt álló töltőállomáson

Az elektromos autók és a plug-in hibrid járművek nyilvános töltése.

A nyilvános töltéshez számos különböző töltőállomás áll rendelkezésre. Németországban jelenleg több mint 22 000 nyilvános töltőállomás üzemel, amelyek közül majdnem 2000 ún. villámtöltő, amelyek egyenárammal (DC) működnek. Az utóbbi típusú töltőállomások egy része a BMW-vel együttműködő IONITY hálózatához tartozik. E gyors és kényelmes töltést lehetővé tevő, főként a hosszú utakat megtevő autósok számára hasznos töltőállomások elsősorban az autópályák mellett találhatók. A belvárosokban váltóáramú (AC) töltőállomásokkal lehet találkozni, amelyek ideális megoldást jelentenek az éjszakai, vagy például a bevásárlás alatti töltéshez. Az egyenáramú töltőállomások közül számos a ChargeNow szolgáltatáson* – amely világszerte kb. 125 000 váltó-, illetve egyenáramú töltőállomáshoz biztosít hozzáférést – keresztül is használható. A ChargeNow mobilitási szolgáltatás* legfőbb előnye az egyszerűsített energiamenedzsment, de az segítséget nyújt a töltőállomások keresésében is. A BMW elektromos járműveihez alaptartozékként jár a váltóáramú (AC) töltőállomásokhoz csatlakoztatható töltőkábel. (*Magyarországon egyelőre nem elérhető.)
IONITY
BMW privát töltés, egy töltőállomáshoz csatlakoztatott BMW i3 egy magánház előtt

Az elektromos és a plug-in hibrid járművek privát töltése.

Amikor Ön otthon tartózkodik, az akkumulátortöltés a lehető legkényelmesebb módon is történhet. Pontosan ezért kínáljuk a különböző BMW Wallbox készülékeket, valamint a töltőkábelt, amelyet bedughat bármely háztartási elektromos csatlakozóba. A BMW Wallbox készülékek jóvoltából Ön az adott körülményeknek megfelelően állíthatja be a töltési időt és vele együtt az elérhető hatótávolságot. Mindemellett rendelkezésére áll a BMW telepítési szolgáltatás, amely felszereli a Wallbox készüléket és segítséget nyújt annak beüzemelésében.
 BMW töltés munkaidőben, egy BMW hibrid jármű egy töltőállomáson egy irodaépület előtt

Az elektromos autók és a plug-in hibrid járművek nyilvános töltése munkaidőben.

A munkahelyi töltés egy kényelmes és kézenfekvő, időkímélő lehetőség. Mivel az elektromobilitáshoz különböző adókedvezmények kapcsolódnak a felhasználók számára, számos munkáltató kiépíti a telephelyén a töltési infrastruktúrát, valamint vállalati autóként elektromos, illetve plug-in hibrid járműveket használ. Ebből következően a töltési infrastruktúrát a dolgozók is használhatják munkaidőben. Az Alphabet nevű vállalat számos mobilitási szolgáltatást nyújt a fentiekhez kapcsolódóan, amelyek a lízingtől a vállalati és alkalmazotti flottamenedzsmentig számos területet felölelnek. A munkahelyeken általában speciális, a megfelelő töltőkábelekkel ellátott töltőállomások üzemelnek. Utóbbiak akár BMW Wallbox készülékek is lehetnek, de olyan is előfordulhat, hogy a töltési lehetőséget hagyományos elektromos csatlakozó – amely kompatibilis a járműhöz alaptartozékként járó töltőkábellel – biztosítja. Mindez tehát zökkenőmentessé teszi az Ön napi rutinját.
Alphabet

BMW WALLBOX KÉSZÜLÉKEK.

Egy elektromos autó a legegyszerűbben otthon tölthető fel. A BMW Wallbox segítségével gyorsan és egyszerűen végezhető el a művelet. A Wallbox készülékekből kétféle verzió érhető el – az alábbiakban olvassa el a leírásukat, majd az információk alapján válassza ki azt, amelyik a leginkább megfelel az Ön szükségleteinek. Amennyiben segítségre van szüksége a készülék felszereléséhez és beüzemeléséhez, telepítési szolgáltatást nyújtó partnereink készséggel állnak a rendelkezésére.*

*A telepítési szolgáltatók köre piaconként eltérő lehet.

 A BMW Wallbox Original készülék sötétszürke háttér előtt

BMW i Wallbox Original.

A BMW Wallbox Original amellett, hogy sokkal jobban mutat a hagyományos elektromos csatlakozónál, praktikusabb is. Az egy- és háromfázisú technológiával egyaránt ellátott készülékhez egy töltőkábel is tartozik. E készülékkel Ön lényegesen gyorsabban végezheti el a töltést, mint a hagyományos elektromos csatlakózóról – a BMW i3 akkumulátora például mindössze 3 óra alatt tölthető fel 80%-os szintre, ami azt jelenti, hogy a töltés időszükséglete akár 85%-kal is kisebb, mintha az a járműhöz alaptartozékként járó kábellel történne. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a töltési időt befolyásolhatják a rendelkezésre álló elektromos hálózat paraméterei, illetve a járműfunkciók.
 Egy BMW Wallbox Plus sötétszürke háttér előtt

BMW Wallbox Plus.

A BMW Wallbox Plus készülék ugyanazokkal a termékjellemzőkkel rendelkezik, mint a BMW Wallbox. A különbség az, hogy a BMW Wallbox Plus az RFID kártyás felhasználóazonosítás jóvoltából több felhasználót is képes kiszolgálni. Mindez főként többlakásos társasházak esetében jelent előnyt. A készülék LAN hálózaton összeköthető az Ön villanyórájával, így az képes szabályozni a villamosenergia-felvételét annak érdekében, hogy ne terhelje túl a ház elektromos hálózatát.

TÖLTŐKÁBEL AZ ELEKTROMOS AUTÓKHOZ ÉS A PLUG-IN HIBRID JÁRMŰVEKHEZ.

A töltőkábelek típusukban és az engedélyezett töltőáram nagyságában térnek el egymástól. A privát töltéshez való alapkábelt – az ún. „Mode 2” töltőkábelt – a járműhöz mellékelik. Ez a kábel a hagyományos, váltóárammal működő háztartási elektromos csatlakozóba dugható be. A nyilvános töltéshez azonban már a nyilvános váltóáramú (AC) vagy a „Mode 3” töltőkábel ajánlott. Mivel a hibrid és az elektromos járműveket meghatározott töltési teljesítményre tervezték, a töltés intenzitása járművenként változhat. Az általunk gyártott plug-in hibrid modellek maximálisan 3,7 kW teljesítménnyel tölthetők. Tisztán elektromos meghajtású járműveink nagyobb teljesítményű AC és DC töltőkkel is tölthetők, emellett esetükben lehetőség van a gyorstöltésre is.

A BMW széria töltőkábel szürke háttér előtt

Széria töltőkábel.

A széria töltőkábel automatikusan jár az Ön elektromos vagy plug-in hibrid autójához. E kábel mind az otthoni, mind pedig a munkahelyen való töltéshez használható, feltéve, hogy rendelkezésre áll egy normál háztartási elektromos csatlakozó. Az 5 méter hosszú kábel 230 voltos töltőáram továbbítására tervezett.
 A BMW váltóáramú (AC) töltőkábel szürke háttér előtt

Nyilvános váltóáramú (AC) töltőkábel.

A nyilvános váltóáramú (AC) töltőkábel a normál nyilvános töltőállomásokon használható. A mindkét végén „Type 2” csatlakozóval ellátott kábel két különböző változatban érhető el. A BMW plug-in hibridek egyfázisú kábellel, maximum 3,7 kW teljesítménnyel tölthetők. Az elektromos járművekhez szintén rendelkezésre áll egy egy-, illetve egy háromfázisú kábel, amelyek közül az előbbi 7,4 kW, az utóbbi pedig 22 kW töltési teljesítményre tervezett – az elektromos BMW járművek ebből mind ez idáig 11 kW teljesítményt voltak képesek felvenni. Ez azonban hamarosan változik, hiszen a jövő évben érkező BMW iX3 tulajdonosai már teljes egészében élvezhetik a 22 kW-os töltés előnyeit.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK AZ ELEKTROMOS JÁRMŰVEKKEL KAPCSOLATBAN.

 • Hol tudom tölteni az elektromos autómat?

  Elektromos autóját Ön bárhol feltöltheti – otthonában úgyanúgy, mint a munkahelyén, hagyományos elektromos csatlakozóról vagy a gyorsabb töltést biztosító BMW Wallbox készülékkel. Utazás közben váltóáramú (AC) nyilvános töltőállomások állnak rendelkezésére, amelyek olyan szolgáltatókhoz tartoznak, mint például a ChargeNow. A töltést elvégezheti az egyebek mellett az IONITY tulajdonában lévő villámtöltőkkel is, amelyek szintén részei a ChargeNow* töltőhálózatnak. (*Magyarországon egyelőre nem érhető el.)

 • Átlagosan mennyibe kerül egy elektromos autó töltése?

  Az elektromos autók töltésének költsége a helyi villamosenergia-tarifáktól és/vagy a töltőállomás tulajdonosától függ.

 • Hogyan kell helyesen tölteni egy elektromos autót?

  Az elektromos autók megfelelő töltéséhez elég csatlakoztatni a kábelt. A töltőcsatlakozón lévő színes kijelző tájékoztatja Önt arról, hogy a töltés megfelelően zajlik-e. A töltési művelet automatikusan megszakad, amint az akkumulátor eléri a teljes töltöttségét. Mindez az akkumulátor védelmét szolgálja. Kérjük, hogy a nyilvános töltőállomásokon járjon el az adott állomáson kihelyezett használati utasításnak megfelelően.

 • A töltőállomáson való töltéshez mindenképpen szükségem van kártyára?

  Az, hogy kártya vagy applikáció is szükséges-e a töltéshez, az az adott töltőállomástól függ. Az alapkivitelű BMW Wallbox ún. RFID kártya nélkül is használható, ugyanakkor a BMW Wallbox Plus és a BMW Wallbox Connect készülékek rendelkeznek felhasználóazonosító funkcióval, amely a hozzájuk járó RFID kártyára támaszkodik. Utazás közben Ön a például BMW töltőkártyát/ChargeNow* kártyát, vagy a ChargeNow*, illetve az IONITY applikációját is használhatja a töltőállomásokhoz való hozzáféréshez. (*Magyarországon egyelőre nem érhető el.)

 • Mennyi ideig tart egy elektromos autó feltöltése?

  Az elektromos autók töltése (a kábel típusától vagy a töltőállomástól függően) váltóárammal (AC) jóval hosszabb időt vesz igénybe, mint egyenárammal (DC). Az új BMW i3 például például az 50 kW-os egyenárammal (DC) működő töltőállomásokon kb. 40 perc alatt tölthető fel 0-ról 80%-os szintre. Az egyenáramú töltéshez – szolgáltatótól függően – egy applikációra vagy egy kártyára van szükség. A BMW Wallbox esetén a töltés 3 óra 12 percet vesz igénybe. Mivel a BMW plug-in hibridek jelenleg maximálisan 3,7 kW teljesítménnyel tölthetők, azok töltése a fentieknél hosszabb időt vesz igénybe. A konkrét töltési időt járművének kezelési kézikönyvében találja meg.

 • Létezik valamilyen megoldás az elektromos autó töltésének felgyorsítására?

  Igen, erre is lehetőség van. Elektromos autójának töltését felgyorsíthatja egyenáramú (DC) villámtöltők használatával, amelyek egyebek mellett az IONITY hálózatában találhatók meg. Otthoni töltés esetén a Wallbox hordoz jelentős előnyöket a hagyományos elektromos csatlakozóval szemben. A BMW plug-in hibrid modelljein lévő csatlakozók nem kompatibilisek a villámtöltők kábeleivel, mivel ezek a járművek nem tölthetők villámtöltéssel.

BMW szolgáltatások, egy alkalmazott ad tanácsokat egy ügyfél egy ház előtt

BMW TELEPÍTÉSI SZOLGÁLTATÁS.

A BMW Wallbox szakszerű telepítéséhez telepítési szolgáltatásunkat ajánljuk az Ön figyelmébe. A fenti szolgáltatást kényelmesen, a BMW Wallbox készülékkel együtt rendelheti meg szerződött BMW Partnerünktől. Hivatalos telepítési partnerünk tanácsadással látja el Önt, illetve gondoskodik privát töltőállomásának szakszerű telepítéséről és beüzemeléséről. Amennyiben a töltőállomás bekötéséhez további munkálatokra van szükség, egy megfelelő jogosultsággal rendelkező villamossági szakember egyedi és átlátható árajánlatot nyújt be Önnek.
 

Az előnyök áttekintése:

• Az elektromos hálózat felmérése az Ön ingatlanában
• Az alkalmas telepítési helyek kijelölése az Ön parkolási lehetőségeit figyelembe véve
• Felszerelés, bekötés és üzembe helyezés a kívánt telepítési helyen (max. 2 méter hosszú felszíni kábel lefektetésével)
• Instrukciók a töltéshez
• 24 hónapos jótállás
 

 BMW elektromos autók, BMW i3, egy úton haladó autó rézsútos elölnézetből

Elektromos autók.

BMW plug-in hibridek, egy BMW hibrid jármű az úton, rézsútos elölnézetből

Plug-in hibridek.

BMW modellkínálat, egy BMW i3 városi környezetben egy nő és egy gyermek társaságában

Elektromos autóink és plug-in hibridjeink.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.