BORN ELECTRIC.

BMW i

BMW i.

BORN ELECTRIC.BMW i.

A BMW i a fenntartható mobilitás egy átfogó és úttörő koncepcióját képviseli. Látnoki elektromos járműveket és mobilitási szolgáltatásokat fog össze, amelyeket inspiráló dizájn, illetve a prémium kategóriának az az egészen újszerű felfogása jellemez, amelynek központi értéke a fenntarthatóság. A koncepciót mindemellett az innovatív járművek teszik izgalmassá: az egyik a tisztán elektromos meghajtású BMW i3, amely azzal, hogy lényegében emisszió-mentes városi autózást tesz lehetővé, a fenntarthatóság jelképének tekinthető, a másik kettő pedig a BMW i8 Roadster és az i8 Coupé, a legprogresszívabb sportautók.

Bővebben

TÖBB MINT AUTÓ.

BMW i.

Világunk gyorsan változik: a nagyvárosok megavárosokká nőnek, közben pedig egyre több és több ember változtatja mind gyakrabban a helyét. Ugyanakkor viszont nő a vágy a hagyományos értékek, valamint a fenntartható, tudatos életstílus iránt. Mi a BMW i-nél szisztematikusan és minden részletre odafigyelve fordulunk ezen más irányba fordult törekvések felé.
Bővebben

MOBILITÁS ÚJ FELFOGÁSBAN.

Mi, itt a BMW i-nél megkérdőjeleztünk mindent, amit korábban a mobilitásról tudtunk – és teljesen újragondoltuk a „járműkoncepciót”. Például azzal, hogy új gyártóbázisokat és előállítási folyamatokat kerestünk. Azzal, hogy erős, emisszió-mentes meghajtást képzeltünk el. Vagy azzal, hogy látnokian újszerű, fenntartható konstrukciót kívántunk létrehozni. Az eredmény: a BMW i3 és a BMW i8 – két oldala annak a mobilitási koncepciónak, amely alkalmazkodik az egyéni igényekhez.
Bővebben

A MOBIL JÖVŐ ÚTTÖRŐJE.

Elektromos és felvillanyozó – a BMW i3 egy tökéletesen kimunkált, high-tech jármű, amely jövőbe mutatásával jóval túlnő saját magán. Ez a jármű ugyanis újraértelmezi a mobilitás fogalmát: látnoki, innovatív és szisztematikusan fenntartható. A BMW i3 több mint jármű. Hitvallás.
Bővebben

BÁTORSÁG ÉS ELŐRELÁTÁS.

Plug-in hibrid járművekként a BMW i8 Roadster és a BMW i8 Coupé a sportautós teljesítményt egy kompakt modell fogyasztásával ötvözik. Az autók dizájnja, aerodinamikai jellemzői és stílusos részletei bizonyítják, hogy a fenntarthatóság nem áldozat, hanem sokkal inkább egy attitűd.
Bővebben

LIFE DRIVE ARCHITEKTÚRA.

A BMW LifeDrive az első olyan járműarchitektúra, amelyet kifejezetten az elektromobilitás céljára terveztek. A futómű és a meghajtás komponensei, valamint az akkumulátor abszolút biztonságos helyen, a Drive modulban vannak. Mindebből következően a Life modul teljes egésze jól kihasználható élettérként funkcionál. A sorozatgyártású autók történetében először az utascella nagyszilárdságú karbonból készül. Maguk a karbonszálak tízszer vékonyabbak, mint az emberi hajszál, és annak ellenére, hogy rendkívül robusztusak, csak feleannyit nyomnak, mint az acél. Mindez az úton nagyobb biztonságot, alacsonyabb tömeget és fokozott agilitást jelent.
Bővebben

THE BORN ELECTRICS.

THE BORN ELECTRICS.

A BMW i 2013-as megszületése óta az elektromos autózás zászlóvivői vezették, élték át és osztották meg a jövő mobilitásáról szőtt látomásunkat. Ezek az emberek a közösségi média platformjain bepillantást engedtek személyes szférájukba, megosztva velünk az elektromos autózással kapcsolatos történeteiket, valamint a BMW i3-asaikkal töltött mindennapjaik pillanatait.

Bővebben

INTELLIGENS FENNTARTHATÓSÁG.

A fenntarthatóság a BMW i számára nem csak egy szó. Az ugyanis a legfensőbb vezérlő elvünk. Ez az oka annak, hogy a BMW i3 teljes életciklusát a természeti erőforrások maximális mértékű megóvását és a fenntarthatóságot célzó alapelvet szem előtt tartva terveztük meg.
Bővebben

FEJLESZTÉS.

Ahelyett, hogy egyszerűen elektromos hajtásláncot szereltünk volna egy már meglévő modellbe, kifejezetten azt elektromobilitás céljára létrehoztuk a BMW i járműkoncepciót. Mindez nemcsak az aerodinamikus dizájnban érhető tetten, hanem a felhasznált anyagokban is. Ahol csak lehetett, fenntartható vagy újrahasznosítható anyagokat alkalmaztunk.
Bővebben

GYÁRTÁS.

Új energia az új ötletekhez: a lipcsei BMW i gyár energiaellátásának 100%-át újratermelődő erőforrásokból fedezi – többek között abból az elektromos áramból, amelyet a helyszínen kifejezetten ebből a célból felállított, négy darab szélturbina állít elő. A karbonszálak gyártása 100%-ban vízenergia felhasználásával történik.
Bővebben

FELHASZNÁLÁS.

Zéró emisszió – szinte zaj- és szagmentesen. Amellett, hogy az élményteli, a BMW i modellekkel való autózás csökkenti a légszennyezést például a nagyvárosokban. Az olyan innovációk, mint amilyen az ECO PRO mód még tovább mérséklik az energiafogyasztást, és ezzel tovább növelik az elektromos hatótávot.
Bővebben

ÚJRAHASZNOSÍTÁS.

Elérkezett az új értékek kora: a BMW i3-hoz felhasznált anyagok 95%-a újrahasznosítható. A karbonszálnyesedékek például visszatáplálhatók a gyártási folyamatba, illetve azok más területeken újrahasznosíthatók. Az akkumulátormodulok a nap- és szélenergia-erőművek köztes energiatároló egységeiként használhatók fel újra.
Bővebben

LÁTNOKIAN ÚJSZERŰ MOBILITÁS.

Összeköttetésben.

A BMW ConnectedDrive-nak köszönhetően a BMW i járművek kategóriájuk legfejlettebb hálózati megoldásaival rendelkeznek. A fixen beépített SIM-kártya jóvoltából folyamatosan kapcsolatban maradhat mindazzal, ami fontos, és mindazokkal, akik kedvesek az Ön számára.
Bővebben

DRIVE NOW.

Kötetlen, prémium színvonalú autómegosztó szolgáltatás, amelyet a BMW i, a MINI és a Sixt nyújt. Vegye fel az autót tetszőleges helyen, és tegye le azt bárhol: rögtönzött mobilitás bármilyen alkalomra.
Bővebben

CHARGE NOW.

A BMW i mobilitási szolgáltatása kiterjedt töltési lehetőségeket biztosít a világ legnagyobb nyilvános töltőállomás-hálózatán belül.
Bővebben

BMW i VENTURES.

A BMW i Ventures olyan innovatív megoldásokba eszközöl befektetéseket, amelyek a városi lakosság mobilitási igényeire összpontosítanak. Támogatást nyújtunk azon vállalatok számára, amelyek nagy potenciállal rendelkeznek a globális mobilitás jövőjének meghatározásában.
Bővebben

DAILY ELECTRIC.

E-MOBILITÁS.

Az első, teljes egészében az elektromobilitás céljára tervezett járműként a BMW i3 egyszerűvé teszi az Ön számára, hogy megtapasztalhassa a fenntartható mindennapi mobilitás előnyeit. A mögötte meghúzódó alapelveken keresztül a BMW i8 a modern és fenntartható sportautóról szőtt víziót testesíti meg. A BMW i modelljeivel Ön kifejezheti stílusát – és attitűdjét is.
Bővebben

ÚJRAGONDOLT VEZETÉSI ÉLMÉNY.

A BMW i3 és a BMW i8 egy új korszak előfutárai. Egészen a legutóbbi időkig még mindig hallható volt a motorzaj, immár azonban lényegében teljesen némán termelődik az erő. Egyszerre tehát elértük azt, hogy a dinamikus városi közlekedésben tökéletesen pihentető módon vehetünk részt. Mindez azért lehetséges, mert a BMW i minden részletre kiterjedően és fenntartható módon teljesen újragondolta az elektromobilitást.
Bővebben

KÉNYELMES ÚJRATÖLTÉS OTTHON.

Egy autó átlagosan napi 22 órát áll. Ön ezt az időt optimálisan kihasználhatja azzal, hogy kényelmesen újratölti BMW i3-asának vagy BMW i8-asának akkumulátorát. Ezt például az autóhoz járó töltőkábellel, illetve a BMW i Wallbox készülékekkel teheti meg.
Bővebben

NYILVÁNOS TÖLTÉS.

Önnek még akkor is számos lehetősége adódik BMW i3-asának vagy BMW i8-asának töltésére, amikor úton van. A ChargeNow (Magyarszágon egyelőre nem elérhető) mobilitási szolgáltatás megmutatja Önnek, hogy hol vannak töltőállomások aktuális tartózkodási helyének közelében. Mindez lehetővé teszi, hogy autója gyakorlatilag magától töltődjön, miközben Ön vásárol, dolgozik vagy kikapcsolódik.
Bővebben

The Born Electrics.

BMW i márkakooperációk.

BMW i Víziók.

A BMW i3.

A BMW i3s.

A BMW i8.

A BMW i8 Roadster.

 

 

 

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.