BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, egy mozgó, Frozen Marina Bay kék metálfényezésű autó rézsútos elölnézetből
TeljesítményAkár 510 Le (375 kW)
Motor és ÜzemanyagtípusBenzinDízel

BMW X3 M

BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, egy mozgó, Frozen Marina Bay kék metálfényezésű autó rézsútos elölnézetből
TeljesítményAkár 510 Le (375 kW)
Motor és ÜzemanyagtípusBenzinDízel

BMW X3 M Competition, BMW X3 M, BMW X3 M40i és BMW X3 M40d.

Adrenalinnal teli vezetési élmény bármilyen terepen: a BMW X3 M modellek már kifejező dizájnjukkal is az egekbe emelik a pulzust. A járművek független, atletikus karakterét elsősorban mégis az exkluzivitás és a hatékonyság határozzák meg. A BMW X3 M versenyautós génjeivel és csúcsszintű dinamizmusával inspirál – és fokozottan igaz ez a BMW X3 M Competition változatra, amely a maga 510 lóerejével (375 kW) és válogatott, M-specifikus felszereltségeivel a maximális teljesítményt és exkluzivitást képviseli. Az ugyancsak sportos karakterű BMW X3 M40i és BMW X3 M40d a dinamizmus, a kényelem és a hatékonyság patikamérlegen kimért egyensúlyával, valamint magas szintű mindennapi használhatóságukkal ejtenek ámulatba.

Bővebben

A BMW X3 M MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

A bámulatos produkció legfontosabb kellékei: hajtáslánc, futómű és motorteljesítmény.

BMW X3 M Competition

Maximális dinamizmus és exkluzivitás.
 • Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotor
 • M xDrive Aktív M differenciálművel, 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó
 • Exkluzív, magasfényű fekete M Competition dizájnelemek
 • 510 LE (375 kW), 650 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 3,8 másodperc alatt
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, Frozen Marina Bay kék metál, rézsútos elölnézet

BMW X3 M

Dinamizmus felsőfokon.
 • Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotor
 • M xDrive Aktív M differenciálművel
 • 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó Drivelogic funkcióval
 • 480 LE (353 kW), 620 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,0 másodperc alatt
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, Alpesi fehér, rézsútos elölnézet

BMW X3 M40i

A teljesítmény és a mindennapi használhatóság kivételesen tökéletes egyensúlya.
 • M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotor
 • Intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtás
 • 8 fokozatú Steptronic sebességváltó
 • 360 LE (265 kW), 500 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,9 másodperc alatt
BMW M3 M40i, G01 LCI, Facelift, rézsútos elölnézet

BMW X3 M40d

Erő és hatékonyság – áldozatok nélkül.
 • M TwinPower Turbo 6 hengeres soros dízelmotor
 • Intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtás
 • 8 fokozatú Steptronic sebességváltó
 • 340 LE (250 kW), 700 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,9 másodperc alatt
BMW X3 M40d, G01 LCI, Facelift, rézsútos elölnézet
 • BMW X3 M Competition
 • BMW X3 M
 • BMW X3 M40i
 • BMW X3 M40d

DIZÁJNOPCIÓK.

BMW X3 M COMPETITION – FŐBB JELLEMZŐK.

A BMW X3 M Competition dinamizmusa és dizájnjegyei.

Teljesítmény szempontjából a BMW X3 M modellek körében a BMW X3 M Competition képviseli a csúcsot. A jármű M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotorja 510 lóerőt (375 kW) és lenyűgöző, 650 Nm-nyi nyomatékot állít elő. Az autóversenyzés világából származó technológiákkal felvértezett, acélos erejű motor lenyűgöző 3,8 másodperc alatt gyorsítja fel az autót 0-ról 100 km/órás sebességre. Az egység egészen a legvégső határokig gondoskodik a jellegzetesen M-es vezetési élményről – mivel pedig egy vérbeli X modell motorháztetője alatt dolgozik, teszi ezt bármilyen útfelületen. Erőt sugárzó arányaival a BMW X3 M Competition az atletikus megjelenés igazi mintapéldája. E benyomást erősítik tovább a magasfényű fekete M Competition-specifikus dizájnelemek, valamint a karbonszálas tükörburkolatok. Az utaskabinban a látványos M elemek luxus részletekkel vegyülnek, ami sportos és exkluzív atmoszférát teremt.

BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, egy mozgó, Frozen Marina Bay kék metálfényezésű autó alsó rézsútos hátulnézetből
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, a BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor közelről

Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotor.

Az M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotort kimagaslóan kulturált teljesítményleadás és jellegzetesen M-es hangzás jellemzi. A két mono-scroll turbófeltöltővel, nagy precizitású közvetlen befecskendezéssel, fokozatmentes szelepvezérléssel és folyamatos vezérműtengely-állítással ellátott motor 510 LE (375 kW) teljesítményt és 650 Nm nyomatékot állít elő.

BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, egy kanyarban haladó Frozen Marina Bay kék metálfényezésű autó elölnézetből, M-specifikus futómű

M-specifikus futómű.

Az M-specifikus adaptív futóművel remekül kiaknázható a jármű tekintélyt parancsoló dinamikai potenciálja. COMFORT menetmódban az autó még az egyenetlen útfelületet is könnyedén kisimítja. A SPORT mód a vidéki utakhoz és az egyenetlen felületű versenypályákhoz ideális választás. A kompromisszumoktól mentesen közvetlen SPORT+ mód pedig pengeélesen precíz vezetési élményt nyújt a sima felületű pályákon.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, egy mozgó, Frozen Marina Bay kék metálfényezésű autó alsó hátulnézetből, M xDrive

M xDrive.

Az Aktív M differenciálművel kiegészített M xDrive megbízhatóan gondoskodik a maximális tapadásról és dinamizmusról – úgy a mindennapokban, mint a versenypályán. Az M-specifikus technológia a hátsókerék-meghajtásra jellemző agilitást az összkerék-meghajtás által biztosított uralhatósággal ötvözi. Ön a 4WD és a 4WD Sport meghajtás közül választhat.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, M Karbon toronymerevítő, a motorborítás közelről

M Karbon toronymerevítő.

Az M Karbon toronymerevítő növeli az autó orrának merevségét, hozzájárulva ezzel a precízebb kormányzáshoz és az autó még pontosabb irányíthatóságához. A prémium minőségű, karbonszál-erősítésű műanyagból készült, extrém módon kis tömegű komponens hatására a motortér látványa a versenypályák atmoszféráját teremti meg. Az autó sportos potenciálja tehát kivételesen jól kifejezésre jut itt.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, középkonzol, Drivelogic funkcióval ellátott 8 fokozetú M Steptronic sebességváltó

8 fokozatú M Steptronic sebességváltó Drivelogic funkcióval.

A 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó többféle váltási módot kínál: a lehetőségek sora az extrém módon sportostól a kivételesen kényelmesen át egészen a simáig és üzemanyag-takarékosig terjed. Ön manuálisan, a kormányon elhelyezett kapcsolókarokkal is kezdeményezheti a váltásokat, a kapcsolási sebességet pedig Drivelogic funkción keresztül szabályozhatja.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, M Servotronic, a műszerfal az M bőrkormánnyal

M Servotronic.

Az M Servotronic a különféle vezetési helyzetekben oly módon gondoskodik a legideálisabb kormányrásegítésről, hogy annak mértékét a pillanatnyi sebességhez igazítja. A rendszer mindezen túl bármilyen tempónál garantálja a közvetlen és precíz kormányzási érzetet. A kifejezetten az M modellekhez hangolt rendszer három különböző beállítást kínál, amelyeket gombnyomással lehet kiválasztani.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, a kék féknyereggel ellátott M Kompozit fék közelről

M Kompozit fékek.

Annak köszönhetően, hogy különféle anyagok keverékéből készülnek, az M Kompozit féktárcsák egyedülálló lassítási értékeket képesek biztosítani, emellett azok extrém módon stabilak és rendkívül tartósak. Mindemellett könnyebbek is az acél féktárcsáknál, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. A nagy teljesítményű, M-specifikus fékek jelenlétéről kívülről a metálkék fényezésű, M logóval ellátott féknyergek árulkodnak.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, egy Frozen Marina Bay kék metálfényezésű, M Sport kipfugórendszerrel ellátott autó hátulnézetből

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamizmust kifejező hangot bocsájt ki, amelynek tónusa a beépített kipufogószelep-mechanizmus segítségével változtatható. A SPORT és SPORT+ programokhoz – amelyek a menetdinamikai szabályozás gombjaival választhatók ki – intenzívebb motorhang tartozik, míg a kényelmet a középpontba helyező módban diszkrétebb a hangzás.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, Frozen Marina Bay kék metál, orrdizájn, rézsútos elölnézet

Orrdizájn.

A BMW X3 M Competition orr-része érzékletesen fejezi ki a nagy teljesítményű autóban lakozó potenciált. A látványos, magasfényű fekete dupla függőleges rácselemekkel rendelkező, M logóval ellátott M vesék sportosságot, egyszersmind megfellebbezhetetlen tekintélyt sugároznak magukból. A veséket – az opcionális BMW Lézervilágítás felszereltség megrendelése esetén – különlegesen keskeny világító csövek övezik, amelyek még dinamikusabbá teszik az összhatást. A beépített Air Curtain nyílásokkal ellátott hatalmas, trapéz alakú légbeölők pedig az atletikus összhatás alapvető meghatározói.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, Frozen Marina Bay kék metál, 21'' M könnyűfém keréktárcsák, V-küllős 765 M, közelről

21'' M könnyűfém keréktárcsák, V-küllős 765 M, kétszínű, fekete, eltérő méretű gumiabroncsokkal elöl és hátul.

21" M könnyűfém keréktárcsák, V-küllős 765 M, kétszínű, Jet fekete, fényesre esztergált, elöl 9,5J x 21, 255/40 ZR21, hátul 10J x 21, 265/40 ZR21 gumiabroncsokkal.
BMW X3 3 Competition, F97 LCI, Facelift 2021, M Sport ülések, belső tér

M Sport ülések.

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M Sport ülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A világító M logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, Frozen Marina Bay kék metál, fardizájn, hátulnézet

Fardizájn.

A szélesen terpesztő kerekek, az útfelülethez közelebb vitt alváz, a látványos, 3D-s kialakítású, teljes egészében LED-es hátsó lámpák, valamint az alattuk lévő, függőleges fényvisszaverő betétek jóvoltából a BMW X3 M Competition hátulja csak úgy sugározza magából az erőt. Az opcionális karbon diffúzor, valamint az M Sport kipufogórendszerhez tartozó két dupla kipufogóvég csak tovább nyomatékosítják a versenyautós gének jelenlétét, egyszersmind még dinamikusabbá teszik a nagy teljesítményű jármű megjelenését.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, M bőrkormány, műszerfal

M bőrkormány.

A kontúros hüvelykujjtámaszokkal rendelkező, kapcsolókarokkal ellátott M bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási érzetet biztosít, amitől a pilóta úgy érezheti, hogy tökéletesen kézben tartja a járművet. Az integrált multifunkciós gombokról a multimédiás rendszer számos elemén túl a vezetőt segítő rendszerek is vezérelhetők. A piros M1/M2 gombokkal két előre programozott M Drive konfiguráció hívható elő.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, Frozen Marina Bay kék metál, M Karbon tükörburkolatok

M Karbon tükörburkolatok.

A jellegzetesen M-es, duplaszáras kialakítású M Karbon tükörburkolatok még hatásosabbá teszik a jármű erőt sugárzó, sportos dizájnját.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, M Carbon Fibre belső díszítőelemek

M Carbon Fibre belső díszítőelemek.

Pearl króm kiemeléssel ellátott M Carbon Fibre belső díszítőelemek a műszerfalon és az ajtókon.
BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, M magasfényű Shadowline

M magasfényű Shadowline.

Az M magasfényű Shadowline felszereltség számos magasfényű fekete külső elemet tartalmaz. Ilyen kivitelűek az oldalablak-keretek és -mélyedések, a tükörburkolatok, -háromszögek és -talpak, a B- és a C-oszlopok borításai, valamint a hátsó ajtók ablakvezető sínjei is.

BMW X3 M – FŐBB JELLEMZŐK.

A BMW X3 M dinamizmusa és dizájnjegyei.

Különleges X karakter és csúcsra járatott dinamizmus: a valódi versenyautós génekkel rendelkező BMW X3 M minden egyes kilométeren érvényesíti e tulajdonságait. Nagy fordulatszámokat is kedvelő, 480 lóerős (353 kW) BMW M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotorjával, M xDrive összkerék-meghajtási rendszerével és Aktív M differenciálművével e Sports Activity Vehicle (SAV) adrenalinnal színültig töltött produkciót nyújt úgy a közúton, mint a versenypályán. Az erőt sugárzó arányok és az expresszív M dizájnelemek még jobban kidomborítják az X modell dinamikus karakterét. A belső térben az M bőrkormányhoz, az M sebesség-előválasztó karhoz és az első Sportülésekhez hasonló részletekből áll össze a sportos, egyszersmind exkluzív összkép.

BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, Alpesi fehér, rézsútos oldalnézet
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, a BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor közelről

Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

A soros 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotort kimagaslóan kulturált teljesítményleadás és jellegzetesen M-es hangzás jellemzi. A két mono-scroll turbófeltöltővel, nagy precizitású közvetlen befecskendezéssel, fokozatmentes szelepvezérléssel és folyamatos vezérműtengely-állítással ellátott egység 480 LE (353 kW) teljesítményt és lenyűgöző, 620 Nm nyomatékot állít elő.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, egy kanyarban haladó, Alpesi fehér autó elölnézetből, M-specifikus futómű

M-specifikus futómű.

Az M-specifikus adaptív futóművel remekül kiaknázható a jármű tekintélyt parancsoló dinamikai potenciálja. COMFORT menetmódban az autó még az egyenetlen útfelületet is könnyedén kisimítja. A SPORT mód a vidéki utakhoz és az egyenetlen felületű versenypályákhoz ideális választás. A kompromisszumoktól mentesen közvetlen SPORT+ mód pedig pengeélesen precíz vezetési élményt nyújt a sima felületű pályákon.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, M xDrive, egy Alpesi fehér autó alsó hátulnézetből

M xDrive.

Az Aktív M differenciálművel kiegészített M xDrive megbízhatóan gondoskodik a maximális tapadásról és dinamizmusról – úgy a mindennapokban, mint a versenypályán. Az M-specifikus technológia a hátsókerék-meghajtásra jellemző agilitást az összkerék-meghajtás által biztosított uralhatósággal ötvözi. Ön a 4WD és a 4WD Sport meghajtás közül választhat.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó, sebesség-előválasztó kar, belső tér

8 fokozatú M Steptronic sebességváltó Drivelogic funkcióval.

A 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó többféle váltási módot kínál: a lehetőségek sora az extrém módon sportostól a kivételesen kényelmesen át egészen a simáig és üzemanyag-takarékosig terjed. Ön manuálisan, a kormányon elhelyezett kapcsolókarokkal is kezdeményezheti a váltásokat, a kapcsolási sebességet pedig Drivelogic funkción keresztül szabályozhatja.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, M Servotronic

M Servotronic.

Az M Servotronic a különféle vezetési helyzetekben oly módon gondoskodik a legideálisabb kormányrásegítésről, hogy annak mértékét a pillanatnyi sebességhez igazítja. A rendszer mindezen túl bármilyen sebességnél garantálja a közvetlen és precíz kormányzási érzetet. A kifejezetten az M modellekhez hangolt rendszer három különböző beállítást kínál, amelyeket gombnyomással lehet kiválasztani.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, a vörös színű féknyereggel ellátott M Kompozit fék közelről

M Kompozit fékek.

Annak köszönhetően, hogy különféle anyagok keverékéből készülnek, az M Kompozit féktárcsák egyedülálló lassítási értékeket képesek biztosítani, emellett azok extrém módon stabilak és rendkívül tartósak. Mindemellett könnyebbek is az acél féktárcsáknál, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. A nagy teljesítményű, M-specifikus fékrendszer jelenlétéről a magasfényű vörös, M logóval ellátott féknyergek árulkodnak.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, Alpesi fehér, az orrdizájn elölnézetből

Orrdizájn.

Az első szekció látványát a jellegzetes, magasfényű fekete dupla függőleges rácselemekkel ellátott M vesék határozzák meg. A dinamizmust sugárzó összképet a jellegzetesen M-es hűtőrács felé nyújtózkodó, lenyűgözően karcsú világító csövekkel ellátott LED-es Adaptív fényszórók teszik teljessé. A fentiek által keltett benyomást csak még jobban felerősítik a méhsejtmintás betéttel ellátott, trapéz alakú légbeömlő nyílások, amelyek plusz szellőzést biztosítanak a nagy fordulatszámon dolgozó M erőforrásnak.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, Alpesi fehér nem-metál, 20" M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 764 M, közelről

20'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 764 M, Orbit szürke eltérő méretű gumiabroncsokkal elöl és hátul.

21" M könnyűfém keréktárcsák, V-küllős 765 M, kétszínű, Jet fekete, fényesre esztergált, elöl 9,5J x 21, 255/40 ZR21, hátul 10J x 21, 265/40 ZR21 gumiabroncsokkal.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, Alpesi fehér, M külső tükör

M külső tükrök.

Az aerodinamikailag optimalizált formájú M külső tükrök a sportos és dinamikus M dizájn fontos elemei. A dupla száras tükörburkolatok kiemelik az autó magas szintű esztétikumát, emellett kifejezik a jármű legapróbb részletét is átható mérnöki precizitást. A kiegészítő LED-es irányjelzők tökéletesen kitöltik hosszúkás, keskeny barázdájukat.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, Alpesi fehér, hátulnézet

Fardizájn.

A BMW X3 M progresszív, szoborszerűen plasztikus fara egyértelműen utal a járműben lakozó potenciálra. Az extravagáns, teljes egészében LED-es, hangsúlyosan 3D-s megjelenésű hátsó lámpák, valamint az alattuk látható, függőleges fényvisszaverő betétek még sportosabbá teszik a far képét. Az atletikus összbenyomást az impozáns diffúzor, valamint az M Sport kipufogórendszerhez tartozó két dupla, krómozott kipufogóvég teszi teljessé.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, M bőrkormány, műszerfal

M bőrkormány.

A kontúros hüvelykujjtámaszokkal rendelkező, kapcsolókarokkal ellátott M bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási érzetet biztosít, amitől a pilóta úgy érezheti, hogy tökéletesen kézben tartja a járművet. Az integrált multifunkciós gombokról a multimédiás rendszer számos elemén túl a vezetőt segítő rendszerek is vezérelhetők. A piros M1/M2 gombokkal két előre programozott M Drive konfiguráció hívható elő.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, M Sport ülések, belső tér

M Sport ülések kagylószerű kialakítással.

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M Sport ülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A fekete M logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, M sebesség-előválasztó kar

M sebesség-előválasztó kar.

A megvilágított, M-specifikus kapcsolási sémájú M sebesség-előválasztó kar kimagaslóan jól használható. A manuális „S” módban a vezető kézzel, a sebesség-előválasztó karral vagy a kormányon lévő kapcsolókarokkal kezdeményezheti a váltásokat; „D” módban a váltások automatikusan mennek végbe. A három M-specifikus váltási program valamelyike a Drivelogic billenőkapcsolójával választható ki.

BMW X3 M40i ÉS M40d – FŐBB JELLEMZŐK.

A BMW X3 M40i és a BMW X3 M40d dinamizmusa és dizájnja.

Kalandvágy a kényelem és a hatékonyság új korszakában: az M Aerodinamikai csomaghoz és a lenyűgöző műszaki finomságokhoz hasonló exkluzív külső és belső elemeikkel a BMW X3 M40i és BMW X3 M40d egyértelműen kimutatják sportos génjeiket – és vérpezsdítően dinamikusan viselkednek bárhol, amerre járnak.

BMW X3 M40i, G01 LCI, Facelift 2021, egy álló, Malachit zöld metálfényezésű autó rézsútos elölnézetből
BMW X3 M40i, G01, Facelift 2021, a BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres motor

M TwinPower Turbo 6 hengeres motorok.

A BMW X3 M40i mozgatásáról egy háromliteres, 6 hengeres, soros BMW M TwinPower Turbo technológiájú benzinmotor gondoskodik. A 360 LE (265 kW) teljesítményű és 500 Nm maximális nyomatékú egység jóvoltából az autót sportos menetteljesítmények jellemzik. Az autó mindössze 4,9 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre. A BMW X3 M40d motorháztetője alá egy 6 hengeres dízel erőforrás kerül, amely 340 LE (250 kW) teljesítményével és 700 Nm maximális nyomatékával ejt ámulatba. Az autó mindössze 4,9 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre.

BMW X3 M40d, G01 LCI, Facelift 2021, egy mozgó, Malachit höld metálfényezésű autó elölnézetből, M Sport futómű

M Sport futómű

Az M Sport futómű feszesebb csillapítási karakterisztikát alkalmazó, dinamikusabb beállításaival tűnik ki. A futóművet mindemellett enyhén megnövelt rugózási együttható, valamint keményebb stabilizátorok jellemzik. Mindez együtt azt eredményezi, hogy a futómű még több visszajelzést ad az útról, kifejezetten sportos vezetési stílust lehetővé téve.
BMW X3 M40i, M40d, G01 LCI, Facelift 2021, 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó, sebesség-előválasztó kar, belső tér

8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus vezetési stílushoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
BMW X3 M40i, M40d, G01 LCI, Facelift 2021, Változó áttételű sport kormánymű, M bőrkormány

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott Változó áttételű sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy manőverezéskor a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát.
BMW X3 M40i, M40d, G01 Facelift 2021, egy Malachit zöld metálfényezésű autó hátulnézetből, M Sport differenciálmű

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a tapadást és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás közben. A rendszer a tapadást egy elektronikus vezérlésű berendezés segítségével szabályozza, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
BMW X3 M40i, M40d, G01 LCI, Facelift 2021, Malachit zöld metál, M Sport fék, a kerék közelről

M Sport fék.

Az M Sport fék felszereltséghez kék (opcionálisan magasfényű vörös), M logóval ellátott, elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó féknyergek, valamint belső hűtésű, nagy átmérőjű féktárcsák tartoznak. E komponensek egyedülálló lassítási képességekkel ruházzák fel a járművet.
BMW X3 M40i, M40d, G01 Facelift 2021, egy Malachit zöld metálfényezésű, M40i-specifikus dizájnelemekkel ellátott autó elölnézetből

A BMW X3 M40i és a BMW X3 M40d modellspecifikus dizájnelemei.

A BMW X3 M40i és a BMW X3 M40d dizájnja színtiszta dinamizmust és atletikus eleganciát sugároz magából. E hatást az olyan M-specifikus külső elemek teremtik meg, mint az M logóval és magasfényű fekete, dupla függőleges rácselemekkel ellátott M vesék, a fekete M tükörburkolatok és az opcionális 21 colos, fényesre esztergált M könnyűfém keréktárcsák. Az összképet a tekintélyt parancsoló, „két fog” stílusú, lekerekített trapéz formájú, fekete króm borítású kipufogóvégek teszik teljessé. A belső térben az egyedi kontrasztvarrással ellátott M bőrkormány, valamint a vezető és az első utas sportülései teremtenek sportos hangulatot.
BMW X3 M40i, M40d, G01 Facelift 2021, Malachit zöld metál, M Shadowline első fényszórók

M Shadowline első fényszórók.

Az M Shadowline első fényszórók – amelyeknek minden krómozott eleme fekete bevonatot kap – sportos megjelenéssel ruházzák fel az autó elejét. A sötét tónusú lámpák nagyszerűen egészítik ki az opcionális „M magasfényű Shadowline kibővített tartalommal” felszereltségbe tartozó elemeket.
BMW X3 M40i, M40d, G01 LCI, Facelift 2021, Malachit zöld metál, 21'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 718 M

21'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 718 M, eltérő méretű gumiabroncsokkal elöl és hátul.

21'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 718 M, kétszínű, Jet fekete, fényesre esztergált, elöl 8,5J x 21, 245/40 R21, hátul 9,5J x 21, 275/35 R21 defekttűrő gumiabroncsokkal.
BMW X3 M40i, M40d, G01 LCI, Facelift 2021, Malachit zöld metál, M Aerodinamikai csomag, első kötény

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag jóvoltából – amely az M-specifikus, a jármű kiviteli színére fényezett első kötényt, hátsó lökhárítót és oldalküszöböket, valamint a magasfényű fekete diffúzorbetétet foglalja magában – a jármű a színtiszta dinamizmust és sportosságot árasztja magából.
BMW X3 M40i, M40d, G01 LCI, Facelift 2021, Sportülések a vezető és az első utas számára

Sportülések a vezető és az első utas számára.

A vezető és az első utas oldalán található Sportülések számos manuális állítási lehetőséget kínálnak fel, így többek között az ülés hosszirányú pozíciója, valamint a háttámla dőlésszöge is szabályozható. Az ülőlap és a háttámla magasított, határozott formázású oldaltámaszainak köszönhetően az ülések rendkívül ergonomikusak és kitűnő oldaltartást nyújtanak.

BMW X3 M40i, M40d, G01 LCI, Facelift 2021, M bőrkormány

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó háromküllős M bőrkormány 6 óránál lévő küllője kivágott kialakítású. A fekete, M színű kontrasztvarrással ellátott, kontúros hüvelykujj-támaszokkal rendelkező kormány közvetlen, sportos kormányzási érzetet biztosít.

BMW X3 M MODELLEK: VEZETŐHELY ÉS TECHNOLÓGIÁK.

M-specifikus műszeregység, vezérlési koncepció, digitális szolgáltatások és vezetőt segítő rendszerek a BMW X3 M modellekben.

A legkorszerűbb mobilitás és csúcsszintű M élmény: a BMW X3 M modellek számos innovatív technológiával nyújtanak Önnek támogatást utazás közben, exkluzív, M-specifikus funkcióikkal pedig versenyhangulattal fűszerezik a vezetést. Használja ki az intelligens vezetőt segítő rendszerek nyújtotta előnyöket vagy kommunikáljon járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével. Mindemellett hálózati megoldások és digitális szolgáltatások egész sora áll az Ön rendelkezésre ahhoz, hogy ideális összeköttetéseket létesíthessen a BMW-je és a külvilág között – még kényelmesebbé téve ezzel mobil életformáját.

BMW X3 M Competition, F97 LCI, Facelift 2021, műszerfal, központi kijelző
BMW X3 M, F97 LCI, Facelift 2021, M-specifikus műszeregység

M-specifikus műszeregység.

Az M-specifikus műszeregység* a SPORT és a TRACK módokban rendkívül precízen, összpontosított formában jeleníti meg a menetadatokat. Ez azt jelenti, hogy az olyan információk, mint a turbó- és az abroncsnyomás, valamint a különböző hőmérsékleti adatok mindig szem előtt vannak még a versenypályán is. A műszeregység a középkonzolon lévő M MODE gombbal működtethető és konfigurálható. *A BMW X3 M Competition és a BMW X3 M modellekben áll rendelkezésre.
BMW X3 M modellek, F97, G01 LCI, Facelift 2021, BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség két kitűnő minőségű kijelzőt, azaz egy nagy felbontású, 12.3" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12.3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.

*A iDrive kontroller érintő funkciója jelenleg nem érhető el ehhez a járműhöz.