BMW i

A BMW i a fenntartható mobilitás átfogó és forradalmian újszerű koncepcióját tárja a világ elé. Látnoki elektromos járműveket és mobilitási szolgáltatásokat kínál, inspiráló dizájn jellemzi, valamint a prémium fogalmának olyan új értelmezését nyújtja, amelyben döntő szerep jut a fenntarthatóságnak. A BMW i e törekvései a tisztán elektromos meghajtású, helyi károsanyag-kibocsájtástól mentes városi közlekedést lehetővé tevő, teljes egészében a fenntarthatóság követelményeit figyelembe véve megalkotott BMW i3-ban és BMW i3s-ben, valamint a két úttörő jelentőségű sportautóban, a BMW i8 Coupéban és a BMW i8 Roadsterben öltenek testet.

Elektromos és felvillanyozó: az eDrive hajtáslánccal ellátott BMW i3-at úgy alkották meg, hogy az minden egyes elemében, minden jellegzetességében a vibráló nagyvárosi élet tökéletes kiegészítője legyen. A modell különösen az olyan belvárosokban csillanthatja meg kompakt méreteiből és emissziómentes működésű motorjából fakadó előnyeit, amelyeknek esetében korlátozások vannak érvényben bizonyos járművek behajtására vonatkozólag. A BMW i3s lélegzetelállító gyorsulásával is lenyűgöz – akár alacsony sebességről, akár álló helyzetből indulva. Mindemellett ott a nagyfeszültségű akkumulátor (lítium-ion nagyfeszültségű akkumulátor), amely azzal, hogy akár 260 kilométeres hétköznapi hatótávolságot is lehetővé tesz, képes az autó tulajdonosát és utasait eljuttatni a nagyvárosi vonzáskörzetekben lévő úti célokhoz – sőt akár messzebbre is, anélkül, hogy aggódni kéne a hatótáv miatt.

A legprogresszívabb sportautó, amely minden eddiginél hatékonyabb – a karbont alkalmazó intelligens könnyűépítésnek és az aerodinamikailag ideális dizájnnak köszönhetően. De minden eddiginél fenntarthatóbb is – a belső térhez felhasznált újrahasznosítható anyagok jóvoltából. Kompromisszumot keresve sem találni – az ilyesmi helyett inkább a vezetési élmény és a felelősségteljes gondolkodás optimális kombinációja érvényesül. A Roadster vagy Coupé változatban elérhető BMW i8 egy olyan plug-in hibrid jármű, amely az elektromobilitás és az innovatív motortechnológia előnyeit egyesíti. Az eredmény: rendkívüli dinamizmussal átitatott vezetési élmény – extrém módon alacsony fogyasztással és CO₂-kibocsátással párosítva.

Bővebben