BMW i

A BMW i a fenntartható mobilitás egy átfogó és úttörő koncepcióját képviseli. Látnoki elektromos járműveket és mobilitási szolgáltatásokat fog össze, amelyeket inspiráló dizájn, illetve a prémium kategóriának az az egészen újszerű felfogása jellemez, amelynek központi értéke a fenntarthatóság. A koncepciót mindemellett az innovatív járművek teszik izgalmassá: az egyik a tisztán elektromos meghajtású BMW i3, amely azzal, hogy lényegében emissziómentes városi autózást tesz lehetővé, a fenntarthatóság jelképének tekinthető, a másik pedig a BMW i8, amely a sportautók jövőjét vetíti előre.
Elektromos és felvillanyozóan izgalmas: a BMW i3 minden egyes részlete, minden vonása, és általában az egész autó a vibráló városi lét tökéletes kiegészítője. A teljesen emissziómentes elektromotorral hajtott BMW i3 a városi autók vadászterületén biztosítja a mobilitást: a nagyvárosok központjában, ahol bizonyos járművek már most is csak megkötésekkel közlekedhetnek. Gyakorlati szemszögből nézve a BMW i3 azzal a lenyűgöző dinamizmussal győz meg, amely akár alacsony fordulatszámokról vagy éppen álló helyzetből kigyorsítva tapasztalható meg. Nagyfeszültségű (lítium-ion) akkumulátorának segítségével az autó 160 kilométert képes megtenni, így a metropoliszok agglomerációjában lévő úti célok is elérhetők vele. Az autóval kényelmesen megtehetők kisebb vidéki kirándulások is, anélkül, hogy aggódni kéne a hatótávolság miatt.
A legprogresszívabb sportautó: minden eddiginél hatékonyabb – az intelligens, karbont felhasználó könnyűépítésnek és az aerodinamikailag optimális dizájnnak köszönhetően. Minden eddiginél fenntarthatóbb – a belső térben felhasznált, újrahasznosítható anyagok jóvoltából. Mindennek oltárán pedig nem kellett feláldozni a dinamizmust és a sportos megjelenést. Kompromisszumok tehát nincsenek. Ami van: a vezetési élmény és a felelősségteljes gondolkodás optimális kombinációja. A BMW i8 egy plug-in hibrid jármű, amely az elektromos mobilitás és az innovatív belső égésű motortechnológia előnyeit egyesíti magában. Az eredmény: egyedülálló vezetési élmény – rendkívül alacsony fogyasztás és CO2-kibocsátás mellett.