PLUG-IN HIBRIDEK.

PLUG-IN HIBRIDEK.

PLUG-IN HIBRID MODELLJEINK.

A plug-in hibrid járművek meghajtásáról egy elektromos és egy belső égésű motor gondoskodik, ily módon azok két világ legjavát egyesítik. A belső égésű erőforrás például autópályás és országúti haladásnál kerül főszerepbe, lakott területen pedig az elektromos motor veszi át a jármű mozgatásának szerepét. Mindez szavatolja azt, hogy mindkét technológia maximális hatékonysággal érvényesüljön. Az elektromos autók esetében az akkumulátor ugyancsak külső erőforrásból – például háztartási elektromos csatlakozó segítségével – tölthető fel. A plug-in hibridhez hasonlóan a BMW eDrive hajtási koncepció is az általa biztosított lenyűgöző dinamizmussal kelti szárnyra a képzeletet. Az elektromos motor, a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor és az intelligens energiamenedzsment inspirálóan agilis menettulajdonságokat és lélegzetelállító gyorsulást szavatol. Tisztán elektromos energiával való haladás során zéró helyi károsanyag-kibocsájtás keletkezik. Ismerkedjen hát meg a BMW plug-in hibrid járművekkel és vessen egy pillantást a jövőbe mutató projektekre.

Bővebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A PLUG-IN HIBRIDEKKEL KAPCSOLATBAN.

 • Mi is az a plug-in hibrid autó (PHEV)?

  A plug-in hibrid járművek (PHEV) egy belső égésű és egy elektromos motorral rendelkeznek. A motorok önállóan is képesek mozgatni a járművet. A plug-in hibrid modellek akkumulátorának töltését elsődlegesen a háztartási elektromos csatlakozón vagy a nyilvános töltőállomásokon vételezhető áram biztosítja. A másodlagos áramforrás a rekuperáció. A hibrid hajtáslánc mindenfajta menethelyzetben az akkor és ott legoptimálisabb hajtási szisztémát alkalmazza. A jármű például tisztán elektromos energiával képes haladni bizonyos útvonalakon vagy – például előzés alkalmával – dinamikusan plusz teljesítményt képes lehívni a rendszerből.

 • Hogyan működik a plug-in hibrid hajtáslánc?

  A hibrid járművek a hagyományos belső égésű motort és az elektromos meghajtást ötvözik egymással. A két hajtómű közötti intelligens összjáték jóvoltából jelentős mértékű üzemanyag-megtakarítás, lényegesen visszafogott mértékű emisszió, valamint kivételes vezetési élmény érhető el. Nagyjából 50 km/órás sebességig a hibrid járművek tisztán elektromos meghajtással is képesek haladni ott, ahol ennek értelme és különösen nagy jelentősége van – így például lakott területeken. A legkülönbözőbb vezetési szituációkban – például tempós utazás vagy erőteljes kigyorsítás során – a hibrid járművek az elektromos és a belső égésű motor egyesített erejére támaszkodnak.

 • Mekkora az elektromos hatótávolsága egy plug-in hibrid autónak?

  A plug-in hibrid járművek elektromos hatótávolsága az akkumulátor energiatároló képességétől függ. A BMW esetében a maximális tisztán elektromos hatótávolság 40 és 95 kilométer között mozog. Az elektromos hatótáv alakulása több tényezőtől függ, amelyek közül az alábbiak bírnak különös fontossággal: egyéni vezetési stílus, útviszonyok, külső hőmérséklet, fűtés/légkondicionálás és előkondicionálás. Amennyiben a belső égésű motor is közreműködik a meghajtásban, a hatótávolság természetesen jelentősen megnő.

 • A zöld rendszám a plug-in hibrid autókhoz is jár?

  A „plug-in hibrid” névvel illetett autók – azaz a külső energiaforrásból feltölthető hibrid járművek – bizonyos feltételek teljesülése esetén jogosultak a zöld rendszámra. E feltétel az alábbi: a jármű tisztán elektromos hatótávolságának el kell érnie a 25 kilométert. A fentiek kritériumnak a BMW összes plug-in hibrid modellje megfelel.

 • A plug-in hibridek csak hálózatról tölthetők?

  Igen, lehetséges. Plug-in hibrid járművét Ön nyilvános töltőállomás vagy Wallbox készülék segítségével egyaránt feltöltheti. Mindazonáltal a különböző töltőállomásokhoz különböző típusú kábelekre vagy csatlakozókra lehet szükség. A hagyományos elektromos csatlakozókhoz való töltőkábelt a gyártó mellékeli az autóhoz. A BMW Wallbox készülékhez saját kábel jár. A nyilvános töltőállomások használatához Önnek mindkét végén Type 2 csatlakozóval ellátott nyilvános AC töltőkábelre van szüksége. Jelenleg kivételt képeznek ez alól a nagy teljesítményű gyorstöltő hálózatokhoz (HPC), például az IONITY-hez tartozó töltőállomások, amelyek csak CCS csatlakozóval ellátott kábelekkel kompatibilisek. A jövőben valószínűleg a plug-in hibrid járműveket is érinti mindez. A külső energiaforrások mellett a plug-in hibridek akkumulátora rekuperációval is tölthető.  

 • Van lehetőség a plug-in hibridek útközbeni töltésére?

  Igen, lehetséges. Plug-in hibrid járművét Ön nyilvános töltőállomás vagy Wallbox készülék segítségével egyaránt feltöltheti.

 BMW, kitekintés 2023-ra, a BMW Concept iX3 és a BMW Vision iNEXT egy épület előtt

KITEKINTÉS 2023-RA.

KITEKINTÉS 2023-RA.

BMW VISION M NEXT.

BMW VISION M NEXT.

A BMW M márka elektrifikált jövője immár kezdetét vette a BMW Vision M Next formájában. E látnokian újszerű plug-in hibrid jármű a bizonyíték arra, hogy a digitális intelligencia a magától értetődő vezetési élményt képes még tisztábbá és még több érzelmet ébresztővé tenni. A sportautós arányokat mutató külső megjelenés ki is hangsúlyozza mindezt, míg a belső tér a vezetőt helyezi a középpontba. A jármű által nyújtott vezetési élmény pedig éppen olyan lenyűgöző, mint a külső: a BMW Vision M NEXT Power-PHEV hajtásláncának jóvoltából ugyanúgy lehetőség van az elektromos összkerék-meghajtással való haladásra, mint a purista hátsókerék-meghajtással való autózásra. A gombnyomással aktiválható ún. BOOST+ mód plusz teljesítményt bocsájt a vezető rendelkezésére. A tisztán elektromos energiával megtehető hatótáv 100 kilométerre nő – vagyis elegendő a hétköznapi utak nagy részéhez. Mindebből következően a BMW Vision M NEXT egy olyan, a jövő követelményeinek is megfelelő sportautó, amely behajthat a vélhetően hamarosan megjelenő zéró emissziós belvárosi zónákba is – és amely új dimenzióba emeli a sportos vezetési élményt.

CONNECTED DRIVE SZOLGÁLTATÁSOK.

Fedezze fel a BMW ConnectedDrive szolgáltatásait és applikációit.

 • Töltési szolgáltatások

  A BMW töltési szolgáltatásainak jóvoltából nyugodtabb és kellemesebb lesz az élete. Ön autójának kényelméből foglalhatja le a legközelebbi, 20 perces menetidőn belül elérhető töltőállomást, illetve előre meggyőződhet arról, hogy a kívánt töltőállomás milyen valószínűséggel lesz szabad később – ha pedig szükséges, másik töltőállomást foglalhat le. Mindemellett a rendszer időtöltési lehetőségeket ajánl fel Önnek a töltőállomások közelében, így kellemesebben telhet a várakozás.

 • Digitális Töltési Szolgáltatás

  Nap közben van lehetőségem a járművem töltésére? Ha igen, a BMW-m feltöltődik addigra, amikor indulnom kell? A Digitális Töltési Szolgáltatás jóvoltából ilyen kérdés fel sem merülhet. Mindez az intelligens töltési asszisztens érdeme, amely gondoskodik az akkumulátornak az otthoni töltőállomásról vagy a háztartási elektromos csatlakozóról való feltöltéséről – teljesen automatikusan, hatékonyan és mindenekelőtt környezetbarát módon. Adja meg az érvényben lévő villamosenergia-tarifát, a tervezett indulási időt, valamint a kívánt töltési módot (intelligens töltés vagy gyorstöltés) a BMW Connected applikációban. Az információk alapján a Digitális Töltési Szolgáltatás gondoskodik arról, hogy BMW-jének töltése a legkedvezőbb tarifájú idősávban történjen, illetve arról is, hogy a töltés fejeződjön be addigra, amikor el kell indulnia. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a töltésre csak olyan áram fordítódik az otthonában, amely nem kell másra az adott időszakban.*

  *A lehetőség csak a BMW Wallbox töltőállomás esetében adott.

 • Távszolgáltatások az eDrive hajtáslánccal ellátott járművekhez

  Maradt elegendő töltés egy városi kiruccanáshoz, illetve vannak arrafelé töltőállomások, amerre megyek? Az eDrive Távszolgáltatások segítségével, az okostelefonjára telepített BMW Connected applikáción keresztül kényelmesen megtalálja a válaszokat az ehhez hasonló kérdésekre. Mindemellett az applikációval távolról szabályozhatja a jármű utasterének hőmérsékletét, zárhatja az ajtókat vagy villogtathatja meg a fényszórót annak érdekében, hogy könnyebben megtalálja az autót a zsúfolt parkolóban.

 BMW elektromos autók, BMW i3, egy úton haladó autó rézsútos elölnézetből

Elektromos autók.

BMW töltés, BMW i3s, egy férfi a töltőállomáson

Elektromos autóink és plug-in hibridjeink töltése.

BMW modellkínálat, egy BMW i3 városi környezetben egy nő és egy gyermek társaságában

Elektromos autóink és plug-in hibridjeink.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.