BMW e-mobilitás, áttekintés, BMW e-mobilitás

BMW ELEKTROMOBILITÁS: JÖVŐ A MÁBAN.

BMW ELEKTROMOBILITÁS: JÖVŐ A MÁBAN.

Csaknem ötven évnyi kutatást és fejlesztést követően a fenntartható és környezetbarát mobilitás elvét kivisszük az utakra elektromos járműveink segítségével. Tisztán elektromos meghajtású modelljeink – így az új BMW iX3 vagy éppen a BMW i3 és a BMW i3s – mellett ott van a plug-in hibridek alkotta flotta is, amely a piacon a legnagyobbnak számít és amely két világ legjavával ajándékozza meg a vásárlókat, kövessenek azok bármilyen életstílust vagy legyen szükségük bármire. A BMW Charging lenyűgözően gazdag kínálata, valamint mindent felölelő, a vásárló dolgát megkönnyítő csomagjai minden eddiginél rugalmasabbá, kényelmesebbé, egyszerűbbé és környezetbarátabbá teszik az elektrifikált járművek használatát és töltését. Autógyártóként elköteleztük magunkat a Párizsi Klímaegyezmény céljainak megvalósítása mellett, emellett azt a célt tűztük ki, hogy az iparág legsikeresebb és legfenntarthatóbb prémium szereplőjévé váljunk. Elvégre a fenntarthatóság a mi szemünkben nem csak egy trend, hanem felhívás a cselekvésre.

Bővebben

MINDENKINEK MEGVAN A SAJÁT JÖVŐBE VEZETŐ ÚTJA.

Elektromobilitás BMW módra.

Azért, hogy mindenkinek megadjuk a számára legmegfelelőbb választ, mi, itt a BMW-nél három különböző koncepciót dolgoztunk ki az elektrifikált és fenntartható mobilitáshoz: az elektromos autót, a plug-in hibridet és a „mild hybrid”-et. Ily módon kellően sokszínű, az egyéni választás lehetőségét biztosító ajánlattal állunk vásárlóink elé. Mindezzel párhuzamosan természetesen folyamatosan dolgozunk azon, hogy még jobbá tegyük teljes járműflottánk ökológia mérlegét.

BMW e-mobilitás, BMW eDrive technológiák, BMW elektromos járművek
BMW e-mobilitás, BMW eDrive technológiák, elektromos autó

AZ ELEKTROMOS AUTÓ.

100% elektromos vezetési élmény: Önnek személyesen kell megtapasztalnia az elektromos autó nyújtotta vezetési élményt ahhoz, hogy arról valós képet alkothasson. Semmi máshoz nem hasonlítható ugyanis az, amikor a gázpedál lenyomására az elektromos motor azonnal akcióba lép, mint ahogyan a forradalmi gyorsulási jellemzők, valamint az extrém mértékű agilitás és dinamizmus is meghatározó élményt jelentenek. A városi és a vidéki utakon való, szinte hangtalan suhanás pedig olyan olyan érzéssel töltheti el Önt, mintha a levegőben siklana. Tapasztalja hát meg valóságosan ezt az euforikus, zéró helyi károsanyag-kibocsátással járó, merőben újszerű és emocionális vezetési élményt – minden alkalommal, bárhová is vezessen az útja.
BMW e-mobilitás, BMW eDrive technológiák, hibrid autó, plug-in hibrid

A PLUG-IN HIBRID.

Maximális mértékű hatékonyság, kimagasló kényelem és páratlan dinamizmus: e tulajdonságok jellemzik a BMW plug-in hibrid modelljeit. A minden más járműtípusnál sokoldalúbb plug-in hibridek két világ legjavát egyesítik, emellett azok – kiegészítő elektromos meghajtásuknak köszönhetően – egyetlen gombnyomásra képesek változatosságot és helyi emissziómentességet vinni az Ön mindennapjaiba. Tapasztalja hát meg Ön is, hogy milyen hangtalanul, kizárólag elektromos meghajtással haladni például a városi forgalomban a napi ingázás során, valamint merüljön el a BMW-kre olyannyira jellemző dinamizmussal és sportos vezetési élménnyel párosuló kényelem élvezetében.
BMW e-mobilitás, BMW eDrive technológiák, hibrid autó, „mild hybrid”

A „MILD HIBRID”.

A „mild hibrid” technológiát a klasszikus belső égésű motorral ellátott járművek esetében alkalmazzák a fékezési energia hasznosításának céljából. Ennek érdekében a fékezéskor vagy az ún. szabadon futás során keletkező mozgási energiát a rendszer villamos energiává alakítja át, amely egy kiegészítő akkumulátorban tárolódik. Ez az eltárolt energia később a jármű fedélzeti elektromos rendszereinek táplálására, valamint a belső égésű motor támogatására használható fel. Mindez egyrészt a fogyasztás és a СО₂-kibocsátás csökkenését eredményezi, másrészt az intenzívebb lassulások pozitív hozadéka a fokozott dinamizmusban mutatkozik meg.
BMW e-mobilitás, BMW elektromos autó

BŐVEBBEN A BMW i MODELLEKRŐL.

BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid

BŐVEBBEN A BMW PLUG-IN HIBRID MODELLEKRŐL.

BMW Elektromobilitás, BMW Podcast, Changing Lanes, elektros autó, plug-in hibrid

„CHANGING LANES” – FEDEZZE FEL A BMW PODCASTJÁT.

A „Changing Lanes” a BMW hivatalos podcastja. Ebben az epizódban egyebek mellett azt magyarázzuk el, hogy mi a különbség a plug-in hibrid, a „mild hybrid” és a tisztán elektromos meghajtású járművek között. Tisztában vagyunk ugyanis azzal, hogy manapság elég nehéz lépést tartani az e-mobilitás terén egyre-másra felbukkanó technológiákkal. Éppen ezért a „Changing Lanes” című epizódot annak szenteljük, hogy elmondjuk, milyen fajta elektrifikált járművek léteznek a PHEV-ektől egészen az üzemanyagcellás autókig. Megtudhatja tehát, hogy mik a legfőbb különbségek a töltést, a motorkonfigurációt és a mindennapi használatot illetően – vagyis, ha naprakész ismereteket kíván szerezni a témában, hallgassa meg BMW podcast epizódunkat.

 

*A Podcast csak angol nyelven érhető el.

BMW e-mobilitás, BMW fenntarthatóság

BŐVEBBEN A FENNTARTHA-TÓSÁGRÓL.

BMW e-mobilitás, BMW töltés

Szeretnék többet megtudni a töltésről.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.
 
 
  

 

 

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és СО₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.
    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.