E-MOBILITY.

E-MOBILITY.

ELEKTROMOS AUTÓK ÉS PLUG-IN HIBRID MODELLEK.

Ismerkedjen meg a BMW úttörő jelentőségű elektromobilitási technológiáival.

Elektrifikált BMW modellek széles kínálatával állunk az Ön rendelkezésére, amelyek között biztosan megtalálja azt, amely megfelel egyéni igényeinek. Ezen az oldalon nemcsak a tisztán elektromos meghajtású modellekkel kapcsolatos információkat találja meg, hanem plug-in hibridekre vonatkozókat is, amelyeknek mozgatásáról elektromos és belső égésű motor egyaránt gondoskodik. A fentieken túl áttekintheti a BMW töltéshez kapcsolódó, mindkét hajtási rendszerhez elérhető ajánlatait, illetve vethet egy pillantást az elektromobilitás innovatív mérföldköveire, amelyek már a közeljövőben a rendelkezésére állnak.

Bővebben
BMW elektromobilitás, lehetőségek, BMW elektromos autók és hibrid járművek épületek előtt

AZ ELEKTROMOS AUTÓK ÉS A HIBRID JÁRMŰVEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA.

Az elektromobilitás terén tapasztalható technológiai fejlődés jóvoltából folyamatosan bővül a modellkínálat és egyre többelőnyt élvezhetnek a felhasználók. Jelentős ugyanakkor a különbség a tisztán elektromos meghajtású autók és a hibrid járművek között. Az alábbiakban Ön összehasonlíthatja egymással az elektromobilitás legfontosabb technológiáit, majd a megszerzett információk alapján kiválaszthatja a saját igényeinek leginkább megfelelő meghajtási módot.

 • Elektromos autók

  A BEV-ként (Battery Electric Vehicle) is ismert elektromos autók kizárólag az akkumulátorban tárolt elektromos áramot használják fel a mozgásuk során. Ennek az áramnak a mennyisége határozza meg a jármű hatótávolságát. Az elektromos autónak tehát nincs belső égésű motorja, így fosszilis tűzelőanyagot sem használ fel. Mindez azt jelenti, hogy az elektromos autó zéró károsanyag-kibocsájtású.

 • Plug-in hibrid járművek

  A hibrid vagy PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) járműveknek két – egy belső égésű és egy elekromos – motorja van, aminek eredményeként jelentősen megnő a teljes hatótávolság. Az ilyen járművek nemcsak a normál háztartási elektromos csatlakozókból vagy a töltőállomásokból nyerik a villamosenergiát, hanem az aktív haladás során is termelnek ilyet a fékezési energia visszanyerése – azaz a rekuperációnak elnevezett folyamat – által. A rekuperáció alkalmával a jármű mozgási energiája fékezéskor elektromos energiává konvertálódik, amely az akkumulátorba táplálódik.  

 • Mild hibrid járművek

  A „mild hybrid” (rövidítve MHEV) járművek a hibridek egy további válfajának tekinthetők. A „mild hybrid” járművek esetében az elektromos motor nem vesz részt önállóan az autó mozgatásában. Az elektromos motor feladata pusztán a belső égésű motor támogatása bizonyos menetszituációkban. E támogatás üzemanyag-megtakarítást, valamint hatótávnövekedést eredményez. A fentieken túl az elektromos motor ideiglenesen plusz energiával száll be a meghajtásba. Az akkumulátor töltésére csak menet közben, a fékezéskor jelentkező rekuperáció által kerül sor.

ELEKTROMOS AUTÓK.

BMW elektromos autók, BMW i3, egy úton haladó autó rézsútos elölnézetből

ELEKTROMOS AUTÓK.

Az innovatív hajtási rendszert alkalmazó BMW elektromobilitási koncepció a prémium szintű mobilitás egy újfajta felfogását jelenti. Fedezze hát fel az úttörő jelentőségű elektromos járműveket, amelyek a lenyűgöző, a vezetés színtiszta élményét adó dinamizmust zéró helyi károsanyag-kibocsájtással párosítják.

PLUG-IN HIBRIDEK.

BMW plug-in hibridek, egy BMW hibrid jármű az úton, rézsútos elölnézetből

PLUG-IN HIBRIDEK.

Az ultramodern hajtási technológiákkal, valamint hatékony, nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorokkal ellátott BMW plug-in hibridek két világ, azaz a belső égésű motorok és az elektromos meghajtás legnagyobb előnyeit egyesítik – egyszersmind kivételes hatékonyság és hatalmas nyomaték jellemzi azokat.

ELEKTROMOS AUTÓINK ÉS PLUG-IN HIBRID JÁRMŰVEINK TÖLTÉSE.

BMW töltés, BMW i3s, egy férfi a töltőállomáson

ELEKTROMOS AUTÓINK ÉS PLUG-IN HIBRID JÁRMŰVEINK TÖLTÉSE.

Csatlakoztassa az autót és kezdődhet a töltés – lám, ennyire egyszerű is lehet az egész. Főként, ha a rendelkezésére áll a megfelelő töltési lehetőség. Az alábbiakban pontosan az Ön dolgának megkönnyítése érdekében foglaljuk össze az elektromos autók és a plug-in hibridek töltésével kapcsolatos legfőbb információkat. Mindezen felül a BMW számos különböző, a töltést elősegítő terméket és szolgáltatást kínál, amelyek könnyebbé teszik az Ön elektromos autójának vagy plug-in hibridjének töltését úgy a hétköznapokban, mint a hosszabb utazások alkalmával.

ELEKTROMOS AUTÓINK ÉS PLUG-IN HIBRID JÁRMŰVEINK VÁLASZTÉKA.

BMW modellkínálat, egy BMW i3 városi környezetben egy nő és egy gyermek társaságában

ELEKTROMOS AUTÓINK ÉS PLUG-IN HIBRID JÁRMŰVEINK VÁLASZTÉKA.

Ön hosszabb utazásokat tervez, netán elektromos autóját a mindennapos jövés-menéshez használná? Akármi is legyen a célja, előnyös lehet, ha ismeri a kiszemelt jármű hatótávolságát, illetve annak töltési módozatait. Az alábbiakban Ön fontos információkhoz juthat elektromos autójának, illetve plug-in hibrid járművének hatótávolságával kapcsolatosan, emellett tájékozódhat a különböző, az otthonában, a munkahelyén, valamint az utazás közben elérhető töltési lehetőségekről.

BMW innovatív digitális szolgáltatások, egy BMW egy híd előtt, rézsútos nézetből

INNOVATÍV DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK.

INNOVATÍV DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK.

A BMW minden nap egy lépéssel közelebb hozza a mához a holnap mobilitását. Az olyan innovatív digitális szolgáltatások bevezetésével, mint amilyen a tervek szerint 2020-tól elérhető eDrive Zones és a BMW Points bónuszrendszer, új utakra lépünk. Ily módon még többet hozunk ki az Ön hatékony utazásának minden egyes méteréből.

Bővebben

BMW eDRIVE ZONES ÉS BMW POINTS.

Egyre több nagyvárosban jelennek meg az ún. környezetvédelmi zónák. Annak érdekében, hogy elősegítsük az ilyen zónákban való emissziómentes közlekedés lehető leggyorsabb elterjedését, kifejlesztettük a BMW eDrive Zones szolgáltatást. A jövőben az Ön plug-in hibrid BMW-je* észleli, hogy belépett egy környezetvédelmi zónába, majd automatikusan emissziómentes, tisztán elektromos hajtásra kapcsol. Amennyiben utazás közben aktív a navigáció, az Ön BMW-je előre felkészíti az akkumulátort a BMW eDrive Zones módban való haladásra, valamint – amennyiben arra szükség van – javasol egy közelben található töltőállomást. Az eDrive Zones módban való közlekedés egy további előnnyel is jár: minden egyes, tisztán elektromos meghajtással megtett kilométer duplán számít a BMW Points nevű digitális bónusz pontrendszerben. A kapott pontokat Ön különféle jutalmakká – például a nyilvános töltőállomásokon felhasználható ajándék töltési percekké – konvertálhatja.

 

*Bizonyos BMW plug-in hibrid járművekhez válik elérhetővé valamikor 2020 folyamán.

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.