FELVILLANYOZÓ PARTNERSÉGEK.

BMW i

BMW i márkakooperációk.

FELVILLANYOZÓ PARTNERSÉGEK.

BMW i márkakooperációk.

A BMW i úttörő szerepet tölt be a forradalmi, látnokian újszerű technológiák terén. Éppen ezért semmi meglepő nincs abban, hogy gyorsan megtalálták a hozzá hasonló újító kedvűek. Legyen szó akár a művészet, a kultúra, a dizájn vagy az építészet területeiről érkezett partnerekről, akár azokkal a prémium márkákkal közösen létesített projektekről, amelyek a BMW i modelleket tökéletesen kiegészítő termékeket állítanak elő – a BMW i horizontja mindig tovább terjed az autónál.

FELVILLANYOZÓ PARTNERSÉGEK.BMW i márkakooperációk.

A BMW i úttörő szerepet tölt be a forradalmi, látnokian újszerű technológiák terén. Éppen ezért semmi meglepő nincs abban, hogy gyorsan megtalálták a hozzá hasonló újító kedvűek. Legyen szó akár a művészet, a kultúra, a dizájn vagy az építészet területeiről érkezett partnerekről, akár azokkal a prémium márkákkal közösen létesített projektekről, amelyek a BMW i modelleket tökéletesen kiegészítő termékeket állítanak elő – a BMW i horizontja mindig tovább terjed az autónál.

BMW i

MR PORTER.

Mi történik akkor, amikor a BMW i partneri viszonyra lép a mrporter.com portállal, a stílusos férfiak számára létrehozott, díjnyertes online platformmal? Nos, megjelenik egy limitált kiadású, a maga nemében egyedülálló, a különleges MR PORTER dizájnjegyeket magán viselő BMW i3. A tekinteteket magára vonzó BMW i3 tökéletes társa azoknak a divat iránt fogékony férfiaknak, akik tudnak értékelni egy kis extravaganciát.

Mr Porter dizájnercsapatának közreműködésével megalkotott prémium kiadás sajátossága, hogy a BMW i jellegzetességekhez számos további, különleges részlet társul. A jármű exkluzív, szmoking kék külső fényezésével remek kontrasztot képeznek a külső tükrökön, az ajtóküszöbökön és a veséken lévő fehér kiemelések. A további érdekességek közé tartoznak még a kézzel festett, fehér színű, „Mr Porter” felirattal ellátott dekorcsíkok. A külső stílus odabent is folytatódik: a pazar minőségű dizájnkoncepciót a kormánykerék fehér belső gyűrűje, a szőnyegek fehér varrása, valamint az egyedi „Mr Porter” gravírozással ellátott sötét tölgy belső díszbetétek teszik teljessé.

SOHO HOUSE.

A BMW i és a Soho House Group (SHG) 2014 októbere óta közösen szervez olyan eseményeket, amelyeknek középpontjában a kortárs művészet, az innováció és a dizájn áll. Mint a Soho House Group globális autóipari partnere, a BMW i az egyes helyszíneken és kulturális eseményeken megjelent vendégek részére BMW i3-asokat bocsájt rendelkezésre tesztvezetés céljából. A Soho House és a BMW i mindemellett nemzetközi művészeti programok lebonyolításában is részt vesz a Soho House által biztosított helyszíneken Európában és az Egyesült Államokban.

A Soho House története 1995-ben, a londoni Greek Streeten kezdődött. Két évtized elteltével a portfólió immár számos, az Egyesült Királyság, a kontinentális Európa, az Egyesült Államok és Kanada területén lévő klubot, hotelt, éttermet és wellness-létesítmény foglal magában.

 • Egyesült Királyság

  Anglia vezető metropolisza természetesen London. Nem meglepő tehát, hogy ez a város dicsekedhet a legtöbb Soho House-helyszínnel. A Soho House Greek Streeten lévő központjából alig kőhajításnyira, a Shoreditch House-tól kissé keletre található a Dean Street Townhouse, a 39 szobás hotel. Nyugati irányba elindulva az érdeklődő előbb a Little House-t, Mayfair legautentikusabb éttermét, bárját és szalonját éri el, azután a Notting Hill-i Electric House, végül pedig a chiswicki High Road House következik, amely a nyugalom távoli szigetének tűnhet. Az említett helyek mindegyike remek ételeket és italokat, valamint gazdag sportolási és pihenési lehetőségeket kínál.

  Természetesen a vidék szerelmesei is megkapják, amit kívánnak. A fővárostól autóval mindössze kétórányi autóútra lévő, a Somerset grófságban elterülő 18 holdas birtokon van a Babington House, amely 32 egyedi tervezésű szobával és 24 órán át nyitva tartó étteremmel rendelkezik, illetve ott található a Cowshed Spák zászlóshajója is.

 • Kontinentális Európa

  Az európai földrészen az első helyszín Berlinben létesült: a vibráló atmoszférájú Mitte kerületben 2010 májusában nyitotta meg a kaput a Soho House Berlin. A nyolcszintes létesítmény egy nagy kiterjedésű klubemeletet, egy tetőtéri medencét, egy tökéletesen felszerelt edzőtermet, egy vetítőtermet, valamint egy hammammal rendelkező Cowshed Spát foglal magában.

  Az európai turné a délszaki tájakat is érinti: Isztambulban és Barcelonában nyílnak Soho House-ok.

 • Észak-Amerika

  Az észak-amerikai jelenlét 2003-ban vette kezdetét – egy műemléki jellegű raktárépületben, a Meatpacking negyedben. A Soho House New York, amely hat emeletet foglal el, 30 tágas szobával, egy étteremmel, egy 44 férőhelyes mozival, egy tetőtéri medencével, valamint egy Cowshed Spával rendelkezik.

  A következő cím nem máshol, mint a Sunset Boulevard-on taláható: 2010 tavaszán itt, egy ikonikus irodaépületben nyitott meg a Soho House West Hollywood. Néhány hónappal később következett a Soho Beach House Miamiban, amely dél-amerikaias bájt, két medencét és saját tengerparti klubot kínál vendégeinek.

  Két évvel később, a „zöld határ” túloldalán megnyitotta a kapuit a Soho House Toronto is, amely egy, a Torontói Nemzetközi Filmfesztivált ünneplő rendezvénysorozattal kezdte meg működését.

  2014 augusztusában – a „mentsd meg a legnagyobbat, ameddig nem késő” mottó szellemében – az SHG megnyitotta eddigi legóriásibb létesítményét, a Soho House Chicagót, amely egy egykori szíj- és hevedergyár 10 000 négyzetméteres épületét foglalja el.

Louis Vuitton.

Különleges poggyászelemek egy kivételes autóhoz. A Louis Vuitton egy újszerű poggyászkészletet tervezett a BMW i8-hoz, amely teljes egészében karbonszálból készül, hogy illeszkedjen azt utastérhez. A táskák szövete rendkívül könnyű, ám igen robusztus anyagból van, amely elképesztő mértékben képes ellenállni az ütésnek, a szakító erőhatásoknak és a súrlódásnak. Magához a BMW i8-hoz hasonlóan a poggyászkollekció különleges – elegáns, férfias és összetéveszthetetlen – dizájnjával nyűgöz le.

A készletet a hely optimális kihasználására tervezték meg. A nagyméretű utazótáska, amely kézben és vállon egyaránt hordozható, pontosan beleillik a BMW i8 csomagterébe. Az ruhatároló táskának a kalaptartón jut hely. A robusztus diplomatatáska – amely ideális a laptopok számára – tökéletesen belesimul a hátsó ülésekbe. Van egy kisméretű utazótáska is, amely a diplomatatáska tetejére helyezhető. A poggyászkészlet minden darabja bőr fogantyúval és névtáblával rendelkezik, és nem maradhatott el azokról a híres Louis Vuitton lakat sem.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW i3 (60 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,9

  A BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6 / 13,1**

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (60 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 13
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,5
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 12
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3* / 11,9**
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  A BMW i8 Plug-In Hybrid BMW iPerformance villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 49
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 11,9
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1

  * 1-es keréktípus: 19” méretű keréktárcsák

  ** 2-es keréktípus: 20” méretű keréktárcsák téli gumiabroncsokkal

  A fogyasztási, CO₂-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási értékek a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak.

  A hatótávolság nagysága több tényezőtől függ, kiemelten a következőktől: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.