AZ IDŐ FELGYORSÍTÁSA.

BMW i

BMW i Víziók.

BMW i

AZ IDŐ FELGYORSÍTÁSA.

BMW i Víziók.

AZ IDŐ FELGYORSÍTÁSA.BMW i Víziók.

Az új utak felfedezéséhez olykor szakítani kell a hagyományokkal, és teljesen új irányba kell terelni a gondolkodást. A BMW i Víziók esetében mindez különleges formát öltött. A látnoki ötletek és az innovatív technológiák most először váltak láthatóvá. Az eredmény: a mobilitás jövője kézzelfoghatóbbá vált. A BMW i Víziók nemcsak a jövő fejlesztési irányaiba engednek betekintést – hanem azok egyúttal ösztönző erőt és inspirációs forrást is biztosítanak a holnap emisszió-mentes, fenntartható mobilitásának megteremtéséhez.

BMW i

BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

A BMW i Vision Future Interaction, amely a Las Vegas-i Consumer Electronics Show 2016 kiállításon tartotta világpremierjét, bepillantást engedett abba, hogy miként fest majd a jövő hálózatba kapcsolt műszerfala. A nagy felbontású kijelzőkkel ellátott, érintéssel, hanggal vagy akár az Air Touch gesztusvezérléssel működtethető felhasználói felületnek köszönhetően a vezető valóssággal egy új világba merülhet el. Mindez pedig egy szuperlatívuszokkal jellemezhető, izgalmasan vonzó roadsterben történik meg vele.

Összeköttetésben a jövővel.

BMW i Vision Future Interaction

EGY VALÓDI SIKERTÖRTÉNET: BMW i.

PROJECT i.

2008 tavaszán a BMW legnagyobb koponyái Münchenben, szupertitkos helyszíneken arról határoztak, hogy belevágnak egy ambiciózus cél megvalósításába – a városi mobilitás újrafeltalálásába. A müncheni csapat által felállított agytröszt elé egyetlen küldetést állítottak: felejtsen el mindent, amit eddig a témáról tudott. Azután pedig jöhet a teljes újragondolás.

BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

Elsőként egy, az energiatakarékosságot célzó, átfogó koncepció kifejlesztésére került sor; a korábbi megközelítés az volt, hogy az energiatakarékos technikákat már meglévő modellekbe integrálták. Ezúttal azonban az energiatakarékosságra fókuszálva külön kifejlesztettek egy teljesen új karosszériát és hajtásláncot. Ez a koncepció képezte azután a BMW fejlesztéseinek technológiai alapját.

LAUNCH BMW i.

Born Electric: a BMW i, amely a BMW új márkája, egy olyan mobilitási koncepcióval nyűgöz le, amely lehetővé teszi a kizárólag elektromos energiát felhasználó mobilitást – és ez az utazás előtti, alatti és utáni időre is vonatkozik. Mindez úgy lehetséges, hogy a BMW megközelítése messze túlmutat magán a járművön – és az semmiféle kívánnivalót nem hagy maga után az innovatív mobilitási szolgálatásoknak köszönhetően.

BMW CONCEPT i8 ÉS BMW CONCEPT i3.

A BMW Vision EfficientDynamics következő, forradalmi jelentőségű állomását a BMW i8 Concept megalkotása jelentette. A tanulmány egy sportkocsi lenyűgöző teljesítményét magasfokú hatékonysággal ötvözi. Vele egy időben került bemutatásra a BMW i3 Concept, az első teljes mértékben hálózatba kötött elektromos jármű, amelyet kifejezetten az elektromobilitás igényeihez szabtak.

BMW i8 CONCEPT SPYDER.

Kevesebb ballaszt, nagyobb szabadság – valahogy így foglalható össze a BMW i8 Concept Spyder alapfilozófiája. A lélegzetelállítóan könnyű, hibrid hajtáslánccal ellátott roadster ledobta a tetejét, és kizárólag a karbonra, az alumíniumra és a lítiumra hagyatkozik. A hajtáslánc elemei és az akkumulátorok a vázszerkezetben kaptak helyet, így a tömeg abszolút kiegyensúlyozottan oszlik el.

BMW i3 CONCEPT COUPÉ.

A mobilitás újrafeltalálása egy olyan gondolkodást jelent, amely jóval távolabbra tekint a környezetkímélő és agilis autózás világán. Az eredmény a BMW i3, amely látnokian újszerű dizájnjával a holnap autóját vetíti előre. A jármű eDrive meghajtási rendszere amellett, hogy emisszió-mentes és semmi máshoz nem hasonlítható vezetési élményt nyújt, megtapasztalhatóvá teszi a szinte teljesen hangtalan autózás izgalmas jelenségét.

A BMW i3 PIACI STARTJA.

A városi mobilitás újrafeltalálása: a BMW i3 egy olyan vízió kézzelfogható gyümölcse, amelynek látóköre jóval túlterjed a környezetkímélő és agilis vezetésen. Látnokian újszerű dizájnjával és innovatív eDrive hajtásláncával a BMW i3 a holnap autójának tekinthető. A jármű amellett, hogy teljesen emisszió-mentesen képes haladni, tökéletes összeköttetésben van a nagyvárossal.

A BMW i8 PIACI STARTJA.

A jövő sportautója – egy kompakt modell fogyasztásával és emissziós értékeivel. A plug-in hibrid jármű erősségét az elektromos és a belső égésű erőforrás tökéletes szinkronizációja jelenti, amelynek eredménye az úton a maximális hatékonyságban és dinamizmusban fejeződik ki. Tehát nem valamiféle látomásról van szó, hanem a megtestesült intelligenciáról. Ez az első olyan sportautó, amely komoly lökést adhat még a korszellemnek is.

BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

A közszemlére tett jövő 2016-ban, Las Vegasban: a Consumer Electronics Show kiállításon a BMW i Vision Future Interaction engedett bepillantást abba, hogy milyen lesz a holnap hálózati összeköttetéseket biztosító műszerfala. A sok közül az egyik érdekesség az Air Touch, a merőben új rendszer, amely egy egész sor funkció gesztusok általi vezérlését teszi lehetővé.

BMW i3 (94 Ah).

A BMW i sikertörténete folytatódik – vagy ami még jobb: egyre csak halad és halad. Azzal, hogy egyetlen feltöltéssel akár 200 km-t is képes megtenni, a BMW i3 (94 Ah) akár a hosszabb utakon is megbízható partner. Sőt, 7,3 másodperces 0–100-as sprintidejével az autó még hamisítatlan sprinteri erényeket is megcsillogtat.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW i3 (60 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,9

  A BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6 / 13,1**

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (60 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 13
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,5
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 12
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3* / 11,9**
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  A BMW i8 Plug-In Hybrid BMW iPerformance villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 49
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 11,9
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1

  * 1-es keréktípus: 19” méretű keréktárcsák

  ** 2-es keréktípus: 20” méretű keréktárcsák téli gumiabroncsokkal

  A fogyasztási, CO₂-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási értékek a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak.

  A hatótávolság nagysága több tényezőtől függ, kiemelten a következőktől: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.