AZ IDŐ FELGYORSÍTÁSA.

BMW i

BMW i Víziók.

AZ IDŐ FELGYORSÍTÁSA.BMW i Víziók.

Az új utak felfedezéséhez olykor szakítani kell a hagyományokkal, és teljesen új irányba kell terelni a gondolkodást. A BMW i Víziók esetében mindez különleges formát öltött. A látnoki ötletek és az innovatív technológiák most először váltak láthatóvá. Az eredmény: a mobilitás jövője kézzelfoghatóbbá vált. A BMW i Víziók nemcsak a jövő fejlesztési irányaiba engednek betekintést – hanem azok egyúttal ösztönző erőt és inspirációs forrást is biztosítanak a holnap emisszió-mentes, fenntartható mobilitásának megteremtéséhez.

Bővebben

A BMW CONCEPT iX3 ÉS A BMW i VISION DYNAMICS.

A jövő az elektromos meghajtásé – a BMW pedig a BMW Concept iX3 formájában a nagyközönség elé tárja az első tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle (SAV) modell dizájntanulmányát az Auto China 2018 kiállításon. Ötödik generációs BMW eDrive technológiájával és erős, 70 kWh-nál is nagyobb teljesítményű akkumulátorával a jövőben megjelenő szériagyártású jármű 400 km feletti hatótávolsággal rendelkezik majd, miközben feltöltése 30 percnél kevesebb időt vesz igénybe. Az elektromos energiával való autózás tehát új szintre lép – a funkcionalitást és a kényelmet érintő kompromisszumok nélkül.

Amikor a látnoki megoldások és a jövőbe mutató koncepciók valósággá válnak: a BMW i Vision Dynamics az elektromos mobilitást egy dinamikus, praktikus modell formájában jeleníti meg. Akár 600 kilométeres hatótávolságával, 200 km/óra feletti végsebességével, valamint 4,0 másodperces 0–100-as sprintidőjével a BMW i Vision Dynamics teljesen új dimenzióba emeli az e-mobilitás élményét. Egy progresszív, négyajtós, az i3 és az i8 közé pozícionált Gran Coupéról van szó. A nagyméretű felületek és a finoman kidolgozott részletek között vibráló feszültség elegánsan visszafogott módon hívja fel a figyelmet az autó lemezei alatt meghúzódó, innovatív technológiára.

Összeköttetésben a jövővel.

BMW i Vision Dynamics

EGY VALÓDI SIKERTÖRTÉNET: BMW i.

2008: PROJECT i.

2008 tavaszán a BMW legnagyobb koponyái Münchenben, szupertitkos helyszíneken arról határoztak, hogy belevágnak egy ambiciózus cél megvalósításába – a városi mobilitás újrafeltalálásába. A müncheni csapat által felállított agytröszt elé egyetlen küldetést állítottak: felejtsen el mindent, amit eddig a témáról tudott. Azután pedig jöhet a teljes újragondolás.
Bővebben

2009: BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

Elsőként egy, az energiatakarékosságot célzó, átfogó koncepció kifejlesztésére került sor; a korábbi megközelítés az volt, hogy az energiatakarékos technikákat már meglévő modellekbe integrálták. Ezúttal azonban az energiatakarékosságra fókuszálva külön kifejlesztettek egy teljesen új karosszériát és hajtásláncot. Ez a koncepció képezte azután a BMW fejlesztéseinek technológiai alapját.
Bővebben

2010: ÚTJÁRA INDUL A BMW i.

Born Electric: a BMW i, amely a BMW új márkája, egy olyan mobilitási koncepcióval nyűgöz le, amely lehetővé teszi a kizárólag elektromos energiát felhasználó mobilitást – és ez az utazás előtti, alatti és utáni időre is vonatkozik. Mindez úgy lehetséges, hogy a BMW megközelítése messze túlmutat magán a járművön – és az semmiféle kívánnivalót nem hagy maga után az innovatív mobilitási szolgálatásoknak köszönhetően.
Bővebben

2011: BMW CONCEPT i8 ÉS BMW CONCEPT i3.

A BMW Vision EfficientDynamics következő, forradalmi jelentőségű állomását a BMW i8 Concept megalkotása jelentette. A tanulmány egy sportkocsi lenyűgöző teljesítményét magasfokú hatékonysággal ötvözi. Vele egy időben került bemutatásra a BMW i3 Concept, az első teljes mértékben hálózatba kötött elektromos jármű, amelyet kifejezetten az elektromobilitás igényeihez szabtak.

Bővebben

2012: BMW i8 CONCEPT SPYDER.

Kevesebb ballaszt, nagyobb szabadság – valahogy így foglalható össze a BMW i8 Concept Spyder alapfilozófiája. A lélegzetelállítóan könnyű, hibrid hajtáslánccal ellátott roadster ledobta a tetejét, és kizárólag a karbonra, az alumíniumra és a lítiumra hagyatkozik. A hajtáslánc elemei és az akkumulátorok a vázszerkezetben kaptak helyet, így a tömeg abszolút kiegyensúlyozottan oszlik el.
Bővebben

2012: BMW i3 CONCEPT COUPÉ.

A mobilitás újrafeltalálása egy olyan gondolkodást jelent, amely jóval távolabbra tekint a környezetkímélő és agilis autózás világán. Az eredmény a BMW i3, amely látnokian újszerű dizájnjával a holnap autóját vetíti előre. A jármű eDrive meghajtási rendszere amellett, hogy emisszió-mentes és semmi máshoz nem hasonlítható vezetési élményt nyújt, megtapasztalhatóvá teszi a szinte teljesen hangtalan autózás izgalmas jelenségét.
Bővebben

2013: A BMW i3 PIACI STARTJA.

A városi mobilitás újrafeltalálása: a BMW i3 egy olyan vízió kézzelfogható gyümölcse, amelynek látóköre jóval túlterjed a környezetkímélő és agilis vezetésen. Látnokian újszerű dizájnjával és innovatív eDrive hajtásláncával a BMW i3 a holnap autójának tekinthető. A jármű amellett, hogy teljesen emisszió-mentesen képes haladni, tökéletes összeköttetésben van a nagyvárossal.
Bővebben

2013: A BMW i8 PIACI STARTJA.

A jövő sportautója – egy kompakt modell fogyasztásával és emissziós értékeivel. A plug-in hibrid jármű erősségét az elektromos és a belső égésű erőforrás tökéletes szinkronizációja jelenti, amelynek eredménye az úton a maximális hatékonyságban és dinamizmusban fejeződik ki. Tehát nem valamiféle látomásról van szó, hanem a megtestesült intelligenciáról. Ez az első olyan sportautó, amely komoly lökést adhat még a korszellemnek is.
Bővebben

2016: BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

A közszemlére tett jövő 2016-ban, Las Vegasban: a Consumer Electronics Show kiállításon a BMW i Vision Future Interaction engedett bepillantást abba, hogy milyen lesz a holnap hálózati összeköttetéseket biztosító műszerfala. A sok közül az egyik érdekesség az Air Touch, a merőben új rendszer, amely egy egész sor funkció gesztusok általi vezérlését teszi lehetővé.
Bővebben

2016: BMW i3 (94 Ah).

A BMW i sikertörténete folytatódik – vagy ami még jobb: egyre csak halad és halad. Azzal, hogy egyetlen feltöltéssel akár 200 km-t is képes megtenni, a BMW i3 (94 Ah) akár a hosszabb utakon is megbízható partner. Sőt, 7,3 másodperces 0–100-as sprintidejével az autó még hamisítatlan sprinteri erényeket is megcsillogtat.
Bővebben

2017: BMW i3s (94 Ah).

Ha a sportos és károsanyag-kibocsátástól mentes autózás a jövőt jelenti, akkor a BMW i3s a jövőből érkezett. Maximális sportosság maximálisan felvillanyozó formában: a BMW i3s a kivételes menetdinamikát ötvözi a legmodernebb technológiával. Meggyőző, 3,7másodperces gyorsulásával 0-ról 60 km/órára, jellegzetes egypedálos vezethetőségével és progresszív dizájnjával egy sportautó dinamizmusát szabadítja az útra.
Bővebben

2017: BMW i8 Roadster.

A jövő formát ölt – megérkezett az első BMW i8 Roadster. Lelkesítő, lenyűgöző és készen áll, hogy újraértelmezze a szabadságot. Leglátványosabb eleme: a kényelmesen, függőlegesen nyitható, karbonszálas műanyagból készült ajtók. A fordulatszámmérő ugyanilyen gyorsan képes emelkedni: az innovatív plug-in hibrid motorok 374 lóerős rendszerteljesítménye és 250 Nm-es nyomatéka a BMW i8 Roadstert alig 4,6 másodperc alatt gyorsítja 0-ról 100 km/órás sebességre.
Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.