SHOP THE LOOK

BMW CHARGING: ENERGIKUS MINDENNAPOK.

MINDEN, AMIT BMW ELEKTROMOS AUTÓJÁNAK TÖLTÉSÉRŐL TUDNIA ÉRDEMES.

Mindenféle hűhó nélküli töltés – egyszerűen, bármikor és bárhol. Az elektromos járművek és a plug-in hibridek a mobilitás új korszakát nyitják meg, amelyet hatékonyság és kényelem jellemez. Ez azt jelenti, hogy Ön a rugalmas töltési lehetőségeknek, valamint az innovatív töltési technológiáknak köszönhetően gondtalanul autózhat úgy a mindennapokban, mint a hosszabb kirándulások során. A gyors út közbeni töltés lehetősége ugyanúgy adott, mint a kényelmes otthonié. Keresse hát meg azokat a töltési megoldásokat, amelyek a legjobban illenek az életstílusához.

TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK AZ ÖN ELEKTROMOS AUTÓJÁHOZ.

BMW Charging, út közbeni töltés

ÚT KÖZBENI TÖLTÉS.

Az általunk kínált sokféle töltési megoldásnak köszönhetően Ön mindig megtalálja majd a közelben az elektromos vagy plug-in hibrid autójához való legjobb töltési lehetőséget. A töltőállomások Európa legkiterjedtebb, folyamatosan fejlődő töltési hálózatának részei. Ez utóbbi nagyjából 551 000 nyilvános töltőállomást foglal magában, amelyeknél kényelmesen töltheti fel elektromos autóját. 

BMW Charging, otthoni töltés

OTTHONI TÖLTÉS.

Válassza bármelyik megoldást, elektromos vagy plug-in hibrid autóját a legkényelmesebben töltheti fel otthon. A BMW Wallbox készüléken vagy a BMW Flexible Fast Charger töltőn keresztüli energiavételezés egyszerűen, a választott töltési teljesítménnyel történik. Ismerkedjen hát meg a BMW kínálta praktikus, az otthoni töltésre kifejlesztett megoldásokkal.

A BMW TÖLTÉSI CÉLÚ TECHNOLÓGIÁI ÉS TERMÉKEI.

BMW Charging, töltésre optimalizált útvonalak
BMW Charging, töltőkábel

Töltésre optimalizált útvonalak.

Hogy mindig stresszmentesen érje el úti célját. Állítson össze elektromos autójával megtett útjaihoz töltésre optimalizált útvonalakat, így könnyedén megtalálja majd a töltőállomásokat. Útvonaltervezőnk kikeresi Önnek azokat a töltési lehetőségeket, ahol a leggyorsabban vételezhet energiát. Mindezek közvetlenül autója navigációs rendszerében vagy a My BMW alkalmazásban érhetők el.

Az Ön töltőeszközei.

Elektromos autójának töltéséhez Önnek nincs szüksége túl sok mindenre. A nyilvános töltőállomásokhoz hozzáférést biztosító BMW Charging kártya tartozékként jár a BMW-jéhez. Amennyiben pedig úgy kívánja, wallbox készüléket szereltethet fel az otthonában. De tölthet egyszerűen a háztartási elektromos csatlakozókról is.

BMW Charging, BMW Wallbox
BMW Charging, töltőkábel

BMW Wallbox Plus.

A BMW Wallbox készülékkel egyszerűen és kényelmesen töltheti az otthonában plug-in hibrid vagy tisztán elektromos meghajtású BMW-jét. Az energiavételezés akár 22 kW teljesítménnyel is történhet. A készülék praktikus, biztonságos és helytakarékos. 

Gyorstöltő kábel (Mode 3) a nyilvános töltéshez.

Töltse plug-in hibrid vagy elektromos autóját a nyilvános váltóáramú (AC) töltőállomásoknál a nyilvános töltőállomásokkal kompatibilis töltőkábellel (Mode 3). Modelltől függően a kábel alaptartozékként jár az Ön BMW-jéhez.

TEKINTSE MEG AZ ELEKTROMOS AUTÓJÁHOZ VALÓ TÖLTŐÁLLOMÁSOKAT.

more Information

Loading Time

Töltési idő

Nyilvános töltés

Villámtöltő állomás

Ön igen gyorsan töltheti fel a járművét a villámtöltő állomásokon (például azokon, amelyek az IONITY hálózatába tartoznak). Az ezeken a töltőállomásokon rendelkezésre álló egyenárammal (DC) lényegesen gyorsabb a töltés, mint váltóárammal (AC), amely például a háztartási elektromos csatlakozókból vételezhető. A villámtöltő állomások tehát éppen emiatt ideálisak az út közbeni töltéshez. Az ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 10-ről 80%-ra való feltöltéséhez. A kalkuláció a jármű által lehetővé tett legnagyobb teljesítményű töltéssel számol. Az akkumulátor töltése ebben a tartományban a leggyorsabb, egyben a legkíméletesebb is. A térképre pillantva láthatja az összes, a BMW Charging hálózatába tartozó villámtöltő állomást. (2023. március 22-ei állapot.)

Gyorstöltő állomás

Amennyiben a városi jövés-menés során vagy utazás közben gyorsan lenne szüksége áramra, az a legjobb, ha beáll egy gyorstöltő állomásra. Már csak azért is, mert az ezeken az állomásokon elérhető egyenárammal (DC) nagyobb töltési teljesítmény érhető el, mint a például a háztartási elektromos csatlakozókból vételezhető váltóárammal (AC). A gyorstöltő állomások tehát különösen alkalmasak az utazás közbeni töltésre. Az itt látható ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 10-ről 80%-ra, 50 kW teljesítménnyel való feltöltéséhez. Az akkumulátor töltése ebben a tartományban a leggyorsabb, egyben a legkíméletesebb is. A térképre pillantva láthatja az összes, a BMW Charging hálózatába tartozó gyorstöltő állomást. (2023. március 22-ei állapot.)

AC töltőállomás

A váltóáramú (AC) töltőállomások úgyszólván mindenütt ott vannak. Ezek különösen ideálisak a rendszeres, hosszabb időtartamú – például az éjszakai vagy a munkaidő alatti – töltésekhez. Az itt látható ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 0-ról 100%-ra, a maximális 22 kW teljesítménnyel való feltöltéséhez. A töltési teljesítmény a jármű felszereltségétől függ. A térképre pillantva láthatja az összes, a BMW Charging hálózatába tartozó váltóáramú töltőállomást. (2023. március 22-ei állapot.)

Otthoni töltés

BMW Wallbox/BMW Flexible Fast Charger

Otthonában Ön valamely Wallbox készülékkel vagy a Flexible Fast Chargerrel töltheti a járművét. Mindkét esetben váltóárammal (AC) zajlik a töltés. A jármű típusától, felszereltségétől, valamint az adott piactól függően a maximális töltési teljesítmény wallbox készülékkel 22 kW, a Flexible Fast Charger töltővel pedig 11 kW. Az itt látható ábrán azt az időt láthatja, amely minimálisan szükséges az akkumulátor 0-ról 100%-ra, 11 kW teljesítménnyel való feltöltéséhez.

Filter charging stations

A töltési teljesítmény az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a környezeti hőmérséklettől, az egyéni vezetési profiltól és a kiegészítő fogyasztók használatától függ. A töltési idők a 23 °C-os környezeti hőmérséklet melletti, előzetes vezetést követő töltésre vonatkoznak. A töltési idő a felhasználói szokásoktól függően változhat.
 

A töltőállomások kereséséhez, a töltési műveletek nyomon követéséhez, nyilvántartásához és kezeléséhez otthon, valamint út közben használja a My BMW appot. Ismerkedjen meg a teljes funkciókínálattal a My BMW app demó változatának segítségével.

AZ ELEKTROMOS AUTÓ TÖLTÉSE:
MY BMW APP ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

BMW-JE ELVÉGZI ÖN HELYETT A NEHEZÉT.

AZ ELEKTROMOS AUTÓK TÖLTÉSÉNEK IDŐSZÜKSÉGLETE.

Elektromos gépkocsijának ultragyors töltőállomásokon való töltése a leggyorsabb módszer. Nagy töltési teljesítményének hála ezek az állomások rendkívül rövid töltési időket tesznek lehetővé. Egy BMW i5 gépkocsinak például 10 percre van szüksége 146 - 196 kilométerre elég töltöttség felvételéhez. A BMW Wallbox vagy a BMW Flexible Fast Charger segítségével egy BMW i5 otthon 8 óra 30 perc alatt tölthető fel teljesen..

BMW Charging, költségek

AZ ELEKTROMOS AUTÓHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖLTSÉGEK.

Mennyibe kerül az elektromos autó töltése? Takarítson meg pénzt az alacsonyabb szervizköltségek és adók révén. Az elektromos autókhoz járnak támogatások és ösztönzők? Győződjön meg arról, hogy Önnek megéri-e elektromos autót vásárolnia.

AZ ELEKTROMOS AUTÓ TÖLTÉSI ENERGIASZÜKSÉGLETE.

Az elektromos autó töltési energiaszükséglete több tényezőtől függ. Így például ennek alakulásában szerepet játszik az Ön vezetési stílusa, a haladási átlagsebesség, valamint a külső hőmérséklet is. A havi töltési költséget mindenekelőtt a megtett távolság, valamint az elektromos autó fogyasztása határozza meg. Ez utóbbit természetesen befolyásolja, hogy Ön miként vezet. Az energiavételezés költségére jelentős hatással van továbbá az adott töltési ponton érvényes tarifa, valamint az is, hogy hol zajlik a töltés.

Amennyiben kihasználja a vonzó díjszabások – így például az Active tarifához tartozók – előnyeit, kifejezetten méltányos, rögzített áron tölthet. Az új BMW autót vásárló ügyfeleknek ráadásul az első évben alapdíjat sem kell fizetniük.

BMW Charging, BMW Destination Charging

BMW DESTINATION CHARGING

KITERJEDT TÖLTŐHÁLÓZAT ÁLL AZ ÖN RENDELKEZÉSÉRE.

A BMW Destination Charging célja, hogy bővítse az autótulajdonosok töltési lehetőségeinek körét. Teszi ezt az 50 országban működő nagyszámú töltési pont segítségével. Hozza ki az úti céljánál található exkluzív töltési lehetőségeket, amelyek számos, prémium kategóriás együttműködő partnerünknél, így például szállodákban, éttermeknél és golfklubokban állnak a rendelkezésére. Miközben tehát Ön kellemesen időzik valahol, töltődik a BMW-je. A prémium töltési lehetőségeket könnyen megtalálja a navigációs rendszer vagy a My BMW app segítségével. Szerezzen hát hozzáférést a világ minden pontján egységekkel rendelkező hálózathoz a destinationcharging@bmw.com weboldalon.

ÜGYFELEKTŐL ÜGYEFELENEK: ELEKTROMOBILITÁS A MINDENNAPI ÉLETBEN.

„Soha nem bántuk meg.”

 

Nézze meg a videót, hogy megtudja, milyen nehéz volt korábban hosszabb utakat megtenni elektromos autóval. És hogy manapság milyen kényelmesen és könnyedén tölthetik elektromos járműveiket a BMW tulajdonosok. A töltésre optimalizált útvonalaknak és az Önt az utazás során támogató kiegészítő funkcióknak köszönhetően.

0:00
0:00 /  0:00
BMW Charging, élettartam

AKKUMULÁTOR

OPTIMALIZÁLJA ELEKTROMOS AUTÓJA AKKUMULÁTORÁNAK ÉLETTARTAMÁT.

A nagyfeszültségű akkumulátor élettartama az Ön felhasználói szokásaitól függ. Autójának nagyfeszültségű akkumulátorát leginkább a kisebb teljesítményű AC töltőállomásokon vagy wallbox készülékkel tanácsos tölteni. Általánosságban elmondható, hogy érdemes az akkumulátor töltöttségi szintjét 10 és 80% között tartani. E célból Ön 80%-os töltési célértéket határozhat meg. A hatékonyságra törekvő, előrelátó vezetési stílus hozzájárul a hatótáv, illetve az akkumulátor élettartamának növeléséhez.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK.

BMW Charging Fenntarthatóság

FENNTARTHATÓSÁG.

A BMW Group globális vállalatként a társadalom fontos részének tekinti magát, és felelősséget vállal a fenntarthatóságért. Tudjon meg többet a körforgásos gazdaság elvéről, valamint a CO₂-kibocsátás csökkentése és az erőforrások megőrzése érdekében tett intézkedéseinkről.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

[1] Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási, villamosenergia-fogyasztási és elektromoshatótáv-adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.

[2] A hatótáv több tényezőtől függ, amelyek közül kiemelkedő jelentőségűek a következők: egyedi vezetési stílus, az útvonal jellegzetességei, külső hőmérséklet, a fűtés/klimatizálás használata, előkondicionálás.

[3] A benzinmotorokra vonatkozó teljesítményadat RON 98 benzin használata esetén érvényes. Az üzemanyag-fogyasztási adatok a 715/2007/EK rendelet szerinti referenciaüzemanyaggal hajtott járművekre vonatkoznak. Ólmozatlan RON 91, illetve magasabb oktánszámú, legfeljebb 10% etanoltartalmú (E10) üzemanyag is használható. A BMW a RON 95 üzemanyag használatát javasolja. A nagy teljesítményű járművek esetében a BMW a RON 98 üzemanyagot ajánlja.

[4] A plug-in hibrid modell esetében: Súlyozott, kombinált (EU, AC töltés, súlyozott)