BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, egy mozgó autó hátulnézetből

BMW 3 LIMOUSINE M MODELLEK

BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, egy mozgó autó hátulnézetből
BMW 3 LIMOUSINE M MODELLEK

Az erő nem tűr béklyót: a BMW M340i xDrive és M340d xDrive Limousine a legapróbb részletéig az autóversenyzés iránt érzett szenvedélyt testesíti meg. Az exkluzív, a külső és belső dizájn, a menetdinamika, a vezetőt segítő rendszerek és a hálózati megoldások kategóriáiba tömörülő exkluzív felszereltségek pedig egyedi vonásokkal gazdagítják a vezetési élményt, valamint egészen kivételes kényelmet biztosítanak.

Bővebben

A BMW M340i xDRIVE LIMOUSINE ÉS A BMW M340d xDRIVE LIMOUSINE DIZÁJNJA ÉS MENETDINAMIKAI TULAJDONSÁGAI.

Az autóversenyzés által inspiráltan.

Az utolsó cseppig kiaknázott potenciál: a BMW M340i xDrive és M340d xDrive Limousine-t az utolsó csavarig a maximális teljesítményre tervezték. A sportos, Cerium szürke metál részletek, valamint a lenyűgöző, hálómintás betéttel ellátott BMW dupla vesék, illetve az exkluzív belső téri elemek semmi máshoz nem fogható, az autóversenyzés által inspirált megjelenéssel ruházzák fel az autót. E karaktert ellentmondást nem tűrő módon érvényesítik az aszfalton az izmos, akár 374 lóerős BMW TwinPower Turbo motorok, valamint az egyenesen a BMW M GmbH-tól származó futóműkomponensek – megvalósítva az optimális erőátvitelt, tapadást és tökélyre csiszolva a menettulajdonságokat.
Dizájn, menetdinamikai tulajdonságok, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, rézsútos elölnézetből
M Aerodinamikai csomag, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, közelről

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag jóvoltából – amely az M-specifikus, a jármű kiviteli színére fényezett első kötényt, hátsó lökhárítót és oldalszoknyákat, valamint a Dark Shadow metálfényezésű diffúzorbetétet foglalja magában – a jármű a színtiszta dinamizmust és sportosságot árasztja magából. Az említett elemek azon túl, hogy még határozottabb fellépésűvé teszik az autót, optimalizálják annak aerodinamikai tulajdonságait.
19'' M könnyűfém keréktárcsák, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, közelről

19'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 792 M, kétszínű.

19'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 792 M, Cerium szürke, kétszínű, fényesre esztergált, elöl 8J x 19, 225/40 R19, hátul 8,5J x 19, 255/35 R19 méretű defekttűrő gumiabroncsokkal.
BMW Individual magasfényű Shadow Line, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, közelről

BMW Individual magasfényű Shadow Line.

A BMW Individual magasfényű Shadow Line számos magasfényű fekete elemet tartalmaz. Utóbbiak közé tartoznak az ablakperemek és -keretek, az ablakvezető sínek, a B-oszlopok, valamint a külső tükrök keretei, talpai és élei.
Kipufogóborítások, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, hátulnézet

Ekluzív kipufogóborítások.

Csak az M340i xDrive és M340d xDrive Limousine-hoz: trapéz alakú, Cerium szürke kipufogóvégek a bal és a jobb oldalon. A vizuális kinyilatkoztatásnak tekinthető kipufogók kihangsúlyozzák az M340i xDrive és M340d xDrive Limousine sportosságát.
M sportülések és M biztonsági övek, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, belső tér

Sportülések és M biztonsági övek.

A vezető és az első utas sportülései, amelyek optimálisan tartják a testet, számos állítási lehetőséget kínálnak fel, így többek között a háttámla szélessége is szabályozható. Az övfeszítővel és överő-határolóval ellátott M biztonsági övek kifinomult, a klasszikus M színekben pompázó, szőtt díszítéssel ellátottak.
M bőrkormány, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, belső tér

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős kialakítású. A fekete varrású, fekete színű Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támaszokkal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási élményt biztosít.
M-specifikus műszeregység, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, belső tér

M-specifikus műszeregység.

Az olyan puszta menetadatokon, mint a sebesség és a fordulatszám, az M-specifikus műszeregység a kivételesen sportos vezetési stílus megvalósítását elősegítő kiegészítő információkat is megjelenít.
TwinPower Turbo benzinmotor, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, közelről

BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

Az M340i xDrive Limousine-t egy háromliteres, soros 6 hengeres, BMW TwinPower Turbo technológiájú benzinmotor hajtja. A 374 LE (275 kW) teljesítményű és 500 Nm-es maximális nyomatékú egység jóvoltából az autót extrém módon sportos menetteljesítmények jellemzik. A 0–100-as sprintidő mindössze 4,4 másodperc. Az M340d xDrive motorháztetője alá egy 6 hengeres dízel erőforrás kerül, amely 340 LE (250 kW) teljesítményével és 700 Nm maximális nyomatékával ejt ámulatba. Az autó röpke 4,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre.
M Sport differenciálmű, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, hátulnézet

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a tapadást és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a tapadást egy elektronikus vezérlésű szerkezet segítségével optimalizálja, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, közelről

8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kormányra helyezett kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a lehető legnagyobb teljesítményt szolgálja.
M Sport fék, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, közelről

M Sport fék.

A M Sport fék felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett, M logóval ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
Változó áttételű sport kormánymű, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, műszerfal

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott Változó áttételű sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát.
Adaptív M futómű, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, közelről

Adaptív M futómű.

A 10 milliméteres ültetéssel ellátott Adaptív M futómű karakterisztikája bármikor, elektronikusan szabályozható az út- és a vezetési viszonyoknak megfelelően. Ön az adott pillanatban megvalósítani kívánt stílusnak megfelelően, a Driving Experience kapcsoló segítségével is változtathatja a jármű menetkarakterisztikáját – amely a kényelmestől a figyelemre méltóan agilis menettulajdonságokat biztosító extrém sportosig terjedhet.
BMW 340i xDrive Limousine, „mild hybrid" technológia

„Mild hybrid" technológia.

A „mild hybrid” technológia a fékezés során felszabaduló mozgási energia rekuperációjára, valamint a belső égésű motor gyorsítás közbeni, elektromos energiával való támogatására szolgál. A technológia mindezzel mérsékli a fogyasztást és az emissziót, egyszersmind fokozza a dinamizmust. A fentieken túlmenően a „mild hybrid” technológia sokkal gyorsabbá és zökkenőmentesebbé teszi az Auto Start/Stop funkció működését. A technológia jelenleg a BMW 340d xDrive Limousine-hoz érhető el.

A BMW M340i xDRIVE LIMOUSINE ÉS A BMW M340d xDRIVE LIMOUSINE VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREI ÉS HÁLÓZATI MEGOLDÁSAI.

Intuíció és előrelátás.

Sportos vezetési élmény – kompromisszumok nélkül: Amellett, hogy versenyautós menetdinamikai tulajdonságokkal rendelkeznek, a BMW M340i xDrive és M340d xDrive Limousine elsőrangú vezetőt segítő rendszereket és hálózati megoldásokat vonultatnak fel. A Driving Assistant Professional és a Parkolóasszisztens intelligens funkciói például már lehetővé teszik a félautonóm vezetést is. A Stop&Go funkcióval ellátott Aktív sebességtartó automatikán – amely magában foglalja a fékező funkcióval ellátott, a járművek mellett a gyalogosokat és a kerékpárosokat is felismerni képes, fékező funkcióval ellátott Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzést – túl rendelkezésre áll az Önt egészen 210 km/órás sebességig támogatni képes Kormányzási és sávasszisztens is. Az autonóm vezetés felé vezető út jelentős mérföldköve a Parkolóasszisztens és a Tolatási asszisztens, amelyek önállóan képesek végrehajtani a be- és a kiparkolást, illetve a tolatási manővert. Mindez a minden körülmények között optimális kényelmet és a maximális biztonságot szolgálja. E cél magvalósításának érdekében az innovatív BMW Intelligent Personal Assistant állandóan jelenlévő útitársként funkcionál. Az asszisztens megjegyzi a döntéseit és a beállításait, így napról-napra jobban megismeri Önt. Amennyien úgy kívánja, az asszisztens vezérli a navigációs, a szórakoztató és az irodai funkciókat és természetesen mindig ismeri majd az Ön kedvenc olasz étterméhez vezető, leggyorsabban megtehető utat is. Igazi, rátermett asszisztensként a rendszer megválaszolja a járművel kapcsolatos kérdéseit, így Ön jobban megismerheti BMW M340i xDrive vagy M340d xDrive Limousine-ját, illetve annak sokféle innovatív felszereltségét és funkcióját.
Vezetőt segítő rendszerek, hálózati megoldások, BMW M340i xDrive Limousine, G20
Driving Assistant Professional, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, közelről

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és maximális biztonságot nyújt a hétköznapokban gyakorta előforduló kritikus vagy monoton vezetési szituációkban a szűk helyeken is támogatást nyújtó Kormányzási és sávasszisztens, a lokális veszélyekre figyelmeztető jelzés, az aktív oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval ellátott Sávtartó asszisztens, valamint a további biztonsági funkciók segítségével.
BMW Drive Recorder, BMW M340i xDrive Limousine, G20, közelről

BMW Drive Recorder.

A BMW Drive Recorder segítségével Ön videóra veheti a jármű környezetét, majd visszajátszhatja a felvételt a központi kijelzőn, valamint az USB-csatlakozáson keresztül bármely más eszközén. A videofelvételekkel együtt az olyan fontos járműinformációk, mint a sebesség és a GPS-pozíció is rögzítésre kerülnek. A BMW Drive Recordernek két alfunkciója van – az egyik az Event Recorder, a másik a Crash Recorder.
Útkereszteződésre figyelmeztető jelzés fékező funkcióval, BMW M340i xDrive Limousine, G20, közelről

Útkereszteződésre figyelmeztető jelzés fékező funkcióval.

A fékező funkcióval ellátott Útkereszteződésre figyelmeztető jelzés érzékeli a közlekedési lámpákat, a jelzőtáblákat, valamint a keresztirányú forgalmat és ezzel képes elkerülni a baleseteket. Amennyiben az ütközés kivédhetetlen, a rendszer hozzájárul ahhoz, hogy a becsapódási sebesség kisebb legyen.
Parkolóasszisztens Plus, BMW M340i xDrive Limousine, G20, Zafírfekete metál, közelről

Parkolóasszisztens Plus.

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A felszereltség egyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, a Remote 3D View funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolássegítő rendszert, a segédvonalakat alkalmazó Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
Automatikus sebességhatár-asszisztens, BMW M340i xDrive Limousine, közelről

Automatikus sebességhatár-asszisztens.

Az automatikus Sebességhatár-asszisztens az adott útszakaszon érvényben lévő legnagyobb megengedett sebességet beemeli az Aktív sebességtartó automatikába. Az asszisztens a navigációs rendszer információi alapján feltételezett útvonal szerint állapítja meg az értékeket, amelyeket azután kamerával le is ellenőriz. Az ily módon kapott információt a rendszer a többi felhasználó számára is frissíti.
Connected Command, BMW M340i xDrive Limousine, G20, közelről

Connected Command.

Szeretne teljes mértékben a vezetésre koncentrálni? Akkor a vezérlés feladatának egy részét adja át utasainak. A Connected Command segítségével mindez könnyedén lehetséges. A BMW Connected app segítségével ugyanis hozzáférést adhat a szórakoztató és navigációs rendszerekhez. Útitársai a légkondicionáló legfontosabb funkcióit is vezérelhetik.
Concierge Service, BMW M340i xDrive Limousine, G20, közelről

Concierge Service.

Holnap napos idő lesz Rómában? Mikor is indul a gépem? A Concierge Service mindig segítő kezet nyújt Önnek, amikor úton van. A jóvoltából egyetlen gombnyomásra érkezik a támogatás. A segítség jelentheti például az asztal-, a szállodaiszoba- vagy éppen a mozijegyfoglalást. Tartózkodjon tehát bárhol vagy legyen szüksége bármire, a Concierge Service-re biztosan számíthat.
Caring Car, BMW M340i xDrive Limousine, G20, közelről

Caring Car.

Friss energiával feltöltve szeretne megérkezni? Megnyugodna, mert stresszes? A Caring Car jóvoltából ennek semmi akadálya. Amikor Önt azt mondja: ‘Hey BMW. I’m tired’, vagy ‘Hey BMW. I’m feeling stressed’, a BMW Intelligent Personal Assistant elindítja a Vitalize vagy a Relax programot. Mindkettő az érzékszerveket stimulálja az utastér számos funkciójának összehangolásán keresztül.
Távoli szoftverfrissítés, BMW M340i xDrive Limousine, G20, közelről

Távoli szoftverfrissítés.

Szeretné, ha BMW-jében a legfrissebb verziójú szoftver futna? Nos, a Távoli szoftverfrissítés gondoskodik erről – Önnek még csak a BMW márkaszervizbe sem kell ellátogatnia. A frissítések az éteren keresztül mennek végbe, akárcsak az okostelefonja esetében. Járművének bizonyos funkciói is ugyanilyen módon aktiválhatók.
Digitális kulcs, BMW M340i xDrive Limousine, G20, közelről

Digitális kulcs.

Miért is hordaná magával az autókulcsot, ha egyszer Önnél van Android operációs rendszerű okostelefonja? A telefonra telepített Digitális kulcs* vagy a kulcskártya jóvoltából ugyanis a fizikai kulcs használata nélkül zárhatja be és nyithatja ki BMW-jének ajtóit, sőt a fenti eszközök még a motor beindítását is lehetővé teszik. A Digitális kulcsot – amelyet a családtagjaival, illetve a barátaival is megoszthat – a BMW Connected app segítségével töltheti le Android operációs rendszerű okostelefonjára. (*Magyarországon a BMW ConnectedDrive Store elindulásával egyidejűleg válik elérhetővé.)

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

BMW M340i xDrive Limousine:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): x,x–x,x
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): xxx–xxx

BMW M340d xDrive Limousine:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): x,x–x,x
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): xxx–xxx

A (2) felső indexszel jelölt járművek esetében feltüntetett értékek hivatalosan egyelőre nem megerősített, előzetes adatok.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.