BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid

BMW PLUG-IN HIBRIDEK

BMW PLUG-IN HIBRIDEK

Két világ legjava.

Egy benzines és egy elektromotort kombináló hajtásláncukkal a BMW plug-in hibridek maximálisan rugalmasan használhatók, ily módon tökéletesen megfelelnek a mindennapokban támasztott egyéni igényeknek és szükségleteknek. A BMW i almárka által alkalmazott tisztán elektromos BMW eDrive technológia révén nyert know-how akár a 70 kilométert is meghaladó elektromos hatótávot tesz lehetővé (modelltől függően) – és ezzel a hajtáslánc elektromos, zéró helyi károsanyag-kibocsájtású része ideális a városi közlekedéshez, a napi ingázáshoz, sőt még a legkomolyabb bevásárlókörutakhoz is. Hosszabb utazások alkalmával vagy autópályán pedig Ön a belső égésű motor nagy hatótávolságának előnyeit élvezheti. Az intelligens energiamenedzsment jóvoltából a BMW plug-in hibrid járművek automatikusan váltanak meghajtási módot a pillanatnyi szükségleteknek megfelelően, mindenkor szavatolva ezzel a maximális hatékonyságot. A BMW hibrid járművek folyamatosan bővülő flottája jelenleg 10 különböző, a 2-es, a 3-as, az 5-ös, a 7-es, valamint az X sorozatba tartozó tagot számlál, amelyeknek mindegyike maximális változatossággal és az egyéni igények érvényesíthetőségével ajándékozza meg tulajdonosát, kövessen az bármilyen életstílust. Fedezze hát fel a BMW plug-in hibridek világát és találja meg azt a modellt, amely a legjobban illik Önhöz.

Bővebben

GY. I. K.: A PLUG-IN HIBRID MODELLJEINKKEL KAPCSOLATBAN LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK ÉS AZ AZOKRA ADOTT VÁLASZOK

 • Mit jelent az, hogy plug-in hibrid?
  BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid, Gy.I.K.

  A plug-in hibrid járművek (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle) egy benzinmotort, egy elektromos motort és egy nagyfeszültségű akkumulátort ötvöznek – és ily módon két világ legjavát nyújtják. Mindez lehetővé teszi az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérséklését. A két rendszer közötti interakció mindemellett fokozza a teljesítményt és robbanékonyabbá teszi a jármű gyorsulását.

  Amint azt a nevük is elárulja, a plug-in hibrid járművek háztartási elektromos csatlakozóról, Wallbox készülékről vagy nyilvános töltőállomáson is feltölthetők. A plug-in hibridek hatékonysága akkor érvényesül maximális mértékben, ha az akkumulátorukat teljesen feltöltik. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy jó, ha a felhasználó otthonában és munkahelyén is van töltési lehetőség.

  Teljesen feltöltött akkumulátor mellett a tisztán elektromos hatótáv például a BMW 530e esetében eléri akár a 66 kilométert is. Az összes nagyfeszültségű akkumulátorral rendelkező járműre igaz, hogy a következő években – hála a technológiai fejlődésnek – az elektromos hatótávolság további növekedésére lehet számítani. A rekuperáció, azaz az energiavisszanyerési folyamat során – amely akkor veszi kezdetét, amikor Ön elveszi a lábát a gázpedálról – a mozgási energia elektromos energiává alakul át, amely az akkumulátorban tárolódik. Ilyenkor tehát a hatótávolsághoz újabb kilométerek adódnak hozzá.

  „Power of Choice” elnevezésű stratégiájának részeként, tudatos döntés eredményeként a BMW bő választékban kínál plug-in hibrid járműveket vásárlói számára azért, hogy minél jobban elterjedhessen e kivételesen hatékony meghajtási rendszer.

  A plug-in hibridek ideális választást jelentenek a lehető legnagyobb sokoldalúságra vágyók számára. Először is azért, mert a hétköznapokban elektromos meghajtással tudnak közlekedni – például költséghatékonyan és fenntartható módon jutnak be a munkahelyükre. Az optimumot a közepes távra történő, rendszeres utazások jelentik, amelyeknek során az autó a kilométerek túlnyomó részét elektromos energiával teszi meg. A plug-in hibridek melletti másik nyomós érv az, hogy az ilyen járműveket maximális hatótávolság és rugalmasság jellemzi, ami különösen hosszabb utakon vagy hétvégi családi kirándulásokon jön jól.

 • Milyen előnyökkel jár egy plug-in hibrid birtoklása?
 • Milyen tényezők befolyásolják plug-in hibrid autóm nagyfeszültségű akkumulátorának teljesítményét?
 • Hogyan hozhatom ki a legtöbbet plug-in hibrid autómból?
 • Mire figyeljek oda, amikor plug-in hibrid autóm áll vagy hosszabb ideig nem használom azt?
 • Mire figyeljek oda plug-in hibridem töltésének kapcsán?
BMW e-mobilitás, BMW töltés

Szeretnék többet megtudni a töltésről

BMW e-mobilitás, BMW hatótáv

Szeretnék jobban elmélyedni a hatótáv témakörében

Szeretnék megismerkedni a cégek számára kidolgozott BMW Vállalati Értékesítési Programmal

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

 

Bővebben

FOGYASZTÁS ÉS CO₂-KIBOCSÁTÁS

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

   

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.