BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid

KÉT VILÁG LEGJAVA.

Egy benzines és egy elektromotort kombináló hajtásláncukkal a BMW plug-in hibridek maximálisan rugalmasan használhatók, ily módon tökéletesen megfelelnek a mindennapokban támasztott egyéni igényeknek és szükségleteknek. A BMW i almárka által alkalmazott tisztán elektromos BMW eDrive technológia révén nyert know-how akár a 70 kilométert is meghaladó elektromos hatótávot tesz lehetővé (modelltől függően) – és ezzel a hajtáslánc elektromos és zéró helyi károsanyag-kibocsájtású része ideális a városi közlekedéshez, a napi ingázáshoz, sőt még a legkomolyabb bevásárlókörutakhoz is. Hosszabb utazások alkalmával vagy autópályán pedig a belső égésű motor nagy hatótávolságának előnyeit élvezheti. Az intelligens energiamenedzsment jóvoltából a BMW plug-in hibrid járművek automatikusan váltanak meghajtási módot a pillanatnyi szükségleteknek megfelelően, mindenkor szavatolva ezzel a maximális hatékonyságot. A BMW hibrid járművek folyamatosan bővülő flottája jelenleg 10 különböző, a 2-es, a 3-as, az 5-ös, a 7-es, valamint az X sorozatba tartozó tagot számlál, amelyeknek mindegyike maximális változatossággal és az egyéni igények érvényíthetőségével ajándékozza meg tulajdonosát, kövessen az bármilyen életstílust. Fedezze hát fel a BMW plug-in hibridek világát és találja meg azt a modellt, amely a legjobban illik Önhöz.

Bővebben
KÉT VILÁG LEGJAVA.
BMW e-mobilitás, BMW eDrive technológiák, hibrid autó, plug-in hibrid

FEDEZZE FEL A BMW PLUG-IN HIBRIDEK VILÁGÁT.

FEDEZZE FEL A BMW PLUG-IN HIBRIDEK VILÁGÁT.

GY. I. K.: A PLUG-IN HIBRID MODELLJEINKKEL KAPCSOLATBAN LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK ÉS AZ AZOKRA ADOTT VÁLASZOK.

 • Mit jelent az, hogy plug-in hibrid?
  BMW Elektromobilitás, BMW plug-in hibrid, Gy. I. K.

  A plug-in hibrid járművek (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle) egy benzinmotort, egy elektromos motort és egy nagyfeszültségű akkumulátort ötvöznek – és ily módon két világ legjavát nyújtják. Mindez lehetővé teszi az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérséklését. A két rendszer közötti interakció mindemellett fokozza a teljesítményt és robbanékonyabbá teszi a jármű gyorsulását.
  Amint azt a nevük is elárulja, a plug-in hibrid járművek háztartási elektromos csatlakozóról, Wallbox készülékről vagy nyilvános töltőállomáson is feltölthetők. A plug-in hibridek hatékonysága akkor érvényesül maximális mértékben, ha az akkumulátorukat teljesen feltöltik. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy jó, ha a felhasználó otthonában és munkahelyén is van töltési lehetőség.


  Teljesen feltöltött akkumulátor mellett tisztán elektromos hatótáv például a BMW 530e esetében eléri akár a 57 kilométert is. Az összes nagyfeszültségű akkumulátorral rendelkező járműre igaz, hogy a következő években – hála a technológiai fejlődésnek – az elektromos hatótávolság további növekedésére lehet számítani. A rekuperáció, azaz az energiavisszanyerési folyamat során – amely akkor veszi kezdetét, amikor Ön elveszi a lábát a gázpedálról – a mozgási energia elektromos energiává alakul át, amely az akkumulátorban tárolódik. Ilyenkor tehát a hatótávolsághoz újabb kilométerek adódnak hozzá.
  „Power of Choice” elnevezésű stratégiájának részeként, tudatos döntés eredményeként a BMW bő választékban kínál plug-in hibrid járműveket vásárlói számára azért, hogy minél jobban elterjedhessen e kivételesen hatékony meghajtási rendszer.


  A plug-in hibridek ideális választást jelentenek a lehető legnagyobb sokoldalúságra vágyók számára. Először is azért, mert a hétköznapokban elektromos meghajtással tudnak közlekedni – például költséghatékonyan és fenntartható módon jutnak be a munkahelyükre. Az optimumot a közepes távolságra történő, rendszeres utak jelentik, amelyeknek során az autó a kilométerek túlnyomó részét elektromos energiával teszi meg. A plug-in hibridek melletti másik nyomós érv az, hogy az ilyen járműveket maximális hatótávolság és rugalmasság jellemzi, ami különösen hosszabb utakon vagy hétvégi családi kirándulásokon jön jól.

 • Milyen előnyökkel jár egy plug-in hibrid birtoklása?

  A vezető számára nyújtott előnyök egyike az, hogy a plug-in hibridek tisztán elektromos módban haladva úgyszólván hangtalanul suhannak, de nem elhanyagolható az sem, hogy az elektromos motor ereje robbanékonyabbá teszi az autó gyorsulását.
  Számos plug-in hibrid tulajdonos képes megvalósítani azt, hogy útjai többségét elektromos energiával teszi meg. Ez már csak azért is lehetséges, mert az autósok többsége napi rendszerességgel nem megy többet 50 kilométernél. Az elektromosáram-tarifától függően ily módon eleve jelentős megtakarítások érhetők el a klasszikus belső égésű motorral ellátott járművekhez képest. Ráadásul a plug-in hibrid járművek esetében mindennek oltárán nem kell lemondani a belső égésű motorral rendelkező járművek nagy hatótávjának megnyugtató tudatáról sem. Amennyiben ugyanis az akkumulátor töltöttsége egy bizonyos szint alá csökken, automatikusan beindul a belső égésű motor.
  A fentieken túl országspecifikus pénzügyi ösztönzők is járnak e járműkategóriához, amelyek egy része közvetlenül, vásárlási támogatás, más részük pedig közvetetten, az alacsonyabb CO2-kibocsátás miatti adókedvezmények formájában érvényesül.

 • Milyen tényezők befolyásolják plug-in hibrid autóm nagyfeszültségű akkumulátorának teljesítményét?

  Az akkumulátor teljesítménye és energiatároló képessége (kapacitása) nagyban függ a külső hőmérséklettől. Amint azt Ön valószínűleg már megtapasztalta az okostelefonja esetében, az akkumulátor teljesítménye hidegben és nagy melegben korlátozott. Éppen ezért van nagy jelentősége (elsősorban télen) a jármű töltési közbeni ún. „előkondicionálásának” – vagyis az akkumulátor és a belső tér előzetes felfűtésének. Nyáron pedig ezek lehűtésének. Ezzel egyrészt az utazás során felhasználható energia takarítható meg, másrészt az optimális hőmérsékletre beállított akkumulátorral már az első pillanattól fogva növelheti a hatékonyságot. Az optimalizált működtetési stratégiák nagymértékben ellensúlyozzák a hőmérséklet befolyásoló hatását. Tudta, hogy az akkumulátor kapacitása információkat hordoz a hatótávolságról? A hőmérséklet mellett az olyan faktorok is befolyásolják a hatótávot, mint amilyen például a klímaberendezés, a szállított teher nagysága vagy éppen az Ön vezetési stíusa.

 • Hogyan hozhatom ki a legtöbbet plug-in hibrid autómból?

  A plug-in hibrid járművekben a már ismert BMW vezetési módok sora a HYBRID ECO PRO móddal egészül ki. E mód a hajtási rendszer, a kényelmi funkciók, a világítás és a klimatizálás optimalizálásán keresztül fokozza a hatékonyságot. A mód egyik különlegessége az aktív navigáció funkció – amelynek előnyeit akkor is élvezheti, ha tudja az utat. A sima navigáció mögé rejtett, „előrelátó” hibrid hajtásként ismert funkció intelligens módon, az útvonalnak megfelelően szabályozza a rendelkezésre álló elektromos energia felhasználását. Szituációtól függően a funkció a hatékony vezetési stílus megvalósítását elősegítő tippeket is ad Önnek közvetlenül a látómezőjében, azaz a Head-Up kijelzőn vagy a műszerfalon. E tippek egyike például az lehet, hogy vegye le a lábát a gázpedálról, amikor sebességkorlátozás hatálya alá eső útszakasz felé közeledik. A másik hasznos funkció a vezetési stílus kielemezése, amelynek során a rendszer megvizsgálja, hogy az Ön vezetési stílusa mennyire hatékony, majd a kapott eredmény alapján hasznos tippeket ad a még takarékosabb vezetéshez. A rekuperáció, azaz az energiavisszanyerési folyamat során – amely akkor veszi kezdetét, amikor Ön elveszi a lábát a gázpedálról – pedig a mozgási energia villamos energiává alakul át, amely az akkumulátorban tárolódik. Ilyenkor tehát a hatótávolsághoz újabb kilométerek adódnak hozzá.

 • Mire figyeljek oda, amikor plug-in hibrid autóm áll vagy hosszabb ideig nem használom azt?

  Amennyiben Ön hosszabb ideig nem használja a járművét – például a vakációja alatt – próbálja 30% és 50% között tartani a töltöttségi szintet. 

 • Mire figyeljek oda plug-in hibridem töltésének kapcsán?

  Amint azt a nevük is elárulja, a plug-in hibrid járművek háztartási elektromos csatlakozóról, Wallbox készülékről vagy nyilvános töltőállomáson is feltölthetők. A plug-in hibridek hatékonysága akkor érvényesül maximális mértékben, ha az akkumulátorukat rendszeresen teljesen feltöltik. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy jó, ha a felhasználó otthonában és munkahelyén is van töltési lehetőség. Plug-in hibridjét tehát töltse, amilyen gyakran csak tudja, mivel így mindig teljes mértékben kihasználhatja a tisztán elektromos meghajtás előnyeit.

BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid, támogatás

100% HÁLÓZATBA KÖTÖTTSÉG. 100% KÉNYELEM. 100% CONNECTED CHARGING.

A BMW Charging által kínált digitális termékekkel kapcsolatos információk gyors áttekintése:

Milyen messzire juthatok el a jelenlegi töltöttségi szinttel? Az útvonalamon hol vannak töltőállomások? Digitális Connected Charging szolgáltatásainknak, valamint a BMW Intelligent Personal Assistantnek köszönhetően egyetlen ilyen kérdés sem marad megválaszolatlanul. Annak érdekében, hogy az Ön BMW-jének vezetése és töltése minél egyszerűbb, magától értetődőbb és jövőbe mutatóbb legyen, a BMW Charging által kínált termékek és szolgáltatások minden szükséges információval és válasszal ellátják Önt.

BMW e-mobilitás, BMW Charging
BMW e-mobilitás, BMW Connected Charging

Connected Charging.

A Connected Charging szolgáltatásainak jóvoltából sikerrel hozhatja ki a maximumot plug-in hibrid járművének hatótávjából. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient.
Fedezze fel a ConnectedDrive szolgáltatásait
BMW e-mobilitás, BMW eDrive Zones & BMW Points

BMW eDrive Zones & BMW Points.

Világszerte egyre több nagyváros jelöl ki olyan területeket a határain belül, ahová vagy egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan engedi be a forgalmat. A német nagyvárosokban például Ön ún. környezetvédelmi zónákkal találkozhat, amelyek esetében károsanyag-kibocsátási limit van érvényben, csökkentendő a kipufogógázok által a környezetre rótt terhelést. Annak érdekében, hogy elősegítsük az ilyen zónákban való emissziómentes közlekedés lehető leggyorsabb elterjedését, kifejlesztettük a BMW eDrive Zones funkciót. Utóbbi jóvoltából az Ön plug-in hibrid BMW-je észleli, hogy belépett egy környezetvédelmi zónába és automatikusan emissziómentes, tisztán elektromos hajtásra kapcsol. Minden egyes, tisztán elektromos energiával megtett kilométerért bónuszpont jár, amelyeket a BMW Points sémája szerint gyűjthet össze. Bizonyos belvárosi, illetve a környezetvédelmi zónákban a rendszer dupla mennyiségű ponttal jutalmazza Önt. A kapott pontokat különféle hasznos jutalmakra – például ingyenes nyilvános töltésre – válthatja be.
Fedezze fel a BMW eDrive Zones funkciót
BMW e-mobilitás, My BMW app

Tervezze meg utazását otthon.

Önnek csak azt kell kitalálnia, hogy hová szeretne menni. A Connected Charging és a My BMW applikáció* minden másról gondoskodik. Okostelefonja segítségével ugyanis már indulás előtt megtekintheti plug-in hibrid járművének státuszát: megnézheti a töltöttségi szintet és a rendelkezésre álló hatótávot, aktiválhat bizonyos funkciókat – például a szellőztetést –, valamint kielemezheti a töltési történetet. *Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.
Fedezze fel a ConnectedDrive szolgáltatásait
BMW e-mobilitás, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

'Hey BMW. Who are you?”* Hát nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Hát nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistanten keresztül. Az asszisztens ismeri Önt, napról-napra gyarapítja a tudását és bármilyen helyzetben segítséget nyújt. „Hey BMW, how can I increase my range?”* – a BMW Intelligent Personal Assistant pedig válaszol a fenti, valamint számos, a BMW plug-in hibrid autójával kapcsolatosan felmerülő kérdésére. (*A funkció magyar nyelven egyelőre nem elérhető.)
Fedezze fel a BMW Intelligent Personal Assistant funkciót
BMW e-mobilitás, BMW EfficientDynamics

BŐVEBBEN AZ EFFICIENT DYNAMICS-RŐL.

BMW e-mobilitás, BMW Vállalati Értékesítés

BŐVEBBEN A BMW VÁLLALATI ÉRTÉKESÍTÉSRŐL.

BMW e-mobilitás, BMW elektromos autó

BŐVEBBEN A BMW i MODELLEKRŐL.

BMW e-mobilitás, BMW fenntarthatóság

BŐVEBBEN A FENNTARTHA-TÓSÁGRÓL.

BMW e-mobilitás, áttekintés, BMW e-mobilitás

VISSZA AZ ÁTTEKINTÉS-HEZ.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.




 




 




 




 




 

 



 




 




 

 



 




 

 

 

 

 

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és СО₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.
  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.