ÁLTALÁNOS GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések a BMW-ről – a hozzájuk tartozó válaszokkal együtt.

Többet szeretne tudni a BMW-ről? Látogatást tenne egy BMW gyárban? Karriert szeretne a BMW Magyarországnál? Itt megtalálja a válaszokat, a vonatkozó linkeket és az elérhetőségeket.

Bővebben
 • Műszaki jellegű tanulmányokat végeztem, és szeretnék a BMW-nél dolgozni.

  Köszönjük a BMW iránti érdeklődését. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:
  BMW Vertriebs GmbH Magyarországi Fióktelepe
  2220 Vecsés, Lőrinci út 59.
  Tel.: +36 (29) 555 100

 • Állásra szeretnék jelentkezni a BMW Magyarországnál.

  Köszönjük a BMW iránti érdeklődését. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:
  BMW Vertriebs GmbH Magyarországi Fióktelepe
  2220 Vecsés, Lőrinci út 59.
  Tel.: +36 (29) 555 100

 • Szeretnék tesztpilótaként dolgozni a BMW-nél.

  A BMW Magyarországnak nincsen műszaki fejlesztő részlege, és a BMW autóversenyzéssel kapcsolatos tevékenységeiben sem vesz részt. Ezért azt javasoljuk, hogy közvetlenül a müncheni székhelyű BMW AG-val vegye fel a kapcsolatot az alábbi címen: Petuelring 130, D-80788 München.

 • Mekkora a maradványértéke a járművemnek?

  Telefonon és interneten keresztül nem tudjuk a megfelelő pontossággal megállapítani járművének maradványértékét. Ezért kérjük, keresse fel hivatalos BMW Márkakereskedőjét. A jármű-értékbecslést interneten az Eurotax segítségével lehet elvégeztetni. A szolgáltatás díjköteles. Bővebb tájékoztatást az alábbi címen talál: www.eurotaxglass.at.

 • Rendelhetek utólag a BMW-től kezelési kézikönyvet? Lehetséges ez akkor is, ha régebbi BMW autóm, illetve motorkerékpárom van?

  Kérjük, keresse fel hivatalos BMW Márkakereskedőjét, aki az Ön kérésére meg tudja rendelni a használati kézikönyvet.

 • Hol találok információt a jelenlegi választékban nem szereplő, régebbi BMW modellek felszereltségéről és árairól?

  A BMW magyarországi központja nem tart fenn archívumot a régebbi BMW modellekről, viszont az Ön hivatalos BMW Márkakereskedője szívesen nyújt bővebb tájékoztatást ebben a témában. A BMW müncheni központjának BMW Mobile Tradition részlege általános tájékoztatást, valamint katalógusokat kínál Önnek a BMW klasszikus autóiról és a régebbi modellekről. További információk az alábbi telefonszámon és e-mail címen érhetőek el: +49 1805 235 353, classic@bmwgroup.com. Amennyiben alaposabban meg kíván ismerkedni a BMW Mobile Traditionnel, kérjük, olvassa el a BMW magyarországi weboldalán található A BMW világa - Történelem és hagyomány pont alatt található információkat.

 • Hogy jutok információhoz a müncheni BMW Welt-tel és más BMW létesítményekkel kapcsolatban, illetve hogyan tudok jegyet váltani?

  A BMW Welt-be, a BMW Múzeumba és a BMW Gyárlátogatásra a müncheni oldalunkon tud jegyet vásárolni. A BMW Welt információs szolgálata a látogatóknak az alábbi telefonszámon és email címen ad tájékoztatást: +49 1802 118822, infowelt@bmw-welt.com.

 • Hogyan látogathatok meg egy németországi BMW gyárat, illetve azok hol találhatók?

  A www.bmwgroup.com - Production – Production worldwide – Plant Tours oldalon széles körűen tájékozódhat arról, hogy miként vehet részt gyárlátogatáson Németországban, illetve szerte a világon. Kérjük, az egyes BMW gyárakkal a lent megadott weboldalakon vegye fel a kapcsolatot. A nagyszámú érdeklődőre való tekintettel érdemes már jóval a látogatás tervezett időpontja előtt regisztrálni.
  Németországban:
  www.bmw-werk-regensburg.de
  www.bmw-werk-dingolfing.de
  www.bmw-werk-leipzig.de
  www.bmw-werk-landshut.de
  www.bmw-werk-berlin.de
  www. bmw-werk-muenchen.de (Ebben az esetben jegyeit megrendelheti a BMW Welt információs szolgálatán keresztül.)
  Ennek elérhetősége:
  BMW Welt Információs szolgálat
  Telefonszám: +49 1802 118 822
  E-mail cím: infowelt@bmw-welt.com

 • Hol találok információt a BMW modellek chiptuningjáról?

  Tájékoztatjuk, hogy a müncheni székhelyű BMW AG nem hagy jóvá semmilyen chiptuninggal kapcsolatos tevékenységet. Abban az esetben, ha az autó a chiptuning miatt meghibásodik, a BMW AG által biztosított jótállás a hajtáslánc összes eleme (motor, átvitel, hátsó tengely stb.) esetében az érvényét veszti.

 • Szeretnék egy BMW-t alaposan kipróbálni. Van esetleg lehetőség egy teljes hétvégés tesztvezetésre?

  Hosszabb időszakokra nem tudunk tesztvezetési lehetőséget biztosítani. Kérjük, a tesztvezetéssel kapcsolatban keresse fel hivatalos BMW Márkakereskedőjét. Márkakereskedőjével megállapodhatnak abban, hogy az adott BMW modellt pontosan mennyi időre és milyen feltételekkel tudja elvinni tesztvezetésre.

 • Hol találok információt a BMW történetével kapcsolatban?

  A www.bmw.hu weboldalon, A BMW világa - Történelem és hagyomány pontban betekintést nyerhet a BMW 100 évet felölelő történetébe. Emellett különböző kiadványokat is rendelhet online a BMW Mobile Traditiontől. Ezekben számos autóipari szakújságíró publikációit fogja megtalálni, akik egyedülálló dokumentációt állítottak össze a német mérnöki szakértelemről és alaposságról. További információkat a www.bmw.hu weboldalon, A BMW világa - Történelem és hagyomány pontban talál.

 • Milyen számot hívhatok, ha az autóm elromlik?

  Magyarországon az éjjel-nappal készenlétben álló BMW országúti segélyszolgálatot az alábbi számon érheti el: 06 (1) 814 9505 (belföldről), +36 (1) 814 9505 (külföldről).

 • Hol találok bővebb információt a BMW Valvetronic technológiáról?

  A Valvetronic szakkifejezés két funkciót foglal magában. Elsősorban a változó szelepvezérlést (szívó- és kipufogó-szelepek), ami dupla-Vanos néven ismert. Másodsorban pedig a szívószelepek változó mértékű emelésén keresztüli teljesítményszabályozást. A szelepemelés mértéke 0,3-tól 9,5 mm-ig terjedhet, tehát a Valvetronic tökéletesen betölti azt a szerepet, ami korábban a fojtószelepre hárult. A vezérlési és a monitoring feladatokat a motorvezérlő egység látja el. A Valvetronic alkalmazása tizenkét százalékos fogyasztás-csökkenést eredeményez, emellett nő a teljesítmény és a nyomaték. Minden további, műszaki jellegű kérdésére választ talál a www.bmw.hu weboldalon, A BMW világa - Technológia és innováció – Műszaki szótár menüpont alatt.