BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, BMW Individual Frozen Pure Grey metál, elölnézet
Teljesítmény275 kW (374 hp)
Motor és hajtástípusBenzin

BMW 440i xDrive GRAN COUPÉ

BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, BMW Individual Frozen Pure Grey metál, elölnézet
Teljesítmény275 kW (374 hp)
Motor és hajtástípusBenzin
BMW 440i xDrive GRAN COUPÉ

Erő, precizitás és sallangmentes esztétikum. A BMW M440i xDrive Gran Coupé szíve a 275 kW (374 LE) M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotor. A tökéletesen hangolt M-specifikus futómű-komponensekkel összedolgozva az egység olyan szintű dinamizmust biztosít, amely a BMW M440i xDrive Gran Coupét viszonyítási alappá teszi. Az autó látványra is etalonnak számít M-specifikus dizájnelemekkel gazdagított, progresszív külsejével, valamint tágas, modern belső terével. Az ötajtós Gran Coupé tehát a teljesítmény, a kényelem és a magas szintű mindennapi használhatóság kívánatos elegye.

Bővebben

BMW M440i xDRIVE GRAN COUPÉ – TELJESÍTMÉNY.

Hajtáslánc, futómű és teljesítmény.

BMW M440i xDrive Gran Coupé.

Magas szintű praktikummal és mindennapi használhatósággal fűszerezett erő és sportos dinamizmus.
  • M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotor 374 lóerővel
  • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
  • Intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtás
  • 374 LE (275 kW), 500 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,7 másodperc alatt
BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, BMW Individual Frozen Pure Grey metál, rézsútos elölnézet

DIZÁJNOPCIÓK.

BMW M440i xDRIVE GRAN COUPÉ – FŐBB JELLEMZŐK.

A BMW M440i xDrive Gran Coupé dinamizmusa és dizájnja.

Sportosság az utolsó csavarig: a BMW M440i xDrive Gran Coupé lenyűgöző teljesítményének hátterében kimagaslóan fejlett hajtáslánc-technológiák, valamint a kifejezetten ehhez a modellhez hangolt futómű állnak. Az M modellekre jellemző vezetési élmény az acélos erejű, a nagy fordulatszámokat is kedvelő M TwinPower Turbo motornak, a közvetlen kormányzásnak, valamint precíz kezelhetőségnek köszönhető. A jármű atletikus karakterét az M-specifikus, Cerium szürke dizájnelemek, valamint a sportos belső részletek adják meg.
BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, egy álló, BMW Individual Frozen Pure Grey metálfényezésű autó oldalnézetből
BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotor.

Versenyzői szív, mint a vezetési élmény forrása: a M TwinPower Turbo 6 hengeres soros benzinmotort kimagaslóan egyenletes erőleadás és bizsergetően izgalmas M-es hangzás jellemzi. A dupla VANOS-szal, Valvetronic-kal, Nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ellátott motor nagyszerű teljesítményt nyújt.

Adaptív M futómű, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, BMW Individual Frozen Pure Grey metál, rézsútos közeli elölnézet

Adaptív M futómű.

Az Adaptív M futómű az útviszonyoknak és a vezetési helyzetnek megfelelően változtatja beállításait. A Driving Experience kapcsoló jóvoltából Ön bármikor a megvalósítani kívánt vezetési stílushoz – amely ugyanúgy lehet kényelmes, mint extrém módon sportos – igazíthatja a futómű karakterisztikáját.

Változó áttételű sport kormánymű, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, a műszerfal az M bőrkormánnyal

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott Változó áttételű sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát.
8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, sebesség-előválasztó kar, középkonzol

Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus vezetési stílushoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
M Sport fék, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, az M könnyűfém keréktárcsa közelről

M Sport fék.

A M Sport fék felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kék (alapfelszereltség) vagy magasfényű vörös (opcionális), M felirattal ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.

M vesekeret, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, BMW Individual Frozen Pure Grey metál

M vesekeret.

Az M magasfényű Shadowline kibővített tartalommal felszereltség számos magasfényű fekete külső elemet tartalmaz. Ilyen kivitelűek az oldalablak-keretek és -mélyedések, a tükörburkolatok, -háromszögek és -talpak, a B- és a C-oszlopok borításai, a hátsó ajtók ablakvezető sínjei, valamint a vesék kerete.
M Aerodinamikai csomag, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, BMW Individual Frozen Pure Grey metál, elölnézet

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag jóvoltából – amely a jármű kiviteli színére fényezett, M-specifikus első és hátsó kötényt, a magasfényű fekete oldalküszöböket, valamint a több darabból álló, magasfényű fekete diffúzorbetétet foglalja magában – az autó színtiszta dinamizmust sugároz és egyedülállóan sportos karaktert ölt magára.
BMW Individual könnyűfém keréktárcsák, 862 I, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, BMW Individual Frozen Pure Grey metál

20" BMW Individual aerodinamikai keréktárcsák, 862 I.

20" BMW Individual aerodinamikai keréktárcsák, 862 I, kétszínű, fekete-szürke, fényesre esztergált, elöl 8,5J x 20, 245/35 R20, hátul 9J x 20, 255/35 R20 gumiabroncsokkal.
Sportülések, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, belső tér

Sportülések a vezető és az első utas számára.

A vezető és az első utas sportülései optimális oldaltartást biztosítanak megnövelt méretű oldalpárnáikkal és manuálisan állítható combtámaszukkal. Az ülések hosszirányú pozíciója és magassága ugyancsak manuálisan szabályozható.

M bőrkormány, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, belső tér, műszerfal

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős kialakítású. A megerősített, fekete varrású, fekete Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támaszokkal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási élményt biztosít.

VEZETŐHELY ÉS TECHNOLÓGIÁK.

Vezérlési koncepció, digitális szolgáltatások és vezetőt segítő rendszerek a BMW M440i xDrive Gran Coupéban.

Letisztultság, kényelem és biztonság felsőfokon: utazása során számos innovatív technológia nyújt támogatást az Ön számára. Így hát nyugodtan összpontosíthat a lényegre – azaz a BMW M440i xDrive Gran Coupé nyújtotta vezetési élményre.

BMW Live Cockpit Professional, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, belső tér

BMW Live Cockpit Professional.

A BMW Live Cockpit Professional színes BMW head-up kijelzővel toldja meg a BMW Live Cockpit Plus felszereltség tartalmát. A head-up kijelző a jobb áttekinthetőség és a nagyobb biztonság jegyében közvetlenül az Ön látómezőjébe vetíti a pillanatnyi sebességhez és a navigációs útmutatásokhoz hasonló információkat.

7-es verziószámú BMW operációs rendszer, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, belső tér, központi kijelző

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW, I’am hungry.”* Elég ennyit mondania, hogy a BMW Intelligent Personal Assistant megkeresse a legközelebbi éttermet és azonnal meg is tervezze az odáig vezető útvonalat. De a tudása messze nem merül ki ennyiben. A BMW Intelligent Personal Assistant a járműfunkciók megértésében is segítséget nyújt oly módon, hogy érthetően elmagyarázza azok működését. Mindennek eredményeként Ön egyszerűbben és intuitívabb módon használhatja a BMW-jét. (*A funkció magyar nyelven nem érhető el.)

BMW Intelligent Personal Assistant, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, belső tér, központi kijelző

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség a kibővített funkciókkal ellátott Kormányzási és sávasszisztenst, a Vészfékasszisztenst, valamint az oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval kiegészített Sávtartó asszisztenst foglalja magában.
Driving Assistant Professional, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, belső tér, központi kijelző

Parkolóasszisztens Plus.

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A felszereltség egyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolássegítő rendszert, a járművet hossz- és oldalirányban manőverező Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
Parkolóasszisztens Plus, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, belső tér, központi kijelző

Okostelefon-integráció.

Miért nélkülözné iPhone-jának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az Okostelefon-integráció az Apple CarPlay és az Android Auto rendszereken keresztül, vezeték nélkül kapcsolja össze az Ön okostelefonját a járművével. Ily módon kényelmesen, közvetlenül a központi kijelzőn férhet hozzá a különböző funkciókhoz és applikációkhoz.

Okostelefon-integráció, Apple CarPlay, Android Auto, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, belső tér, központi kijelző

BMW Digitális kulcs.

A BMW Digitális kulcs autókulccsá avatja az Ön kompatibilis okostelefonját*. Az ajtó nyitásához egyszerűen csak tartsa oda a kilincshez az okostelefont, az autó beindításához pedig helyezze a készüléket az okostelefontartó tálcába. A Digitális kulcsot megoszthatja öt ismerősével, akiknek esetében például korlátozhatja a maximális sebességet – ami különösen ideális akkor, ha az illető friss jogosítvánnyal rendelkezik.

*A BMW Digitális kulcs csak bizonyos típusú okostelefonokkal kompatibilis. A kompatibilis okostelefonok listája a bmw.com/digitalkey weboldalon található. A BMW Digitális kulcs használatához szükség van a Teleszerviz felszereltségre.

BMW Digitális kulcs, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, az autó ajtaja és egy okostelefon

Távoli szoftverfrissítés.

E szolgáltatás mindig naprakészen tartja az Ön BMW-jét. A Távoli szoftverfrissítések a My BMW appon keresztül vagy a járműben tölthetőek le. Ezután már következhet is a telepítés.

A BMW M440i xDRIVE GRAN COUPÉ MŰSZAKI ADATAI.

BMW M440i xDrive Gran Coupé.

Teljesítmény, kW (LE) :

275 (374)

Max. nyomaték, Nm :

500

Gyorsulás, 0–100 km/óra, s:
4,7

Kombinált fogyasztás (l/100 km):

8,5–8,0

BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021, adatok
BMW keréktárcsák és gumiabroncsok, EU gumiabroncs-címke közelről

BMW KERÉKTÁRCSÁK ÉS GUMIABRONCSOK.

A járműveinkre kerülő gumiabroncsokat szigorú, 50 különböző kritériumot felvonultató tesztelési eljárásnak vetjük alá – vagyis jóval több szempontot veszünk figyelembe annál, mint amennyit az Európában érvényes egységes gumiabroncs-jelölésre vonatkozó előírások kötelezően megkövetelnek. Itt megtalálja a BMW járművekre szerelt gumiabroncsok jellemzőivel kapcsolatos összes információt.
BMW 4 Gran Coupé, G26, BMW Individual Aventurin vörös metál, rézsútos elölnézet

BMW 4 GRAN COUPÉ.

Az ötajtós BMW 4 Gran Coupé dinamizmusával, praktikumával, valamint kitűnő minőségű és tágas utasterével ejt ámulatba.

BMW BROSÚRÁK APP.

BMW Brosúrák app az okostelefonon

Fedezze fel interaktív módon a BMW világát okostelefonján vagy tabletjén. A BMW Brosúrák applikáció az összes jelenleg forgalmazott BMW modell digitális katalógusát tartalmazza. Tekintse meg a részletes termékinformációkat, gyönyörködjön a briliáns minőségű képekben és a látványos videókban, valamint ismerkedjen meg az Ön által választott BMW-hez kötődő, izgalmas háttérsztorikkal. Mindemellett természetesen az alkalmazásban megtalálja a BMW M440i xDrive Gran Coupé dizájnjával, felszereltségeivel, szolgáltatásaival és technológiáival kapcsolatos részletes információkat is.

 

SZERVIZ- ÉS ASSZISZTENCIA SZOLGÁLTATÁSOK A BMW M440i xDRIVE GRAN COUPÉHOZ.

Egy BMW Service munkatárs egy ügyfélnek nyújt segítséget

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA LENNE SZÜKSÉGE?

Amennyiben kérdése merülne fel, további információra lenne szüksége vagy érdeklődik a BMW M440i xDrive Gran Coupéhoz kínált ajánlatok iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi hivatalos BMW márkakereskedővel. A BMW hozzáértő csapata készséggel ad Önnek személyre szabott tanácsokat telefonon vagy a személyes találkozó során.

TARTOZÉKOK ÉS BMW M PERFORMANCE PARTS KIEGÉSZÍTŐK A BMW M440i xDRIVE GRAN COUPÉHOZ.

Fedezze fel a BMW 4 Gran Coupé M modellhez kínált sportos kiegészítőket és hasznos tartozékokat.

A BMW M440i xDrive Gran Coupé dinamizmussal színültig telített vezetési élményt kínál – ezért nem véletlen, hogy annyi sportos kiegészítő érhető el hozzá. Rendelkezésre állnak továbbá a látványos BMW M Performance Parts tartozékok is, amelyekkel vérbelien versenyautós karaktert adhat az autó külső megjelenésének és belső terének.

A minőségüket és dizájnjukat tekintve a jármű színvonalához méltó eredeti BMW tartozékokkal Ön tökéletesen az elvárásaihoz igazíthatja BMW M440i xDrive Gran Coupéját.
M Performance karbonszálas vesék, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

M Performance karbonszálas vesék.

Mutassa meg stílusát: az M Performance vesék kerete prémium minőségű karbonszálas műanyagból készül. A kivételesen elegáns, sportos és egyedi megjelenésért.
M Performance karbonszálas tükörburkolatok, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

M Performance karbonszálas tükörburkolatok.

A látványos, karbonszálas anyagból készült M tükörburkolatok érzékletesen emelik ki a jármű high-tech karakterét, egyszersmind egyedi vonással gazdagítják az összképet.
M Performance karbonszálas hátsó diffúzor, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

M Performance karbonszálas hátsó diffúzor.

A karbonszálas M Performance hátsó diffúzor még modernebb, egyben sportosabb megjelenéssel ruházza fel az autót.
20" M Performance könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 868 M, kétszínű (Óarany, fényesre mart), komplett nyári kerékkészlet részeként, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

20" M Performance könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 868 M, kétszínű (Óarany, fényesre mart), komplett nyári kerékkészlet részeként

Exkluzív 20" M Performance könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 868 M, kétszínű, Óarany, fényesre mart. Komplett nyári kerékkészlet gumiabroncsnyomás-érzékelő szenzorokkal.
M Performance kormány, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

M Performance kormány.

Elragadó tények: A remek kormányzási érzetet biztosító, Alcantara borítású karimával rendelkező M Performance kormány kitűnő tapintású.
M Performance Alcantara középső kartámasz, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

M Performance Alcantara középső kartámasz.

A különbség a részletekben rejlik: a vezetőhely exkluzív, versenyautós megjelenésére az Alcantara borítású M Performance középső kartámasz teszi fel a koronát.
18" BMW könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 853, Gunmetal szürke, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

18" BMW könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 853, Gunmetal szürke.

18" BMW könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 853, Gunmetal szürke. Gumiabroncsnyomás-figyelő érzékelőkkel ellátott, hólánc felszerelésére alkalmas komplett téli kerékkészlet 8,5J x 18 kerékmérettel.
BMW 320 tetőbox fekete/titánezüst kivitelben, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

BMW 320 tetőbox fekete/titánezüst kivitelben.

A fekete/titánezüst színösszeállítású, zárható, mindkét oldalról nyitható, 320 literes befogadóképességű tetőbox bármely BMW tetőcsomagtartó-rendszerrel kompatibilis.
BMW tetőre szerelhető kerékpártartó, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

BMW tetőre szerelhető kerékpártartó.

A BMW tetőre szerelhető kerékpártartó ideális megoldást jelent verseny-, túra- vagy gyermekkerékpárok, illetve mountain bike-ok szállításához maximum 20 kilogrammig.
BMW négy évszakos lábszőnyegek, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

BMW négy évszakos lábszőnyegek a vezető és az első utas számára.

A tökéletesen méretre szabott négy évszakos BMW lábszőnyegek megóvják a lábteret a nedvességtől és a szennyeződésektől. A lábszőnyegek fekete színűek és BMW logóval ellátottak.
BMW csomagtéri szőnyeg, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G23, 2021

BMW csomagtéri szőnyeg.

A csúszásmentes felületű, vízálló, méretre szabott BMW csomagtéri szőnyeg megvédi a rakteret a szennyeződésektől és a nedvességtől. Fekete színben, BMW logóval.
BMW Advanced Car Eye 2, BMW M440i xDrive Gran Coupé, G26, 2021

BMW Advanced Car Eye 2.

Amennyiben valamilyen rendellenes helyzet adódik, a kimagaslóan érzékeny, full-HD felbontású kamera automatikusan rögzíteni kezdi az autó előtt és mögött zajló történéseket.

BMW SZOLGÁLTATÁSOK A BMW M440i xDRIVE GRAN COUPÉHOZ.

Szerviz- és csomagajánlatok a BMW 4 Gran Coupé M modellhez.

A BMW, amely a szolgáltatások terén is etalonnak számít, mindig az Ön, illetve BMW M440i xDrive Gran Coupéja rendelkezésére áll. A BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment szakemberei a nap 24 órájában elérhetők – az év 365 napján. Az innovatív BMW Teleszerviz szolgáltatásnak köszönhetően az Ön BMW M440i xDrive Gran Coupéja értesíti a BMW márkaszervizt a karbantartási szükségletről és a rendellenes működésről, így a szerviz proaktívan felveheti Önnel a kapcsolatot. A fenti, valamint az egyéb szolgáltatások költségei a szerződésben szereplő időtartamig benne foglaltatnak a jármű megvásárlásakor kiválasztott, egyszeri alkalommal kifizetett BMW Service Inclusive csomag árában. Gondoskodjon arról, hogy több ideje maradjon az élet fontos dolgaira: A BMW sokszínű szolgáltatáskínálatának köszönhetően Ön mindig a biztos oldalon maradhat.
BMW Service Inclusive, egy nő áll egy BMW márkaszerviz előtt

BMW Service Inclusive.

Csak induljon útnak és összpontosítson kizárólag arra, ami valóban számít – vagyis BMW M440i xDrive Gran Coupéjának élményteli vezetésére. A BMW Service Inclusive pontosan ezt teszi lehetővé. Egyszeri díjfizetés ellenében Ön a választott időtartamon/futásteljesítményen belül minden, a szerződésben foglalt szerviz- és karbantartási szolgáltatást megkap.
Bővebben
BMW Teleszerviz, egy, az okostelefonját a kezében tartó nő a BMW-je ajtója mellett

BMW Teleszerviz

A BMW ConnectedDrive innovatív Teleszerviz szolgáltatásának segítségével BMW M440i xDrive Gran Coupéja leveszi a válláról az ügyes-bajos dolgokat: amennyiben esedékessé válik az autó karbantartása, netán valami rendellenesen működik, az autó továbbítja az összes releváns adatot Ön által kiválasztott BMW márkaszerviznek. Ezt követően a szerviz időpont-egyeztetés céljából kapcsolatba lép Önnel. Ily módon tehát nem kell mindent észben tartania, hanem nyugodtan rábízhatja magát a gyors és gördülékeny szolgáltatásra. Az egyetlen tennivaló: regisztrálnia kell BMW M440i xDrive Gran Coupéját a BMW ConnectedDrive portálon, valamint ki kell választania egy BMW márkaszervizt. Fedezze hát fel, hogy a BMW Teleszerviz miként teszi még kényelmesebbé az életét.
Bővebben
BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment, egy nő áll a BMW-je előtt

BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment.

Az ingyenes BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment szolgáltatás a nap 24 órájában, az év 365 napján áll minden BMW-tulajdonos rendelkezésére. Elég egyetlen hívás és szakembereink azonnal segítséget nyújtanak Önnek telefonon, illetve – ha szükséges – a helyszínen.
Bővebben

A BMW M440i xDrive Gran Coupé fogyasztása és CO2-kibocsátása.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.
Bővebben

A BMW M440i xDrive Gran Coupé fogyasztása és CO₂-kibocsátása.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.