Ellátási lánc, BMW i5 Limousine, G60 BEV

BMW JÁRMŰLÁBNYOM

ELLÁTÁSI LÁNC.

EMBERI JOGOK ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI ELŐÍRÁSOK.

A vállalaton, az ellátási láncon és valamint az össztársadalmon belüli szociális fenntarthatóság ügyét kiemelten kezeli a BMW Group. Évek óta a fő törekvéseink között szerepel az, hogy a járműveink előállítását szolgáló ellátási láncon belül maradéktalanul érvényesüljenek az emberi jogok, illetve a hatályos környezetvédelmi előírások. E tekintetben az együttműködés erejében bízunk, hiszen csak közösen vagyunk képesek hatékonyan fellépni a láncban felmerülő kockázatok ellen.

A cél érdekében intézkedési listát állítottunk össze, egymásra épülő képzési kurzusokat indítunk, szerződéses megállapodásokat kötünk, tanúsítványokat állítunk ki, az eredményességről pedig kérdőívek és auditok segítségével győződünk meg. A rendszeres kockázatelemzések segítségével meghatározzuk, hogy milyen konkrét intézkedések meghozatalára van szükség. Ily módon azonosíthatjuk azon nyersanyagok körét, amelyeknek beszerzése, valamint feldolgozása során (esetlegesen negatív következményekkel járó) kockázatok merülhetnek fel úgy az emberi jogok és egészség, mint a környezet a tekintetében.

AZ AKKUMULÁTORCELLÁK ÚJRAHASZNOSÍTÁSA.

A BMW i5 esetében a hangsúly a lítiumon és a kobalton van. Ezek a nagyfeszültségű akkumulátorcellák kritikus fontosságú összetevői vagy komponensei. Mindkét fajta nyersanyagot közvetlenül az előállítótól vásároljuk meg, majd azokat az akkumulátorcellák beszállítóinak rendelkezésére bocsátjuk.

E módszerrel teljes mértékben lekövethetjük, hogy hol és miként nyerik ki a nyersanyagokat, egyszersmind átlátható képet kapunk arról, hogy miként teljesülnek a környezetvédelmi és társadalmi előírások. A fentiek teszik lehetővé számunkra azt, hogy minősítési vagy éppen korrekciós eljárásokat kezdeményezzünk. Ez magában foglalja például a lítiumbányák tanúsítását a „Kezdeményezés a felelős bányászat szavatolása” szabvány (IRMA) alapján.

További tájékoztatásért látogasson el a https://www.bmwgroup.com/en/sustainability/menschenrechte.html weboldalra.