Hatékonyság, BMW i5 Limousine, G60 BEV

BMW JÁRMŰLÁBNYOM

HATÉKONYSÁG.

ALACSONYABB FOGYASZTÁS ÉS MEGNÖVELT HATÓTÁV.

A BMW EfficientDynamics immár járműgenerációk óta egyet jelent az innovatív fogyasztáscsökkentő és hatótávnövelő megoldásokkal. Ennélfogva pedig a BMW Fenntarthatósági Stratégia kulcsfontosságú eleme. Az alacsonyabb fogyasztással és nagyobb hatótávval párosuló vezetési élmény fő összetevői között ott van az optimalizált anyagfelhasználáson, így például a nagyszilárdságú acél, valamint az ajtók és a sárvédők esetében alkalmazott alumínium alkalmazásán keresztül megvalósított intelligens könnyűépítés.

A 0,23-as légellenállási együttható által is igazoltan kedvező, egyebek mellett az aerodinamikai keréktárcsáknak, az intelligens hűtőlamella-vezérlésnek, valamint a sima kialakítású alváznak köszönhető aerodinamikai tulajdonságok ugyancsak hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez. E tényezők összessége áll a BMW i5 eDrive40 100 kilométerenként 15,9–18,9 kWh-s villamosenergia-fogyasztása mögött, emellett az pozitív hatással van a hatótávra is.

A nagyobb hatékonyság letéteményese továbbá a hőszivattyút eszközül használó intelligens hőmenedzsment, valamint a BMW i5 Max Range módja is. Utóbbi a Personal módhoz képest – a vezetési helyzet függvényében – akár 25%-kal is növelheti a hatótávot.

Ám, mint mindig, vezetőként Ön ez esetben is döntő fontosságú befolyásoló tényező. Hatékony vezetési stílus megvalósításával ugyanis akár 25%-os üzemanyag-megtakarítást is elérhet az útvonaltól és a forgalmi helyzettől függően.