BMW 1, F40, Misano kék metál, egy mozgó autó elölnézetből
M135i xDrive
Shop The Look
Fogyasztás, kombinált6,8–8,0 l/100 km
Motor és hajtástípusBenzinDízel

BMW 1

Fogyasztás, kombinált6,8–8,0 l/100 km
Motor és hajtástípusBenzinDízel

A BMW 1 egy születetett látványosság. Ezt igazolja az is, hogy egyedülálló megjelenésével és progresszív dizájnnyelvével az autó határozottan kitűnik az utca forgatagából. Markánsan egyedi karakterű a modern hangulatú belső tér is, amely prémium minőségével és extrovertált stílusával inspirál. A hatékony motorok, a BMW 1-sorozatban első ízben felbukkant elsőkerék-meghajtás, valamint a legmodernebb futóműtechnológiák dinamizmussal és agilitással teli vezetési élményt szavatolnak, az innovatív technológiák és vezetőt segítő rendszerek pedig gondoskodnak arról, hogy Ön mindig biztonságosan és kényelmesen érje el úti célját.

Bővebben

A BMW 1 SPORTOS KÜLSŐ ÉS BELSŐ DIZÁJNJA.

Megfellebbezhetetlen tekintély: a BMW 1 dizájnja erős benyomást kelt úgy belül, mint kívül. A hatást eleve megalapozza a nagyméretű dupla vese és a széles első kötény által uralt orr-rész. Az összképet alapvetően határozzák meg a tetővonallal párhuzamosan a far felé futó, biztos kézzel megrajzolt vonalak is. A BMW 1 prémium karaktere a belső térben is maradéktalanul érvényesül. Itt az utasokat nagyvonalú térkínálat és a nyitottság atmoszférája veszi körül. A műszerfal ergonómiai szempontból optimalizált funkcióival, valamint szisztematikus vezetőorientáltságával győz meg.

Bővebben

DIZÁJN.

Kitűnő minőségű külső és belső felszereltségek a BMW 1-hez.

Fedezze fel a BMW 1 Sport Line változatának sportos dizájnopcióit. A kitűnő minőségű külső és belső felszereltségek segítségével Ön teljes egészében a saját ízléséhez és igényeihez alakíthatja járművének külső megjelenését és belső terét.

BMW 1, F40, egy mozgó, Kristály fehér metálfényezésű Sport Line modell rézsútos oldalnézetből
BMW 1, F40, dupla vese

Dupla vese.

A magasfényű króm keretbe foglalt, egyetlen egységet képező vesékben magasfényű fekete függőleges rácselemek láthatók. A központi látványelemként szolgáló vesék elölnézetből hatásosan emelik a jármű tekintélyét és hívják fel a figyelmet a jármű általános magas esztétikai nívójára.
BMW 1, F40, a Sport Line modell fekete tükörburkolatokkal

Fekete tükörburkolatok.

A tükörburkolatok a kiviteli szín helyett magasfényű feketék. Optikailag emelik ki a jármű atletikus karakterét, egyszersmind látványosan egyéni megjelenést biztosítanak a számára.
BMW 1, F40, egy Sport Line modell M magasfényű Shadowline felszereltséggel

M magasfényű Shadowline.

Az M magasfényű Shadowline felszereltség számos magasfényű fekete elemet foglal magában. Utóbbiak közé tartoznak az ablakperemek és -keretek, az ablakvezető sínek, a B-oszlopok, valamint a külsőtükör-keretek, -talpak, -élek és -háromszögek.
A BMW 1 kipufogóborításai, BMW 1, F40, Sport Line modell

Kipufogóvégek.

A látványos, 90 mm átmérőjű kipufogóvégek (a 3 hengeres motorral rendelkező járművek esetében egy a bal oldalon, a négyhengeres motorral ellátott modelleknél pedig egy a bal és egy a jobb oldalon) érzékletesen domborítják ki az autó sportos karakterét.
A BMW 1 műszerfala, F40, a Sport Line modell Sport fröccsöntött kormány

Sport fröccsöntött kormány.

A háromküllős, fekete Sport fröccsöntött kormányon galvanizált díszítőelem látható. A vastag karima és a kontúros hüvelykujj-támaszok kivételesen kellemes, határozott fogást biztosítanak.

BMW 1, F40, Sport Line modell, 'Iluminated Berlin' belső díszítőelemek

'Illuminated Berlin' belső díszítőelemek.

A műszerfalon és az ajtóborításokon látható, „High Matt” kiemeléssel ellátott 'Illuminated Berlin' belső díszítőelemek a presztízzsel párosuló progresszivitás auráját vonják a belső tér köré. A diszkrét háttérvilágítású díszítőelemek derengő mintázata vonzó, egyszersmind kellemes hangulatot teremt a járműben.
BMW 1, F40, a Sport Line modell Panoráma üvegtetővel

Panoráma üvegtető.

Nyitott állapotában a Panoráma üvegtető bőséges mennyiségű friss levegőt enged az utastérbe. Amikor pedig zárva van, világos, fénnyel teli atmoszférát teremt belül. A teljesen automatikusan, egyetlen gombnyomásra nyíló és záródó, az autókulccsal is vezérelhető üvegtető toló és billenő funkcióval, napfényvédő rolóval és szélterelővel rendelkezik.

AZ ÚJ BMW 1 COLOR VISION EDITION.

A ColorVision Edition kiadás egyebek mellett az alábbi felszereltségekkel rendelkezik:

 • M Sport csomag M fröccsöntött kormánnyal
 • Kitűnő minőségű fényezések
 • Edition-specifikus dizájnnal rendelkező, 18'' méretű könnyűfém keréktárcsák
BMW 1, F40, ColorVision Edition
Orrdizájn, BMW 1, F40, ColorVision Edition

Orr-dizájn.

Az ikonikus, magabiztosságot sugárzó BMW fényszórók, illetve a közéjük ékelődő BMW vesék által alkotott kompozíció modern, agilitást kifejező dizájnműremekké avatja az orr-részt.

Fardizájn, BMW 1, F40, ColorVision Edition

Fardizájn.

A BMW 1 farrésze frappánsan sportos és egyedi módon zárja le a külső dizájnt. A markáns vállvonal érzékletesen emeli ki az autó széles mivoltát és megingathatatlanul stabil úttartását.

18'' M könnyűfém keréktárcsák, kétszínű, BMW 1, F40, ColorVision Edition

Kétszínű 18'' M könnyűfém keréktárcsák.

Exkluzív, kéttónusú dizájnjukkal a stílusos, fényesre esztergált, 18" méretű Y-küllős 553 M könnyűfém keréktárcsák kivételesen dinamikus megjelenéssel ruházzák fel a BMW 1 ColorVision Edition kiadását.

M Sport ülések, BMW 1, F40, ColorVision Edition

M Sport ülések Edition-specifikus dizájnnal.

Luxus szintű anyagaikkal és kéttónusú dizájnjukkal a fekete/Magma vörös vagy fekete/Elefántcsont Dakota bőrkárpitozású M sportülések önmagukban is egyedülállóan sportos vonzerővel bírnak. A fejtámlákba hímzett Edition logók hatásosan irányítják rá a figyelmet az exkluzivitásra és kitűnő minőségű kidolgozásra.

Edition-specifikus lábszőnyegek, BMW 1, F40, ColorVision Edition

Edition-specifikus lábszőnyegek.

A BMW 1 ColorVision Edition kiadásának rabul ejtő esztétikuma és remek kivitelezési minősége a legapróbb részletekből is visszaköszön. A luxus minőségű, fekete műbőr szegéllyel rendelkező, Edition-specifikus lábszőnyegek látványosan támasztják alá ezt a megközelítést.

Exkluzív küszöbbelépő-burkolatok, BMW 1, F40, ColorVision Edition

Exkluzív küszöbbelépő-burkolatok.

A BMW 1 ColorVision Edition változata már a beszállás pillanatában felfedi, hogy esetében minden az exkluzivitásról szól. Minderről az Edition logóval ellátott, a rávetülő fény hatására fluoreszkáló küszöbbelépő-burkolatok gondoskodnak.

DINAMIZMUS.

A BMW 1 hajtáslánca, futóműve és M Sport kormányműve.

Legyen szó az erőteljes gyorsulásról, az agilis viselkedésről vagy éppen a biztos úttartásról – a BMW 1 minden megtett kilométert emlékezetessé tesz hatékony motorjával, valamint a dinamizmus szolgálatába állított hajtásláncával és futóműkomponenseivel. Ismerkedjen meg néhány, a dinamizmus fokozására hivatott felszereltséggel és tervezze meg saját BMW 1 modelljét.

A BMW 1 (F40) M Sport kormányműve

M Sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott M Sport kormánymű közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, valamint gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A felszereltség jóvoltából az Ön járműve még pontosabban lesz irányítható, emellett annak menettulajdonságai – különösen kanyargós utakon – még dinamikusabbá válnak.
BMW 1, F40, 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó

Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kormányra helyezett kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a lehető legnagyobb teljesítményt szolgálja.
A BMW 1 (F40) intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszere

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális tapadás, dinamizmus és biztonság érdekében. Az elektronikusan vezérelt hajtóerő-elosztás az agilitást is fokozza például azzal, hogy kanyarban ellensúlyozza a túl- vagy az alulkormányozottságot.
BMW 1, F40, Adaptív futómű

Adaptív futómű.

Az Adaptív futómű segítségével a csillapítás karakterisztikája a vezetési helyzethez igazítható, aminek köszönhetően az egyedülálló menetkényelem és menetdinamikai tulajdonságok a lehető legmagasabb szintű biztonsággal párosulnak. A Driving Experience kapcsolóval Ön választhat az alapbeállításnak számító COMFORT mód, illetve a SPORT mód között.
BMW 1, F40, egy parkolóban álló, Misano kék metálfényezésű autó oldalnézetből

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK ÉS HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK.

A BMW 1 intelligens technológiái és vezetőt segítő rendszerei.

Engedje, hogy autója automatikusan bemanőverezze magát a parkolóhelyre vagy tudakolja meg az intelligens hangasszisztensen keresztül, hogy hol van a legközelebbi benzinkút. A BMW 1 egy egész sor hasznos funkciót, digitális szolgáltatást és vezetőt segítő rendszert bocsájt az Ön rendelkezésére – a maximális kényelem és biztonság jegyében.

BMW 1, F40, a központi kijelző a Driving Assistant egyik vezetőt segítő rendszerének felületével

Driving Assistant.

A Driving Assistant biztonsági csomag a kameraalapú, fékező funkcióval ellátott Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzést, az előzési tilalomra való figyelmeztetés és Sebességhatár-kijelzés funkcióval ellátott Sebességhatár-asszisztenst, valamint a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszert foglalja magában. A radaralapú felszereltség a fentiek mellett tartalmazza még a Hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető jelzést, a Sávváltásra figyelmeztető rendszert és a Ráfutásos ütközés veszélyére figyelmeztető jelzést is.
BMW 1, F40, a praktikus Parkolóasszisztens parkolási segéd

Parkolóasszisztens.

A Parkolóasszisztens egyszerűbbé teszi a járművel való parkolást. A Tolatókamera tisztább képet ad a jármű mögötti területről. Az Aktív parkolást segítő rendszer fokozott védelmet biztosít a parkolási sérülések ellen. A Parkolóasszisztens automatikusan állítja be az autót az útpályával párhuzamos vagy az arra merőleges parkolóhelyekre, illetve manőverezi ki a járművet az útpályával párhuzamos parkolóhelyekről. A Tolatási asszisztens például szűk sikátorokban való hátramenetnél nyújt hasznos támogatást az Ön számára.
BMW 1, F40, BMW Head-Up kijelző

BMW Head-Up kijelző.

A nagyméretű, teljes színspektrumú BMW Head-Up kijelző az utazással kapcsolatos fontos információkat közvetlenül a látómezőbe vetíti, ily módon a vezető kizárólag a vezetésre összpontosíthat. A kijelzőn – a jármű felszereltségétől függően – olyan információk jelennek meg, mint a pillanatnyi sebesség, a navigációs iránymutatás, az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel ellátott Sebességhatár-kijelzés figyelmeztetései, valamint a telefonhívás-lista és a szórakoztató rendszerek lejátszási listái.
A BMW 1 (F40) BMW Live Cockpit Professional kijelzőrendszere

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség két kitűnő minőségű kijelzőt, azaz egy nagy felbontású, 10,25" méretű, érintőfunkciós központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 10,25" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
A BMW 1 (F40) intelligens BMW Intelligent Personal Assisant hangvezérlési rendszere

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW, I’am hungry.”* Elég ennyit mondania, hogy a BMW Intelligent Personal Assistant megkeresse a legközelebbi éttermet és azonnal meg is tervezze az odáig vezető útvonalat. De a tudása messze nem merül ki ennyiben. A BMW Intelligent Personal Assistant a járműfunkciók megértésében is segítséget nyújt oly módon, hogy érthetően elmagyarázza azok működését. Mindennek eredményeként Ön egyszerűbben és intuitívabb módon használhatja a BMW-jét. (*A funkció magyar nyelven nem érhető el.)

A BMW 1 (F40) Távoli szoftverfrissítés funkciója

Távoli szoftverfrissítés.

E szolgáltatás mindig naprakészen tartja az Ön BMW-jét. A Távoli szoftverfrissítések a My BMW appon keresztül vagy a járműben tölthetőek le. Ezután már következhet is a telepítés.

A BMW 1 Okostelefon-integráció funkciója

Okostelefon-integráció.

Miért nélkülözné iPhone-jának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az Okostelefon-integráció az Apple CarPlay, illetve az Android Auto rendszereken keresztül, vezeték nélkül teremt kapcsolatot az Ön okostelefonja és a jármű között. Ily módon Ön kényelmesen, a központi kijelzőn keresztül használhatja a fedélzeten a készülék számos funkcióját és applikációját.

BMW 1 (F40,) BMW digitális kulcs

BMW Digitális kulcs.

A BMW Digitális kulcs teljes értékű autókulccsá avatja az Ön kompatibilis okostelefonját*. Az ajtó nyitásához egyszerűen csak tartsa oda az okostelefont az ajtókilincshez, a motor beindításához pedig tegye a készüléket az okostelefon-tartó tálcába. A BMW Digitális kulcsot megoszthatja öt ismerősével, sőt egyebek mellett arra is lehetőség van, hogy a meghívottak esetében korlátozza a maximális sebességet – ami különösen akkor hasznos, ha az illető friss jogosítvánnyal rendelkezik.

 

*A BMW Digitális kulcs csak bizonyos típusú okostelefonokkal kompatibilis. A kompatibilis okostelefonok listája a bmw.com/digitalkey weboldalon található. A BMW Digitális kulcs használatának előfeltétele a Teleszerviz felszereltség megléte.

MODELLEK ÉS FELSZERELTSÉG

A BMW 1 egymástól markánsan eltérő modellváltozatai.

Sport Line modell.

 • 17'' könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 549; más típusú keréktárcsák is elérhetők
 • M magasfényű Shadowline
 • Sportülések a vezető és az első utas számára Antracit színű, szürke, opcionálisan narancssárga kiemeléssel ellátott szövet/Sensatec kombinációjú kárpittal; más típusú kárpitok is elérhetők
 • Sport fröccsöntött kormány
M magasfényű Shadowline

M Sport modell.

 • 17'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 550 M, kétszínű; más típusú keréktárcsák is elérhetők
 • M Sport futómű M Sport kormányművel kiegészítve; más típusú futóművek is elérhetők
 • Sportülések a vezető és az első utas számára fekete ‘Trigon’ szövet/Sensatec kombinációjú kárpittal; más típusú kárpitok is elérhetők
 • M fröccsöntött kormány
BMW 1, F40, egy Melbourne vörös metálfényezésű M Sport modell rézsútos oldalnézetből

Advantage modell.

 • 16'' könnyűfém keréktárcsák, csillagküllős 517 (kizárólag a 116i/116d változatokhoz)
 • Sebességtartó automatika fékező funkcióval
 • Parkolást segítő rendszer (PDC)
 • Tárolócsomag
BMW 1, F40, Advantage modell, fekete, rézsútos oldalnézet
 • Sport Line modell.
 • M Sport modell.
 • Advantage modell.

BMW 128ti.

A BMW 128ti dizájnja és menetdinamikai jellemzői.

A BMW 128ti modellt látványos megjelenése és műszaki részletei a sorozat kimagaslóan sportos reprezentánsává teszik. A látványos, modellspecifikus dizájnelemekhez méltó, BMW M TwinPower Turbo technológiával ellátott benzinmotor, valamint az első tengelyen elhelyezett differenciálzár a legmagasabb szintű menetdinamikai tulajdonságokkal ruházzák fel az autót.

BMW 1, 128ti, F40, „ti” feliratú fóliával ellátott oldalküszöb.

Oldalküszöb „ti” feliratú fóliával.

A „ti” feliratú fóliával ellátott oldalküszöb mesteri módon teszi még sportosabbá a jármű megjelenését.
BMW 128ti, F40, 18'' M könnyűfém keréktárcsák, Y-küllős 553 M, kétszínű, nagy sebességindexű gumiabroncsokkal

18'' M könnyűfém keréktárcsák, Y-küllős 553 M, kétszínű, nagy sebességindexű gumiabroncsokkal.

18" M könnyűfém keréktárcsák, Y-küllős 553 M, kétszínű, Orbit szürke metál, fényesre esztergált, 8J x 18, 225/40 R18 gumiabroncsokkal.

BMW 128ti, F40, belső téri dizájnelemek

Belső téri dizájnelemek.

A belső tér markánsan sportos és elegáns atmoszférájú a 128ti-specifikus elemeknek köszönhetően. Ez utóbbiak közé tartoznak egyebek mellett a vörös kontrasztvarrású M fröccsöntött, az exkluzív, vörös kiemeléssel ellátott sportülések, illetve a velük harmonizáló, vörös szegélyű lábszőnyegek, valamint a középső kartámaszon látható, hímzett „ti” logó.

BMW 1, F40, 128ti, 100% sDrive és önzáró differenciálmű

100% sDrive és önzáró differenciálmű.

A BMW 128ti alapfelszereltségéhez tartozó önzáró differenciálmű azzal, hogy a hajtási nyomatékot optimálisan osztja el az első kerekek között, még tökéletesebbé teszi a tapadást és a menetstabilitást kanyarokból való kigyorsítás és nagy sebességű kanyarvétel során, valamint olyankor, amikor a kerekek nem egyforma tulajdonságokkal rendelkező útfelületen futnak. Mindennek eredményeként az autót magabiztos és dinamikus menettulajdonságok jellemzik.
BMW 128ti, F40, BMW 128ti motor

BMW 128ti motor.

Versenyzői szív, mint a vezetési élmény forrása: A BMW 128ti TwinPower Turbo 4 hengeres benzinmotorjának lehengerlő erejét az új dugattyúk, a nagyobb méretű turbófeltöltő, az optimalizált szívólevegő-becsatornázás, valamint a csappantyúvezérelt kipufogórendszer biztosítják.
BMW 128ti, F40, M Sport futómű

M Sport futómű.

Az M Sport futómű nagyjából tíz milliméterrel ülteti le az autót. A futómű rövidebb rugóutakkal és feszesebb, 128ti-specifikus hangolású lengéscsillapítókkal, valamint keményebb stabilizátorokkal rendelkezik. Mindez együttesen azt eredményezi, hogy a futómű még több visszajelzést ad az útról, kifejezetten sportos vezetési stílust lehetővé téve ezzel.
BMW 128ti, F40, kormányzás

Kormányzás.

A 128ti-specifikus hangolású kormánymű közvetlen és agilis kormányzást tesz lehetővé. A felszereltség jóvoltából a jármű még pontosabban lesz irányítható, emellett annak menettulajdonságai még dinamikusabbá válnak, különösen kanyargós utakon.

A BMW 1 MŰSZAKI ADATAI.

BMW 128ti.

Teljesítmény, kW (LE) :

195 (265)

Gyorsulás, 0–100 km/óra, s:

6,1

Fogyasztás, l/100 km (kombinált):

6,8-7,4

CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált):

156-170

BMW 1, F40, egy mozgó, Misano kék metálfényezésű autó rézsútos hátulnézetből

BMW SERVICE SZOLGÁLTATÁSOK.

Egy BMW alkalmazott kezet fog egy ügyféllel
A BMW Service által nyújtott szolgáltatások jóvoltából Önnek felhőtlen vezetési élményben lehet része.
 
 • Mindez többek között az átlátható, 100%-os kiszámíthatóságot szavatoló BMW Service Inclusive csomagoknak köszönhető, amelyek olyan szolgáltatásokat foglalnak magukban, mint a rögzített áras járműátvizsgálás, illetve mikroszűrő- vagy fékbetét-csere.
 • A BMW ConnectedDrive Teleszerviz szolgáltatása az összes fontos járműinformációt továbbítja az Ön BMW márkaszervizének, amikor autójának szervizre van szüksége.
 • A BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment pedig mindig térítésmentesen, a nap 24 órájában, az év 365 napján áll az Ön rendelkezésére.

 

Egy BMW alkalmazott tanácsot ad egy ügyfélnek

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA LENNE SZÜKSÉGE?

Amennyiben kérdése merülne fel, további információra lenne szüksége vagy érdeklődik a BMW 1-sorozattal kapcsolatos különleges ajánlatok iránt, kérjük, lépjen érintkezésbe a legközelebbi hivatalos BMW márkakereskedővel. A BMW hozzáértő csapata készséggel ad Önnek személyre szabott tanácsokat telefonon vagy közvetlenül a helyszínen.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Kérjük, hogy a WLTP mérési eljárással kapcsolatos további információkért keresse fel a www.bmw.de/wltp weboldalt.

Bővebben

Fogyasztás és CO2-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp