Egy BMW egy erdei úton egy férfivel és egy lánnyal

„ESŐ VAGY HÓ: A MI GUMIJAINKNAK EZ SEMMISÉG.”

Tartsa kézben az irányítást. Eredeti BMW keréktárcsák és csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsok.

Ön úton van valahová, zene dübörög a hangszórókból – és hirtelen sűrűn esni kezd az eső. Azért, hogy ilyenkor is biztos kézzel tarthassa az irányítást, válassza az eredeti BMW keréktárcsákat és csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsokat. Abszolút megbízható termékekről van szó – amelyek fokozott biztonságot nyújtanak mostoha időjárási körülmények között, a legkülönfélébb vezetési helyzetekben és bármilyen útfelületen. Vezetési élmény és biztonság – a két tényező, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy Ön jól érezze magát a volán mögött.

Bővebben
„ESŐ VAGY HÓ: A MI GUMIJAINKNAK EZ SEMMISÉG.”Tartsa kézben az irányítást. Eredeti BMW keréktárcsák és csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsok.

HÁROM MEGGYŐZŐ ÉRV.

Még könnyedebb haladás az úton: BMW keréktárcsák és csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsok.

Kanayrodó felni sárvédővel, BMW M

AZ ÖN AUTÓJÁRA SZABOTT.

Közeli kép a csillag jelzésről, BMW kerék

KIPRÓBÁLT.

Egy forgó, BMW logóval ellátott BMW keréktárcsa

BIZTONSÁGOS.

Kanayrodó felni sárvédővel, BMW M
Kanayrodó felni sárvédővel, BMW M
Közeli kép a csillag jelzésről, BMW kerék
Közeli kép a csillag jelzésről, BMW kerék
Egy forgó, BMW logóval ellátott BMW keréktárcsa
Egy forgó, BMW logóval ellátott BMW keréktárcsa

„MINDENT LETESZTELÜNK, ÍGY ÖNNEK NEM KELL A SZERENCSÉJÉRE BÍZNIA MAGÁT.”

Eredeti BMW keréktárcsák és csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsok.

A csillagjelölés azt jelzi, hogy a szóban forgó gumiabroncsot kifejezetten a BMW számára gyártották – a legmagasabb BMW minőségben. A gumiabroncsok fejlesztése már a járműmodellek korai fejlesztési fázisában megkezdődik és akár három évig is eltart. Az utolsó fázist az igen alapos tesztelés képezi. A csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsok teljesítményét hat fő területén vizsgálják. E területek a biztonság, a kopás, a kényelem, a hatékonyság, valamint – BMW jellegzetességként – a vezetési élményt meghatározó vezetési stílus és a sportos viselkedés. A gumiabroncsok fejlesztése néhány kiválasztott prémium gyártóval (pl. a Bridgestone, Michelin és a Pirellivel) szoros együttműködésben történik. A csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsokkal – amelyek precízen illeszkednek autója paramétereihez, kipróbáltak és biztonságosak – kapcsolatos kérdéseivel bizalommal forduljon hivatalos BMW Márkaszervizéhez.

Csillagjelöléssel ellátott BMW kerék közelről
Egy férfi és egy kislány felemelt kezekkel az erdőben

Az Ön autójára szabott.

Az eredeti BMW keréktárcsák és gumiabroncsok mindegyikét az adott BMW modell menetdinamikai tulajdonságaihoz és dizájnnyelvéhez igazítják.
Egy férfi és egy kislány az erdőben, hátulnézetből.

Kipróbált.

Minden egyes gumiabroncsot szigorú, 50 különböző minőségi kritériumot vizsgáló tesztelésnek vetnek alá (a vonatkozó EU szabályozás mindössze három kritériumot ír elő a kötelező gumiabroncs-címke esetében).
Egy nevető kislány hegyvidéki panorámával a háttérben

Biztonságos.

A csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsok kivételesen hosszú élettartamukkal, kiválónak minősített biztonságosságukkal és korszerű defekttűrő technológiájukkal győznek meg.

BIZTONSÁG ÉS KEREK STÍLUS.

Eredeti BMW komplett kerékkészletek.

Miért is kéne választania, ha mindent megkaphat egyszerre? Az eredeti BMW komplett kerékkészletek esetében ugyanis a biztonság és a tökéletes stílus kéz a kézben járnak. Az eredeti BMW komplett kerékkészleteket nem kímélik a tesztek során. A kerekeknek az átfogó szimulációk és a legkeményebb gyakorlati próbatételek során kellett bizonyítaniuk, hogy minden körülmények között méltók az „eredeti BMW” címre. A különféle dizájnvilágot képviselő stílusok bőséges választékának köszönhetően minden vásárló megtalálja a neki leginkább megfelelő komplett kerékkészletet.
Egy BMW keréktárcsa közelről.
20” M Performance kovácsolt keréktárcsák, Y-küllős 795 M

795 M.

Kitűnő minőségű, 20” M Performance kovácsolt keréktárcsa, Y-küllős 795 M, matt Jet fekete. Gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) kompatibilis nyári komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
20” BMW M Performance könnyűfém keréktárcsa

624 M.

20” M Performance könnyűfém keréktárcsák, kovácsolt, bikolor kivitelű, matt Fekete, mart. BMW M logóval. Komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
20” BMW M Performance könnyűfém keréktárcsa

669 M.

20” M Performance könnyűfém keréktárcsák, kovácsolt, matt Fekete, a látható oldalán mart és fényesre esztergált. Komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
20” M Performance kovácsolt keréktárcsák, multiküllős 732 M

732 M.

Kitűnő minőségű 20” M Performance kovácsolt keréktárcsák, multiküllős 732 M, bikolor kivitelű, Night Gold, fényesre mart. Gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) kompatibilis nyári komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
22” M Performance könnyűfém keréktárcsa, csillagküllős 749 M

749 M.

Optimalizált tömegű 22” M Performance könnyűfém keréktárcsák, csillagküllős 749 M, bikolor kivitelű, Jet fekete, fényesre esztergált. Gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) kompatibilis nyári komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
18” M Performance könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 796 M

796 M.

18” M Performance könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 796 M, matt Jet fekete, hólánccal is ellátható. Gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) kompatibilis téli komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
20” M könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 648 M

648 M.

Kitűnő minőségű 20” M könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 648 M, bikolor kivitelű, Orbit szürke, fényesre esztergált. Gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) kompatibilis téli komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
19” M Performance kovácsolt keréktárcsák, duplaküllős 786 M

786 M.

19” M Performance kovácsolt keréktárcsa, duplaküllős 786 M, matt Jet fekete, defekttűrő gumiabroncsokkal, hólánccal is ellátható. Gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) kompatibilis téli komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
19” M könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 727 M

727 M.

Kitűnő minőségű 19” M könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 727 M, bikolor kivitelű, Orbit szürke, fényesre esztergált. Gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) kompatibilis téli komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
20” M könnyűfém keréktárcsa, csillagküllős 748 M

748 M.

Kitűnő minőségű 20” M könnyűfém keréktárcsa, csillagküllős 748 M, matt Jet fekete, hólánccal is ellátható. Gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) kompatibilis téli komplett kerékkészlet defekttűrő gumiabroncsokkal.
A termékhez
BMW szelepsapkák alumíniumból

Szelepsapkák.

Kitűnő minőségű, alumíniumból készült szelepsapkák a TPMS-jeladóval ellátott alumínium szelepek hatásos védelméért. BMW logóval.
A termékhez
Kerékagy-sapka

Kerékagy-sapka.

Az „úszó”, BMW logóval ellátott kerékagy-sapka nem fordul el a kerékkel, hanem mindig függőlegesen áll.
A termékhez
Kerékőr-rendszer

Kerékőr-rendszer.

A prémium minőségű, extrém módon megbízható kerékőr-rendszer négy darab, speciális BMW kódolással ellátott kerékőrcsavart foglal magában.
A termékhez
Hóláncok

Hóláncok.

A „Disc” hóláncok rendkívül gyorsan és egyszerűen szerelhetők fel a rugalmas acélabroncsnak és az automatikus zárnak köszönhetően.
A termékhez
 • A komplett kerékkészletek előnyei
  • A választék sokféle stílust (szín, felület, anyag, küllődizájn, méret) ölel fel, beleértve a téli változatokat is
  • A könnyűfém keréktárcsák, a gumiabroncsok és a TPMS érzékelő tökéletes összhangban vannak egymással
  • Vonzó ajánlatok a különféle méretekhez
  • Garantált pótalkatrész-ellátás 10 éven át (a piacra kerüléstől számítva)
  • Szigorú gyártási és ellenőrzési folyamatok, amit jól példáznak az alábbi tesztelési módszerek: sós vízzel való permetezés, röntgensugár-teszt, szivárgási próba, az extrém körülmények közötti terhelési viszonyok tesztpados vizsgálata, gyakorlati teszt a Nürburgringen.
    
 • A könnyűfém keréktárcsa előnyei
  • Alacsonyabb tömeg
  • Fokozott dinamizmus és jobb menettulajdonságok
  • Exkluzivitás és dizájn
  • Tartósság
    

AHOGY SZERETNÉ.

Végtelen lehetőségek: válassza ki most a megfelelő keréktárcsát és gumiabroncsot, így téve egyedivé a BMW-jét.

Bővebben
Férfi és lány ugrál a réten a völgyben, hátulnézetből

A BIZTONSÁG ÉS A DINAMIZMUS TALÁLKOZÁSA.

Eredeti BMW komplett kerékkészletek és gumiabroncsok.

A bármely útfelületen mutatott menettulajdonságok esetében a maximális tapadás mindennél fontosabb. Univerzális megoldás azonban nem létezik, hiszen minden modell másként viselkedik és ezért árnyalt megközelítést igényel. A BMW jól ismeri a saját modelljeinek különleges fizikai tulajdonságait, valamint dizájnnyelvét és ezen tudását felhasználva fejleszti ki a gumiabroncsokat. Amit Ön tehet: rendszeresen cseréli a gumikat. Hivatalos BMW Szervizpartnere bármikor válaszol az összes felmerült kérdésére, emellett tanácsot ad arra vonatkozóan, hogy mely szolgáltatásokat érdemes igénybe vennie.

Bővebben

A BIZTONSÁG ÉS A DINAMIZMUS TALÁLKOZÁSA.

Eredeti BMW komplett kerékkészletek és gumiabroncsok.

Nyári gumiabroncsok mintázata közelről

Nyári kerekek.

Az ideális gumi az év meleg hónapjaira: a nyári gumiabroncsokat optimális kényelem, akusztikai tulajdonságok és gördülési ellenállás jellemzik. Az abroncsok futófelülete olyan gumikeverékből készül, amely még nagyon magas hőmérsékleten sem válik túlzottan puhává. Nagyobb összefüggő mintablokkjaikkal és speciális lamellastruktúrájukkal a nyári gumik megbízhatóan veszik elejét a felúszás (aquaplaning) jelenségének, emellett jobb iránytartást és precízebb kormányzást biztosítanak még nagy sebességtartományokban is. Az előnyök azonban nem korlátozódnak a nagyobb biztonságra, hiszen a nyári gumik kimagasló kényelmet és menettulajdonságokat szavatolnak akár jelentős tempó mellett is. Amit érdemes tudnia: amikor a hőmérséklet tartósan 7 °C fölé emelkedik, érdemes nyári gumikra váltania.

Bővebben
A téli és a nyári gumik nyoma

Téli kerekek.

A tökéletes megoldás a téli útviszonyokhoz. Speciális gumikeveréküknek köszönhetően 7 °C alatt a téli gumik nagyobb biztonságot nyújtanak, mint a nyáriak. A téli gumikat olyan hosszanti és oldalirányú mintaárkokkal látják el, amelyek gördülés közben kinyílnak. Ily módon kapaszkodóélek keletkeznek, amelyek fokozott tapadást és iránytartást szavatolnak havon és sárban haladva – ami döntő fontosságú biztonsági tényező. A biztonságot érintő további előny a nyári gumikhoz képest nedves felületen akár 10Í%-kal, jégen és havon pedig akár 50%-kal rövidebb féktáv.

Bővebben
Az eltérő gumiprofilok féktávjának vázlata

Féktávolság.

Az ugyanazon modell féktávolságában mutatkozó jelentős különbségek nemcsak a gumi tulajdonságaiból fakadnak, hanem az útviszonyokból is – hiszen a féktáv akár a tízszeresére is növekedhet pl. csúszós felületen. A féktáv lehető legkisebbre való leszorításához az adott szezonnak megfelelő eredeti BMW komplett kerékkészletek és gumiabroncsok használatát ajánljuk, mivel azok ideálisan illeszkednek a BMW paramétereihez. A profilmélység a gumi kopottságának legjobb mérőszáma: amennyiben az nem éri el a 4 mm-t, javasolt a csere.

Bővebben
Egy napszemüveges férfi áll egy kék BMW előtt

36 HÓNAPOS BMW GUMIABRONCS-BIZTOSÍTÁS.

Minden, valamely hivatalos BMW Szervizpartnernél vásárolt eredeti BMW komplett kerékkészlethez és csillagjelöléssel ellátott gumiabroncshoz jár a BMW gumiabroncs-biztosítás. A biztosítás, amely a vásárlás dátumától számított 36 hónapig érvényes, optimális védelmet nyújt azzal, hogy Ön akár 100%-os költség-visszatérítésben részesülhet.

 • A biztosítás által fedezett káresemények

  A BMW gumiabroncs-biztosítás által fedezett káresemények:

  • a hegyes tárgyak, például szögek vagy üvegszilánkok által okozott sérülések
   
  • a járdaszegéllyel való ütközés következtében keletkező sérülések
   
  • vandalizmus
   
  • lopás
 • Kárkompenzáció

  Amennyiben rendelkezik érvényes BMW gumiabroncs-biztosítással, a gumi sérülése esetén Ön akár 100%-os kárkompenzációban is részesülhet.*


  1. év 100%
  2. év 75%
  3. év 50%

  * A kompenzáció nem foglalja magában a  szerelés költségét.

   

  A BMW gumiabroncs-biztosításra vonatkozó feltételeket itt találja – de azokról érdeklődhet BMW Szervizpartnerénél is. A BMW gumiabroncs-biztosítást az Allianz biztosítótársaság nyújtja. A gumiabroncs-biztosítás a 2020. 03. 01-jét követően forgalomba helyezett új BMW személygépkocsik gyári gumiabroncsaira érvényes.

BMW KERÉK- ÉS GUMIABRONCS-SZÓTÁR.

A szótárban megtalálható minden, a kerekekkel és a gumiabroncsokkal kapcsolatos kifejezés magyarázata.

 • Gumifelépítés

  Az eredeti BMW keréktárcsák és csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsok számos előnnyel rendelkeznek, mivel azokat az adott BMW modell műszaki paramétereit figyelembe véve fejlesztik ki. A tapadást, az iránytartást, a kormányzási tulajdonságokat, valamint a kényelmi és akusztikai jellemzőket optimálisan a szóban forgó járműhöz adaptálják. A gumiabroncs futófelülete gondoskodik az ideális tapadásról és vízkiszorításról, a nagy sebességű haladásra való fokozott alkalmasságról, valamint az optimális menetstabilitásról és gördülési ellenállásról. A belül található textil kordbetétek még nagy belső nyomás esetén is gondoskodnak a gumi stabilitásáról. Az oldalfal egyrészt az oldalirányból bekövetkező sérülések ellen véd, másrészt jobb kormányzási tulajdonságokat és fokozott kényelmet biztosít. Az acél peremhuzal-mag gondoskodik arról, hogy a gumiabroncs szorosan illeszkedjen a keréktárcsához. Összefoglalva: a speciális gumistruktúra egyértelmű előnyöket jelent a biztonság és a dinamizmus terén.

 • Abroncsfal

  A keresztmetszeti viszonyszám az abroncsszélesség és -magasság (H/W) %-ban kifejezett arányát mutatja. Ezt a viszonyszámot a gumiabroncs méretére vonatkozó adatok között tüntetik fel. Példa: egy 175/70 R13 méretű gumiabroncs futófelületének szélessége 175 mm, az oldalfal magassága pedig 70%-a a futófelület szélességének. Az ún. DOT szám egyebek mellett a gumi gyártási idejére vonatkozó adatokat tartalmaz kódolt formában. A „2413” például arra utal, hogy a gumit 2013. 24. hetében gyártották.

 • RDC érzékelők

  A „TPMS” betűszó a „Tyre Pressure Monitoring System” („gumiabroncsnyomás-figyelő rendszer”) kezdőbetűiből áll össze. Az FTM-mel (Flat Tyre Monitor) ellentétben, amely csak passzív figyelmeztetést ad a gumik forgási sebességéről, a TPMS aktív elektronikus jeladókat alkalmaz. A szelepbe (belülre) épített jeladók folyamatos rádiófrekvenciás kapcsolatban vannak a járművel.

  A TPMS az információs kijelzőn tájékoztat a gumiabroncsokban uralkodó nyomásról, és amennyiben annak csökkenését észleli valamelyik gumiban, figyelmezteti a vezetőt. 2015 óta minden, az EU területén újonnan forgalomba helyezett járműnek rendelkeznie kell a TPMS-szel. Az, hogy az Ön járműve ellátható-e TMPS jeladókkal, az adott modelltől és annak gyártási évétől függ.

 • Négy évszakos gumiabroncsok

  Vannak vezetők, akik úgy vélik, hogy a négy évszakos gumiabroncsok jelentik a legjobb megoldást, hiszen általuk elkerülhető a gumicsere és -tárolás. Nem árt azonban tudniuk, hogy ezzel kompromisszumot kötnek a biztonság terén, hiszen az ilyen gumikat olyan mérsékelt időjárásra tervezték, amelyben nem kell havazásra, zivatarokra vagy fagypont alatti hőmérsékletekre számítani. Mivel nálunk ennél szélsőségesebb az időjárás, mindenképp a csillagjelöléssel ellátott téli és nyári gumiabroncsok használatát javasoljuk. A négy évszakos gumiabroncsokat általában kisebb méretekben használják alacsony teljesítményű járművekhez – vagyis a BMW-khez aligha alkalmasak. Már csak azért sem, mert velük az autó nem nyújtja azt a vezetési élményt, amely elvárható egy BMW-től.

 • Profilmélység

  Menet közben automatikusan jelentkezik a kopás, így a gumiabroncs futófelületének mintázatát rendszeresen ellenőrizni kell. A téli gumik profilmélységének legalább 4 mm-esnek kell lennie, a nyári gumik esetében pedig a határ 3 mm. Magyarországon a törvényi előírások szerint személyautókon csak olyan gumiabroncsokat szabad használni, amelyeknek profilmélysége a futófelület teljesen kerületén eléri az 1,6 mm-t.

 • Defekttűrő technológia

  Ön mindenkor megbízhat a defekttűrő technológiában. Nem pusztán azért, mert a defekt bekövetkezése után még további 80 kilométert tehet meg akár 80 km/órás sebességgel – hanem egyáltalán azért, mert folytatni tudja az útját. Márpedig ez egyenlő a biztonsággal és a kényelemmel. A defekttűrő technológiával ellátott gumiabroncsok megerősített oldalfallal rendelkeznek, így képesek stabilizálni a járművet. Nem szükséges tehát alkalmatlan helyen megállnia kerékcsere céljából – hanem egyszerűen folytathatja az útját az legközelebbi BMW Szervizpartnerig.

 • Gumiabroncs-típusok

  Az autójukkal szemben mind az aszfalton, mind arról lehajtva különlegesen magas elvárásokat támasztó vásárlók immár speciális, a terepképességet fokozó kerékkészletet is vásárolhatnak a BMW-től. A legkorszerűbb, vegyes használatra tervezett (ún. all-terrain) Grabber AT3 gumiabroncsokkal ellátott készlet az új BMW X5-höz lesz elérhető. A készlet normál téli kerékkészletként is használható lesz, amit az „M+S” („Mud+Snow”, vagyis „sár+hó”) felirat és a „Three-Peak Mountain Snowflake” szimbólum is elárul. A kerékkészlet kizárólag az aftersales csatornán keresztül lesz megvásárolható.

  2018. január 1-jétől Németországban csak olyan téli gumiabroncsok forgalmazhatók, amelyeken ott látható a „Three-Peak Mountain Snowflake” (köznyelven: „alpesi”) szimbólum. Korábban a téli gumiabroncsokon ezt, vagy az „M+S” azonosítót kellett feltüntetni. Most tehát csak a „Three-Peak Mountain Snowflake” jelöl modern téli gumiabroncsokat. A kizárólag „M+S” jelzéssel ellátott téli gumiabroncsok hivatalosan 2024-ig használhatók.

  A különleges útviszonyokhoz a BMW bizonyos piacokon kínál szöges, illetve puha anyagösszetételű gumiabroncsokat, illetve ilyeneket tartalmazó komplett kerékkészleteket is. A szöges gumiabroncsok kimagaslóan jó tapadást és trakciót biztosítanak jeges úton, míg a puha kompozit gumik a havas felületen ideálisak speciális anyagösszetételüknek köszönhetően.