ELŐNYÖK AZ ÖN SZÁMÁRA.

Munka a BMW Biztonsági Járművekkel.

Az, hogy Önnek milyen fokú védelemre van szüksége, a körülményektől függ – például attól, hogy hol él és dolgozik, hogy mi a munkája, valamint, hogy mennyire közismert személyiség. A BMW az egyetlen olyan autógyártó, amely a különböző igények alapján háromféle biztonsági szintet határozott meg a páncélozott járművek építésének több mint 30 éves története során felhalmozott tapasztalatok alapján. Ennek megfelelően a BMW átfogó megoldásokat kínál a biztonságos közúti közlekedéshez – vagyis mindenki megkapja azt, amire szüksége van biztonságérzetének megteremtéséhez.

Bővebben

KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL.

A BMW Biztonsági Járműveknek köszönhetően semmiből nem kell engednie, ami fontos Önnek. A BMW több mint 30 éves gyakorlattal rendelkezik a páncélozott járművek fejlesztése és építése terén – de nemcsak az Ön magas szintű biztonságának, hanem a vezetési élménynek a megőrzésére is folyamatosan törekszik. Így tehát Ön abszolút biztos lehet abban, hogy a lehető legnagyobb védelemben részesül, úgy, hogy annak biztosítása semmilyen kompromisszumot nem követel. Ez azért lehetséges, mert a tervezés legelső fázisától kezdeve az összeszerelés legutolsó momentumáig mindent mi csinálunk. A személyi biztonság túlságosan is kényes dolog ahhoz, hogy a valódi szakértőkön kívül bárkit is a közelébe engedjünk. Magától értetődő módon minden egyes BMW-t a legnagyobb precizitással és gondossággal építünk meg a legszigorúbb minőségi követelmények szerint, amelyekhez a BMW teljes globális gyártói hálózata tartja magát. Ez az oka annak, hogy miért csak a BMW ajánl maximális védelmet – made by BMW.

 • Dinamizmus

  Annak érdekében, hogy a kitűnő védelmi színvonal kivételes dinamizmussal párosuljon, a BMW mérnökei különleges megoldást dolgoztak ki: egy olyan intelligens anyagkombinációt alkottak meg, amely teljesíti a legszigorúbb biztonsági követelményeket, miközben annak tömege a lehető legalacsonyabb, és nem kényszerít kompromisszumokra a közvetlen viselkedés és az agilitás tekintetében – hiszen e tulajdonságok a BMW legismertebb jellemzői közé tartoznak.

 • Praktikum és kényelem

  Az egyedileg programozható gombok gyors hozzáférést biztosítanak a biztonsággal összefüggő funkciókhoz – egyébként a BMW az egyetlen olyan gyártó, amely alapfelszereltségként adja a praktikus közvetlen elérést biztosító gombokat. A vezető saját igényei szerint rendelhet funkciókat az említett gombokhoz, amelyek egészen egyszerűen felbecsülhetetlenül értékesek a veszély pillanataiban; például Ön egyetlen gombnyomással hívhat segítséget, illetve utasíthatja a navigációs rendszert arra, hogy mutassa meg a leggyorsabb hazavezető utat.

DISZKRÉCIÓ.

A védelem még hatásosabb akkor, ha a kívülállók mit sem tudnak róla. Az anonimitás a biztonság egyik igen fontos összetevője. A BMW pontosan ezért tesz olyan sok erőfeszítést azért, hogy az autóiba épített védelem ne legyen szembetűnő mások számára.

BMW CONNECTEDDRIVE ÉS BIZTONSÁGI RENDSZEREK.

A BMW ConnectedDrive a jármű, a vezető és a külvilág intelligens hálózatba kapcsolásának fontosságát kiemelő filozófia megtestesítője. A rövidebb távolságokat ultrahang, a nagyobbakat pedig mobil rádiótechnológia hidalja át. Az online szolgáltatások, a vezetőt segítő rendszerek, az ügyfélszolgálatok és az okostelefonos megoldások egymással való intelligens összekapcsolása számos módon nyújt támogatást a BMW-t vezetőknek – úgy a kényelem, mint a megfelelő időben nyújtott megfelelő információ, vagy éppen az utazás közbeni megnyugtató biztonságérzet biztosítása terén.

 • Támadásra való figyelmezetés és interkom rendszer

  Mindig kéznél van a vezető és az elöl ülő utas számára, ugyanakkor rejtve van a kutató tekintetek elöl: a támadásra való figyelmeztetés és az interkom-rendszer a középkonzolon lévő, a biztonsággal kapcsolatos kezelőszerveket tömörítő panelről vezérelhető.

 • Night Vision

  A Dynamic Light Spot funkcióval ellátott BMW Night Vision már nagy távolságból felismeri a gyalogosokat és a nagyobb testű állatokat – és külön meg is világítja azokat. A hűtőrácsba épített, 300 méteres hatótávolságú hőkamera képe közvetlenül a központi kijelzőn jelenik meg. Amint a hőkép-alkotó rendszer aktiválása megtörténik a multifunkciós műszerfalon, további figyelmeztetések is megjelennek. Akut veszélyhelyzetben akusztikus figyelmeztetés hangzik fel, a fékek pedig készenléti állapotba kerülnek.

KIEGÉSZÍTŐ FELSZERELÉSEK A KÜLÖNLEGES IGÉNYEKNEK MEGFELELŐEN.

Előfordulhat, hogy Önnek a puszta védelemnél többre van szüksége. Azokban a szerepkörökben, amelyekben a járműnek magas rangú személyeket vagy testőrséget kell szállítania, az autónak másodpercek alatt gördülő hivatallá kell alakulnia, hogy egyetlen fontos ügy se szenvedjen késedelmet. A BMW azonban felkészült az efféle kihívásokra, hiszen már több mint 50 esztendeje gyárt Hatósági Járműveket, mely tevékenység során szoros együttműködést alakított ki a világ különböző tájain működő hatóságokkal és kormányzati szervekkel. A villogók, a különböző sziréna-effektusokra képes figyelmeztető rendszerek, jeladó eszközök, rádiók, sőt még a hivatalos célokat szolgáló zászlótartók is a kínálat részét képezik.

 • Hatósági felszerelések

  A LED-es villogók diszkréten a BMW vesék mögé helyezhetők, így azok egészen addig észrevétlenek maradnak, ameddig szükség nem lesz a működésükre. Hivatalos használathoz rendelkezésre áll a mágnessel a tetőhöz illeszthető villogó. A tartó a csomagtérben, vagy igény esetén a vezetőoldali ajtóban helyezhető el, hogy az vezetés közben is könnyedén felhelyezhető legyen.

 • Zászlótartó diplomáciai és hivatalos célokra

  A tartók diszkréten a jobb és a bal oldali első sárhányókon helyezhetők el. Formális és hivatalos utak esetében gyakran kötelező a zászló kitétele a hivatalos testületekhez, a kormányzati szervekhez és a nagykövetségekhez tartozó autókra. A hivatalos zászlók elhelyezésére szolgáló tartók külön kérésre kaphatók.

 • Mobilitás-megőrzés

  A laminált, polikarbonát védőréteggel bevont biztonsági üvegek védve vannak a kirobbanástól, a defekttűrő gumiabroncsok pedig biztosítják az Ön mozgásképességét akkor, amikor arra a legnagyobb szükség van. Modelltől függően a biztonsági felszereltség magában foglalja a légzsák-kikapcsolást és az önműködően lezáródó üzemanyag-tartályt is.

BMW SECURITY DRIVER TRAINING.

A legrosszabb forgatókönyvre való felkészülés a legjobb módja annak, hogy az ilyen helyzetek eleve elkerülhetők legyenek. A BMW a biztonságot korántsem csak a jármű felől közelíti meg. Speciálisan összeállított vezetői tréning-kurzusok is elérhetők, amelyek során hasznos fogásokat sajátíthatnak el a biztonsági járművek vezetői, akik mindemellett azt is megtanulják, hogy miként hozhatják ki a legtöbbet a BMW X5 Security és a BMW X5 Security Plus modellekből. A három különböző típusú tréning keretében a vezetőknek lehetősége nyílik arra, hogy gyakorolják a veszélyes helyzetek magabiztos kezelését – mivel ily módon van remény arra, hogy az ilyen helyzetek elő sem fordulnak.

 • BMW Basic Training hivatásos sofőröknek

  A tréning tematikájának fókuszában a menetdinamikai tulajdonságokkal és a járműkezeléssel kapcsolatos legfontosabb ismeretek állnak, valamint annak keretében a résztvevők elsajátítják a mindennapos közlekedésben előforduló helyzetek kezelését is. Az oktatás elméleti és gyakorlati elemekből áll. A tréningmodulon páncélzattal nem rendelkező járművek állnak rendelkezésre.

  Időtartam:
  1 nap + 1 éjszakai szállás (érkezés és elméleti képzés az első nap estéjén)
  max. 8 fő csoportonként (járművenként 2 résztvevő)
  Helyszín:
  BMW Driving Academy, Maisach
  Jármű:
  3-as BMW
  Előfeltétel:
  nincs
  Az ár a következőket foglalja magában:
  Menetdinamikai elméleti oktatás, vezetési gyakorlat, 1 éjszakai szállás teljes ellátással, egyágyas szobában, támogató csapat és biztosítás.

 • BMW Security Intensive Training hivatásos sofőrök számára

  A Basic Security Driver Training tananyagára épülő modul feladata, hogy elmélyítse a résztvevők elméleti és gyakorlati tudását a menetdinamikát és a járműkezelést illetően. A képzés alkalmával a résztvevők bonyolultabb manővereket is végrehajtanak nagyobb sebességgel, így például gyakorolják a dupla sávváltást és a menekülő megfordulást – mindezt páncélozott járművekkel.

  Időtartam:
  2 nap + 2 éjszaka (megérkezés és elméleti oktatás az első estén)
  Résztvevők száma:
  max. 8 fő csoportonként (járműveként 2 résztvevő)
  Helyszín:
  Driving Center, Groß Dölln
  Jármű:
  3-as BMW, BMW Biztonsági Járművek
  Előfeltétel:
  nincs
  Az ár a következőket foglalja magában:
  Menetdinamikai elméleti oktatás, vezetési gyakorlat, 2 éjszakai szállás teljes ellátással, egyágyas szobában, támogató csapat és biztosítás.

 • BMW Security Perfection Training hivatásos sofőrök számára

  A tréning magasabb szintre hozza azt a tudást, amelyet a résztvevők az Advanced Security Driver Training során sajátítottak el. Ez a képzés szintén ötvözi a gyakorlati és az elméleti oktatást. A tréning alkalmával a résztvevők megismerkednek a biztonság-tudatos vezetés mibenlétével, ideértve azt is, hogy miként ismerhetők fel a potenciális veszélyhelyzetek, és hogy azokra hogyan kell reagálni. A gyakorlati oktatás során egyebek mellett alkalom nyílik a tolatva szlalomozás, valamint két, a konvojban haladó jármű közötti taktikai megfordulás végrehajtásának gyakorlására is.

  Időtartam:
  3 nap + 3 éjszaka (megérkezés és elméleti oktatás az első estén)
  Résztvevők száma:
  max. 8 fő csoportonként (járműveként 2 résztvevő)
  Helyszín:
  Driving Center, Groß Dölln
  Jármű:
  3-as BMW, BMW Biztonsági Járművek
  Előfeltétel:
  1-szeri részvétel a hivatásos sofőrök számára összeállított BMW Security Intensive Training kurzuson
  Az ár a következőket foglalja magában:
  Menetdinamikai elméleti oktatás, vezetési gyakorlat, 3 éjszakai szállás teljes ellátással, egyágyas szobában, támogató csapat és biztosítás.