ELŐNYÖK AZ ÖN SZÁMÁRA.

Munkavégzés a BMW Hatósági Járművekkel.

A BMW Hatósági Járművek nemcsak egyedülálló teljesítményükkel tűnnek ki, hanem azzal is, hogy üzemeltetésük rendkívül gazdaságos. Az alacsony üzemanyag-fogyasztás, a hosszú élettartam, a minimális fenntartási költségek és a magas újraértékesítési ár együttesen garantálják, hogy a BMW Hatósági Járművekbe eszközölt befektetés hosszú távon mindenféle értelemben kifizetődik.

Bővebben

RUGALMAS KONFIGURÁLHATÓSÁG.

A világ minden táján szolgálatot teljesítenek BMW hatósági járművek, amelyek különböző funkciókban különböző feladatokat látnak el különböző országokban – a BMW pedig minden esetben a célzott felhasználási területnek megfelelően szereli fel azokat. Mindebbe természetesen beletartoznak a hivatalos színek, a villogók és a szirénák is. Ez egyet jelent azzal, hogy a járművek garantáltan megfelelnek az előírásoknak, valamint, hogy azok felszereltsége igazodik a speciális felhasználási területhez. Néhány tulajdonságukban azonban megegyeznek e járművek – nevezetesen a dinamizmusban, az azonnali rendelkezésre állásban és a gazdaságos fenntarthatóságban.

GARANTÁLTAN GYÁRI MINŐSÉGŰ, EREDETI FELSZERELTSÉG.

Az autógyártók közül a BMW az egyetlen, amely az általa gyártott hatósági járművekhez gyári jótállást kínál, amely kiterjed a hivatalos felhasználási területhez kapcsolódó kiegészítő felszerelésekre is. Biztosítandó azt, hogy a normál felhasználású modellekkel megegyező biztonsági színvonallal rendelkezzenek, a BMW a módosításokkal ellátott hatósági járműveket speciális tartóssági tesztnek is aláveti.

A program – amely jóval túlmutat a minimális biztonsági követelmények teljesítésének biztosításán – vizsgálja a járművek ütközéseknek/ütéseknek való ellenállását, illetve borulási- és tetőszilárdságát, hogy azok bármilyen helyzetben maradéktalanul megőrizzék működőképességüket.

Az állapotfüggő szerviz (CBS), valamint az összes, a hivatalos használathoz szükséges kiegészítő felszereléshez rendelkezésre álló eredeti BMW alkatrészek jóvoltából a minimálisra csökken az állásidő, ugyanakkor mindenkor garantált a maximális teljesítmény és a költséghatékonyság minden BMW Hatósági Járműre vonatkozóan.

PÉLDÁS KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG.

A BMW hatósági járműveket nemcsak egyedülálló teljesítmény, hanem extrém módon gazdaságos üzemeltethetőség is jellemzi. Az alacsony fogyasztás, a hosszú élettartam, a minimális fenntartási költségek, valamint a magas újraeladási érték kombinációjának köszönhetően a BMW Hatósági Járművekbe eszközölt befektetés hosszú távon is kifizetődik bármilyen tekintetben.

 • Kis karbantartásigény

  Az állapotfüggő szerviz a jármű karbantartási periódusait hozzáigazítja a tényleges szükségletekhez, ami azt jelenti, hogy a BMW Hatósági Járművek pont a megfelelő szervizelésben részesülnek – nem többen és nem kevesebben.

 • Alacsonyabb fenntartási költségek

  Az eredeti BMW szerviz, az eredeti BMW alkatrészek, valamint a hosszú távú, a speciális célfeladatok ellátására szolgáló felszereltségre is kiterjedő BMW jótállás mérsékli a jármű fenntartási költségeit, és hozzájárul ahhoz, hogy a jármű újraértékesítési ára magasabb legyen.

 • Verhetetlen üzemanyag-hatékonyság

  Az olyan BMW EfficientDynamics technológiák, mint amilyen a benzinmotorok nagy precizitású befecskendezése, a dízelek common-rail befecskendezése, illetve az Auto Start/Stop funkció, a minimálisra csökkentik a fogyasztást és mérséklik az emissziót.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

A BMW EfficientDynamics a BMW Group vállalati stratégiája, amelynek középpontjában mindenkor a lehető legnagyobb hatékonyság és a maximális dinamizmus ötvözése áll. Az elnevezés olyan elemek összességét takarja, amelyek következetesen, egyidejűleg fokozzák a hatékonyságot és a dinamizmust az összes BMW modell esetében. Mindez érinti a teljes járműkoncepciót, az erőátvitelt és az energiamenedzsmentet. A koncepció így például magában foglalja az intelligens könnyűépítést, az aerodinamikai megoldásokat, a BMW eDrive hajtásláncot és a BMW TwinPower Turbo motorokat. Az eredmény pedig nem valamilyen kompromisszum, hanem maga a színtiszta vezetési élmény. Ily módon tehát a BMW EfficientDynamics hatékonyan kapcsolja össze egymással az alkalmazotti motivációt és a költségoptimalizálást.

 • Általános járműkoncepció

  Intelligens könnyűépítés:
  A megfelelő anyagok megfelelő helyen történő alkalmazása a funkció függvényében. Az olyan anyagok intelligens ötvözésével, mint amilyen például az acél, az alumínium és a karbonszál, nem egyszerűen csak egy könnyű és hatékony konstrukció hozható létre – hiszen mindemellett a BMW minden egyes modelljét kiemelkedő merevség jellemzi, amely optimális menetdinamikai tulajdonságokat és vezetési élményt biztosít.

  Aerodinamika:
  A tökéletesen egymáshoz csiszolt aerodinamikai elemekkel optimális légellenállási jellemzők érhetők el. Mindezért az olyan, jól átgondolt megoldások felelősek, mint amilyen például az alvázborítás, az első kötényben található Air Curtain, valamint az első kerékjárati ív mögött lévő Air Breather. Az optimalizált aerodinamikai tulajdonságok pozitív hatással vannak a BMW modellek hatékonyságára és fogyasztására.

 • Hajtási koncepció

  BMW TwinPower Turbo:
  A BMW TwinPower Turbo technológiával ellátott, többszörös díjnyertes benzin- és dízelmotorok a BMW EfficientDynamics innovációi közé tartoznak. Az erőforrások a legmodernebb befecskendezési eljárásokat, a fokozatmentes teljesítmény-szabályozást és az innovatív turbófeltöltési technológiákat ötvözik, és ily módon alacsony fogyasztás mellett állítják elő a BMW-kre jellemző nagy nyomatékot.

  BMW eDrive:
  A vezetési élmény teljesen új dimenziója: a BMW eDrive hajtási koncepció – amely egy elektromos motort, egy nagyfeszültségű akkumulátort és az intelligens energiamenedzsmentet foglalja magában – lenyűgöző dinamizmust biztosít, tisztán elektromos módban pedig egyáltalán nem bocsájt ki káros anyagot. Az újonnan kifejlesztett elektromos szinkronmotor elképesztően nagy nyomatékával nyűgöz le, amely az elindulás pillanatától a maximális sebesség eléréséig
  állandó marad – a fenntartható mobilitás és a megdöbbentő agilitás jegyében. A BMW eDrive elnevezés az elektromos járművek és a plug-in hibrid modellek esetében használatos.

  BMW BluePerformance:
  A technológia a minimálisra csökkenti a dízelmotorok által termelt nitrogén-oxidok (NOx) kibocsájtását. Teszi mindezt úgy, hogy magát az égési folyamatot nem befolyásolja, és így a dízelmotorokra jellemző hatékonyság megmarad. A BMW BluePerformance technológiával ellátott BMW modellek teljesítik az EU6 emissziós norma előírásait, amelyek megkövetelik a nitrogén-oxid-kibocsájtás mérséklését.

 • Intelligens energiamenedzsment

  ECO PRO mód:
  Az ECO PRO mód aktiválását követően minden a még nagyobb hatékonyságot szolgálja. Az Ön vezetési stílusától függúen mindez az üzemanyag-fogyasztás akár 20 százalékos csökkenését is eredményezheti (egy belső BMW fogyasztási tanulmány megállapítása szerint).

  Auto Start/Stop funkció:
  Az Auto Start/Stop funkció kihasználja a pillanatnyi megállásokból (pl. a piros lámpánál) fakadó előnyöket, és ideiglenesen leállítja a motort. Amikor pedig áll a motor, akkor a jármű nem fogyaszt üzrmanyagot és nem bocsát ki káros anyagot. A sebességváltó fajtájától függően a vezetőnek csak le kell lépnie a fékpedálról vagy fel kell engednie a kuplungot, és a motor azonnal újraindul. A motor ideiglenes leállítása semmilyen módon nem befolyásolja az Ön biztonságát és kényelmét.

  Fékenergia-visszanyerés:
  Amint a vezető fékez, vagy hagyja üresben gurulni az autót, mozgási energia szabadul fel. A fékenergia-visszanyerés ezt az energiát elektromossággá alakítja át, amely elektromosság azután az akkumulátor töltésére fordítódik. Így tehát a motornak kevesebb energiát kell az akkumulátor töltésére fordítania, ami alacsonyabb fogyasztást és emissziót eredményez.

BMW CONNECTEDDRIVE.

BMW ConnectedDrive – egy szolgáltatásokból, alkalmazásokból és vezetőt segítő rendszerekből álló csomag, amelyek megteremtik az összeköttetést Ön és a környező világ között. Helyezze magát kényelembe, és állítsa fel irodáját a járművében. A BMW ConnectedDrive segítségével Ön e-maileket fogadhat, olvashat és válaszolhat meg. De lehetőség van arra is, hogy szinkronizálja telefonkönyvének adatait a jármű fedélzeti rendszerével. Ami pedig a nagyvilágban zajló eseményeket illeti: BMW-je tisztában van azzal, hogy Önt mi érdekli, sőt a legfrissebb híreket fel is olvassa az autó audiorendszerén keresztül. A vezetőt segítő rendszerekre pedig teljesen rá is bízhatja magát út közben. Utóbbiak, amelyek még inteligensebbé teszik az Ön BMW-jét, minden helyzetben hathatós támogatást nyújtanak. Élvezze hát a minden eddiginél nagyobb biztonságot és kényelmet: a BMW ConnectedDrive-ra bizton számíthat.

A HÁLÓZATBA KAPCSOLT AUTÓZÁS NEM LÁTOMÁS TÖBBÉ. HANEM MINDENNAPOS GYAKORLAT.

 • BMW Night Vision

  Forradalmi újdonság az éjszakai autózásban: a Dynamic Light Spot funkcióval ellátott BMW Night Vision fokozza az Ön éberségét a veszélyes helyzetekben. Egy hőkamera felderíti a sötétben a gyalogosokat vagy az állatokat, és közvetlenül a központi kijelzőn jeleníti meg azokat. A rendszer egyidejűleg meg is világítja őket egy erős irányfénnyel. Így tehát Ön különlegesen tiszta képet kap mindarról, amit éjszaka sem szabad szem elől téveszteni. Az irányfény mindemellett hatásosan figyelmezteti a gyalogosokat és az állatokat is.

 • Vészhívás

  A vészhívás funkció baleset esetén automatikusan telefonos kapcsolatot létesít a BMW Ügyfélszolgálattal, amelynek munkatársa a helyzet tisztázása után riasztja a megfelelő vészhelyzeti szolgálatokat. A vészhívás manuálisan is kezdeményezhető.

 • Aktív védelem

  Az adott veszélyhelyzetnek megfelelő reakció: kritikus szituációkban az Aktív védelem különböző lépéseket tesz az Ön védelme érdekében – például megfeszíti a biztonsági öveket, függőleges helyzetbe állítja az üléstámlákat, valamint bezárja az ablakokat és az üvegtetőt. A baleset bekövetkezése után a rendszer automatikusan állóra fékezi az autót, hogy ezzel megelőzze a további ütközéseket, illetve, hogy mérsékelje azok hatását. Mindemellett ott az éberségfigyelő asszisztens, amely szünetek beiktatását javasolja, amint a fáradtság tüneteit észleli a vezetőn, elejét véve ezzel a veszélyes helyzetek kialakulásának.