A HATÓSÁGI JÁRMŰVEK TULAJDONSÁGAI.

Az emberek a tapasztalataikban bíznak. És a mi innovációinkban.

A BMW a hatósági járművek piacán immár 50 éve állít mércét. Hogy csak egy friss példát említsünk: a BMW ConnectedDrive bevezetése forradalmi módon kiszélesítette az integrált online szolgáltatások felhasználási körét. Egyebek mellett lehetőség van a címek interneten való kikeresésére (a Google Maps segítségével), majd azok úti célként való közvetlen továbbítására a jármű navigációs rendszerébe. Az így nyert fontos másodpercek pedig döntő fontosságúak lehetnek a vészhelyzeti speciális egységek számára, hiszen azokon múlhat a küldetés sikere vagy bukása.

A BMW Hatósági Járművek története 1955-re nyúlik vissza, amikor a legendás BMW 501 és BMW 502 szolgálatba állt a müncheni rendőrségnél. E járművek új mércét jelentettek a praktikus használhatóság terén – a V8-as verziók 95 LE teljesítményűek voltak, aminek köszönhetően legnagyobb sebességük elérte a 160 km/órát. Ezek az adatok igen tekintélyesnek számítottak akkoriban. A BMW azóta is partneri kapcsolatot ápol a világ különböző tájain működő hatóságokkal, hogy még inkább kitolja a technológiai nyújtotta lehetőségek határait.

Bővebben

iDrive rendszer.

Az iDrive rendszer könnyen kezelhetővé teszi a BMW Hatósági Járművek alap- és jelző funkcióinak működtetését. A rendszer jóvoltából Ön folyamatosan az útra figyelhet a feszültséggel teli helyzetekben. Mivel az iDrive kontroller a középkonzolon van, az könnyedén, egy kézzel kezelhető. A BMW Hatósági Járművek esetében a speciális funkciók, például a tetőlámpák a start menüből vezérelhetők.* Ily módon a minimálisra csökken az autóba pluszban beépített elemek száma, ami egyszerre csökkenti a költségeket és fokozza a bent ülők biztonságát.

*A funkció kizárólag a Hella RTK-7 típusú fényhídhoz érhető el.

FIGYELMEZTETŐ BERENDEZÉSEK.

A vásárlók bármelyik BMW Hatósági Járműhöz választhatják a Hella RTK-7 típusú fényhíd valamelyik verzióját (attól függően, hogy a többi felszereltséggel melyik változat kompatibilis). Az RTK-7, amely az elődjénél jobb aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik, nagy fényerejű, energiatakarékos LED-technológiát alkalmaz. A BMW Touring/X modellek esetében az RTK-7 közvetlenül a tetősínekhez illeszthető. Az opcionális, mátrix LED-technológiájú jelzőberendezés bármilyen üzenet megjelenítésére beprogramozható.

DINAMIZMUS.

Minden egyes BMW-t úgy építenek meg, hogy az a kompromisszumoktól mentes dinamizmus és a üzemanyag-felhasználás maximális hatékonyságának elegyét nyújtsa. A fejlesztés során minden erőfeszítést megteszünk e cél elérése érdekében, és lényegében az autók minden egyes alkotóeleme segít abban, hogy ez megvalósuljon. Mindez azonban nemcsak a vezetési élmény miatt fontos, hanem döntő jelentőségű a biztonság szempontjából is, ami nyilvánvalóan kiemelkedően fontos a speciális szolgálatok számára – hiszen az a tudat, hogy minden helyzetet tökéletesen képes uralni, kulcsfontosságú eleme az összetéveszthetetlen BMW-s vezetési élménynek.

 • Hátsókerék-meghajtás

  Teljesítmény és precizitás: az értékek, amelyek sikerre viszik a speciális vészhelyzeti szolgálatokat, egyben a BMW-k legfontosabb tulajdonságai. A hátsókerék-meghajtás pedig kulcsfontosságú elem ezen értékek megvalósításában – és nemcsak azért, mert jelentősen hozzájárul a kiegyensúlyozott, 50:50 százalékos súlyelosztás eléréséhez, hanem azért is, mert mentesíti a kormányzást a hajtási befolyásoktól.

 • Integrált aktív kormányzás

  A még agilisabb menettulajdonságokat biztosító, megnövelt biztonságot nyújtó integrált aktív kormányzás a kormányzáshoz szükséges erőszükségletet és a kormányáttételt a jármű sebességének függvényében változtatja. A rendszer ily módon még a legkanyargósabb útszakaszokon is segít megőrizni a kivételesen jó úttartást.

 • xDrive

  A BMW intelligens összkerék-meghajtási rendszere még a legalattomosabb útviszonyokat is képes kezelni. Amikor az xDrive érzékeli a túl- vagy alulkormányozottság kialakulását, akkor a másodperc törtrésze alatt újraosztja a motortól érkező hajtási nyomatékot az első és a hátsó tengely között, hogy ezzel megvalósítsa a lehető legjobb tapadást. Az xDrive rendszer a BMW 3-as és a BMW 5-ös sorozathoz, valamint a BMW X1-hez opcionálisan rendelhető, a BMW X3 és a BMW X5 esetében pedig az alapfelszereltség részét képezi.

 • Dinamikus stabilitás kontroll (DSC)

  A szenzorok egész sorát alkalmazó, kifinomult rendszer folyamatosan figyeli a tapadás mértékét, és szükség esetén azonnal akcióba lép a motorvezérlésbe, valamint a fékrendszer működésébe való beavatkozás útján – azért, hogy folyamatosan fenntartsa az optimális úttartást és tapadást. A DSC ily módon biztosítja azt, hogy a vezető még a legnehezebb viszonyok között is ura maradjon a járművének.

KIEGÉSZÍTŐ FELSZERELTSÉG.

Kiegészítő felszerelések egész sora érhető el annak érdekében, hogy a kiválasztott gépkocsi megfeleljen az Ön speciális igényeinek. A figyelmeztető rendszerektől (például a csomagtér-ajtóba épített villogók, gyárilag felhelyezett rendőrségi azonosító elemek és az első napellenzőkbe épített jelzőberendezés) a biztonsági és a megbízhatóságot növelő eszközökön (például csomagtér-elválasztó rács és beépített pótakkumulátor) és kommunikációs kiegészítőkön (például TETRA antenna) át egészen az operatív műveletekhez szánt és az ergonómiát javító eszközökig (például beépített lőfegyver-tároló és kiegészítő belső visszapillantó tükör) a BMW kínálatában minden tartozék megtalálható, amelyeknek minősége a legszigorúbb követelményeknek is megfelel.

FEDETT JÁRMŰVEK.

A fedett műveletek végrehajtása, valamint a biztonsági kísérői feladatok végrehajtása során a jelöletlen BMW Hatósági és Biztonsági járművek folyamatosan bizonyítják kiválóságukat. A felhasználók által támasztott különleges igényeket figyelembe veszik már az alapmodellek tervezése és a fejlesztése során is, aminek köszönhetően a szükséges módosítások jóval könnyebben hajthatók végre, a speciális berendezések pedig hatékonyabban integrálhatók az autóba. Például az, hogy a rádió és a GPS az iDrive rendszerrel vezérelhető, nemcsak a diszkréciót szolgálja, hanem csökkenti a beépítési költségeket (valamint eladás előtt a kiszerelés költségeit) is. A BMW X5 Security és a BMW X5 Security Plus modelleket tartalmazó kínálatával a BMW megfelelő megoldást kínál minden olyan helyzetre, amikor magas fokú mobil védelemre van szükség.