BMW TÁVOLI SZOFTVERFRISSÍTÉS 22-07.

A vásárlást követően is folyamatosan tartsa naprakészen BMW-jét az autóhoz kiadott legfrissebb szoftverek segítségével. A frissítések a My BMW appon vagy a BMW-jébe beépített SIM-kártyán keresztül tölthetők le. A letöltés után már kezdheti is a telepítést a járműben. A frissítések rendelkezésre állása és tartalma országonként, modellenként, illetve a jármű felszereltségének és állapotának függvényében változhat. Az alábbiakban módja nyílik áttekinteni a Távoli szoftverfrissítéseket, valamint a hozzájuk tartozó kibocsátási közleményeket.

A BMW TÁVOLI SZOFTVERFRISSÍTÉS 22-07 FŐBB ELEMEI.

Remote Software Upgrade 22-07 – Highlights video
Távoli szoftverfrissítés, egy, a BMW-je hátuljának támaszkodó férfi az okostelefonját nézi

AZ ALÁBBI FEJLESZTÉSEK VÁRHATÓK.

FUNKCIÓK ÉS FUNKCIÓFEJLESZTÉSEK*:

 • Kibővült személyre szabási lehetőségek: az új, illetve kibővített hangzásvilágok, My BMW app funkciók, vezetői digitáliskulcs-beállítások, a tovább tökéletesített vezetőfelismerés, illetve My Modes módok jóvoltából Ön digitálisan még egyedibbé teheti a BMW-jét. Továbbfejlesztett BMW Intelligent Personal Assistant: személyre szabott beállításokkal igazodik az Ön igényeihez
 • Intelligens navigáció: támogatást nyújt kanyarodáskor, valamint a töltőállomások keresésekor, illetve elsajátítja az Ön preferenciáit
 • Optimalizált működésű asszisztensek: segítség vezetés közben, parkolási műveletek során és mindenekelőtt vészhelyzetben
 • Intuitív szolgáltatások: a BMW ConnectedDrive frissítések, a kibővített hangvezérlés és az Apple CarPlay® hathatós segítséget nyújtanak Önnek a mindennapok során
 • Informatív DAB és FM tuner: még több információ kedvenc rádióállomásairól
 • A kényelmet fokozó Fűtéskomfort csomag: módosított vezérlésű felületfűtés

MINŐSÉGJAVÍTÁSOK*:

 • A zárási funkció állapotjelzőjének javítása a második üléssornál
 • A töltés megszakadására adott hibajelzés módosítása
 • A pillanatnyi járműadatok kijelzése a My BMW appban
 • Visszahívás: a vezérlőegységek programozása (légzsák)
 • Visszahívás: a vezérlőegységek programozása (MGU fejegység)
 • Programvezérlő eszközök (MGU fejegység)

*A frissítés feltételei országonként, modellenként, illetve a felszereltségtől és a jármű állapotától függően változhatnak.

Bővebben
Távoli szoftverfrissítés, egy BMW iX (i20) és egy BMW i4 (G26 BEV) rézsútos elölnézetből.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ:

 

 • Funkciófrissítések és minőségjavítások
 • A Távoli szoftverfrissítés érvényessége és a frissítéshez tartozó kibocsátási megjegyzések
 • Információk a korábbi verziókról
 • A jármű fedélzeti rendszerébe integrált kezelési kézikönyv frissítése
 • A My BMW app használata az adattovábbításhoz

FUNKCIÓK ÉS A FUNKCIÓKAT ÉRINTŐ FEJLESZTÉSEK 22-07.

SZEMÉLYRE SZABÁSI LEHETŐSÉGEK.

BMW Curved Display kijelző, CID, OS8, üdvözlő képernyő

Üdvözlés: immár akusztikusan is.

Az első ajtózárak kireteszelésének, illetve az ajtó kinyitásának hatására BMW-je immár nemcsak vizuálisan üdvözli Önt, hanem akusztikusan is. Az üdvözlő hang bármikor kikapcsolható a hangzásbeállításokban. Mindemellett az eddigieknél gyorsabban jelenik meg az üdvözlő képernyő, így Ön azonnal használatba veheti az infotainment funkciókat. (Kizárólag a 8-as verziószámú BMW operációs rendszerrel rendelkező járművekhez érhető el.)

Bővebben
BMW IconicSounds Electric, egy hídon haladó BMW

BMW IconicSounds Electric: új hangzásvilág a tisztán elektromos energiával való autózás még élvezetesebbé tételéért.

A BMW IconicSounds Electric új, változatos és érzelmekben gazdag hangzásvilágokat tesz elérhetővé. A hangzásvilágokat a BMW Sound Design Studio az Oscar-díjas zeneszerzővel, Hans Zimmerrel közösen komponálta. Az új hangzások holisztikus élményt nyújtva a járművek dizájnnyelvét fejezik ki zenei úton. Az új hangzásvilágokban tükröződnek az adott hajtáslánc jellegzetességei, illetve teljesen újfajta, autentikus módon jelennek meg azokban az elektrifikált BMW-k sajátos tulajdonságai. A BMW IconicSounds Electric által alkotott hangzásvilágok a vezető által kiválasztott menetmódonként változnak.

Bővebben
Egy, a BMW-jében ülő, az okostelefonját néző férfi

Az Ön BMW-je egyszerűbben adható hozzá a My BMW appban, illetve távolítható el onnan.

Amint Ön a BMW ID-jával bejelentkezik az autóban, BMW-je automatikusan hozzáadódik az okostelefonjára telepített My BMW apphoz. A szoftverfrissítés telepítését követően ez automatikusan megtörténik minden olyan BMW ID esetében is, amelyek hozzá vannak rendelve a járműhöz. Az új funkciónak köszönhetően a fő- és a társfelhasználók számára a My BMW app egy egész sor új funkciót kínál (például megjeleníthető benne a jármű pillanatnyi tartózkodási helye, illetve végre lehet hajtani belőle olyan távszolgáltatásokat, mint a jármű kinyitása). A BMW hozzárendelése a My BMW apphoz több órát is igénybe vehet. Egyszerűsödött a BMW My BMW appból való eltávolítása is: amikor a felhasználó törli járművét a My BMW appból, egyidejűleg a BMW ID-ja is eltűnik az adott járműből. Ugyanez történik fordított esetben: amennyiben a felhasználó törli BMW ID-ját a járműből, a szóban forgó BMW automatikusan eltávolításra kerül a My BMW appból. Mindebből következően a My BMW appon keresztül ezzel a BMW ID-val már nem lesznek elérhetők távolivezérlés-funkciók. A BMW ID felhasználómenedzsment járműben előhívható felületén az összes felhasználó megjelenik.

Bővebben
Egy, a BMW-je előtt álló nő az okostelefonját nézi

Több felhasználó regisztrálható a My BMW appban.

A My BMW appban több felhasználó rendelhető hozzá ugyanahhoz a járműhöz. Mindez azt jelenti, hogy a BMW ID-jával számos családtag, illetve ismerős élvezheti a My BMW app funkcióinak előnyeit. A jármű típusától függően három (egy fő és két társfelhasználó) vagy akár hét (egy fő és hat társfelhasználó) adható meg az applikációban. Amennyiben a My BMW appban korábban már hozzárendelte az adott BMW-t a BMW ID-jához, az Ön BMW ID-ja lesz a fő felhasználó. Minden egyéb esetben az a felhasználó kerül automatikusan a fő felhasználó szerepébe, aki a My BMW apphoz elsőként adja hozzá a BMW-t. Az összes többi felhasználó társfelhasználó lesz. A fenti szerepkiosztás azokra a BMW ID-kra is vonatkozik, amelyek a frissítés telepítésének időpontjában már rendelkezésre álltak a járműben. A fő felhasználó többletjogosultságokkal rendelkezik a társfelhasználókhoz képest, így például ő hozhat létre, illetve oszthat meg BMW Digitális kulcsot, rendelkezik a felhasználói adminisztrációhoz kötődő jogokkal (pl. a járműben BMW ID-kat törölhet), valamint ruházhatja át fő felhasználói szerepét egy másik BMW ID-ra. A fő felhasználó a sajátja mellett bármely más BMW ID-t is kitörölhet a járműből. Amint a fő felhasználó törli magát a járműből, az összes többi felhasználó is törlődik onnan, egyúttal a jármű az összes felhasználó esetében eltávolításra kerül a My BMW appból. A gyári beállításokra való visszaállítás hatására a fő felhasználó mellett az összes társfelhasználó is törlődik a járműből, egyszersmind a jármű mindegyik felhasználó esetében eltávolításra kerül a My BMW appból.

Bővebben

TOVÁBBI SZEMÉLYRE SZABÁSI LEHETŐSÉGEK.

 • A tulajdonosi digitális kulcshoz és a rádióbeállításokhoz kapcsolódó fejlesztések.
 • Továbbfejlesztett vezetőfelismerés: bővített alkalmazási kör.
 • My Modes módok: megnövelt számú mód.

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

Információs kijelző, OS8, a beszédalapú dialógust láthatóvá tevő fénygömbök, BMW szoftverfrissítés

A beszédalapú dialógus újfajta vizualizációja.

A beszédalapú dialógus újfajta módon, különböző méretű és fényerejű gömbök formájában válik láthatóvá az információs kijelzőn. Mindez még kifejezőbbé teszi a hangasszisztenst. E frissítés jóvoltából az asszisztens képes tükrözni az érzelmeket, emellett alkalmazásspecifikus ikonokkal gazdagodik a navigáció, a szórakozás és a kommunikáció. Ön a harmonikus, illetve az emberi megjelenésen alapuló expresszív vizualizáció közül választhat. A beszéd szöveges átirata a vizualizáció alatt látható. (Csak bizonyos járművekhez érhető el.)

Információs kijelző, OS8, a beszédalapú dialógust láthatóvá tevő fénygömbök, BMW szoftverfrissítés

További információk a nem használt funkciókról.

BMW-je számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyekről talán nem is tud. Éppen ezért kibővült azon funkciók köre, amelyeket – amennyiben azok elérhetők a járművében – BMW-je felkínálhat Önnek. Ide tartoznak például a térképmódok, az otthonicím-beállítások, a push-to-talk lenyomási és nyomva tartási funkció, valamint az egyenáramú (DC) töltés optimalizálására szolgáló akkumulátorhőmérséklet-menedzsment. Mindemellett a tanuló navigáció, a My Modes „Expressive”, illetve „Relax” módja, a kombinált kijelző és a Head-Up kijelző konfigurálása, valamint a helyszínfüggő töltési beállítások is rendelkezésre állnak. (Kizárólag a 8-as verziószámú BMW operációs rendszerrel rendelkező járművekhez érhető el.)

Műszerfal a BMW Curved Display kijelzővel, widgetek, IPA, BMW szoftverfrissítés

Widget- és lejátszófejlesztések.

E frissítéssel egyrészt megváltozik a BMW Intelligent Personal Assistant nem használt funkcióinak megjelenítési módja, másrészt az asszisztens új dizájnt kap. Mindkét megjelenítési módban az alábbi funkciók láthatók: térképmódok, otthonicím-beállítások, push-to-talk lenyomás és nyomva tartás, akkumulátorhőmérséklet-menedzsment az optimális DC töltéshez, tanuló navigáció, a My Modes „Expressive”, illetve „Relax” módja, a kombinált kijelző és a Head-Up kijelző konfigurálása, valamint helyszínfüggő töltési beállítások. (Kizárólag a 8-as verziószámú BMW operációs rendszerrel rendelkező járművekhez érhető el.)

Egy utcán haladó BMW iX

Proaktív javaslat a nem használt funkciók aktiválására.

A vezetési kényelem fokozásának érdekében a proaktív javaslatok immár az Aktív sebességtartó automatika és a Parkolóasszisztens funkcióit is érintik, amennyiben a járműve rendelkezik az említett felszereltségekkel. Amennyiben nem, vagy csak ritkán használja ezeket a funkciókat, BMW-je a megfelelő helyzetekben javaslatot tesz azok aktiválására.

NAVIGÁCIÓ.

Műszerfal a BMW Curved Display kijelzővel, CID, OS8, úticélmegadás

Valós idejű közlekedési információk: A navigációs úti célok eredménylistáinak konzisztens megjelenítése.

Mind ez idáig a navigációs úti célok listái eltértek egymástól attól függően, hogy az úti cél megadása az érintőképernyőn, az iDrive kontrollerrel, avagy beszédhanggal történt-e. Mostantól egyesített lista jelenik meg. Az eredménylistában a célkiválasztáshoz kapcsolódó olyan funkciók, mint a szűrés és a rendezés a beviteli módtól függetlenül rendelkezésre állnak. (Kizárólag a 8-as verziószámú BMW operációs rendszerrel rendelkező járművekhez érhető el.)

Egy személy a járműben a navigáció felületét nézi a BMW Curved Display kijelzőn

Tanuló navigáció: Ön akkor is hozzájut a fontos információkhoz, ha nincs aktiválva a navigálás.

A tanuló navigáció a javasolt úti céljához vezető úton akkor is megjeleníti a fontos információkat, ha nincs aktiválva a navigálás. Az említett információk közé tartoznak például a forgalmi akadályok és a veszélyes kanyarok. Amennyiben Ön elveti a javasolt úti célt, az a járművel való következő elindulásig nem jelenik meg. (Kizárólag a 8-as verziószámú BMW operációs rendszerrel rendelkező járművekhez érhető el.)

Egy nő egy töltési megállónál parkoló BMW előtt

Töltésoptimalizált útvonal: több információ és beállítási lehetőség.

Amint Ön megad egy úti célt, a rendszer összeállítja az (összes szükséges megállót tartalmazó) útvonalat. Az útvonal-áttekintésben leolvasható az akkumulátor várható töltöttségi szintje a töltési megállókhoz, illetve az úti célhoz való megérkezés pillanatában. Mindemellett minden egyes töltés után megjelenik az induláskor javasolt akkumulátor-töltöttségi szint, valamint a vonatkozó, várható töltési idő. A fentieken túl Ön beállíthatja azt is, hogy milyen töltöttségi szinttel kíván megérkezni az adott töltési megállóhoz, illetve az úti célhoz. (Kizárólag a 8-as verziószámú BMW operációs rendszerrel rendelkező járművekhez érhető el.)

Információs kijelző, OS8, az aktív navigáció felülete

Aktív navigáció: a sávváltási szükséglet észlelése.

A Kormányzási asszisztens aktív navigáció funkciója autópályán haladáskor, a célhoz vezető útvonal tartása érdekében előrejelzi a hamarosan szükségessé váló sávváltást. A rendszer a megfelelő autópálya-kijárathoz optimalizálva készíti elő a sávváltást. Amint kellő rés támad a forgalomban, a vezető figyelmeztetést kap: „Indítsa el a sávváltást az útvonal követéséhez.” A figyelmeztetés vezető általi jóváhagyását követően a rendszer végrehajtja a szükséges sávváltásokat addig, ameddig a jármű oda nem ér a kihajtóig.

Egy országúton haladó BMW iX, navigációs adatok

Navigációsadat-szolgáltatás a különféle fedélzeti vezérlőegységeknek és funkcióknak.

Az Advanced Driving Assistance System Navigation (ADAS NG) protokoll továbbfejlesztett változata a kiegészítő navigációs adatok révén tökéletesíti a működését. A gyakorlatban ez többek között a Sebességhatár-asszisztens és a videós kiterjesztettvalóság-nézet még jobb működésében mutatkozik meg. Az említetteken túl további optimalizációkra is sor került. (Kizárólag a 8-as verziószámú BMW operációs rendszerrel rendelkező járművekhez érhető el.)

Egy BMW-t vezető férfi, navigációs rendszer

Kontextusfüggő ajánlások előkészítése a navigációs rendszerben.

A frissítés megteremti a műszaki feltételeit annak, hogy az Ön autójának infotainment rendszere személyre szabott és kontextusfüggő, harmadik felektől származó ajánlásokat, valamint a BMW lehetséges új szolgáltatásainak részeként az útvonaltervezés, az aktuális tartózkodási hely, valamint a járműadatok vonatkozásában kínált ajánlatokat jelenítsen meg. A frissítés magában foglalja a navigációs rendszer online keresés funkciójának előkészítését is.

*A rendszer használata nem mentesíti a vezetőt a látási viszonyok és a közlekedési helyzet felmérése, valamint esetlegesen szükséges közbeavatkozás alól. A balesetveszély csökkentése érdekében elengedhetetlenül szükség van a vezető óvatosságára.

Bővebben

MENETKÉNYELEM ÉS BIZTONSÁG.

Információs kijelző, OS8, Sebességhatár-asszisztens

Automatikus sebességhatár-asszisztens: BMW-je immár magától alkalmazkodik a megengedett sebességhez

Az Automatikus sebességhatár-asszisztens automatikusan kívánatos sebességként veszi át a rendszer által azonosított megengedett sebességet a sebességhatároló funkció, a követésitávolság-tartás vagy a fékező funkcióval ellátott sebességtartó automatika esetében.*

Bővebben
Egy mozgó BMW iX oldalnézetből, Sebességhatár-asszisztens

Sebességhatár-asszisztens: mostantól automatikus megállás a közlekedési lámpáknál

A közlekedésilámpa-felismerés funkcióval ellátott Aktív sebességtartó automatika (Stop&Go funkcióval) a közlekedési lámpáknál – automatikusan vagy azután, hogy ezt Ön jóváhagyta – állóra fékezi a járművet. Igény esetén a jármű vizuálisan és akusztikusan figyelmeztet, amint a lámpa zöldre vált és ideje elindulni.*

Bővebben
Információs kijelző, OS8, Sebességhatár-kijelzés

Sebességhatár-kijelzés: a sebességhatárok és a behajtási tilalom hatálya alá eső övezetek automatikus érzékelése.

A behajtási tilalmat érzékelő Sebességhatár-kijelzés egy kamera segítségével észleli az adott útszakaszon érvényben lévő sebességhatárt, illetve a behajtási tilalom hatálya alá tartozó övezeteket, és ezekre figyelmezteti a vezetőt. A megengedett sebesség túllépésének esetére vizuális figyelmeztetés is beállítható.*

Bővebben
Az autópálya látványa egy BMW vezetőüléséből

Útvonalvezetés: aktív sebességcsökkentés a vezetési kényelem növelésének érdekében.

Az Aktív sebességtartó automatika segítségével az útvonalvezetési funkció automatikusan mérsékeli a sebességet, ha azt az út szükségessé teszi. A rendszer a navigációs rendszertől származó útinformációs adatok alapján azonosítja például a kanyarokat, a körforgalmakat és a kereszteződéseket. Az előre jelzett helyszín elhagyását követően a jármű újra a kívánt sebességre gyorsít fel.*

Bővebben
Az autópálya látványa egy BMW vezetőüléséből

Hatékonyság-tréner a BMW Head-Up kijelzőn is.

Ön immár a BMW Head-Up kijelzőn is láthatja a Hatékonyságtréner tájékoztatásait (kizárólag a 8-as verziószámú BMW operációs rendszerrel ellátott járművek esetében)

Bővebben

*A rendszer használata nem mentesíti a vezetőt a látási viszonyok és a közlekedési helyzet felmérése, valamint esetlegesen szükséges közbeavatkozás alól. A balesetveszély csökkentése érdekében elengedhetetlenül szükség van a vezető óvatosságára.

Bővebben

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

Egy mozgó BMW iX rézsútos elölnézetből

Állítható időtartamú figyelmeztető jelzés.

Amennyiben a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszernek meg kell ismételnie a kormányzási beavatkozást, figyelmeztető jelzés hangzik fel. Ha az ezután következő három percben sor kerül a harmadik kormányzási beavatkozásra, a figyelmeztető jelzés időtartama tíz másodperccel meghosszabbodik minden további, a vezetésbe történő beavatkozásnál. A frissítést követően a vezető aktívan visszaállíthatja a figyelmeztető jelzés időtartamát az eredeti hosszúságúra. (Mindez csak azokra a járművekre érvényes, amelyeket gyárilag láttak el a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel).*

Egy mozgó, rézsútos elölnézetből látható BMW Touring

Optimalizált kormányzási beavatkozás a nagyobb vezetési kényelem érdekében.

A Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a sáv elhagyása esetén finomabban avatkozik be a kormányzásba azáltal, hogy a kormányzási erők a korábbiaknál jobban igazodnak az adott vezetési helyzethez – például minél lassabban hagyja el a jármű a sávját, annál lágyabb a kormányzási beavatkozás.

BMW-je ezután önműködően hozzáigazítja magát az imént átlépett sávfelfestéshez, hogy Ön minél hamarabb visszatérhessen az optimális haladási pozícióba.*

Információs kijelző, OS8, elsőbbségadási kötelezettségre figyelmeztető jelzés

Támogatás a veszélyes kereszteződésekben

Az elsőbbségadási kötelezettségre figyelmeztető jelzés olyan helyzetekben nyújt Önnek támogatást, amikor elsőbbséget kell adnia. Mindez az „elsőbbségadás kötelező” és a „stop” táblával, illetve (országspecifikusan) a jelzőlámpákkal jelölt kereszteződésekre vonatkozik.

Amennyiben a rendszer úgy ítéli meg, hogy Ön valószínűleg figyelmen kívül hagyja elsőbbségadási kötelezettségét, vizuális – esetlegesen hangjelzéssel kiegészített – figyelmeztetést ad a műszeregységen és/vagy a head-up kijelzőn, egyúttal felszólítja a megfelelő cselekvésre.*

Információs kijelző, OS8, elsőbbségadási kötelezettségre figyelmeztető jelzés

Mostantól a vezető a jelzőlámpás kereszteződésekben is számíthat támogatásra.

Az „elsőbbégadás kötelező”, valamint a „stop” táblákkal jelöltek mellett az elsőbbségadási kötelezettségre figyelmeztető jelzés a jelzőlámpás kereszteződésekben is támogatást nyújt Önnek.*

Információs kijelző, OS8, az ütközés következményeit mérsékelő rendszer

Támogatás a szembejövő forgalom által jelentett veszélyhelyzetekben.

A fékezésbe beavatkozó, a frontális ütközés következményeit mérsékelő rendszer segít elkerülni a baleseteket. A rendszer érzékeli a szemből közeledő járműveket. Vészhelyzetben a rendszer képes megakadályozni az ütközés bekövetkeztét vagy jelentősen mérsékelni a becsapódási sebességet.*

Információs kijelző, OS8, az ütközés következményeit mérsékelő rendszer

Asszisztencia a ráfutásos baleset veszélyét hordozó helyzetekben.

Amikor az ütközés következményeit mérsékelő rendszer feltorlódott kocsisort érzékel, a lejjebb viszi a fékezésbe való beavatkozás küszöbét, amivel vészhelyzetben jelentősen mérsékeli a becsapódási sebességet.*

Információs kijelző, OS8, az ütközés következményeit mérsékelő rendszer

Mentésifolyosó-asszisztens: immár még több országban használható.

Az Assisted Driving mód részeként a mentésifolyosó-asszisztens megkönnyíti a számos országban kötelezően biztosítandó mentési folyosó létrehozását. Mindez azt jelenti, hogy forgalmi dugó esetén a jármű automatikusan az útpálya jobb vagy bal oldalára pozícionálja magát attól függően, hogy melyik sávban halad. Az asszisztens az alábbi országokban érhető el: Németország, Ausztria, Luxemburg, Svájc, Szlovénia, Magyarország, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovákia és Belgium.*

Információs kijelző, OS8, Vészfékasszisztens

Vészfékasszisztens: a BMW által nyújtott segítség egészségügyi vészhelyzetekben.

A Vészfékasszisztens rövid időre képes átvenni BMW-jének irányítását és állóra fékezni azt, amennyiben egészségügyi vészhelyzet lép fel. Kormánymozdulat végrehajtásával vagy a gázpedál megnyomásával Ön bármikor felülbírálhatja az asszisztenst. Amennyiben Ön nem reagál, a Vészfékasszisztens felkapcsolja a vészvillogókat és vészhívást indít.*

BMW 3 Touring (G31), kiszállás-figyelmeztetés

Kiszállás-figyelmeztetés: figyelmeztetés BMW-jének elhagyásakor.

Amikor Ön kiszáll a BMW-jéből, a kiszállás-figyelmeztetés felhívja a figyelmét a hátulról érkező közlekedőkre, segítséget nyújtva ezzel a balesetek elkerüléséhez.*

BMW Curved Display kijelző, CID, OS8, panorámanézet

Panorama View: GPS-ponttal aktiválva.

Mostantól lehetőség nyílik arra, hogy a GPS-adatok alapján panorámanézetben legyen megjeleníthető a jármű környezete. Mindehhez Önnek annyit kell tennie, hogy a rendszernek megad egy GPS-pontot. Amint a BMW-jével odaér a koordinátákkal megjelölt helyhez, a Panorama View funkció automatikusan aktiválódik.

Információs kijelző, OS8, Vontatmányasszisztens

Vontatmányasszisztens: segítség tolatás közben.

Amikor utánfutóval tolat, a Vontatmányasszisztens aktív kormányzással segíti Önt.*

*A rendszer használata nem mentesíti a vezetőt a látási viszonyok és a közlekedési helyzet felmérése, valamint esetlegesen szükséges közbeavatkozás alól. A balesetveszély csökkentése érdekében elengedhetetlenül szükség van a vezető óvatosságára.

Bővebben

MEGJEGYZÉS A VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREKTŐL: AZ AKTIVÁLÁS ELMARADÁSÁNAK OKA.

Amennyiben Ön aktiválná a sebességhatárolót, a sebességtartó automatikát, az Aktív sebességtartó automatikát vagy az Assisted Driving módot, ám ez meghiúsul, a rendszer mostantól feltünteti a sikertelenség okát is.

Bővebben

HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK.

Egy férfi egy BMW-t vezet

BMW ConnectedDrive frissítések: tegye még kellemesebbé az autózást.

A szoftver telepítését követően a Driving Assistant Plus bizonyos felszereltségi tételei, a kormánykerékfűtés, az ülésfűtés és a távolságifényszóró-asszisztens ingyenesen elérhetővé válnak, amennyiben azok korábban nem voltak megtalálhatók a jármű konfigurációjában.

Műszerfal a BMW Curved Display kijelzővel, CID, OS8, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®: optimalizált beszédfelismerés és új iránytű.

Az érzékelési algoritmus optimalizálásának köszönhetően – az egyéb fejlesztéseken túl – az Ön BMW-je még nagyobb pontossággal ismeri fel a német, angol, mandarin és japán akcentussal kimondott „Hey Siri” utasítást. Mindemellett a műszerfalon immár megjelenik az érkezési idő, a navigációs térképen pedig egy iránytű tűnik fel. Mindehhez iPhone-jának beállításaiban aktiválnia kell a funkciót. A frissítés csak a 8-as verziószámú operációs rendszerrel ellátott járművekhez érhető el, de nem minden országban.

Műszerfal a BMW Curved Display kijelzővel, CID, OS8, Apple CarPlay®

DAB és FM tuner: kiegészítő információk a rádióállomásokhoz.

A jobb tájékozódás érdekében BMW-jének rádiója a legtöbb csatorna esetében az olyan kiegészítő információkat helyezi előtérbe, mint a rádióállomás neve, logója és az adás címe. (Kizárólag a 8-as verziószámú operációs rendszerrel ellátott járművek esetében érhető el.)

EGYSZERŰSÍTETT VEZÉRLÉS.

 • Kibővített hangvezérlés: egy egész sor új funkcióval bővült a hangvezérelhető szolgáltatások köre
 • Fűtéskomfort csomag: a felületfűtés vezérlésének megváltozása

A FRISSÍTÉS ÁLTAL HOZOTT MINŐSÉGJAVÍTÁSOK 22-07.

MINŐSÉGJAVÍTÁSOK.

 • A zárási funkció állapotjelzője, második üléssor
 • A hibareakció módosítása megszakadt töltés esetén
 • A pillanatnyi járműadatok kijelzése a My BMW appban
 • Visszahívás: a vezérlőegységek programozása (légzsák)

A MY BMW APP HASZNÁLATA AZ ADATTOVÁBBÍTÁSHOZ.

Távoli szoftverfrissítés, egy kézben tartott okostelefon a My BMW app felületével

Tekintse meg a YouTube-videón, hogy a My BMW appot miként használhatja a szoftverfrissítéshez szükséges adatátvitelre.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK.

FUNKCIÓFRISSÍTÉSEK ÉS MINŐSÉGJAVÍTÁSOK.

A Távoli szoftverfrissítés szóban forgó verziója a meglévő funkciókat a legmagasabb technikai színvonalra emeli, emellett az minőségjavításokat is tartalmaz.

Bővebben
 • A Távoli szoftverfrissítés érvényessége és a frissítéshez tartozó kibocsátási megjegyzések
 • Információk a korábbi verziókról
 • A jármű fedélzeti rendszerébe integrált kezelési kézikönyv frissítése

BMW CONNECTED DRIVE: TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS LINKEK.

BMW ConnectedDrive digital services overview woman with smartphone in front of BMW

BACK TO OVERVIEW.

Want to discover more services and products from BMW ConnectedDrive? Click here to return to the overview.
Remote Software Upgrade Close-up Curved Display BMW iX

REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

Tarsa naprakészen autójának szoftverét.
Remote Software Upgrade Man in front of BMW looks at his smartphone

ALL REMOTE SOFTWARE UPGRADES.

Want to learn about all previous BMW Software Upgrades? Click here to get an overview of all content.