TÖBB ENERGIA, KEVESEBB ÜZEMANYAGBÓL.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

A BMW eDrive elektromos járműkoncepciója maximális vezetési élményt nyújt – majdhogynem teljesen hangtalanul, és emisszió nélkül. A BMW eDrive három fő komponense: az elektromos motor, a lítium-ion nagy teljesítményű akkumulátor és az intelligens energiamenedzsment.

TÖBB ENERGIA, KEVESEBB ÜZEMANYAGBÓL.BMW eDrive.

A BMW eDrive elektromos járműkoncepciója maximális vezetési élményt nyújt – majdhogynem teljesen hangtalanul, és emisszió nélkül. A BMW eDrive három fő komponense: az elektromos motor, a lítium-ion nagy teljesítményű akkumulátor és az intelligens energiamenedzsment.

Bővebben

Jövőbe mutató mobilitás a BMW eDrive-nak köszönhetően.

A BMW eDrive járműkoncepciója meggyőző dinamizmust áraszt. Az elektromos motor, a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor és az intelligens energiamenedzsment kombinációja, inspirálóan agilis vezetési élményt és lélegzetelállító gyorsulást kínál. És mikor tisztán az elektromos motort használja, helyenként teljesen emissziómentes.

 • Elektromos motor

  Az elektromotor – amely a BMW Group egyik innovatív fejlesztése – az elektromos meghajtású BMW modellek integráns eleme. Amikor az akkumulátor teljesen fel van töltve, az eDrive-val ellátott BMW 7 iPerformance például nagyjából 48 kilométert tud vele haladni tisztán elektromos hajtási módban. Ez azt jelenti, hogy a napi ingázási útvonal emissziómentesen tehető meg. A pillanatnyi szükségleteknek megfelelően az elektromos motor hozzájárul a rövid, kirobbanóan erős gyorsításokhoz is – például előzések alkalmával.

 • Nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor

  Minden BMW eDrive modell egy csúcstechnikás elektromos tároló eszközből nyeri ki az energiát az elektromotor hajtásához. A nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorok egy hűtőrendszerrel kombinálva, állandóan optimális hőmérsékleten működhetnek, ezzel növelve a teljesítményt és az élettartamot. Az újratöltés bárhol lehetséges, ahol van elektromos áram. Akár a hagyományos 230 voltos háztartási konnektor aljzat is megfelelő.

 • Intelligens energiamenedzsment

  Mindenkor az elérhető legjobb hatékonyság és teljesítmény – az intelligens energiamenedzsment legfőbb feladata ennek biztosítása. A rendszer mindemellett vezérli a BMW EfficientDynamics mindazon funkcióit is, amelyek biztosítják a hajtáslánc összhangját az elektromos szinkronmotorral.

  Az intelligens energiamenedzsment prediktív működtetési stratégiával optimalizálja az elektromos hajtáslánc és a nagyteljesítményű akkumulátor együttműködésének hatékonyságát. A rendszer a navigációs adatok alapján kikalkulálja, hogy mikor érdemes elektromos energiával kezdeni az utat, illetve, hogy mikor érdemes tölteni az akkumulátort – teszi mindezt előre. A hajtási mód mindig igazodik az útvonal jellegzetességeihez, illetve a vezetési stílushoz.

  A fékenergia-visszanyerés gondoskodik arról, hogy a fékezéskor vagy a lassításkor felszabadult energia eltárolódjon a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorba, ahonnan az bármikor előhívható az összteljesítmény növelése érdekében.

  Az ECO PRO mód jóvoltából csak egyetlen gombnyomásba kerül, hogy járműben található összes rendszer működése a hatékonyságot célozza – valamint az, hogy az energiatartalékok intelligens módon legyenek felhasználva. Mindennek érdekében az intelligens energiamenedzsment – figyelembe véve a vezető igényeit – visszafogja a kényelmi funkciók működését. Mindemellett a vezető a központi kijelzőn tippeket kap a különlegesen hatékony vezetési stílus megvalósítására a maximális hatótávolság elérése céljából.

MINDEN eDRIVE TECHNOLÓGIÁVAL ELLÁTOTT MODELL:

  

BMWi MODELLEK.

BMW i8 Coupé.

A BMW i8 felkészült arra, hogy forradalmasítsa kategóriáját, mint az első olyan sportautó, amely egy kompakt modell fogyasztásával és emissziós értékeivel dicsekedhet.

Bővebben

BMW i3.

A BMW i3 újraértelmezi a fenntartható mobilitás fogalmát: a tisztán elektromos meghajtású autó nemcsak emisszió-mentességgel, hanem kivételes agilitással , valamint az általa nyújtott kellemes vezetési élménnyel is méltán büszkélkedhet.

Bővebben

BMW i3s.

Ha a sportos és helyi károsanyag-kibocsátástól mentes közlekedésé a jövő, a BMW i3s már régen megérkezett oda. Meghökkentően robbanékony, 3,4 másodperces gyorsulásával 0-ról 60 km/h-ra, jellegzetes egypedálos stílusával és progresszív dizájnjával igazi sportautós dinamizmust képvisel.

Bővebben

BMW i8 Roadster.

Formát ölt a jövő – az első BMW i8 Roadster képében. Szenvedélyes, izgalmasan vonzó és készen áll a szabadság újraértelmezésére. Feltételek nélküli vezetési élmény várja Önt, bárhová is vigye az útja.

Bővebben

BMW iPERFORMANCE MODELLEK.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

A BMW eDrive hajtáslánc és a háromhengeres BMW TwinPower Turbo motor együttesen 136 lóerőt (100 kW) állítanak elő 62–72 g/km-es CO2-kibocsátás, valamint 2,7–3,2 l/100 km-es átlagfogyasztás mellett.

Bővebben

BMW 330e iPerformance Limousine.

A modell esetében egy izmos, 184 lóerős (135 kW), négyhengeres BMW TwinPower benzinmotor dolgozik együtt egy nagy teljesítményű, 88 lóerőt (65 kW) előállító elektromos motorral. Az autó kombinált CO₂-kibocsátása 49¬–44 g/km, fogyasztása pedig 2,1–1,9 l/100 km.
Bővebben

BMW 530e iPerformance Limousine.

A meghajtás fő komponenseit a 184 LE (135 kW) teljesítményű, 4 hengeres, BMW TwinPower Turbo technológiájú benzinmotor, a 113 lóerős (83 kW) elektromos motor és a nagy teljesítményű, 9,2 kWh-s lítium-ion akkumulátor alkotják. Tisztán elektromos meghajtással a jármű nagyjából 45 kilométert képes megtenni, az elektromos végsebesség pedig 140 km/óra.

Bővebben

A BMW 7-es sorozat iPerformance modelljei.

A 740e és 740Le xDrive iPerformance modelleket egy erős, 258 lóerős, négyhengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotor és egy hatékony eDrive elektromos motor együttese mozgatja.
Bővebben

BMW X5 xDrive45e iPerformance.

A BMW X5 xDrive45e iPerformance minden tekintetben ambiciózus és úttörő járműnek tekinthető. Teljesítménye 394 LE (290 kW) Hivatalos fogyasztási adatok a későbbiekben várhatók.

*Előzetes, hivatalosan meg nem erősített adatok. A külön értesítés nélküli változtatás joga fenntartva.

Bővebben

TÖLTÉS.

Az egyszerű otthoni töltéstől a ChargeNow töltőállomás-hálózaton* át az asszisztencia-szolgáltatásokig – a BMW töltési koncepciója az elektromos autózást még kényelmesebbé és a mindennapi élet egyik legkellemesebb részévé avatja.

* A szolgáltatás Magyarországon nem érhető el.

 • Otthoni töltés

  Az elektromos járművek számos előnnyel rendelkeznek hagyományos társaikkal szemben – az egyik ezek közül a minden reggel rendelkezésre álló "tele tank". Utóbbit az teszi lehetővé, hogy a jármű kényelmesen feltölhető az otthoni elektromos hálózatról a hozzá járó töltőkábel segítségével. A művelet még gyorsabb és kényelmesebb a BMW i Wallbox használata esetén: az eszköz, amelyet az Ön otthonába való telepítésre terveztek, növeli a töltési teljesítményt, csökkentve ezzel a töltési időt – mindemellett pedig tökéletesen passzol a BMW járművek dizájnjához.

 • Töltöttségi szint

  A BMW Connected applikáció segítségével folyamatosan figyelheti autójának töltöttségi szintjét – valós időben, az okostelefonja segítségével. Az elektromos hatótáv és BMW-je akkumulátorának töltöttségi szintje bármikor megtekinthető a Remote alkalmazással is. A töltési műveletek távirányítással is vezérelhetők a heti időzítő segítségével. Lehetőség van a klimatizálás távirányítással való aktiválására is, aminek köszönhetően az utazás megkezdésének idejére a belső tér a kívánt hőmérsékletűre melegszik fel/hűl le.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.