NAGYOBB HAJTÓERŐ, KISEBB SZOMJ.

BMW TwinPower Turbo motorok.

A többszörösen díjnyertes benzin- és dízelmotoroknál alkalmazott BMW TwinPower Turbo technológia a BMW EfficientDynamics innovációi közé tartozik. Az erőforrások a legújabb befecskendezési rendszerek, a fokozatmentes teljesítmény-szabályozás és az innovatív turbófeltöltési technológia előnyeit ötvözik.

NAGYOBB HAJTÓERŐ, KISEBB SZOMJ.BMW TwinPower Turbo motorok.

A többszörösen díjnyertes benzin- és dízelmotoroknál alkalmazott BMW TwinPower Turbo technológia a BMW EfficientDynamics innovációi közé tartozik. Az erőforrások a legújabb befecskendezési rendszerek, a fokozatmentes teljesítmény-szabályozás és az innovatív turbófeltöltési technológia előnyeit ötvözik.

Bővebben

BMW TWIN POWER TURBO BENZINMOTOROK.

Az innovatív, kivételesen simán járó, 3 hengeres benzinmotor, a 4 hengeres benzinmotor, valamint a soros 6 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotor – amely már többször is elnyerte „Az Év Motorja” díjat – egyaránt új mércét állít. A BMW EfficientDynamics erőforrások legújabb generációjának tagjai még elődjeiknél is gazdaságosabbak, alacsonyabb emissziójúak és erősebbek. A hatékonyság és a dinamizmus növelése érdekében az innovatív csomag – amely fontos mérföldkő a BMW EfficientDynamics stratégiában – a legújabb befecskendezési technológiákat, a fokozatmentes Valvetronic szelepvezérlési rendszert és a dupla-VANOS-t innovatív turbófeltöltési technológiával ötvözi. Az eredmény egy különlegesen hatékony hajtáslánc, amely igen meggyőző módon igazolja a BMW motorépítési szakértelmét.

KÉT VERSENYSZÁM, EGYETLEN BAJNOK.

Nagyobb teljesítmény, alacsonyabb fogyasztás

KÉT VERSENYSZÁM, EGYETLEN BAJNOK.

Nagyobb teljesítmény, alacsonyabb fogyasztás

BMW TWIN POWER TURBO DÍZELMOTOROK.

A BMW TwinPower Turbo dízelmotorok a BMW EfficientDynamics filozófiába való szisztematikus integrálásának eredménye: a kiemelkedő értékek a gazdaságosság és az erőnövekedés terén, valamint alacsony fogyasztással párosuló, kimagasló járási karakterisztika. Kétség sem férhet a motorok hatékonyságához és dinamizmusához. A BMW TwinPower Turbo 3 hengeres dízelmotorok kitűnő belépő szintű erőforrások, az innovatív BMW TwinPower Turbo 4 hengeres dízelmotorok és a különlegesen erős, soros 6 hengeres BMW TwinPower Turbo dízelmotorok pedig rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátás és kis mértékű belső súrlódás mellett végzik a munkájukat. Ily módon garantált a maximális vezetési élmény. A BMW EfficientDynamics motorcsaládba tartozó, könnyű alumíniumból készült dízel erőforrások változó turbinageometriájú turbófeltöltéssel rendelkeznek. Az üzemanyag égéstérbe juttatásáról a legújabb generációs Common Rail közvetlen befecskendezés gondoskodik.

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SEBESSÉGVÁLTÓ, MINDIG EGY FOKOZATTAL MÁSOK ELŐTT.

Tökéletes erőátvitel, csökkentett fogyasztás fokozott sportossággal és dinamizmussal párosítva: ezt nyújtja a 8 fokozatú Steptronic sebességváltó.

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SPORT SEBESSÉGVÁLTÓ.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó minden eddiginél kényelmesebb váltásokat és komfortosabb vezetést nyújt az egyes fokozatokhoz tartozó fordulatszámok közötti csekély különbségnek köszönhetően. A váltónak köszönhetően a maximális kényelemhez lenyűgöző gyorsulási érzet és csökkentett fogyasztás társul. A Launch Control funkció jóvoltából pedig az BMW-je már a legelső pillanattól kezdve lenyűgözi majd Önt a gyorsulásával – még akkor is, ha álló helyzetből indul. A kulcsszó: maximális erejű gyorsítás. Ehhez csak meg kell nyomnia a DSC gombját, a váltókart "S" állásba kell tolnia, rá kell lépnie a fékre, majd a gázpedállal aktiválnia kell a kick-down funkciót – aztán csak lépjen le a gázpedálról, és máris megérti, hogy mi is az a nyomaték.

BMW BLUEPERFORMANCE.

A BMW BluePerformance technológiák a minimálisra csökkentik a dízelmotor által kibocsájtott nitrogén-oxid (NOx) mennyiségét. A dízel részecskeszűrő és a NOx katalizátor mellett néhány modell AdBlue® adalékot alkalmazó SCR katalitikus konverterrel (SCR = Selective Catalytic Reduction) is rendelkezik. Ezek a technológiák még tovább optimalizálják a dízelmotor emisszióját.

Bővebben
 • BMW BluePerformance technológiákkal ellátott modellek

  2016-ban az alábbi (Európában, Törökországban, Japánban és Koreában forgalmazott) modellek rendelkeznek AdBlue® adalékot alkalmazó SCR technológiával:

  BMW 4-es Coupé: 20d sCrive, 20d xDrive
  BMW 5-ös Limousine: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive, 20d sDrive, 20d xDrive, 20d ed sDrive, 25d sDrive, 30d sDrive, 30d xDrive, 40d xDrive, M50d xDrive
  BMW 5-ös Touring: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDriv, 20d sDrive, 20d xDrive, 25d sDrive, 30d sDrive, 30d xDrive, 40d xDrive, M50d xDrive
  BMW 5-ös Gran Turismo: 520d, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW 6-os Gran Turismo: 30d sDrive, 30d xDrive, 40d sDrive, 40d xDrive
  BMW 7-es Limousine: 725d, 730d, 730d xDrive, 740d xDrive, 750d xDrive
  BMW X1: 20d sDrive, 20dxDrive
  BMW X2: 20d xDrive
  BMW X3: 20d xDrive, 30d xDrive
  BMW X5: sDrive25d, xDrive25d, xDrive30d, xDrive40d, M50d
  BMW X6: xDrive30d, xDrive40d, M50d

ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS ÉS A CO₂-KIBOCSÁTÁS.

BMW i8: Kombinált üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): 2,1
Kombinált CO2-kibocsátás (g/km): 49
Kombinált villamosenergia-fogyasztás (kWh/100 km): 11,9

A zárójelen kívüli adatok az alapfelszereltséghez tartozó sebességváltóval szerelt bázismodellre vonatkoznak; a zárójelben szereplő értékek az opcionálisan rendelhető sebességváltóval ellátott modell esetében érvényesek (lásd a kiegészítő felszereltségek listáját).

A fogyasztási és a CO2-kibocsátási adatok a kerék- és a gumiabroncs-méret függvényében változnak.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország.

Bővebben

FOGYASZTÁS ÉS CO₂-KIBOCSÁTÁS.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.