AKI KERES, AZ TALÁL. EZ BIZTOS.

A BMW ConnectedDrive A-tól Z-ig.

Kérdései merültek fel a BMW ConnectedDrive-val kapcsolatban? Egy bizonyos felszereltséget keres? Esetleg részletesebb információra lenne szüksége? Nos, a BMW ConnectedDrive szószedetben egészen biztosan megtalálja a választ.

Read more

A-E

 • Aktív sebességszabályozó automatika Stop&Go funkcióval

  Pihentető vezetés még sűrű forgalomban is: a Stop&Go funkcióval ellátott sebességszabályozó automatika folyamatosan állandó távolságot tart az elöl haladó járműtől. Amikor a forgalom megtorpan, a rendszer egészen addig fékez, amíg az autó meg nem áll, majd automatikusan mozgásba lendül, amint az út felszabadul.

  A Stop&Go funkcióval ellátott sebességszabályozó automatikát főként autópályás, valamint főutakon való utazáshoz tervezték. Három darab, 150 méteres hatótávolságú érzékelő a haladási irányban, folyamatosan pásztázza a forgalmi sávot. Amikor Ön utolér egy elöl haladó járművet, a motorvezérlő elektronika és a fékek úgy állítják be autójának sebességét, hogy az automatikusan tartsa az állandó követési távolságot – sőt, ha szükséges, a jármű akár állóra is fékez.

  Amint a forgalmi sáv felszabadul, vagy az elöl haladó jármű felgyorsít, az aktív sebességszabályozó automatika újra felgyorsít az Ön által beállított sebességre. Amennyiben a jármű teljesen állóra fékezett, az újrainduláshoz a vezetőnek magának kell kiadnia az utasítást – vagy a gázpedál rövid lenyomásával vagy gombnyomással. Ha a megállás 1–3 másodpercig tart, a jármű automatikusan lendül mozgásba. Előzetesen akár négy haladási sebesség is beprogramozható, amelyek gombnyomással hívhatók elő. A rendszer működési tartománya 30-tól 180 km/órás sebességig terjed.

  A követési távolságot a rendszer nem méterben, hanem másodpercben adja meg, aminek köszönhetően Ön idejében reagálhat bármilyen sebességnél. Az elsősorban a kényelmet szolgáló vezetőt segítő rendszer egyúttal magas szintű biztonságot is nyújt. A rendszer a DSC, valamint a navigáció adatai alapján ismeri fel az élesebb kanyarokat, majd a megfelelő módon szabályozza a sebességet.

  Többsávos utakon a rendszer csak azt ismeri fel, hogy a szomszédos sávban halad egy jármű. Amennyiben Ön ismét át kívánja venni a teljes irányítást az autója felett, csak annyit kell tennie, hogy a rendszer kikapcsolása érdekében röviden megnyomja a gáz- vagy a fékpedált.

  A Stop&Go funkcióval ellátott sebességszabályozó automatika nem egyfajta robotpilóta. Ebből kifolyólag, amennyiben egy elöl haladó jármű a vártnál erősebben fékez vagy a rendszer kritikus helyzetet észlel, a vezető akusztikus és vizuális figyelmeztetést kap arra, hogy lépjen közbe. Mindazonáltal a rendszer lényegesen egyszerűbbé teszi a nagy forgalomban való vezetést, valamint neki köszönhetően Ön könnyebben megbirkózhat az olyan fárasztó szituációkkal, mint a dugóban való araszolás.

 • Aktív védelem

  Az aktív védelem a BMW ConnectedDrive megelőző jellegű utasvédelmi rendszere.

  Amennyiben kritikus helyzet áll elő, az első biztonsági övek megfeszülnek, miközben az elektromosan állítható első, valamint hátsó utasülések háttámlái függőleges helyzetbe állnak, az oldalsó ablakok és a napfénytető – amennyiben rendelkezik ilyennel a jármű – pedig bezárulnak. A kritikus helyzetek közé tartozik például az, ha Ön teljes erejű fékezést hajt végre, vagy ha a jármű az erős alul- vagy túlkormányozottság jeleit mutatja. Akut vészhelyzetben a jármű maximális erejű lassítással, automatikusan teljesen állóra fékezi magát. Mindez jelentősen csökkenti a másodlagos ütközés bekövetkezésének esélyét, sőt az első ütközést akár meg is akadályozhatja. A rendszer része az éberségfigyelő asszisztens, amely a fáradtság tüneteit figyeli a vezetőn. Az asszisztens elemzi az Ön kormánymozdulatait, és reagál, ha bármilyen rendellenességet észlel – ilyenkor a központi kijelzőn pihenő beiktatását javasolja Önnek.

 • Audible

  Az iPhone és iPad készülékeken, az Android operációs rendszert használó eszközökön, valamint a Windows Phone-on használható Audible alkalmazás segítségével Ön egy több mint 80 000 hangoskönyvet tartalmazó adatbázist érhet el, illetve tölthet le onnan tartalmakat.

  Az alkalmazás mindemellett olyan funkciókat tartalmaz, mint az „alvás” mód, a gombmentes navigálás, a letöltés közbeni lejátszás vagy a könyvtárban tárolt hangoskönyvek wifin történő átvitele az iPhone-jára.

  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt a hivatalos BMW Apps minősítéssel rendelkező alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból, kösse össze okostelefonját a járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.

  Az Audible elérhetősége országonként változhat.

 • AUPEO! Personal Internet Radio

  Az Ön személyes internetes rádiója. Mostantól tényleg azt hallgathatja, amit csak akar. Tetszőleges előadótól, bármilyen hangulatban.

  Fedezzen fel új, a kedvenc műfajába tartozó zenéket a több mint 150 tematikus rádióállomás kínálatának segítségével. Megjelölheti a kedvelt zeneszámokat, így a zenefolyamot az ízléséhez igazíthatja.

  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt a hivatalos BMW Apps minősítéssel rendelkező alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból, kösse össze okostelefonját a járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.

  Az AUPEO! elérhetősége országonként változhat.

 • Beépített SIM-kártya

  Maradjon kapcsolatban a külvilággal bárhol és bármikor: a beépített SIM-kártya lehetővé teszi az Ön számára azt, hogy mobiltelefonjának használata nélkül vehessen igénybe számos BMW ConnectedDrive funkciót.

  A BMW TeleServices kiegészítő felszereltség (6AE) részét képező SIM-kártya az Ön autójába van beépítve. A balesetbiztos megoldásra még kritikus helyzetekben is számíthat.

  A BMW Z4 modellek nem tartalmaznak beépített SIM-kártyát.

 • Bluetooth Office

  Okostelefonja sokmindent megkönnyít: Ön bárhol fogadhatja e-mailjeit, megszervezheti találkozóit és megtervezheti napi teendőit. A BMW ConnectedDrive Bluetooth Office szolgáltatása számos funkciót a jármű fedélzeti rendszerének menüjébe épít be.


  Sokkal többre képesek, mint telefonálásra: különféle funkcióik igazi nagy teljesítményű mobil kommunikációs gócpontokká teszik a legújabb generációs okostelefonokat, amelyeknek képességeit Ön immár a BMW-jében is igen hatékonyan használhatja ki. Az autójában lévő Bluetooth-csatlakozó bármikor hozzáférhetővé teszi a legfontosabb funkciókat. Tekintse meg találkozóit, naptárbejegyzéseit, információit és üzeneteit kényelmesen, a jármű kijelzőjén, vagy olvastassa fel azokat hangosan a jármű audiorendszerének hangszóróin keresztül.


  Önnek lehetősége van az elmúlt 20, valamint a következő 50 nap találkozóinak megjelenítésére, a bejegyzésekben található telefonszámok segítségével pedig gyorsan és könnyen telefonos kapcsolatot létesíthet az adott személlyel. Természetesen a hívó fél fényképe is megjeleníthető a központi kijelzőn, így bejövő hívás esetén Ön pontosan láthatja, hogy ki van a vonalban. A BMW ConnectedDrive tehát garantálja, hogy mobiltelefonja abszolút mobil legyen – és azt, hogy Ön mindig percre kész információkkal rendelkezzen.

 • BMW ConnectedDrive

  A BMW ConnectedDrive a jármű, a vezető és a külvilág intelligens összekapcsolását valósítja meg. Biztosítja, hogy Ön mindig a legjobb összeköttetéseket élvezhesse, szabadon.


  A BMW ConnectedDrive szolgáltatások és alkalmazások számos, egymástól eltérő funkciójú elemének tökéletes összjátéka, valamint az intelligens vezetőt segítő rendszerek a legkülönfélébb módon támogatják a vezetőt – legyen szó a még kényelmesebb, még szórakoztatóbb utazásról vagy éppen a minden utat megnyugtatóvá tevő biztonságtudatról.


  A BMW, amely különleges felszereltségek egész sorát foglalja össze a BMW ConnectedDrive elnevezés ernyője alatt, minden vezetőnek biztosítja a mobilitás egészen kivételes formáját. Vagy egyszerűbben szólva: a még több vezetési élményt.

 • BMW eDrive szolgáltatások a navigációhoz

  A szisztematikus hatékonyság egyet jelent a szisztematikus hálózati összeköttetésekkel. A töltöttségi szintet és az elektromos hatótávolságot Ön bármikor láthatja a járműben. Úti célja biztonságos elérése érdekében pedig vegye igénybe a navigációhoz rendelkezésre álló eDrive szolgáltatásokat. A navigációs térképen fel vannak tüntetve a szabad töltőállomások, így Ön gyorsan és kényelmesen feltöltheti BMW eDrive járművét, miközben úton van.

 • BMW Head-Up Display

  Ne tévessze szem elől a fontos dolgokat: a BMW Head-Up Display a vezetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat közvetlenül a vezető látóterébe vetíti. A vezető így akár 50 százalékkal gyorsabban képes feldolgozni az információkat, ezért figyelmét azok forrásának szentelheti – vagyis az útnak.


  A BMW Head-Up Display technikai alapját a műszerfal mögé beépített projektor jelenti, amely képét a szélvédőre vetíti. Az eredmény egy nagy felbontású, fekvő formátumú, színes kijelzés, amely a fényviszonyoktól függetlenül mindig könnyen leolvasható.


  Egy tükrökből álló rendszer jóvoltából úgy tűnik, mintha a kijelzés nagyjából a vezetőtől két méternyire, a motorháztető eleje felett lenne. Mindennek az az előnye, hogy a vezető szemének nem kell állandóan újrafókuszálnia azért, mert a távoli dolgokról a közelire helyezi át a tekintetét.


  A teljes színspektrumú BMW Head-Up Display számos új generációs BMW modellben nyújt minden eddiginél nagyobb kényelmet a vezető számára. Immár változatos színek könnyítik meg a vezető számára, hogy kellő módon különböztethesse meg egymástól az olyan információkat, mint például a sebességhatárok és a navigációs utasítások vagy a fontos figyelmeztető jelzések. Az olyan lényeges információk, mint például a „Gyalogos az úton” (az opcionális BMW Night Vision megléte esetén) mostantól még tisztábban és még könnyebben olvashatók le – csökkentve ezzel a vezető reakcióidejét. Az iDrive kontrollerrel lehetőség van a BMW Head-Up Display függőleges és vízszintes irányú állítására, biztosítva ezzel az optimális kivetítést. A vezető így tehát mindig rajta tarthatja a tekintetét a legfontosabb dolgokon – azaz az úton zajló történéseken és a leglényegesebb információkon.


  A jármű sebessége mellett – amely folyamatosan látható – a BMW Head-Up Display a jármű felszereltségének megfelelően egyéb tartalmakat is képes megjeleníteni. Ezek közé tartoznak például a fordulatszám, az olyan navigációs információk, mint a főirányt mutató (High Guiding) funkció a kereszteződés-kinagyítással és a sávtanácsadással (Lane Guiding), a sebességhatár-kijelzés és az aktív sebességszabályozó automatika státusza. A vezetőt segítő rendszerek információi – például a BMW Night Vision gyalogosfelismerés-funkciójának figyelmeztetése és a túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzés –, valamint a Check Control üzenetei szintén megjelenhetnek a BMW Head-Up Display-n.


  A vezető az iDrive kontroller segítségével a saját igényeinek megfelelően állíthatja össze a BMW Head-Up Display kijelzésének tartalmát.

 • BMW i ConnectedDrive szolgáltatások a navigációhoz

  A navigációt segítő BMW ConnectedDrive szolgáltatások minden olyan információt Ön elé tárnak, amelyek még könnyebbé és kényelmesebbé teszik az elektromos autózást. A szolgáltatások középpontjában a dinamikus hatótáv-térképpel ellátott hatótávolság-asszisztens áll, amely olyan tényezőket vesz figyelembe, mint például az akkumulátor töltöttségi szintje, az Ön vezetési stílusa, a topográfiai jellemzők, valamint a pillanatnyi forgalmi viszonyok. Amennyiben az asszisztens úgy értékeli, hogy az említett tényezők közül valamelyik akadályozza Önt úti célja elérésében, az ECO ROUTE funkció segítségével kisebb energiafelhasználással megtehető alternatív útvonalakat kínál fel vagy átkapcsol a hatékony ECO PRO+ módba, harmadik lehetőségként pedig megmutatja az útba eső töltőállomásokat.

  *A szolgáltatás korlátozott kivitelben érhető el Magyarországon.

 • BMW i Remote applikáció

  A BMW i Remote applikáció segítségével Ön bármikor részletes információkat kaphat BMW i járművek pillanatnyi státuszáról.


  Az információk között ott vannak például azok, amelyek a hatótávolságra, az akkumulátor állapotára és töltöttségi szintjére, a szervizüzenetekre, valamint a jármű helyzetére vonatkoznak. A utascella klímaberendezése és a nagy feszültségű akkumulátor már az utazás előtt aktiválható az okostelefon segítségével, így BMW i járműve már ideális hőmérséklettel fogadja Önt beszálláskor, mindemellett ily módon a nagy feszültségű akkumulátor teljesítménye is optimalizálható. A BMW i Remote applikáció az útvonaltervezést is segíti. A fontos úti célok, például az elérhető töltőállomások már az út megkezdése előtt egyszerűen a járműbe továbbíthatók.


  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt az alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból vagy a GooglePlayTM áruházból, kösse össze okostelefonját a járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.


  * A BMW i Remote alkalmazás funkciói a Samsung Gear S és az Apple Watch okosórákkal is elérhetők.

 • BMW M Laptimer App

  Fedezze fel, hogy a tizedmásodpercek és a gyorsulási adatok milyen mértékben képesek befolyásolni a vezetési élményt. A BMW M Laptimer alkalmazás egy olyan eszköz, amely a versenypályáról származó adatok kiértékelését szolgálja – például automatikusan kiszámítja a köridőket. Azért, hogy mindezt képes legyen megtenni, az alkalmazás begyűjti és rögzíti a BMW érzékelőiből származó, pontos adatokat. Ez minden olyan BMW modell esetében lehetséges, amely el van látva a BMW alkalmazások* kiegészítő felszereltséggel.


  Az Ön vezetési stílusának kiértékelését az olyan rögzített információk kiolvasása teszi lehetővé, mint például a kormányszög, a gázpedál-állás és a mindezek folytán létrejövő g-erők nagysága. Az értékelés segítségével Ön még precízebb és profibb vezetési stílust sajátíthat el, lerövidítve ezzel a köridőit.


  Az elmentett eredmények snapshotként kiposztolhatók a Facebookra és a Twitterre. Ha Ön tényleg autóversenyzőnek szeretné érezni magát, eredményeit e-mailben kicserélheti valamelyik ismerősével, majd azokat kanyarról-kanyarra összehasonlíthatja a sajátjaival.


  Az alkalmazás BMW-ben való használatához először töltse le az appet az App Store-ból, majd kösse össze iPhone-ját az USB-porton vagy a snap-in adapteren keresztül a járművel, végül pedig indítsa el az alkalmazást. Ezt követően Ön máris használhatja az alkalmazás különböző funkcióit az autó iDrive kontrollerének és kijelzőjének segítségével. A köridők minden egyes alkalom után kiértékelésre kerülnek az Ön iPhone-ján.


  * Az alkalmazás kizárólag a ConnectedDrive szolgáltatások és a Professional navigációs rendszer kiegészítő felszereltségek megléte esetén használható.

 • BMW Night Vision

  A lehető legjobb kilátások a maximálisan biztonságos éjszakai vezetés érdekében: a Dynamic Light Spot funkcióval ellátott BMW Night Vision sötétben még nagy távolságból is felismeri a gyalogosokat – és külön megvilágítja őket.
   

  A rendszer két különálló, erős irányfénnyel világítja meg a kivilágítatlan gyalogosokat. Mindez igen hatékony módon figyelmezteti mind a vezetőt, mind a gyalogost a potenciálisan veszélyes helyzetre. Amikor a fényszórók tompított üzemmódban vannak, a Dinamyc Light Spot fényforrásai dizájnelemekként világítanak.
   

  A rendszer egy infravörös kamerával filmezi a jármű előtti területet, és figyelmezteti a vezetőt, ha embert érzékel az úton. A rendszer felismeri az emberi alak körvonalait, és sárga színű hőkép formájában jeleníti meg azokat. Mindezzel egy időben a központi vezérlőegység kielemzi és feldolgozza a képet, amely akár a központi kijelzőn is megjelenhet.
   

  A Dynamic Light Sport funkcióval ellátott BMW Night Vision felismeri a gyalogosokat, és meghatározza azok helyzetét, valamint az autótól való távolságukat. A rendszer a sebesség és a kormányszög alapján megállapítja, hogy fennáll-e valamilyen veszély. Ha igen, figyelmeztető szimbólumot jelenít meg a központi kijelzőn vagy az opcionális BMW Head-Up Display-n. Akut vészhelyzet esetén az optikai figyelmeztetést hangjelzés is kíséri, emellett készenléti állapotba helyezkednek az autó fékjei.
   

  Az adott környezeti viszonyoktól függően a rendszer automatikusan, kb. 100 méteres távolságból felismeri a gyalogosokat, de a vezető azokat már nagyobb távolságból is láthatja a rendszer által közvetített képen.

 • BMW Online applikációk

  A BMW Online alkalmazások körébe tartozó böngésző applikációk a legkülönfélébb helyzetekben nyújtanak Önnek támogatást hasznos tanácsaikkal és személyre szabott tippjeikkel.


  Használja ki a Yelp ajánló portál nyújtotta előnyöket – például a benzinkút- és a gyógyszertár-keresést, a helyi (az adott országra vonatkozó) keresést, a repülőtéri információkat, a hotelkeresést, a webkamerákat vagy az iSki funkciót –, hogy mindig jól informált maradhasson. Járművében mindezek mellett olyan szolgáltatások is elérhetők, mint a postahivatal- és az ATM-keresés, a parkolási információk, a rendszám-keresés, az útikalauz, az úti cél fotóinak megjelenítése, a részvényárak, a moziinformációk, a devizaárfolyamok, az időjárás, a csapadékradar, valamint a Kicker alkalmazás.


  Ön eldönti, hogy mit szeretne tudni – az alkalmazások pedig közvetlenül a BMW-jében adják meg kérdéseire a választ.

 • BMW Online News

  Ki mondta, hogy Önnek nélkülöznie kell a legfrissebb híreket és az egyéb fontos információkat, amikor úton van? A BMW-jében legalábbis nem marad le semmiről: a BMW Online percrekészen informálja Önt a történésekről.

  A BMW Online szolgáltatásnak köszönhetően Ön pontosan képben lehet a legfrissebb híreket illetően – amelyek az Ön által preferált kategóriákkal, például az üzlet vagy a sport területével kapcsolatosak. Annak érdekében, hogy Ön vezetés közben a forgalomra összpontosíthasson, a hírek akár fel is olvasthatók az autó audiorendszerén keresztül.

  A funkciót járművében a BMW Online News menüpont alatt találja meg.

 • BMW Online időjárás

  Legyen szó verőfényes időről vagy éppen hidegfrontról: a BMW ConnectedDrive mindig naprakész információkat szolgáltat Önnek azzal kapcsolatosan, hogy milyen időjárásra számíthat ott, ahová éppen igyekszik.

  Amennyiben járművében bemegy a BMW Online menüpont alá, részletes napi időjárásjelentést olvashat, valamint megtekintheti a következő öt napra vonatkozó előrejelzést. Ha mindig birtokában szeretne lenni a legfrissebb információknak, használja a BMW Online alkalmazásokban található, az előrejelzési radarra mutató linket. A BMW-je tehát soha nem hagyja Önt cserben.

 • BMW Routes

  A www.bmw-route.com oldalon megtalálja számos európai ország ajánlott útvonalait. Minden útvonal saját karakterrel rendelkezik a profil, a domborzati viszonyok és a megállók alapján – a hangsúly bizonyos esetekben a különlegesen technikás kanyarokon, máskor pedig az érdekes épületeken vagy a múzeumokon van. Minden javasolt útvonalat a lehetséges megállókkal kapcsolatos részletes információk és képek egészítenek ki, de nem hiányoznak a étterem- és szállástippek sem.

  A BMW ConnectedDrive előfizetéssel rendelkező ügyfelei a BMW Online segítségével az összes útvonalat importálhatják járművük navigációs rendszerébe, ahol azután tovább szerkeszthetik azokat – például megváltoztathatják az úti célokat és módosíthatják a megállókat. Önnek lehetősége van arra is, hogy a saját maga által összeállított útitervet a járművébe továbbítsa. A művelethez használja USB-pendrive-ját és a BMW-jébe épített USB-csatlakozót, vagy az utazás megkezdése előtt mentse el útiterveit a BMW Online portálra.

  A BMW Routes funkció használatához szükség van a Professional navigációs rendszerhez járó, intuitívan kezelhető iDrive vezérlési rendszerre.

  A szolgáltatás csak a BMW ConnectedDrive Ügyfélportál bevezetése után válik elérhetővé, Magyarországon jelenleg nem működőképes.

 • BMW Teleszerviz

  A BMW Teleszerviz szolgáltatás alapja a közvetlen, vezeték nélküli kommunikáció az Ön járműve és a BMW között, amely lehetővé teszi azt, hogy az Ön által választott BMW márkaszerviz gyorsan és egyszerűen hozzáférjen az autó adataihoz. Mindez garantálja a járművére szabott szervizt, valamint a gyors reagálást, ha valamilyen probléma merülne fel.


  Amikor esedékessé válik a szerviz, a BMW Teleszerviz Hívás funkció automatikusan elküldi az állapotfüggő szerviz (CBS) releváns adatait a BMW-nek. BMW szervizpartnere így hozzájut a járművel kapcsolatos adatokhoz, és ha szükséges, felveszi a kapcsolatot Önnel a szervizidőpont egyeztetése céljából. Az adatokhoz való hozzáférés jóvoltából az Ön BMW márkaszervize előre képes megállapítani szervizelésre fordítandó munkamennyiséget, valamint előre meg tudja rendelni a szükséges eredeti BMW alkatrészeket – ezzel időt takarít meg Önnek, ami végső soron ismét csak a vezetési élményt növeli.

 • Naptár

  Ezentúl soha nem feledkezik majd meg egyetlen találkozóról sem: a BMW Connected alkalmazás közvetlenül járművének központi kijelzőjén jeleníti meg a naptári bejegyzéseket és a találkozókat, amelyeket akár fel is olvastathat.


  Ön a BMW Connected alkalmazás segítségével a következő alkalmazásokat használhatja járművének központi kijelzője segítségével:


  Maradjon összeköttetésben, bárhol is járjon – Twitter.


  Egyszerűen vigye magával Twitter-fiókját, és tekintse meg csevegéseit menet közben.


  Mindig a megfelelő állomás – Webrádió.


  A webrádió funkció jóvoltából számtalan, a világ minden tájáról származó rádióállomás műsorába hallgathat bele.


  Találja meg a helyes utat gyalog is – Last Mile.


  Biztosan megérkezhet úti céljához akkor is, amikor éppen nem az autójában ül, és garantált az is, hogy mindig visszatalál majd a járműhöz.


  Tökéletesen informálva – Hírek.


  Az Ön saját, személyes hírszolgálata: tekintse meg a legfrissebb híreket az RSS-csatorna segítségével.


  Tájékozódjon előre – Wiki Local.


  Ismerkedjen meg alaposabban aktuális tartózkodási helyével, úti céljával vagy egy irányítószám alapján megadott hellyel. A Wiki Local jóvoltából Ön egyetlen információról sem marad majd le.


  Utazás gazdaságos módon – ECO PRO Analyser.


  A hatékony vezetés így tényleg gyerekjáték. Az ECO PRO Analyser kiértékeli a gyorsítás, a fékezés és a sebességváltás hatékonyságát, és az eredménytől függő számú (0–5) csillaggal jutalmazza Önt. A hasznos ECO tippek további segítséget nyújtanak Önnek a még hatékonyabb vezetési stílus megvalósításában.*


  A BMW Connected alkalmazás mindemellett tájékoztatja Önt a pillanatnyilag elérhető, a BMW Apps kiegészítő felszereléssel kompatibilis alkalmazásokról.


  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt az alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból vagy Google Play™ áruházból, kösse össze iPhone-ját járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.

 • ConnectedDrive Services

  A ConnectedDrive szolgáltatások kiegészítő felszereltség segítségével Ön bebocsáttatást nyer a BMW ConnectedDrive világába. A felszereltség jóvoltából Ön számtalan szolgáltatást és alkalmazást használhat olyan kategóriákon belül, mint például az utazás, az iroda vagy a szórakozás.


  Az olyan elemek, mint a My Info / Send to Car vagy a BMW Online alkalmazások gondoskodnak arról, hogy Ön mindig abszolút jól informált maradjon. A BMW Routes, a BMW Online időjárás és az ECO PRO Analyser funkciók tökéletes szolgáltatásokat nyújtanak Önnek az utazáshoz és a tájékozódáshoz. Ön akár az egész irodáját beköltöztetheti a BMW-jébe a Bluetooth Office és az egyéb funkciók segítségével. A Deezer, a snippy vagy a Stitcher ugyancsak sok felfedezni valót tartogat. A Personal Image funkció segítségével Ön mindenhová magával viheti kedvenc fotóit.

 • Deezer

  A Deezer egy vezető globális zenei szolgáltatás, amely azonnali és korlátlan hozzáférést biztosít az Ön által kedvelt zenékhez. A felejthetetlen utazásokhoz felejthetetlen melódiák kellenek – pont ezeket biztosítja Önnek a Deezer BMW ConncetedDrive-val ellátott járművében.

  Keresse fel a www.deezer.com weboldalt, és élvezze 15 napig ingyenesen a Deezer Premium+ szolgáltatást. A Premium+ előfizetés a következőket nyújtja Önnek:

  – Több millió zeneszám korlátozások nélküli meghallgatása High Quality minőségben.

  – A zeneszámok szinkronizálása az Ön készülékével az offline hallgatáshoz.

  – A zene megkapja azt a figyelmet, amit megérdemel. Nincsenek hírek, nincsenek megszakítások.

  – Összeállíthatja saját zenei könyvtárát kedvenc előadóiból, albumaiból és lejátszási listáiból.

  – Az Ön számára eddig ismeretlen előadók ezreit fedezheti fel, emellett hallgathatja a tematikus rádióállomások műsorát.

  – Megtudhatja, hogy mit ajánlanak a Deezer zenei szerkesztői.

  – Saját MP3-fájljait a Deezeren tárolhatja, így minden zenéje egy helyen lesz.

  A Premium+ szolgáltatásról bővebben: [link: http://www.deezer.com/en/offers/premiumplus]

  A Deezer Premium előfizetés vagy az ingyenes Discovery hozzáférés segítségével több ezer tematikus, illetve előadóhoz kötődő rádiócsatornát hallgathat.

  Szálljon be BMW-jébe, és máris része lehet a személyre szóló zenei szórakoztatásban.

  Ha használni szeretné a Deezert, egyszerűen töltse le a Deezer alkalmazás legfrissebb verzióját iPhone-jára, majd az USB-csatlakozó vagy a snap-in adapter segítségével csatlakoztassa okostelefonját a BMW-jéhez. Ezt követően Ön azonnal használatba veheti a különböző funkciókat az iDrive kontroller, valamint a jármű központi kijelzőjének és audiorendszerének segítségével.

  A Deezer elérhetősége országonként változhat.

 • Driving Assistant

  A Driving Assistant felszereltség a kameraalapú sávelhagyásra figyelmeztető jelzést, valamint a városi fékezés funkcióval ellátott túl kis követési távolságra, illetve a gázolásveszélyre figyelmeztető jelzéseket foglalja magában.


  A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés a sávfelfestéseket figyeli, és kb. 70 km/óra felett a kormánykerék rezegtetésével figyelmeztet, ha azt észleli, hogy a jármű a vezető szándéka ellenére elhagyni készül a sávját. Amennyiben a vezető bekapcsolja az irányjelzőt, vagyis a sávváltás szándékos, a rendszer nem figyelmeztet.


  Míg a városi fékezés funkcióval ellátott koccanásveszélyre figyelmeztető jelzés a járművekre, addig a városi fékezés funkcióval ellátott gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés a gyalogosokra figyel. Amennyiben az elöl haladó jármű erősen fékez, a BMW azonnal reagál, ha a koccanásveszélyre figyelmeztető jelzés aktiválva van. A rendszer több lépcsőben működik. Először egy figyelmeztető szimbólum jelenik meg, majd a szimbólum villogni kezd, és akusztikus jelzés hangzik fel, végül pedig a rendszer enyhe fékezést hajt végre (60 km/órás sebesség alatt). A gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés, amely 10 és 60 km/órás sebesség alatt lép működésbe, egylépcsős figyelmeztetést ad ki. Amennyiben a rendszer potenciális gázolásveszélyt érzékel, a fékeket azonnal felkészíti a gyorsabb reagálás érdekében. Vészhelyzetben a fékek automatikusan működésbe lépnek. A rendszer ködben és éjszaka korlátozottan működőképes.

 • Driving Assistant Plus

  A Driving Assistant Plus felszereltség nemcsak a Driving Assistant felszereltséget – azaz a sávelhagyásra figyelmeztető jelzést és a városi fékezés funkcióval ellátott túl kis követési távolságra, valamint a gázolásveszélyre figyelmeztető jelzéseket – foglalja magában, hanem a Stop&Go funkcióval ellátott sebességszabályozó automatikát és a torlódásasszisztenst is.

 • ECO PRO Analyser

  Az ECO PRO Analyser a BMW Connected alkalmazás része. Az alkalmazás kiértékeli a vezetési stílust, illetve megállapítja, hogy a vezető milyen hatékonyan gyorsít, fékez és vált sebességet. Mindezzel megnövelhető a jármű hatótávolsága. A hasznos ECO PRO tippek további segítséget nyújtanak a még hatékonyabb vezetési stílus megvalósításához.


  Ön a BMW Connected alkalmazás segítségével a következő alkalmazásokat használhatja járművének központi kijelzője segítségével:


  Maradjon összeköttetésben, bárhol is járjon – Twitter.


  Egyszerűen vigye magával Twitter-fiókját, és tekintse meg csevegéseit menet közben.


  Tekintsen át mindent egyetlen pillantással – Naptár.


  Ezentúl soha nem feledkezik majd meg egyetlen találkozóról sem: a BMW Connected alkalmazás közvetlenül járművének központi kijelzőjén jeleníti meg a naptári bejegyzéseket és a találkozókat, amelyeket akár fel is olvastathat.


  Mindig a megfelelő állomás – Webrádió.


  A webrádió funkció jóvoltából számtalan, a világ minden tájáról származó rádióállomás műsorába hallgathat bele.


  Találja meg a helyes utat gyalog is – Last Mile.


  Biztosan megérkezhet úti céljához akkor is, amikor éppen nem az autójában ül, és garantált az is, hogy mindig visszatalál majd a járműhöz.


  Tökéletesen informálva – Hírek.


  Az Ön saját, személyes hírszolgálata: tekintse meg a legfrissebb híreket az RSS-csatorna segítségével.


  Tájékozódjon előre – Wiki Local.


  Ismerkedjen meg alaposabban aktuális tartózkodási helyével, úti céljával vagy egy irányítószám alapján megadott hellyel. A Wiki Local jóvoltából Ön egyetlen információról sem marad majd le.


  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt az alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból vagy Google Play™ áruházból, kösse össze iPhone-ját járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.

F-I

 • Glympse

  A Glympse lehetőséget nyújt Önnek arra, hogy valós időben, szöveges üzenetben, e-mailben, illetve Twitteren tájékoztasson másokat a tartózkodási helyéről.

  Az alkalmazás segítségével linkeket küldhet a megadott címzetteknek, akik ezt követően a linkek segítségével meg tudják határozni az Ön várható érkezési idejét és a pillanatnyi helyzetét. Az időzítő funkció jóvoltából Ön meghatározhatja, hogy mennyi ideig legyen látható a helyzete. Regisztrációra nincs szükség.

  Autójában az alkalmazást az okostelefonjával tudja használni. Ehhez először töltse le az alkalmazást az App Store-ból, indítsa el azt okostelefonján, majd csatlakoztassa a készüléket a BMW-jéhez a snap-in adapter vagy egy USB-kábel segítségével. A csatlakoztatás után az alkalmazást a BMW Apps menüpont alatt találja meg, és onnan is tudja elindítani azt.

  A Glympse elérhetősége országonként változik.

 • Google™ Services

  Az utazás csodás dolog. A Google szolgáltatásai, a Street View, valamint az online keresés – amely a BMW ConnectedDrive jóvoltából beszédvezérléssel is végrehajtható – gondoskodnak arról, hogy Ön soha ne szenvedjen információhiányban utazás közben.

  Kíváncsa arra, hogy miként fest választott úti célja? Ha igen, csak válassza ki BMW Online applikációi közül a Street View szolgáltatást, és nézzen körül célállomásán utcáról-utcára.

  A BMW Online menüpont alatt található online keresés lehetővé teszi, hogy szabad szöveges vagy kategóriák szerinti kereséssel találja meg a megfelelő úti célt. A keresés elvégezhető az iDrive kontrollerrel vagy a rendkívül kényelmes beszédvezérlés funkció segítségével is. A kimondott hangokból generált szöveg automatikusan a Google-hoz továbbítódik, majd Ön javaslatokat kap a lehetséges úti célokra vonatkozóan. Önnek csak ki kell választania a megfelelő helyet – és már kezdődhet is az utazás.

 • GoPro alkalmazás

  Az ingyenes GoPro alkalmazás segítségével snapshotokat és videó-felvételeket készíthet kedvenc útvonalairól. Az app lehetővé teszi, hogy a járművön kívül vagy belül elhelyezett GoPro videó-kamerát a központi kijelző segítségével működtesse – így például az iDrive kontroller használatával, kényelmesen készíthet fénykép- vagy videó-felvételeket. A Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően lehetősége van arra is, hogy be- és kikapcsolja a kamerát, leolvassa a kamera akkumulátorának töltöttségi szintjét, illetve, hogy váltogasson a különböző módok között.

  Annak érdekében, hogy használhassa BMW-jében ezt a minősített BMW alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból, az USB-port vagy a snap-in adapter segítségével kösse össze okostelefonját a járművel, majd indítsa el az alkalmazást a „Connect & Control” menü segítségével. Ezt követően a jármű központi kijelzőjén keresztül veheti használatba a különböző funkciókat.

  A GoPro elérhetősége országonként változhat.

 • iDrive Touch kontroller

  Az iDrive Touch kontroller segítségével Ön kényelmesen, egy kézzel vezérelheti az iDrive rendszert. A kontrollerbe épített érintőfelület jóvoltából Ön a különböző információkat – például az úti cél nevét a navigációs rendszer számára – akár kézírással is megadhatja.

  A kontroller segítségével számos funkciót hívhat be és vezérlhet, így például görgetheti a listákat is. A működtetés az érintési érzet használatának köszönhetően könnyű és intuitív – ezáltal pedig jelentősen csökkenti a vezető terhelését, mivel csak minimális mértékű koncentrációt igényel, és a figyelem teljes egészében az útra fordítható. A központi kijelző segítségével kényelmesen követhetők a kontrollerrel vezérelt funkciók.

 • iHeart Radio applikáció

  Az iOS és Android operációs rendszert futtató készülékekhez kifejlesztett iHeart Radio applikáció jóvoltából Ön kedvenc online rádióját, sport- és hírcsatornáját, valamint a podcastjait érheti el – a BMW-jéből. Válogasson a több mint 20 millió zeneszám közül, és állítsa össze saját, reklámmentes zenei műsorát.


  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt az alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból vagy Google Play™ áruházból, kösse össze iPhone-ját járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.


  Az iHeart Radio applikáció elérhetősége országonként változhat.

J-N

 • Sávváltásra figyelmeztető jelzés

  A sávváltásra figyelmeztető jelzés érzékeli a vezető látóterében tartózkodó, valamint a belső sávban, hátulról nagy sebességgel közeledő járműveket, és a külső visszapillantó tükör házában lévő szimbólum segítségével figyelmezeti azokra a vezetőt.


  Amennyiben a vezető a figyelmeztetés ellenére bekapcsolja az irányjelzőt, a kormánykerék vibrálása és a szimbólum villogása hívja fel a figyelmet a kritikus helyzetre.


  Néhány előny:

  • elkerülhetővé válnak a veszélyes helyzetek előzés és sávváltás közben
   
  • optikai figyelmeztetés a külső tükör házában
   
  • kiegészítő figyelmeztetés a kormánykerék rezegtetése formájában
 • Life360

  A Life360 egy innovatív, ingyenes iPhone-applikáció, amely helymeghatározáson alapuló technológia segítségével, városi környezetben teremt kapcsolatot a családtagok és a közeli barátok között. Ön bármikor megmutathatja pillanatnyi tartózkodási helyét egy meghatározott csoportnak – illetve az integrált térkép segítségével egyszerűen tájékozódhat arról, hogy a csoport többi tagja hol van éppen.

  Az alkalmazás segítségével saját ismeretségi körén belül határozhat meg csoportokat. Kizárólag az adott csoport arra jogosult tagjai láthatják az Ön helyzetét. A csoport tagjai maguk határozhatnak arról, hogy hasonló módon ők is meg kívánják-e osztani a helyzetükkel kapcsolatos információkat. Ön az alkalmazás egyéb funkcióinak előnyeit is élvezheti: például az applikáció segítségével odatalálhat más tagok pillanatnyi tartózkodási helyéhez (ehhez szükség van a navigációs rendszerre), illetve akár fel is hívhatja a csoport tagjait.

  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja a BMW Apps minősítéssel rendelkező Life360 alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból, kösse össze okostelefonját a járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Amint elindította az alkalmazást, az egyes funkciókat a központi kijelzőn megjelenő ConnectedDrive menüben választhatja ki.

  A Life360 alkalmazás elérhetősége országonként változhat. Jelenleg Magyarországon nem elérhető.

 • myKidio appllikáció

  A Deutsche Telekom és a TV Spielfilm által kifejlesztett myKidio applikáció egy különleges fedélzeti szórakoztató megoldás a gyermekes családok számára. Az alkalmazás az autóba épített berendezések helyett a tulajdonos személyes eszközeit – tabletjét és okostelefonját – használja.


  Az eszközökre telepített alkalmazással a szülők kiválaszthatják a megfelelő médiát, de a gyermekek maguk is válogathatnak a gyermekbarát tartalmak közül, amelyben minőségi filmek, hangos könyvek, dokumentumfilmek és televíziós showműsorok találhatók. Az iDrive kontroller és a központi kijelző segítségével a szülők folyamatosan ellenőrizni tudják gyermekeik médiafogyasztását. Az aktuálisan lejátszott médiatartalom lehívható a központi kijelzőre, de a szülők új médiatartalmat is választhatnak, és lehetőségük van a lejátszás megszakítására is. A Kid”s Cockpit kijelző a pillanatnyi sebességet, a megérkezés becsült idejét és egyéb, hasonló információkat jelenít meg, így a gyermekek számára repül az idő.


  A program a tartalmát egy kiterjedt adatbázisból meríti. A különböző médiatartalmakat a hátul ülő gyermekek az iPad készülékeken tekinthetik meg, amelyek az eredeti BMW tartozékok választékába tartozó Travel & Comfort rendszer részét képező, a fejtámlákra erősíthető alaptartókon helyezhetők el. A myKidio csatorna aktiválása után a tartalom folyamatosan töltődik a háttérben, így az az út során végig garantált a szórakozás.


  A myKidio alkalmazás elérhetősége országonként változhat.

 • Napster / Rhapsody

  A Napster segítségével több milliónyi, a legkülönbözőbb műfajú zeneszámhoz, valamint több ezer hangoskönyvhöz férhet hozzá. Élvezze hát kedvenc felvételeit – iPhone-ján vagy iPodján, akár közvetlenül a BMW-jében.


  Találja meg kedvenceit a keresés funkció segítségével, vagy fedezze fel az új dalokat a Napster slágerlistáinak, a reklámmentes rádiócsatornáknak, valamint a Napster zenei csapata által összeállított lejátszási listáknak a segítségével.


  A 3G adatkapcsolat segítségével használja online a BMW-jében a Napster szolgáltatást. Az otthon, a wifi-hálózat segítségével letöltött és az Ön okostelefonjára automatikusan lementett zeneszámok és hangoskönyvek bármikor lejátszhatók menet közben.


  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt a hivatalos BMW Apps minősítéssel rendelkező alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból, kösse össze okostelefonját a járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.


  A Napster elérhetősége országonként változhat.

 • Professional navigációs rendszer

  A Professional navigációs rendszer teljes egészében 3D-s dizájnnal rendelkező, innovatív kezelési felületet, valamint számos navigációs, irodai és multimédiás funkciót kínál a vezető számára.


  Tekintettel arra, hogy fixen be van építve az Ön járművébe, a Professional navigációs rendszer számos előnyt kínál: mivel a rendszer összeköttetésben áll a kerékérzékelőkkel, valamint a kormányszög-érzékelővel, a jármű helyzete mindig pontosan meghatározható. Ennek köszönhetően mindig garantált a megbízható navigáció, még abban az esetben is, ha gyenge a GPS-jel – például alagútban.


  Azzal, hogy tökéletesen integrálták a BMW tiszta és átlátható vezérlési és kijelző-koncepciójába, a navigáció igen könnyen használható. A funkciók intelligens módon együttműködnek egymással, így például a zene automatikusan lehalkul, mielőtt a hangos navigációs utasítások elhangzanak.


  Az útirányokon és a térképeken kívül a nagy felbontású, osztottképernyő-funkciós, modelltől függően akár 10,2 col méretű színes képernyőn lehetőség van 3D-es úttérképek, valamint az útvonalon lévő objektumok fotó-realisztikus megjelenítésére is. A valós időben kalkulált menük virtuális, háromdimenziós térben jelennek meg. A gyors,1,3 GHz órajelű, 3D-s grafikai chippel ellátott processzor akadozás-mentes böngészést és görgetést biztosít; az animációk és a dinamikus átmenetek a rendszer használatát izgalmas élménnyé varázsolják.


  A Professional navigációs rendszer már az úti cél megadáskor is praktikus, interaktív lehetőségeket kínál: a lehető legjobb navigálás érdekében a vezető az úti cél térképnézetét is lehívhatja az osztottképernyő-módban. Ha szükséges, a zoom funkcióval módosítható a kijelzés részletessége, és ellenőrizhető, hogy a megjelenített úti cél tényleg az-e, amelyre szükség van. A kibővített funkciós sáv lehetővé teszi a vezető számára, hogy anélkül perszonalizálja a térkép tartalmát, hogy el kéne hagynia a térképnézetet. Minden módosítás azonnal megjelenik, és kényelmesen megváltoztatható, ha szükséges.


  A High-Guiding (főirányt mutató) funkció különösen városi közlekedés vagy nehezen átlátható úthálózat esetén nyújt komoly segítséget. Felszereltségtől függően a navigációs információk tisztán áttekinthetően jelennek meg a multifunkciós műszerfali kijelzőn, a központi kijelzőn vagy a BMW Head-Up Display-n. A Lane Guiding (sávtanácsadó) funkció további részletekkel szolgál, így Ön mindig időben választhatja ki a megfelelő sávot. A 3D-s városmakett-nézet városi környezetben könnyíti meg a tájékozódást azzal, hogy realisztikus képeken jeleníti meg az utakat és az épületeket.

 • Naptár

  Ezentúl soha nem feledkezik majd meg egyetlen találkozóról sem: a BMW Connected alkalmazás közvetlenül járművének központi kijelzőjén jeleníti meg a naptári bejegyzéseket és a találkozókat, amelyeket akár fel is olvastathat.

   

O-S

 • Professional navigációs rendszer

  A Professional navigációs rendszer teljes egészében 3D-s dizájnnal rendelkező, innovatív kezelési felületet, valamint számos navigációs, irodai és multimédiás funkciót kínál a vezető számára.

  Tekintettel arra, hogy fixen be van építve az Ön járművébe, a Professional navigációs rendszer számos előnyt kínál: mivel a rendszer összeköttetésben áll a kerékérzékelőkkel, valamint a kormányszög-érzékelővel, a jármű helyzete mindig pontosan meghatározható. Ennek köszönhetően mindig garantált a megbízható navigáció, még abban az esetben is, ha gyenge a GPS-jel – például alagútban.

  Azzal, hogy tökéletesen integrálták a BMW tiszta és átlátható vezérlési és kijelző-koncepciójába, a navigáció igen könnyen használható. A funkciók intelligens módon együttműködnek egymással, így például a zene automatikusan lehalkul, mielőtt a hangos navigációs utasítások elhangzanak.

  Az útirányokon és a térképeken kívül a nagy felbontású, osztottképernyő-funkciós, modelltől függően akár 10,2 col méretű színes képernyőn lehetőség van 3D-es úttérképek, valamint az útvonalon lévő objektumok fotó-realisztikus megjelenítésére is. A valós időben kalkulált menük virtuális, háromdimenziós térben jelennek meg. A gyors,1,3 GHz órajelű, 3D-s grafikai chippel ellátott processzor akadozás-mentes böngészést és görgetést biztosít; az animációk és a dinamikus átmenetek a rendszer használatát izgalmas élménnyé varázsolják.

  A Professional navigációs rendszer már az úti cél megadáskor is praktikus, interaktív lehetőségeket kínál: a lehető legjobb navigálás érdekében a vezető az úti cél térképnézetét is lehívhatja az osztottképernyő-módban. Ha szükséges a zoom funkcióval módosítható a kijelzés részletessége, és ellenőrizhető, hogy a megjelenített úti cél tényleg az-e, amelyre szükség van. A kibővített funkciós sáv lehetővé teszi a vezető számára, hogy anélkül perszonalizálja a térkép tartalmát, hogy el kéne hagynia a térképnézetet. Minden módosítás azonnal megjelenik, és kényelmesen megváltoztatható, ha szükséges.

  A High-Guiding (főirányt mutató) funkció különösen városi közlekedés vagy nehezen átlátható úthálózat esetén nyújt komoly segítséget. Felszereltségtől függően a navigációs információk tisztán áttekinthetően jelennek meg a multifunkciós műszerfali kijelzőn, a központi kijelzőn vagy a BMW Head-Up Display-n. A Lane Guiding (sávtanácsadó) funkció további részletekkel szolgál, így Ön mindig időben választhatja ki a megfelelő sávot. A 3D-s városmakett-nézet városi környezetben könnyíti meg a tájékozódást azzal, hogy realisztikus képeken jeleníti meg az utakat és az épületeket.

 • Parkolássegítő rendszer

  A parkolássegítő rendszer (PDC) megkönnyíti az Ön számára a szűk helyekre való be-, illetve az azokról való kiállást. A lehetséges veszélyekre akusztikus jelzés figyelmezteti Önt, csökkentve ezzel a parkolási sérülések kockázatát.

  Az autó elejében és hátuljában elhelyezett ultrahangos érzékelők felmérik a potenciális akadályok járműtől való távolságát. A figyelmeztető hangjelzések megszólalása közötti intervallumok hosszúsága mutatja, hogy Önnek még mekkora helye maradt. Minél közelebb van az akadályhoz, annál rövidebbek a jelzések közötti intervallumok. A parkoláshoz nyújtott akusztikus segítség mellett a központi kijelzőn (amennyiben a jármű rendelkezik ilyennel) megjelennek a jármű körvonalai, valamint az akadályok is, ami különösen jól jön a tolatási manőverek során.

 • Parkoló-asszisztens

  A parkoló-asszisztens megkönnyíti az alkalmas parkolóhely megkeresését, és aktívan segít Önnek a parkolási manőver végrehajtásában.

  Amikor legfeljebb 35 km/órás sebességgel, maximálisan 1,5 méteres oldaltávolságot tartva elhalad a parkoló autósor mellett, a BMW-jébe épített ultrahangos érzékelők jóvoltából a központi kijelzőn Ön tájékoztatást kap a megfelelő méretű, úttal párhuzamos parkolóhelyekről. Önnek csak ki kell választania egyet a felkínált parkolóhelyek közül, fel kell kapcsolnia az irányjelzőt, és nyomva kell tartania a parkoló-asszisztens gombját. A rendszer ezután aktívan segíti Önt a parkolási manőver végrehajtásában – vagyis kiválasztja az előre- vagy hátrameneti fokozatot, elvégzi a kormányzást, valamint automatikusan gázt ad és fékez. A parkolás tehát soha nem volt még ennyire élvezetes.

  Néhány előny:
  • stresszmentes párhuzamos parkolás
  • a megfelelő méretű parkolóhelyek automatikus felismerése
  • a parkolási sérülések hatékony megelőzése

 • Gyorskeresés

  A NAVIGÁCIÓ / ÚTI CÉL MEGADÁSA menüpont alatti „Gyorskeresés” („Quick Search”) funkció segítségével szabad szöveges kereséssel hajthatja végre a keresést. Miután a keresési szöveg automatikusan HERE-hez továbbítódott, megjelennek a lehetséges úti célok. Önnek csak ki kell választania a listából a megfelelő helyet – és már kezdődhet is az utazás.

  A „Gyorskeresés” („Quick Search”) funkció használatával egyidejűleg Ön elfogadja a HERE által meghatározott, Magyarországon érvényes használati feltételeket, illetve elfogadja a HERE adatvédelmi nyilatkozatában foglaltakat. Minderről további információkat a http://legal.here.com/terms/ and http://legal.here.com/privacy weboldalon talál.

 • Sávelhagyásra figyelmeztető jelzés

  A kameraalapú koccanásveszélyre figyelmeztető jelzéssel ellátott sávelhagyásra figyelmeztető jelzés nagyjából 70 km/órás sebességig 50 méteres távolságból érzékeli a sávfelfestéseket. Amennyiben a jármű véletlenül ráhajt a választóvonalra, a rendszer a kormánykerék finom rezegtetésével figyelmezteti a vezetőt.

  Amennyiben Ön bekapcsolja az irányjelzőt – vagyis a sávváltás szándékos – a rendszer nem bocsájt ki figyelmeztetést. A kameraalapú koccanásveszélyre figyelmeztető jelzés akkor lép működésbe, ha érzékeli, hogy Ön túl közel került az elöl haladó járműhöz, és fennáll a ráfutásos ütközés veszélye.

  Néhány előny:

  • a koccanásveszélyre figyelmeztető jelzés jóvoltából csökken a balesetveszély

  • a vezetőt figyelmezteti a kormánykerék rezgése

  • megnövelt biztonság az akaratlan sávváltás elkerülhetősége miatt

 • Sávváltásra figyelmeztető jelzés

  A sávváltásra figyelmeztető jelzés érzékeli a vezető látóterében tartózkodó, valamint a belső sávban, hátulról nagy sebességgel közeledő járműveket, és a külső visszapillantó tükör házában lévő szimbólum segítségével figyelmezeti azokra a vezetőt.

  Amennyiben a vezető a figyelmeztetés ellenére bekapcsolja az irányjelzőt, a kormánykerék vibrálása és a szimbólum villogása hívja fel a figyelmet a kritikus helyzetre.

  Néhány előny:

  • elkerülhetővé teszi a veszélyes helyzeteket előzés és sávváltás közben

  • optikai figyelmeztetés a külső tükör házában

  • kiegészítő figyelmeztetés a kormánykerék rezegtetése formájában

 • Snippy

  A snippy segítségével több mint 260 rövid történetet hallgathat meg okostelefonján és a BMW-jében. Önnek valóban csak hallgatnia kell – a felolvasás feladatát ugyanis a jármű végzi el.

  Keresse meg kedvenc történeteit a különböző műfajok – például irodalom, detektívtörténetek, klasszikus vagy ifjúsági fikciós történetek stb. – alapján, majd válogassa le azokat lejátszási időtartam, hallgatói értékelés, illetve szerző szerint. De egyszerűen, véletlenszerűen is lejátszhatja azokat.

  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt a hivatalos BMW Apps minősítéssel rendelkező alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból, kösse össze okostelefonját a járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.

 • Side View

  Az előrelátás kedvéért: a Side View funkció jóvoltából az Ön BMW-je a nehezen átlátható kereszteződésekben vagy autókihajtókban mindig rajta tartja a szemét a keresztező forgalmon – akkor is, amikor Ön akadályoztatva van a kilátásban.

  Elég egyetlen pillantást vetnie a központi kijelzőre, amely az Ön BMW-jének lökhárítójába, a jobb és a bal oldalra beépített kamerák videóképét mutatja. A Side View mindemellett segédvonalak segítségével mutatja meg Önnek az autó elejének pontos helyét. Az, hogy a központi kijelzőn Ön láthatja a mind a két irányból érkező forgalmat, lehetővé teszi, hogy azonnal kiértékelhesse a helyzetet. Szükség esetén Side View menet közben is bekapcsolható 15 km/órás sebességig. Tehát elég egyetlen gombnyomás, és Ön máris képbe kerül: BMW ConnectedDrive.

  Az Ön autójának típusától függően a Side View önálló tételként vagy a Surround View felszereltségi csomag részeként vásárolható meg.

 • Siri aktiválás

  A Siri – az iPhone, iPad és iPod Touch készülékek hangos személyi asszisztense – immár az Ön BMW-jéből is vezérelhető. A Siri a megszokott módon válaszol az Ön által feltett kérdésekre, így mindig a forgalomra összpontosíthat.

  A Siri használatához előbb a kormánykeréken lévő hangbevitel gomb segítségével aktiválnia kell a beszédvezérlést. A Siri segítségével Ön hívásokat kezdeményezhet, zeneszámokat választhat ki, szöveges üzeneteket olvastathat fel, naptárbejegyzéseket hallgathat vissza, emlékeztetőket hozhat létre, és még egyéb további funkciókat is behívhat. Annak érdekében, hogy az Ön tekintete ne vándoroljon el az útról, az iOS eszköz képernyője az utazás tartama alatt végig kikapcsolt állapotban marad.

 • Sebességhatár-kijelzés előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel

  A sebességhatár-kijelzés egy olyan vezetőt segítő rendszer, amely megbízhatóan ismeri fel az érvényben lévő sebességkorlátozásokat, valamint az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéseket, és tájékoztatja azokról a vezetőt.


  Az általánosan használatban lévő sebességhatár-jelző rendszerek gyakran hiányos vagy pontatlan információkat nyújtanak, mivel az általuk felhasznált térképek elavultak, illetve azok nem veszik figyelembe a változó jelzéseket – például azokat, amelyek útépítés vagy torlódás esetén érvényesek.


  Velük ellentétben az intelligens sebességhatár-kijelzés folyamatosan informálja a vezetőt a pillanatnyi megengedett sebességről. Egy, a belső visszapillantó tükör házába épített kamera összegyűjti az állandó sebességkorlátozásokra, illetve az azok feloldására vonatkozó adatokat, majd az így nyert információkat összeveti a navigációs rendszer adataival.


  A rendszer felismeri és kielemzi a speciális körülmények között érvényes sebességkorlátozásokat is: amennyiben a kamera leolvas például egy „60 km/óra csapadékos időben” jelzést, csak akkor tájékoztatja a korlátozásról a vezetőt, ha a BMW esőérzékelőjéből megfelelő jelzés érkezik – vagyis a „csapadékos időjárás” feltétel teljesül. Ugyanez történik a bizonyos napszakokban, illetve a vontatmánnyal/lakókocsival való autózás mellett érvényes korlátozások esetében is.


  A sebességhatár-kijelzés tartalmazza az előzési tilalomra figyelmeztető jelzést is. A sebességhatárok mellett a rendszer folyamatosan figyeli az állandó, valamint az ideiglenes közlekedési jelzéseket, és érzékeli a lehetséges előzési korlátozásokat. Mindez megbízhatóan tájékoztatja a vezetőt az előzési tilalomról, illetve annak hatályáról. A jármű típusától függően az információk a műszerfalon és/vagy a BMW Head-Up Display-n jelennek meg.

 • Spotify

  A Spotify a világ egyik legnépszerűbb zenei streamelő szolgáltatása, amely lehetővé teszi az Ön számára, hogy több millió zeneszámhoz férjen hozzá, amelyekből azután saját személyes lejátszási listákat állíthat össze.


  Az alkalmazást immár BMW-jében is kényelmesen használhatja. Kedvenc zeneszámait számos kritérium –például műfaj, előadó, cím, album vagy megjelenési év – alapján keresheti meg. A Spotify Radio szintén elérhető az autóban.


  Annak érdekében, hogy ezt a minősített BMW alkalmazást használhassa BMW-jében, töltse le az applikációt az App Store-ból vagy a Google PlayTM áruházból, az USB-port vagy a snap-in adapter segítségével csatlakoztassa okostelefonját a járműhöz, majd indítsa el az alkalmazást. A különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és a jármű audiorendszerének segítségével használhatja.


  A Spotify elérhetősége országonként változhat.

 • Stitcher

  Interjúk, podcastok és élő rádióadások egyetlen alkalmazásba sűrítve. Hallgassa kedvenc műsorait közvetlenül a BMW-jében.

  Ön egy több mint 10 000 rádióműsorból álló kínálatból választhatja ki a kedvenceit, amelyekből ezután összeállíthatja saját rádióállomását. De akár új rádióadásokat is felfedezhet. A Stitcher arra is képes, hogy személyes ajánlásokat tegyen Önnek egyéni rádióhallgatási szokásai alapján.

  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt a hivatalos BMW Apps minősítéssel rendelkező alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból, kösse össze okostelefonját a járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.

  A Stitcher elérhetősége országonként változhat.

 • Surround View  A Surround View segítséget nyújt Önnek szűk helyen való parkolás és manőverezés közben. Mindezt úgy teszi, hogy a kamerák által felvett, az autó melletti és mögötti területről készült felvételből madártávlati nézetet (Top View) generál, amelyet a központ kijelzőn jelenít meg.

  A rendszer része a Side View funkció is, amely akkor nyújt hasznos segítséget Önnek, amikor rosszul belátható helyekről (például autókihajtókból és kereszteződésekből) próbál kijönni. A jármű elejének a jobb és a bal oldalán elhelyezett egy-egy digitális kamera veszi fel a történéseket, a kép pedig a központi kijelzőn jelenik meg. Mindennek köszönhetően Ön a kellő időben észlelheti a keresztező forgalmat, így a helyzetnek megfelelően reagálhat.

  Néhány előny:

  • az autó előtti, a tőle balra és jobbra található, illetve mögötte lévő területek közvetlen megjelenítése a központi kijelzőn az elöl, a külső visszapillantó tükrök házában, valamint a hátul elhelyezett kamerák jóvoltából

  • kényelmes kilátás például rosszul belátható helyeken, forgalmas utakon, járdáknál vagy kerékpárutaknál az első lökhárítóba épített kameráknak köszönhetően

  • zökkenőmentes manőverezés szűk helyeken

  • a gyalogosok, a kerékpárosok és a járművek időben való felismerése

  • 360 fokos Top View nézet

T-Z

 • Távolságifényszóró-asszisztens

  Fokozott biztonság és kényelem éjszakai vezetésnél: a távolságifényszóró-asszisztens a kellő időben észleli a többi közlekedőt, és automatikusan tompított fényre vált, majd újra visszakapcsolja a reflektort, amint a forgalmi viszonyok azt lehetővé teszik.

  A belső visszapillantó tükör házába épített kamera a szemből érkező járművek első fényszóróit 1000, az elöl haladó járművek hátsó lámpáit pedig 500 méteres távolságból érzékeli. A rendszer automatikusan vált tompított fényre. Amint elmúlt a többi közlekedő elvakításának veszélye, a rendszer automatikusan újra felkapcsolja a reflektort. A távolságifényszóró-asszisztens tehát leveszi Önről az állandó fényszóró-kapcsolgatás terhét, és jelentős mértékben fokozza a vezetés biztonságát. Neki köszönhetően nem áll többé fenn annak a lehetősége, hogy a nyílt úton elfelejti újra felkapcsolni a reflektort, illetve lekapcsolni akkor, ha szemből egy másik jármű érkezik. A rendszer automatikusan reagál a környezeti fényviszonyokra, például a közvilágításra is. A távolságifényszóró-asszisztens a világításkapcsoló megfelelő állásba fordításával aktiválható. A rendszer szükség esetén a fényszóró-kapcsoló kar segítségével kapcsolható ki.

 • TuneIn

  A TuneIn nagyjából kétmillió podcasthoz, illetve 60 000, a világ minden tájáról származó rádióállomáshoz biztosít hozzáférést az Ön számára.

  Mobiltelefonjának vagy tabletjének segítségével zenét, híreket, vidám műsorokat, illetve még számos fajta tartalmat hallgathat – ingyenesen. A műsorok hallgatását akkor is zavartalanul folytathatja, ha közben egyéb alkalmazásokat is használ. A TuneIn ilyenkor a háttérben működik.

  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt a hivatalos BMW Apps minősítéssel rendelkező alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból, kösse össze okostelefonját a járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.

  A TuneIn rádió elérhetősége országonként változhat.

 • Twitter

  Használja a Twittert a BMW-jében is. A BMW Connected alkalmazás segítségével a jármű kijelzőjén tekintheti meg a státuszriportjait, de akár fel is olvastathatja azokat menet közben.


  Ön a BMW Connected applikáció jóvoltából a következő alkalmazásokat használhatja járművének központi kijelzője segítségével:


  Tekintsen át mindent egyetlen pillantással – Naptár.


  Ezentúl soha nem feledkezik majd meg egyetlen találkozóról sem: a BMW Connected alkalmazás közvetlenül járművének központi kijelzőjén jeleníti meg a naptári bejegyzéseket és a találkozókat, amelyeket akár fel is olvastathat.


  Mindig a megfelelő állomás – Webrádió.


  A webrádió funkció jóvoltából számtalan, a világ minden tájáról származó rádióállomás műsorába hallgathat bele.


  Találja meg a helyes utat gyalog is – Last Mile.


  Biztosan megérkezhet úti céljához akkor is, amikor éppen nem az autójában ül, és garantált az is, hogy mindig visszatalál majd a járműhöz.


  Tökéletesen informálva – Hírek.


  Az Ön saját, személyes hírszolgálata: tekintse meg a legfrissebb híreket az RSS-csatorna segítségével.


  Tájékozódjon előre – Wiki Local.


  Ismerkedjen meg alaposabban aktuális tartózkodási helyével, úti céljával vagy egy irányítószám alapján megadott hellyel. A Wiki Local jóvoltából Ön egyetlen információról sem marad majd le.


  Utazás gazdaságos módon – ECO PRO Analyser.


  A hatékony vezetés így tényleg gyerekjáték. Az ECO PRO Analyser kiértékeli a gyorsítás, a fékezés és a sebességváltás hatékonyságát, és az eredménytől függő számú (0–5) csillaggal jutalmazza Önt. A hasznos ECO tippek további segítséget nyújtanak Önnek a még hatékonyabb vezetési stílus megvalósításában.


  A BMW Connected alkalmazás mindemellett tájékoztatja Önt a pillanatnyilag elérhető, a BMW Apps kiegészítő felszereléssel kompatibilis alkalmazásokról.


  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt az alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból vagy Google Play™ áruházból, kösse össze iPhone-ját járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.

 • USB audio-csatlakozó

  Lényegében az összes ma forgalomban lévő MP3-lejátszó, Apple* iPhone és iPod, valamint USB-pendrive tökéletesen integrálható az Ön BMW-jének audiorendszerébe.

  A zeneszámok címei a központi kijelzőről és a rádió kijelzőjéről egyaránt leolvashatók. A dalok között kényelmesen, a rádió kezelőszerveivel, a kormánykeréken lévő multifunkciós gombokkal vagy az iDrive kontrollerrel navigálhat. A csatlakozó az összes, általánosan használt tömörítési formátumot (MP3, AAC, WAV és WMA) támogatja, és kompatibilis az M3U lejátszási listákkal is.

  Ön iPhone-ját is csatlakoztathatja az USB audio-csatlakozóhoz. A telefonhívások kezdeményezéséhez és fogadásához egy Bluetooth-adapterrel ellátott kihangosítóra van szükség. A középkonzolon található USB-csatlakozó jóvoltából a zenelejátszók vagy az Apple iPhone közvetlenül vezérelhetők. Az Apple iPod vagy iPhone készülékek csatlakoztatása egyszerűen és könnyen hajtható végre – felszereltségtől függően – az eredeti Apple USB-kábel vagy a tartozékként megvásárolható BMW kábeladapter segítségével.

  *Az iPod és az iPhone az Apple Computer bejegyzett márkanevei.

 • Tolatókamera

  A tolatókamera jóvoltából Ön manőverezés és parkolás a központi kijelzőn láthatja az autója mögötti területet. A tolatókamera ezzel jobban áttekinthetővé teszi autójának közvetlen környezetét tolatáskor és 20 km/órás sebességnél lassúbb haladáskor.

  Interaktív vonalak mutatják, hogy a kívánt parkolóhely elég nagy-e az autója számára, és a központi kijelzőn színes jelzések segítik Önt manőverezés közben. Amennyiben a jármű el van látva vonóhoroggal, a tolatókamera nagyítás funkciója (zoom) teszi sokkal könnyebbé a vontatmány rögzítését.

  Néhány előny:
  • a központi kijelzőn tisztán áttekinthető a jármű mögötti terület
  • zökkenőmentes parkolás vagy manőverezés még a legszűkebb helyeken is
  • interaktív segédvonalak nyújtanak támogatást parkolás közben
  • nagyítás funkció a vonóhoroghoz interaktív vontatmány-dokkoló segédvonallal

 • Torlódásasszisztens

  A torlódásasszisztens az autópályákon kialakuló egyhangú szituációkban segíti Önt. Sűrű forgalomban, 40 km/órás sebességig a rendszer lehetővé teszi az Ön számára, hogy könnyedén tartsa a forgalom ritmusát, és közben kipihent maradjon.

  A rendszer jóvoltából az autó automatikusan tartja a kívánt követési távolságot az elöl haladó járműtől, és akár állóra is fékezi a járművet – sőt, aktívan besegít a kormányzásba is. Mindez segítséget nyújt Önnek ahhoz, hogy a sávjában maradjon, feltéve, hogy legalább az egyik kezét a kormánykeréken tartja.

 • Üzenetdiktálás

  Önnel együtt mozgó iroda: út közben egyszerűen diktálja le e-mailjeit és szöveges üzeneteit.

  Az új üzenetdiktálás funkciónak, valamint a Nuance® által biztosított beszédfelismerésnek köszönhetően az Ön lediktált üzenetei írott szöveggé alakíthatók át, így Ön utazás közben mindig a legfontosabb dologra összpontosíthat – a forgalomra.

  Az üzenetdiktálás az Iroda (Office) menüből aktiválható az iDrive kontroller segítségével. A funkció az Ön által kimondott szavakat írott üzenetté alakítja át, amelyet azonnal elküldhet e-mailként vagy SMS-ként. A szolgáltatás kizárólag a legújabb generációs Professional navigációs rendszerrel ellátott járművekben használható az arra alkalmas okostelefonok segítségével.

 • Vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens

  A vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens még kellemesebbé és biztonságosabbá teszi az éjszakai vezetést. A felszereltség biztosítja az út lehető legjobb megvilágítását, anélkül, hogy elvakítaná a többi vezetőt.

  A rendszer felismeri a többi közlekedőt, és kitakarja azokat a távolsági fényszóró fénykévéjéből. A távolsági fényszóró 400 méteres hatósugara garantálja a veszélyek időbeni észlelését, valamint a jobb iránytartást is. A vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens kizárólag az adaptív LED-es fényszórókkal vagy az adaptív fényszórókkal együtt rendelhető meg.

 • Vészhívás

  A vészhívás mind manuális, mind automatikus segélyhívást lehetővé tesz. Amikor a jármű Magyarország területén vagy egy BMW Connected országnak nem minősülő másik országban tartózkodik – továbbá, ha a BMW vészhívás szolgáltatás (SA6AC) kikapcsolásra került, akkor a BMW Connected országokban is –, kizárólag hangkapcsolat hozható létre közvetlenül a helyi segélyhívó számmal (112) a helyi nyelven, de sem adatátvitelre, sem a jármű helyzet-meghatározására nem kerül sor.

  Azon ügyfelek számára, akik esetében a BMW vészhívás (SA6AC) szolgáltatás nem került kikapcsolásra, és akik éppen Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Andorrában, Franciaországban, Svájcban, Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Lichtensteinben, az Egyesült Királyságban, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Svédországban, Norvégiában vagy Lengyelországban (azaz az úgynevezett BMW Connected országokban) tartózkodnak, a vészhívás szolgáltatás BMW intelligens vészhívásként működik, amelynek használatához szükség van a gépjármű beazonosítására és helyzetének meghatározására, a segítségnyújtáshoz szükséges információkat pedig továbbítani kell az illetékes segélyhívó központba. A BMW intelligens vészhívás BMW Connected országokban történő alkalmazása során a használó igényeit és a kívánt adatokat is továbbítják a BMW által a szolgáltatások végrehajtására felhatalmazott szolgáltatóknak. A kommunikációra angol nyelven kerül sor.

  A vészhívás szolgáltatás a BMW Connected országokban BMW vészhívásként működik: ütközés esetén a rendszer kapcsolatot (beleértve az adatátviteli kapcsolatot is) létesít a BMW részéről eljáró szolgáltatóval, aki angolul meggyőződik róla, hogy a hívás valóban vészhelyzet miatt indult-e. Amint erről meggyőződött, konferenciahívást létesít a helyi 112-es segélyhívó számmal. Ezzel párhuzamosan angol nyelven, szóban továbbítja a nyilvános segélyhívónak a gépjárműből kapott adatokat. A BMW intelligens vészhívás szolgáltatás nem érhető el magyar nyelven.

 • Vezetői profilok

  A vezetői profilok segítségével a vezető a járműben egyedi beállításokat menthet el és hívhat le – amelyek például az ülésmagasságra, a kedvelt vezetési programra vagy akár a kedvenc rádióállomásra vonatkoznak.

  A BMW vezetők számos, a vezetéssel és a kényelemmel kapcsolatos, valamint az infotainment funkciók működését szabhatják testre egyéni preferenciáiknak megfelelően. Amikor a vezető elhagyja a járművet, a megfelelő kezelőszervek beállításai automatikusan elmentődnek egy profilba, amely hozzárendelődik az adott vezető által használt rádiófrekvenciás autókulcshoz. Az autóhoz járó három rádiófrekvenciás autókulcs így háromféle vezetői profilt tárolhat. Mindez különösen jól jön akkor, amikor ugyanazt az autót több ember is használja – például vállalati járműként. Amennyiben az autóhoz csak egy rádiófrekvenciás autókulcsot használnak, akkor is elérhetők a különböző vezetői profilok a fedélzeti számítógép és a központi kijelző segítségével (a „Beállítások > Profilok” menüpont alatt). Az elmentett profilok átnevezhetők, törölhetők vagy akár exportálhatók is, így azok egy másik BMW-ben is alkalmazhatók. Az exportálás-importálás az USB-csatlakozón keresztül, USB-pendrive használatával történhet, vagy úgy, hogy a vezető elmenti a profilt a BMW Online Portalra. Utóbbi esetben a profil bárhonnan elérhető lesz.

  A vezetői profilok a BMW ConnectedDrive részei, amely intelligens módon köti össze a vezetőt, a járművet és a külvilágot. A profilok egy egész sor beállítást megőrizhetnek – például a rádióállomásokéit, a hifi-rendszeréit, a navigációéit, a praktikus „kedvencek” gombokéit, az ülésekéit, a tükrökéit, a kormányoszlopéit, a kamerákéit, a világításéit, a központi záréit, a Head-Up Display-éit, a klímaberendezéséit, a nyelvéit, a vezetőt segítő rendszerekéit és a menetdinamikai elemekéit. Mindegyik járműhöz négyféle profil menthető el.

 • Webrádió

  Önnek ezentúl soha nem kell nélkülöznie kedvenc zenéit, amikor úton van. A BMW Connected alkalmazás és a webrádió segítségével Ön számtalan, a világ minden részéről származó rádióállomás műsorához férhet hozzá.


  Keressen műfajok alapján, hallgasson bele a helyi és az országos, vagy éppen a kiemelt BMW rádióállomások adásába. A klasszikus zenétől a popig – a kínálatban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.


  A BMW Connected alkalmazás segítségével Ön számos alkalmazást hívhat be a központi kijelzőre, illetve akár meg is hallgathatja azokat a text-to-speech funkció jóvoltából.


  Maradjon összeköttetésben, bárhol is járjon – Twitter.


  Egyszerűen vigye magával Twitter-fiókját, és tekintse meg csevegéseit menet közben.


  Tekintsen át mindent egyetlen pillantással – Naptár.


  Ezentúl soha nem feledkezik majd meg egyetlen találkozóról sem: a BMW Connected alkalmazás közvetlenül járművének központi kijelzőjén jeleníti meg a naptári bejegyzéseket és a találkozókat, amelyeket akár fel is olvastathat.


  Mindig a megfelelő állomás – Webrádió.


  A webrádió funkció jóvoltából számtalan, a világ minden tájáról származó rádióállomás műsorába hallgathat bele.


  Találja meg a helyes utat gyalog is – Last Mile.


  Biztosan megérkezhet úti céljához akkor is, amikor éppen nem az autójában ül, és garantált az is, hogy mindig visszatalál majd a járműhöz.


  Tökéletesen informálva – Hírek.


  Az Ön saját, személyes hírszolgálata: tekintse meg a legfrissebb híreket az RSS-csatorna segítségével.


  Tájékozódjon előre – Wiki Local.


  Ismerkedjen meg alaposabban aktuális tartózkodási helyével, úti céljával vagy egy irányítószám alapján megadott hellyel. A Wiki Local jóvoltából Ön egyetlen információról sem marad majd le.


  Utazás gazdaságos módon – ECO PRO Analyser.


  A hatékony vezetés így tényleg gyerekjáték. Az ECO PRO Analyser kiértékeli a gyorsítás, a fékezés és a sebességváltás hatékonyságát, és az eredménytől függő számú (0–5) csillaggal jutalmazza Önt. A hasznos ECO tippek további segítséget nyújtanak Önnek a még hatékonyabb vezetési stílus megvalósításában.*


  A BMW Connected alkalmazás mindemellett tájékoztatja Önt a pillanatnyilag elérhető, a BMW Apps kiegészítő felszereléssel kompatibilis alkalmazásokról.


  Annak érdekében, hogy BMW-jében használni tudja ezt az alkalmazást, töltse le azt az App Store-ból vagy Google Play™ áruházból, kösse össze iPhone-ját járművével az USB-csatlakozóval vagy a snap-in adapterrel, majd indítsa el az alkalmazást. Ezt követően azonnal használni tudja majd a különböző funkciókat az iDrive kontroller, a központi kijelző és az autó audiorendszerének segítségével.