BMW NEXT 100.

Tervezőasztalon a jövő mobilitása.

100. születésnapja alkalmából a BMW egy igazi sikertörténet dicső fejezeteit idézi fel – egyúttal pedig a világ elé tárja a jövőről alkotott látomását: a BMW VISION NEXT 100 tanulmányt. A látnokian újszerű jármű 2016-ban körbeutazta a világot a BMW Group „Iconic Impulses” nevű, a jövőt bemutató kiállítás keretében. A Münchenből induló, majd Pekingen és Londonon át Los Angelesbe tartó tárlat egyes állomásai a BMW Group jövőről alkotott víziójának más és más aspektusát állította középpontba.

Bővebben
BMW NEXT 100.Tervezőasztalon a jövő mobilitása.
„Meg vagyok győződve arról, hogy az egyéni mobilitás újra izgalmas szakaszába ér! A BMW Group számára pedig már ma elkezdődik ez az időszak: THE NEXT 100 YEARS!”
Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke

A BMW VISION NEXT 100.
A VEZETÉS ÉLMÉNYE - MÁSKÉPP.

A BMW látnoki járműve, amely a márkára jellemző vezetési élmény jegyében született meg, látványos betekintés ad a holnap mobilitásába. Az autó dizájnjának megalkotása a belső tér megtervezésével kezdődött – tekintettel arra, hogy a vezető jó közérzete egyre fontosabb lesz a jövőben. A volán mögött ülő személynek azt kell éreznie, hogy egy direkt a számára készült járműben ül. Ezért van az, hogy az utaskabin különösen nagynak tűnik a jármű teljes méretéhez képest. Az autó látványát a sportos kontúrok, valamint a BMW limuzinokra jellemző sziluett határozzák meg – annak ellenére, hogy belső tér kupolaszerű kialakítású. A BMW VISION NEXT gyártása során előnyben részesítették az újrahasznosított és a megújuló erőforrásokból készített anyagokat. Az autó látható és rejtett karbon alkatrészeit a karbon gyártási folyamata során keletkező feleslegből készítették.

„A jövő mobilitása újraértelmezi az élet legkülönfélébb területei közötti kapcsolatokat. A magunk részéről új lehetőségeket látunk ebben a prémium szintű mobilitás számára.”
Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke

A VÍZIÓ:
KÖZÉPPONTBAN A VEZETŐ.

A jövőben egyvalami lesz a fókuszban: a vezető. A BMW VISION NEXT éppen ezért automatikusan alkalmazkodik vezetője törekvéseihez és elvárásaihoz. Ettől válik lehetségessé az, hogy Ön egyetlen szerves egységgé váljon az autójával. E cél megvalósításában a folyamatos hálózati kapcsolatok, a digitális intelligencia és a legmodernebb technológiák játsszák a főszerepet. A legfontosabb pedig az, hogy ez a technikai fejlődés az autó tulajdonosát a tökéllyel ajándékozza meg – nevezetesen azzal, hogy abszolút vezető válik belőle. A BMW VISION NEXT 100 képességei nem merülnek ki abban, hogy asszisztenciát nyújtson a vezető számára, hiszen azt is lehetővé teszi, hogy utóbbi levegye a tekintetét az útról – hála az autonóm haladásnak. Az autó tehát magára vállal minden feladatot, Ön pedig nyugodtan más dolgoknak szentelheti a figyelmét.

Így született.

BMW VISION NEXT 100 – egy látomás
valóra válik.

„Az autók a jövőben is érzelmeket keltő dizájnnal rendelkeznek majd, emellett azok érzelemgazdag vezetési élménnyel ajándékozzák meg tulajdonosukat.”
Adrian van Hooydonk, a BMW Group Design senior alelnöke

BEKOPOGTAT A JÖVŐ:

ICONIC IMPULSES WORLD TOUR.

München.

„A késztetés a még jobb megoldás utáni kutatás iránt a génjeinkben van.” Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke e szavakkal nyitotta meg március 7-én az „Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience” elnevezésű kiállítást. A nyitórendezvényen megjelentek lenyűgöző, multimédiás prezentáció segítségével ismerhették meg a vállalat történetének legjelentősebb pillanatait, illetve a holnap prémium mobilitására vonatkozó elképzeléseket. Az esemény tetőpontját pedig a BMW VISION NEXT 100 bemutatása jelentette.
Bővebben

London.

Látogatás a Roundhouse koncert- és kulturális központban, London szívében: az „Iconic Impulses” keretrendezvény második állomásán – amely egyebek mellett interaktív tárlatoknak és a legfontosabb kérdésekkel kapcsolatos, izgalmas vitafórumoknak is teret adott – mutatkozott be a BMW Group két, tanulmány szakaszban lévő víziója: a MINI VISION NEXT 100 és a Rolls-Royce VISION NEXT 100.
Bővebben

Peking.

Május 6-án Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke, valamint Adrian van Hooydonk, a BMW Group Design senior alelnöke az Ullens Center for Contemporary Art kiállítóteremben tárta először a kínai közönség elé a látnoki járművet. „Ez egy új, izgalmas kor kezdete – amely kor alakításában Kína meghatározó szerephez jut” – mondta Krüger, kiemelve a kiállításkörút pekingi megállójának jelentőségét.
Bővebben

Los Angeles.

Az utolsó kártya kiterítésére október 11-én, az ezúttal Kaliforniában vendégeskedő „Iconic impulses. The BMW Group Future Experience.” rendezvényen került sor. A BMW itt ragadta meg a lehetőséget arra, hogy bemutassa a két keréken járó prémium mobilitás jövőjét, a BMW Motorrad VISION NEXT 100 tanulmányt. A jövő motorkerékpárja amellett, hogy teljessé teszi a prémium szintű, fenntartható mobilitásról kialakult képet, a motorkerékpározás új felfogását képviseli egy hálózatokkal keresztül-kasul szőtt világban.
Bővebben

BMW COLLECTIVE MEMORY.

Összeszedtük a világ útjain napjainkban futó BMW-ket, és közösen létrehoztuk minden idők legnagyobb fotóalbumát. Bárki számára nyitva áll a lehetőség, hogy a saját BMW-jét ábrázoló fényképet elküldve a kezdeményezés részévé váljon.

BMW FESTIVAL NIGHT.

Münchenbe visszatérve a BMW VISION NEXT 100 a nagyközönség előtt is színre lépett az Olimpiai parkban. A rendezvény fénypontját a BMW Festival Night jelentette, amelyen a szervezők izgalmasan és szórakoztatóan, élményteli módon mutatták be a BMW márka, illetve az általa gyártott járművek múltját, jelenét és jövőjét.

ÚJRA OTTHON.
A BMW VISION NEXT 100 A MÚZEUMBAN.

Emelkedett, autótörténeti jelentőségű pillanat a müncheni BMW Múzeumban: a világturné részeként a BMW VISION NEXT 100 szeptemberben visszatért Münchenbe. A esemény tiszteletére a BMW Welt duplakúpos épületében megnyílt a BMW Group új, az úttörő jelentőségű és előremutató BMW VISION NEXT 100 által inspirált, négy, interaktív márkavilágot a középpontjába helyező, a jövőt bemutató kiállítása. A látogatókat emellett várták a BMW Múzeumban is, ahol a BMW elmúlt 100 évének 100 remekműve látható. A BMW este, a BMW Festival Night rendezvényen – amelyen bemutatták a BMW márka történetének különböző korszakait – lépett át a következő évszázadba.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • A fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a választott kerék- és gumiabroncsméret függvényében változnak. A fogyasztási adatok megállapítása az EU vezetési ciklus alapján történt.

    A hatótávolság számos különböző tényezőtől függ, amelyek közül a legfontosabbak: egyéni vezetési stílus, a választott útvonal, útviszonyok, a fűtés/klímaberendezés használata, előkondicionálás.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, a Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern (Németország) postacímén keresztül megrendelhető, illetve a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html weboldalról letölthető brosúrából kaphat.