BMW Luxus Kategória: Egy elegáns nő áll türkiz háttér előtt

RAGADJA MEG A PILLANATOT

RAGADJA MEG A PILLANATOT

RAGADJA MEG A PILLANATOT

Mi itt a BMW-nél egy valamiben mindennél jobban hiszünk – és ez nem más, mint a bátorság. E jellemvonás, amely szinte már beleivódott a sejtjeinkbe, minden tettünkben megmutatkozik. A bátorság azzal, hogy merész és mindent kész felforgatni, megdöbbent és felráz. Van olyan elszánt, hogy mindent megkérdőjelezzen – a „nem” pedig hiányzik a szótárából. A bátorság az a hajtóerő, amely folyamatosan mozgásban tart és állandóan önmagunk újrafeltalálására sarkall bennünket. Ezért van az, hogy mi csak az előre mutató irányt ismerjük – hiszen kizárólag így juthatunk fel a kiválóság legmagasabb fokára. Tesszük mindezt azért, hogy kultúránk úttörőit a holnap kihívásaival való megküzdésre bátorítsuk. Prémium autógyártóként különleges és inspiráló pillanatokkal kövezzük ki a jövő felé vezető utat – hiszen éppen az ilyen pillanatokban született meg a luxus újfajta megközelítése.

Read more

A LUXUS ÚJFAJTA MEGKÖZELÍTÉSE

Ismerkedjen meg azzal a móddal, ahogyan újra és újra feltaláljuk saját magunkat

BMW 8-as Gran Coupé, a mozgó autó oldalnézetből, Inspiráció

A 8-AS

BMW 8-AS GRAN COUPÉ

A 8-AS

BMW 8-AS GRAN COUPÉ

Egy álló BMW Individual M850i NIGHT SKY háromnegyedes elölnézetből
A BMW Individual M850i NIGHT SKY 20” méretű, BMW Individual V-küllős 730i könnyűfém keréktárcsái közelről
A BMW Individual M850i NIGHT SKY mozaikdizájnnal rendelkező középkonzolja
A BMW Individual M850i NIGHT SKY mozaikdizájnnal rendelkező ajtóküszöb-borítása közelről
A BMW Individual M850i NIGHT SKY BMW Individual sportülései közelről
Egy álló BMW Individual M850i NIGHT SKY oldalnézetből
A BMW Individual M850i NIGHT SKY BMW Individual sportülései közelről

AZ ORBITÁLIS PÁLYÁRÓL AZ AUTÓPÁLYÁRA

A különlegességre való törekvés jegyében egy olyan jármű született, amely úgyszólván nem is evilági: a BMW Individual M850i NIGHT SKY. E rendkívüli projekt – amely a Max Planck Institute szakmai segítségével jött létre – sarokköve a világ legrégebbi vasmeteoritja. E rendkívül ritka anyag és a BMW Individual szakértelmének fúziójából az exkluzivitás eleddig példa nélküli szintje valósult meg. A kéttónusú külső fényezés az ún. „kék óra” előtt tiszteleg – arról a napfelkelte előtti vagy napnyugta utáni jelenségről van szó, amikor az égbolt színspektruma a cián- és azúrkéktől egészen a feketéig terjed. Az autó olyan látványos elemei, mint az első légterelő, az Air Breatherek, a külsőtükör-borítások, valamint a féktárcsák a vasmeteorit-metszet jellegzetes, ortogonális felületi mintázatát (az ún. Widmanstätten-struktúrát) viselik magukon. A 20” méretű BMW Individual V-küllős 730i könnyűfém keréktárcsák szintén egyedi darabok. Amint kinyitja az ajtót, a finom metszésű betűkből álló, világító „NIGHT SKY” felirat üdvözli Önt, amelyet két oldalról a meteorit anyagából készített mozaik övez. A jármű dizájnjának és mérnöki tökélyének esszenciális kifejezője a középkonzol: a paneleket, a Start/Stop gombot, az iDrive kontrollert és a sebesség-előválasztó kart mozaikdizájnnal – amelyhez 600 grammot használtak fel a ritka meteoritanyagból – tették még kifinomultabbá. A most először itt látható, három elegáns árnyalatban pompázó, kontrasztszínű Widmanstätten-struktúrájú betéttel ellátott BMW Individual teljes bőrkárpit új mércét állít a műfajban. Így találkozik hát valami valóban nem e Földről való az abszolút rendkívülivel – kitolva a lehetőségek határait.

BMW 7-es Limousine: egy háromnegyedes elölnézetből látható, szürke BMW fénysugarakkal övezve

AZ ÚJ 7-ES

AZ ÚJ 7-ES

BMW M850i xDrive Dravit szürke metál, háromnegyedes, bal oldali hátulnézet.

A 8-AS CABRIO

A 8-AS CABRIO

Bold Voices: Egy férfi áll egy üres, nagy ablakos gyárépületben

AZ INSPIRÁCIÓ ELŐREMOZDÍTÓ EREJE

AZ INSPIRÁCIÓ ELŐREMOZDÍTÓ EREJE

Progresszivitás, kreativitás és inspiráció: ezek azok az értékek, amelyeket mi – akik a BMW márka mögött állunk – már egy évszázada követünk. Független és előrelátó személyiségek motiváltak és inspiráltak bennünket – annak a kreatív elitnek a tagjai, amelynek alkotásai, ötletei különleges pillanatokkal ajándékoztak meg minket és meglepő perspektívákat tártak fel előttünk. Ezek az emberek a ma úttörői és a jövő szószólói, akik előreviszik a technológiát és a dizájnt. A most létezőt zárójelbe teszik, majd ötleteikből létrehozzák az új valóságot.

Read more
Rem Koolhaas profilból

AZ ÉPÍTÉSZET FILOZÓFIÁJA

AZ ÉPÍTÉSZET FILOZÓFIÁJA

Az 1944-ben, Rotterdamban született Remment „Rem” Koolhaas senki máséhoz nem fogható hatást gyakorol a saját területére. A saját maga által alkotott fogalmakkal – például „Generikus Nagyváros” és „XL Építészet” – a világhírű építész azon gondolatát kívánja kifejezésre juttatni, miszerint a városok fejlődése immár nem tervezhető meg előre, hiszen azok egyszerűen csak kinőnek a földből. Mindez korunk szellemisége miatt van így. Az építész 2000-ben nyerte el a Pritzker Építészeti Díjat azokért a filozófiai nézeteiért és teremtő gondolataiért, amelyek mesterműveinek magját jelentik. 1975-ben alapított, „Office for Metropolitan Architecture” nevű cégével arra vállalkozik, hogy különleges projekteket valósítson meg Európában, Ázsiában és Amerikában. Leghíresebb épületei között ott van a Portóban található Casa de Música, a CCTV televíziós társaság pekingi székháza, valamint a Hollandia legnagyobb épületének számító „De Rotterdam”, amelyet szülővárosának tervezett.

Read more
Rem Koolhaas: A China Central Television székháza oldalsó felülnézetből

KÁOSZ NÉLKÜL NINCS STRUKTÚRA

A régi terveket a papírkosárba kell dobni, hogy az újak megvalósulhassanak. Rem Koolhaas korán megtanulta, hogy miként emelje ki saját, egyedi struktúráit a bábeli zűrzavarból. Különleges megközelítése tükröződik építészetén is. Szerinte az épületek lebontása szükségszerű velejárója annak, hogy újra és újra képesek legyünk feltalálni önmagunkat és meghatározni a városok identitását. Építészi tevékenysége mellett tanulmányokat is publikál, amelyekben a társadalomban és az építészetben uralkodó káosz szerepét boncolgatja. 1995-ben kiadott, „S, M, L, XL” című manifesztumában például Koolhaas annak a nézetének ad hangot, hogy az olyan hagyományos építészeti alapelvek, mint a kompozíció, a méretezés és az arányok immár nem alkalmazhatók nagy épületek tervezése során. Mindezt lenyűgözően juttatta érvényre a franciaországi Lille-ben található, Euralille nevű új városközpont megalkotásakor.

Stefan Sagmeiester portréja

ÚTTÖRŐ A DIZÁJNEREK KÖZÖTT

ÚTTÖRŐ A DIZÁJNEREK KÖZÖTT

Az ismert grafikus-dizájnert és művészeti vezetőt, Stefan Sagmeistert a kreatív szakma egyik nagy úttörőjének tartják. Az 1962-ben, az ausztriai Bregenzben született alkotó ma New Yorkban él, ahol a „Sagmeister & Walsh” nevű kreatív ügynökséget vezeti. 1993 óta a legkülönfélébb mesterművek kerültek ki a keze alól a kis illusztrációktól egészen a lenyűgöző méretű kiállításokig és globális kampányokig. Legismertebb munkái között ugyanúgy ott vannak a világhírű zenekaroknak és előadóknak, például a Rolling Stonesnak, a Talking Headsnek és Lou Reednek tervezett, emblematikussá vált lemezborítók, mint a különböző intézmények – köztük a Guggenheim Múzeum – vizuális arculatai. Sagmeister eddigi tevékenységét két Grammy-díjjal és számos egyéb elismeréssel jutalmazták.

Read more
A Rolling Stones CD-jének Stefan Sagmeister által tervezett borítója

A FÉLELMEK LEKÜZDÉSÉNEK MŰVÉSZETE

Aki nem ismeri a félelem érzését, nem lesz víziója semmiről – és bátorsága sem a fejlődéshez. Ennek az attitűdnek köszönheti a legendás dizájner, Stefan Sagmeister, hogy hivatásának vezéralakjává válhatott mélyen elgondolkodtató üzeneteket hordozó és inspiráló munkáival. Mindig rendhagyó alkotásokkal lep meg, például életre kelti a kézírást vagy emberi alakokat transzformál vásznakká. Miközben mindig a saját útját próbálja járni, ismeretlen perspektívákat alkot és hoz felszínre – ahelyett, hogy beérné azzal, ami van. Extrovertált, innovatív és szenvedéllyel átitatott műveivel új világokat teremt, megnyitva az ajtót különleges és merész képzeletének áradása előtt.

A MOZGÁS SZÉPSÉGE

A MOZGÁS SZÉPSÉGE

Egy elragadó esemény és egy különleges pillanat. A BMW egy olyan performansszal kápráztatta el az Art Basel Miami látogatóit, amely mindenkit lenyűgözött: a BMW Concept 8 Series társaságában 300 világító, külön mozgó, tökéletesen kidolgozott koreográfia szerint repülő drón jelent meg. Mindez tisztelgés volt a látnoki technikai tökély és a mozgás rabul ejtő esztétikuma előtt.

Read more
BMW Concept M8 Gran Coupé: háromnegyedes hátulnézet jeges környezetben

AZ M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

AZ M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

AZ X7 CONCEPT IPERFORMANCE

AZ X7 CONCEPT IPERFORMANCE

IHLETFORRÁS: A KÜLÖNLEGESSÉG.

Tapasztalja meg a tökélyre vitt különlegességet a BMW Individual segítségével.

A BMW Individualtól származó színek és anyagok azon tényezők közé tartoznak, amelyek már első pillantásra a lehető legmagasabb fokú exkluzivitás luxus szintű megtestesítőjévé avatják a BMW M760Li xDrive modellt. Félreérthetetlen módon nyilvánítják ki azt, hogy mennyire fontos a személyiség egyedi kifejezése. Merítsen hát ihletet a lehetőségek gazdag tárházából, és fedezze fel, hogy miben is áll a BMW Individual művészi nagysága – elvégre a különleges dolgok is egy kezdetben üres papírlapon születnek meg.

Read more

FOGYASZTÁS ÉS CO₂-KIBOCSÁTÁS.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.