BMW Luxus Kategória: Egy elegáns nő áll türkiz háttér előtt

RAGADJA MEG A PILLANATOT.

Mi itt a BMW-nél egy valamiben mindennél jobban hiszünk – és ez nem más, mint a bátorság. E jellemvonás, amely szinte már beleivódott a sejtjeinkbe, minden tettünkben megmutatkozik. A bátorság azzal, hogy merész és mindent kész felforgatni, megdöbbent és felráz. Van olyan elszánt, hogy mindent megkérdőjelezzen – a „nem” pedig hiányzik a szótárából. A bátorság az a hajtóerő, amely folyamatosan mozgásban tart és állandóan önmagunk újrafeltalálására sarkall bennünket. Ezért van az, hogy mi csak az előre mutató irányt ismerjük – hiszen kizárólag így juthatunk fel a kiválóság legmagasabb fokára. Tesszük mindezt azért, hogy kultúránk úttörőit a holnap kihívásaival való megküzdésre bátorítsuk. Prémium autógyártóként különleges és inspiráló pillanatokkal kövezzük ki a jövő felé vezető utat – hiszen éppen az ilyen pillanatokban született meg a luxus újfajta megközelítése.

Bővebben
RAGADJA MEG A PILLANATOT.
BMW Luxus Kategória: Egy fekete ruhás nő áll egy fényinstalláció előtt

A LUXUS ÚJFAJTA MEGKÖZELÍTÉSE

Ismerkedjen meg azzal a móddal, ahogyan újra és újra feltaláljuk saját magunkat

Az új BMW M8 Competition Gran Coupé, 2020, F93, BMW Individual Ametrin metál, rézsútos oldalnézet

BMW M8 GRAN COUPÉ

BMW M8 GRAN COUPÉ

BMW 8-as Gran Coupé, a mozgó autó oldalnézetből, Inspiráció

BMW 8 GRAN COUPÉ

BMW 8 GRAN COUPÉ

BMW M8 Competition Coupé, a teliholdas éjszakán haladó jármű hátulnézetből.

BMW M8 COUPÉ

BMW M8 COUPÉ

Egy Motegi vörös metálfényezésű, éjszaka egy villa előtt álló BMW M8 Competition Cabrio rézsútos oldalnézetből.

BMW M8 CABRIO

BMW M8 CABRIO

Egy álló BMW Individual M850i NIGHT SKY háromnegyedes elölnézetből
A BMW Individual M850i NIGHT SKY 20” méretű, BMW Individual V-küllős 730i könnyűfém keréktárcsái közelről
A BMW Individual M850i NIGHT SKY mozaikdizájnnal rendelkező középkonzolja
A BMW Individual M850i NIGHT SKY mozaikdizájnnal rendelkező ajtóküszöb-borítása közelről
A BMW Individual M850i NIGHT SKY BMW Individual sportülései közelről
Egy álló BMW Individual M850i NIGHT SKY oldalnézetből
A BMW Individual M850i NIGHT SKY BMW Individual sportülései közelről

AZ ORBITÁLIS PÁLYÁRÓL AZ AUTÓPÁLYÁRA

A különlegességre való törekvés jegyében egy olyan jármű született, amely úgyszólván nem is evilági: a BMW Individual M850i NIGHT SKY. E rendkívüli projekt – amely a Max Planck Institute szakmai segítségével jött létre – sarokköve a világ legrégebbi vasmeteoritja. E rendkívül ritka anyag és a BMW Individual szakértelmének fúziójából az exkluzivitás eleddig példa nélküli szintje valósult meg. A kéttónusú külső fényezés az ún. „kék óra” előtt tiszteleg – arról a napfelkelte előtti vagy napnyugta utáni jelenségről van szó, amikor az égbolt színspektruma a cián- és azúrkéktől egészen a feketéig terjed. Az autó olyan látványos elemei, mint az első légterelő, az Air Breatherek, a külsőtükör-borítások, valamint a féktárcsák a vasmeteorit-metszet jellegzetes, ortogonális felületi mintázatát (az ún. Widmanstätten-struktúrát) viselik magukon. A 20” méretű BMW Individual V-küllős 730i könnyűfém keréktárcsák szintén egyedi darabok. Amint kinyitja az ajtót, a finom metszésű betűkből álló, világító „NIGHT SKY” felirat üdvözli Önt, amelyet két oldalról a meteorit anyagából készített mozaik övez. A jármű dizájnjának és mérnöki tökélyének esszenciális kifejezője a középkonzol: a paneleket, a Start/Stop gombot, az iDrive kontrollert és a sebesség-előválasztó kart mozaikdizájnnal – amelyhez 600 grammot használtak fel a ritka meteoritanyagból – tették még kifinomultabbá. A most először itt látható, három elegáns árnyalatban pompázó, kontrasztszínű Widmanstätten-struktúrájú betéttel ellátott BMW Individual teljes bőrkárpit új mércét állít a műfajban. Így találkozik hát valami valóban nem e Földről való az abszolút rendkívülivel – kitolva a lehetőségek határait.

BMW 7-es Limousine: egy háromnegyedes elölnézetből látható, szürke BMW fénysugarakkal övezve

BMW 7 LIMOUSINE

BMW 7 LIMOUSINE

BMW M850i xDrive Dravit szürke metál, háromnegyedes, bal oldali hátulnézet.

BMW 8 CABRIO

BMW 8 CABRIO

Egy BMW X7 háromnegyedes elölnézetből, sivatagos tájjal a háttérben

BMW X7

BMW X7

Bold Voices: Egy férfi áll egy üres, nagy ablakos gyárépületben

AZ INSPIRÁCIÓ ELŐREMOZDÍTÓ EREJE

Progresszivitás, kreativitás és inspiráció: ezek azok az értékek, amelyeket mi – akik a BMW márka mögött állunk – már egy évszázada követünk. Független és előrelátó személyiségek motiváltak és inspiráltak bennünket – annak a kreatív elitnek a tagjai, amelynek alkotásai, ötletei különleges pillanatokkal ajándékoztak meg minket és meglepő perspektívákat tártak fel előttünk. Ezek az emberek a ma úttörői és a jövő szószólói, akik előreviszik a technológiát és a dizájnt. A most létezőt zárójelbe teszik, majd ötleteikből létrehozzák az új valóságot.

Bővebben

AZ INSPIRÁCIÓ ELŐREMOZDÍTÓ EREJE

Rem Koolhaas profilból

AZ ÉPÍTÉSZET FILOZÓFIÁJA

Az 1944-ben, Rotterdamban született Remment „Rem” Koolhaas senki máséhoz nem fogható hatást gyakorol a saját területére. A saját maga által alkotott fogalmakkal – például „Generikus Nagyváros” és „XL Építészet” – a világhírű építész azon gondolatát kívánja kifejezésre juttatni, miszerint a városok fejlődése immár nem tervezhető meg előre, hiszen azok egyszerűen csak kinőnek a földből. Mindez korunk szellemisége miatt van így. Az építész 2000-ben nyerte el a Pritzker Építészeti Díjat azokért a filozófiai nézeteiért és teremtő gondolataiért, amelyek mesterműveinek magját jelentik. 1975-ben alapított, „Office for Metropolitan Architecture” nevű cégével arra vállalkozik, hogy különleges projekteket valósítson meg Európában, Ázsiában és Amerikában. Leghíresebb épületei között ott van a Portóban található Casa de Música, a CCTV televíziós társaság pekingi székháza, valamint a Hollandia legnagyobb épületének számító „De Rotterdam”, amelyet szülővárosának tervezett.

Bővebben

AZ ÉPÍTÉSZET FILOZÓFIÁJA

Rem Koolhaas: A China Central Television székháza oldalsó felülnézetből

KÁOSZ NÉLKÜL NINCS STRUKTÚRA

A régi terveket a papírkosárba kell dobni, hogy az újak megvalósulhassanak. Rem Koolhaas korán megtanulta, hogy miként emelje ki saját, egyedi struktúráit a bábeli zűrzavarból. Különleges megközelítése tükröződik építészetén is. Szerinte az épületek lebontása szükségszerű velejárója annak, hogy újra és újra képesek legyünk feltalálni önmagunkat és meghatározni a városok identitását. Építészi tevékenysége mellett tanulmányokat is publikál, amelyekben a társadalomban és az építészetben uralkodó káosz szerepét boncolgatja. 1995-ben kiadott, „S, M, L, XL” című manifesztumában például Koolhaas annak a nézetének ad hangot, hogy az olyan hagyományos építészeti alapelvek, mint a kompozíció, a méretezés és az arányok immár nem alkalmazhatók nagy épületek tervezése során. Mindezt lenyűgözően juttatta érvényre a franciaországi Lille-ben található, Euralille nevű új városközpont megalkotásakor.

Stefan Sagmeiester portréja

ÚTTÖRŐ A DIZÁJNEREK KÖZÖTT

Az ismert grafikus-dizájnert és művészeti vezetőt, Stefan Sagmeistert a kreatív szakma egyik nagy úttörőjének tartják. Az 1962-ben, az ausztriai Bregenzben született alkotó ma New Yorkban él, ahol a „Sagmeister & Walsh” nevű kreatív ügynökséget vezeti. 1993 óta a legkülönfélébb mesterművek kerültek ki a keze alól a kis illusztrációktól egészen a lenyűgöző méretű kiállításokig és globális kampányokig. Legismertebb munkái között ugyanúgy ott vannak a világhírű zenekaroknak és előadóknak, például a Rolling Stonesnak, a Talking Headsnek és Lou Reednek tervezett, emblematikussá vált lemezborítók, mint a különböző intézmények – köztük a Guggenheim Múzeum – vizuális arculatai. Sagmeister eddigi tevékenységét két Grammy-díjjal és számos egyéb elismeréssel jutalmazták.

Bővebben

ÚTTÖRŐ A DIZÁJNEREK KÖZÖTT

A Rolling Stones CD-jének Stefan Sagmeister által tervezett borítója

A FÉLELMEK LEKÜZDÉSÉNEK MŰVÉSZETE

Aki nem ismeri a félelem érzését, nem lesz víziója semmiről – és bátorsága sem a fejlődéshez. Ennek az attitűdnek köszönheti a legendás dizájner, Stefan Sagmeister, hogy hivatásának vezéralakjává válhatott mélyen elgondolkodtató üzeneteket hordozó és inspiráló munkáival. Mindig rendhagyó alkotásokkal lep meg, például életre kelti a kézírást vagy emberi alakokat transzformál vásznakká. Miközben mindig a saját útját próbálja járni, ismeretlen perspektívákat alkot és hoz felszínre – ahelyett, hogy beérné azzal, ami van. Extrovertált, innovatív és szenvedéllyel átitatott műveivel új világokat teremt, megnyitva az ajtót különleges és merész képzeletének áradása előtt.

A MOZGÁS SZÉPSÉGE

Egy elragadó esemény és egy különleges pillanat. A BMW egy olyan performansszal kápráztatta el az Art Basel Miami látogatóit, amely mindenkit lenyűgözött: a BMW Concept 8 Series társaságában 300 világító, külön mozgó, tökéletesen kidolgozott koreográfia szerint repülő drón jelent meg. Mindez tisztelgés volt a látnoki technikai tökély és a mozgás rabul ejtő esztétikuma előtt.

Bővebben

A MOZGÁS SZÉPSÉGE

BMW 8-as Coupé: álló autó háromnegyedes elölnézetből, városi környezetben

BMW 8 COUPÉ

BMW 8 COUPÉ

BMW Concept M8 Gran Coupé: háromnegyedes hátulnézet jeges környezetben

BMW M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

BMW M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

BMW X7 CONCEPT

BMW X7 CONCEPT

IHLETFORRÁS: A KÜLÖNLEGESSÉG.

Tapasztalja meg a tökélyre vitt különlegességet a BMW Individual segítségével.

A BMW Individualtól származó színek és anyagok azon tényezők közé tartoznak, amelyek már első pillantásra a lehető legmagasabb fokú exkluzivitás luxus szintű megtestesítőjévé avatják a BMW M760Li xDrive modellt. Félreérthetetlen módon nyilvánítják ki azt, hogy mennyire fontos a személyiség egyedi kifejezése. Merítsen hát ihletet a lehetőségek gazdag tárházából, és fedezze fel, hogy miben is áll a BMW Individual művészi nagysága – elvégre a különleges dolgok is egy kezdetben üres papírlapon születnek meg.

Bővebben

FOGYASZTÁS ÉS CO₂-KIBOCSÁTÁS.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.