RAGADJA MEG A PILLANATOT.

RAGADJA MEG A PILLANATOT.

RAGADJA MEG A PILLANATOT.

Mi itt a Bayerische Motoren Werkénél egy valamiben mindennél jobban hiszünk – és ez nem más, mint a bátorság. E jellemvonás, amely szinte már beleivódott a sejtjeinkbe, minden tettünkben megmutatkozik. A bátorság azzal, hogy merész és mindent kész felforgatni, megdöbbent és felráz. Van olyan elszánt, hogy mindent megkérdőjelezzen – a „nem“ pedig hiányzik a szótárából. A bátorság az a hajtóerő, amely folyamatosan mozgásban tart és állandóan önmagunk újrafeltalálására sarkall bennünket. Ezért van az, hogy mi csak az előre mutató irányt ismerjük – hiszen csak így juthatunk fel a kiválóság legmagasabb fokára. Tesszük mindezt azért, hogy kultúránk úttörőit a holnap kihívásaival való megküzdésre bátorítsuk. Prémium autógyártóként különleges és inspiráló pillanatokkal kövezzük ki a jövő felé vezető utat – hiszen éppen az ilyen pillanatokban született meg a luxus újfajta megközelítése.

A LUXUS ÚJFAJTA MEGKÖZELÍTÉSE.

Fedezze fel, hogyan újulunk meg újra és újra.

AZ M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

AZ M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

A MOZGÁS SZÉPSÉGE.

A MOZGÁS SZÉPSÉGE.

Egy elragadó esemény és egy különleges pillanat. A BMW egy olyan performansszal kápráztatta el az Art Basel Miami látogatóit, amely mindenkit lenyűgözött: a BMW Concept 8 Series társaságában 300 világító, külön mozgó, tökéletesen kidolgozott koreográfia szerint repülő drón jelent meg. Mindez tisztelgés volt a látnoki technikai tökély és a mozgás rabul ejtő esztétikuma előtt.

KÉT LÁTNOK, EGY LÁTOMÁS.

A Duo Studio Drift mögött Lonneke Gordijn és Ralph Nauta képzőművészek állnak. Ők ketten a hollandiai Eindhovenben működő Design Academyn találkoztak, majd 2006-ban, Amszterdamban együtt indították el Studio Drift nevű vállalkozásukat. Művészi tevékenységük gyümölcsei főként filmekből, szobrokból és egyéb tárgyakból álló interaktív installációk. Egyik legfontosabb ihletforrásuk a természet, amelyet a legmodernebb technológiák felhasználásával utánoznak. Az általuk alkalmazott megközelítés teszi olyannyira izgalmassá, egyúttal különlegessé minden egyes projektjüket.

A MESTERMŰ.

A csúcsteljesítmény és a magas művészet találkozása: az Art Basel Miami kiállításon a Studio Drift legújabb, Franchise Freedom névre keresztelt kreációját egy olyan lélegzetelállító performansz keretében mutatta be, amely a BMW Concept 8 Series tanulmányt állította a középpontba. Az események tetőfokán 300 darab világító, önállóan mozgó drónból álló raj töltötte be az égboltot. Az alkotáshoz a seregélyek repülési szokásai nyújtották az inspirációt. Az alkotók a madarak repülési mintáinak és mozdulatainak alapos megfigyelése után létrehoztak egy speciális algoritmust, amelyet azután a drónokba programoztak. A duónak tehát egy fényből és mozgásból komponált, lenyűgöző látványossággal kitűnően sikerült reprodukálniuk egy természeti jelenséget.

VISSZATEKINTÉS.

A drónperformansz után a Studio Drift így fejezte ki elismerését: „A BMW hitt az ötletünkben és magában a művészeti vállalkozásunkban is. Tökéletesen megértette azt, hogy milyen bonyolultak és összetettek az alkotásaink mögötti innovatív eljárások” – mondta Lonneke Gordijn.

A 8 CONCEPT.

A 8 CONCEPT.

AZ X7 CONCEPT IPERFORMANCE.

AZ X7 CONCEPT IPERFORMANCE.

AZ M760LI.

AZ M760LI.

IHLETFORRÁS: A KÜLÖNLEGESSÉG.

Tapasztalja meg a tökélyre vitt különlegességet a BMW Individual segítségével.

A BMW Individualtól származó színek és anyagok azon tényezők közé tartoznak, amelyek már első pillantásra a lehető legmagasabb fokú exkluzivitás luxus szintű megtestesítőjévé avatják a BMW M760Li xDrive modellt. Félreérthetetlen módon nyilvánítják ki azt, hogy mennyire fontos a személyiség egyedi kifejezése. Merítsen hát ihletet a lehetőségek gazdag tárházából, és fedezze fel, hogy miben is áll a BMW Individual művészi nagysága – elvégre a különleges dolgok is egy kezdetben üres papírlapon születnek meg.

TENGERNYI EXKLUZÍV LEHETŐSÉG.

A BMW Individual – miként a 25 évvel ezelőtti indulása óta mindig – ma is változatlanul hisz a kézi megmunkálás nyújtotta tökélyben. Pontosan ez az oka annak, hogy a BMW Individual egy rendkívüli és egyedülálló modellt bocsájt útjára fennállása 25. évfordulójának tiszteletére: a BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan kiadást. E műalkotás – amely a legendás finn jachtépítő műhely, a Nautor’s Swan közreműködésével született meg – a luxus és az exkluzivitás iránt intézett óda. A tengeri jachtok különleges dizájnjegyeit magán viselő autóipari műremek páratlan módon ötvözi egymással az utak és az óceán világát speciális, teakfából készült elemeivel – valamint erőteljes, 12 hengeres motorjával, amely minden pillanatban készen áll arra, hogy felejthetetlen vezetési élményt nyújtson.