BMW Vision M NEXT, semleges grafika

A SPORTOS VEZETÉSI ÉLMÉNY ÚJ DIMENZIÓJA.

A BMW Vision M NEXT.

Mindent a vezetőért: a BMW Vision iNEXT-tel ellentétben, amely azt mutatta meg, hogy az autonóm vezetés milyen módon változtatja meg a jármű fedélzetén zajló életet, a BMW Vision M NEXT azt demonstrálja, hogy a digitális intelligencia miként teheti élmény- és érzelemtelivé az önműködő haladást. A külső megjelenés e törekvést a sportautós arányokkal hangsúlyozza ki, míg a belső tér kialakítása következetesen a vezetőt helyezi a középpontba. Az alábbiakban megtudhatja, hogy a BMW Vision M NEXT hogyan emeli új dimenzióba a sportos vezetési élményt.

Bővebben
A SPORTOS VEZETÉSI ÉLMÉNY ÚJ DIMENZIÓJA.A BMW Vision M NEXT.

A HOLNAP IZGALMAS LESZ.

A BMW Vision M NEXT főbb tulajdonságai.

BMW Vision M NEXT

A LEGMAGASABB SZINTŰ VEZETÉSI ÉLMÉNY.

A BMW egy egyedülállóan különleges, elektromos sportautóval mutatja meg a kompromisszumoktól mentes sportosság jövőjét.

A BMW Vision M NEXT egy progresszív sportautó, amely világos és magabiztos állásfoglalást tesz mind a megjelenés, mind az interakció területén.

BMW Vision M NEXT

IZGALMAS VEZETÉSI ÉLMÉNY.

A BMW Vision M NEXT a vezetőt helyezi a középpontba.

A BOOST Pod a belső tér kulcsfontosságú eleme. A vezetőt intelligens technológiák támogatják, amelyek mindig a megfelelő információt nyújtják a megfelelő időben. Az elmélyült és összpontosító pilóta így változik tökéletes vezetővé.

BMW Vision M NEXT

TÖKÉLYRE VITT SPORTAUTÓS ESZTÉTIKUM.

Letisztult felületek és sportautós arányok.

Sportos arányaival és néhány határozott kézzel felrajzolt vonalával a BMW Vision M NEXT igazi erős karakter. A külsőt és a belső teret a sallangmentes egyszerűség koncepciója köti össze.

VONZERŐ.

A BMW Vision M NEXT dizájnja.

A BMW Vision M NEXT-et megálmodó tervezőcsapat az ikonikus BMW Turbo és az innovatív BMW i8 dizájnelemeit a jövőbe mutató módon ötvözte és fogalmazta át. Az új BMW dizájnstratégiával összhangban a BMW Vision M NEXT erős karaktert mutat sportos arányaival és mindössze néhány, határozott kézzel megrajzolt vonalával.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

DINAMIKUS LÉGIESSÉG.

A BMW vesék finom rajzolatú külső pereme a turbinák belépőélére emlékeztet. A vesék olyan, rétegezett borítással vannak lezárva, amelyeken második pillantásra világító, lézergravírozott minta tűnik elő.

BMW Vision M NEXT

RADIKÁLISAN KIFEJEZETT ERŐ.

A tekintélyt sugárzó veséket két oldalról Thrilling Orange színű, háromszög alakú elemek fogják közre, ráirányítva a figyelmet a szélső légbeömlőkre és az integrált fényszórókra. A motorháztető feszes felületei izomrostokat mintáznak.

BMW Vision M NEXT

ÁLLÓ HELYZETBEN IS ÉRVÉNYESÜLŐ AGILITÁS.

Az egymástól átlósan elválasztott színek kihangsúlyozzák a lapos, ék alakú sziluett dinamizmusát. A magabiztosságot sugárzó, a matt és a harsányan élénk Thrilling Orange színből álló, extrém módon grafikus színblokkok erős kontrasztban állnak a selymesen matt Cast Silver külső fényezéssel.

BMW Vision M NEXT

IKONOK FUTURISZTIKUS ÁTIRATBAN.

A hangsúlyos vállak kontúrjai az ikonikus Hofmeister-ív vonalát követik. Az ablakfelületből hátrafelé kinyúló nyílás, amely kopoltyúszerűen szakítja meg a rajzolat folytonosságát, optikailag megnyújtja a járművet.

BMW Vision M NEXT

LEGENDÁKTÓL IHLETETTEN.

A hátsó ablak dizájnja a BMW M1-et idézi. A három darab, üvegből készült lamella kiemeli az autó farának horizontális elrendezését. Lejjebb egy újrahasznosított karbonszálból készült felület látható, amely egy valós gyakorlati szerepet betöltő, az aerodinamikai tökélyre való törekvést kifejező diffúzort ölel körbe.

BMW Vision M NEXT

PULZUSNÖVELŐ.

A hátsó lámpák két oldalán látható, hajszálvékony üvegszál egy absztrakt pulzusmérőre emlékeztet. Az autó orr-részén alkalmazott lézeres fényvezetési technológia a jellegzetes, „négyszemű” BMW arc extrém módon precíz interpretációját valósítja meg.

BMW Vision M NEXT

CSÚCSRA JÁRATOTT SPORTOSSÁG.

A háromdimenziós kialakítású, multiküllős, összetett formatervű keréktárcsákon kialakított precíz nyílások az utolérhethetlen esztétikum és az alacsony tömeg kifejezői. A hátsó keréktárcsákon látható színes betétek nem csupán vizuális érdekességek, mivel azoknak szerep jut az aerodinamikai jellemzők optimalizálásában is.

A BMW Vision M NEXT intelligens technológiái hasznos támogatást nyújtanak, valamint azok a megfelelő információval látják el a vezetőt a megfelelő időben. A funkciók működtetése intuitív és egyértelmű, minden fontos részlet közvetlenül a vezető látómezőjében jelenik meg.
Domagoj Dukec, a BMW dizájnfőnöke.
BMW Vision M NEXT

MINDENT A VEZETŐÉRT.

LÁTOMÁS A HOLNAP VEZETÉSI ÉLMÉNYÉRŐL.

BMW Vision M NEXT

KÜLSŐ DIZÁJN.

KÜLSŐ DIZÁJN.

Az autó két oldalán található narancsszínű Air Blade légterelő élek, amelyek oldalról a jármű középvonala felé futnak, a dupla vese alatt lévő, ventilátorlapát alakú légbeömlővel együtt, az autóversenyzés világát idéző esztétikumot teremtenek. Oldalnézetből a lapos, ék alakú, sportautós sziluett, a hátrafelé ereszkedő kontúrok, valamint az átlós, narancs színelválasztás hatására úgy tűnik, mintha a BMW Vision M NEXT álló helyzetben is előre törne. A szoborszerű hátsó kialakítás vizuálisan egymásba olvasztja a két oldalt, kiemelve a jármű szélességét. Az újrahasznosított karbonszál-erősítésű műanyagból készülő diffúzor a jármű aerodinamikai tökélyre való törekvését nyomatékosítja.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

MEGHALADNI A PILLANATOT.

MEGHALADNI A PILLANATOT.

A BMW Vision M NEXT dinamizmusa akkor is látszik, amikor a jármű áll. A BOOST+ módnak köszönhetően – amely gombnyomásra plusz erőt bocsájt rendelkezésre – a BMW Vision M NEXT vezetője úgy érezheti, hogy időugrást hajt végre.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

JÓ HELYEN A LÉNYEG.

JÓ HELYEN A LÉNYEG.

Annak érdekében, hogy a vezető koncentrációja a tempó fokozódásával együtt nőjön, a BMW Vision M NEXT alkalmazkodik a sebességgel összefüggő fókuszlogika törvényszerűségeihez: amikor a jármű áll, a kijelzések a kormánykeréken jelennek meg. Elindulás után a hajlított üveg kijelzőn tűnnek fel az információk. Amennyiben a szituáció megköveteli a vezető teljes figyelmét, az információk átkerülnek a Head-Up kijelzőre. A vezető mindvégig kommunikálhat a járművel a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével.
BMW Vision M NEXT
A modern, luxus színvonalú utastér dizájnjában a tervezők innovatív anyagokat alkalmaztak. A beltér formaterve letisztult és visszafogott, ugyanakkor az egyes részletek kidolgozottságukkal a csúcsminőségű kiegészítőket idézik.
Domagoj Dukec, a BMW dizájnfőnöke.

A VEZETÉS ÉLMÉNYE ÚJRAÉRTELMEZETT FORMÁBAN.

A BMW Vision M NEXT a jellegzetesen BMW-s vezetőorientáltság jövőjét testesíti meg.

A BMW Vision M NEXT a jellegzetesen BMW-s vezetőorientáltság következő lépcsőfokát jeleníti meg. A belső tér egészének fókuszában a BOOST Pod áll. A tudatosan visszafogott stílusú kialakításnak köszönhetően a pilóta teljes egészében a vezetésre összpontosíthat.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

EGYSÉGBE FORRVA.

A szárnyas ajtók kinyitása után feltárul a belső tér, amely optikailag egyetlen egységbe forrasztja a vezetőt és a járművet. A domináns szín az Éjkék sötét árnyalata. Akárcsak kívül, a Thrilling Orange szín belül is igényes kontrasztot teremt.

BMW Vision M NEXT

MINIMALIZMUS A MAXIMUMON.

A kónikus, a vezető felé forduló, alacsony műszerfal minimalista dizájnnal rendelkezik. A funkcionális elemek – így például a légbeömlő rostélyok és a zsebek – úgyszólván láthatatlanok, így semmi nem zavarja meg a tökéletes harmóniát.

BMW Vision M NEXT

BOOST POD.

A belső tér igazi ékköve a BOOST Pod. Az átlátszó, hajlított üvegből készült kijelző – amelyből kiáll a horizontális pozíciójú kormánykerék –, valamint a Full AR Head-Up kijelző egyetlen helyre összpontosítja a vezérlési lehetőségeket, illetve az információkat. A BMW Vision M NEXT a kormánykeréken lévő BMW logó felett kelthető életre.

BMW Vision M NEXT

HAJLÍTOTT ÜVEG KIJELZŐ.

A vezérlés második szintjét a hajlított üveg kijelző jelenti. A vezető előtt elhelyezett, napellenzőhöz hasonlatos kijelző olyan információkat közöl, mint a fordulatszám, a sebesség, az energiamenedzsment státusza, valamint a vezető pulzusa.

BMW Vision M NEXT

FULL AR HEAD-UP KIJELZŐ.

A harmadik szintet a teljes felületet kitöltő Head-Up kijelző jelenti. Amint a sebesség növekszik, a vezetéssel kapcsolatos információk a Head-Up kijelzőn tűnnek fel, így minden fontos dolog a vezető látómezőjében jelenik meg. A kiterjesztett valóság technológiának köszönhetően az információk szervesen beépülnek a valós látványba. Ily módon Ön úgy tarthatja az ideális ívet, mintha egy virtuális szellemautó mutatná az utat.

BMW Vision M NEXT

AKÁR EGY MÁSODIK BŐR.

A két kagylóülést – amelyek az áramló formát mintázó üléskonzol részei – memóriahab borítja, amelynek köszönhetően azok optimálisan tartják a testet. A kagylóülések fölé függesztették a fejtámlákat, amelytől azok lebegni látszanak. Mindez az éteri könnyedség kifejezője.

BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

A JÖVŐ KÖTELEZ.

A BMW Vision M NEXT dizájnja egy házon belüli verseny eredményeként született meg. A BMW formatervezői kézzel készített vázlatok és vizualizációk segítségével tárták elképzeléseiket a zsűri elé. Számos fordulót követően került végül sor a megvalósításra szánt vázlat kiválasztására. Az ötlet felmerülésétől a koncepciójármű megszületéséig nagyjából 18 hónap telt el. „Az ilyesfajta implementáció csak akkor lehet sikeres, ha a résztvevők mindegyikének szeme előtt ugyanaz a cél lebeg. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, amelynek tagjai intenzíven munkálkodtak a projekten az elmúlt néhány hónapban” – mondja Domagoj Dukec, a BMW dizájnfőnöke.

BMW Vision M NEXT

A BMW Vision M NEXT.