BMW i Vision Circular 2021

A BMW i VISION CIRCULAR.

A BMW i VISION CIRCULAR.

A BMW i Vision Circular a BMW Group azon törekvését testesíti meg, amely szerint a vállalat az egyéni, prémium kategóriás mobilitás legfenntarthatóbb gyártójává kíván válni. A járműkoncepció tervezésének, fejlesztésének és gyártásának minden mozzanatát a körforgásos gazdaság alapelvei határozták meg. A kreatív vízió egy kompakt, teljes egészében elektromos meghajtású járművet tár a közönség elé, amely megmutatja, hogy nagyjából milyen is lesz a fenntarthatóság és a luxus 2040-ben.

Bővebben
RE: BMW Circular Labb, fenntarthatóság, körforgásos dizájn

RE:BMW CIRCULAR LAB – KÜLDETÉS A FENNTARTHATÓSÁGÉRT.

Csatlakozzon hozzánk a fenntartható jövőbe tett utazásunkon a RE:BMW CIRCULAR LAB keretében – felfedezve a körforgásos dizájn világát és megismerve annak Re:think, Re:duce, Re:use és Re:cycle elnevezésű alapelveit.
BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, dizájnelemek, videó

A BMW i VISION CIRCULAR LÁTNOKIAN ÚJSZERŰ DIZÁJNJA.

A BMW i VISION CIRCULAR LÁTNOKIAN ÚJSZERŰ DIZÁJNJA.

A BMW i VISION CIRCULAR KÜLSŐ DIZÁJNJÁNAK JELLEGZETESSÉGEI.

A BMW i Vision Circular esztétikus külső dizájnjában a fenntarthatóság megnyerő elve testesül meg. Az ún. mono-volume koncepció alapján megépített jármű mindössze néhány fő komponensből áll, ezen kívül a tervezők a felhasznált anyagok számát is a minimálisra csökkentették. A dizájnnyelv teljesen világos és érthető. A maguk valójában megmutatott anyagok és a minden sallangot nélkülöző felületkialakítás a modern luxus auráját vonják a jármű köré.
BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, külső dizájn
BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, külső dizájn, rézsútos elölnézet

Klasszikus ikonok új interpretációban – orr-rész.

Őszinte „egydobozos” kialakításával, hangsúlyos vállaival és szélesen terpesztő kiállásával a BMW i Vision Circular egy érzelmekkel telített, sportos, ugyanakkor elegáns jelenség. A BMW i Vision Circular lecsupaszított formatervű orr-része igen hatásosan fejezi ki a körkörös dizájn lényegét. A tervezők itt szisztematikusan csökkentették a komplexitást, aminek keretében elhagyták a vesekeretekhez, a függőleges hűtőrácselemekhez, valamint a kiegészítő emblémákhoz hasonló díszítőelemeket. A járművet semmi máshoz nem hasonlíthatóvá tevő különlegességek egyike az új interpretációban megjelenő vese és a jellegzetes fényszórók együttese, amely egyetlen kompozícióban egyesít két ikonikus dizájnelemet. A kizárólag a jármű életre keltése után láthatóvá váló digitális felület egy grafikai interfészt képez, a digitális korba ültetve át a BMW ikonikus ismertetőjegyeit.
BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, külső dizájn, oldalnézet

Egy merőben újfajta sziluettel rendelkező BMW – profil.

A BMW i Vision Circular az elsőtől a hátsó tengelyig egyetlen, osztatlan tömböt alkot, amely tekintélyt parancsolóan széles belső teret zár közre – és amely csak kevés helyet foglal. Animált felületként a Hofmeister-könyök már nemcsak stíluselemként funkcionál, hanem interaktív felületként is. A jármű kéttónusú színkoncepciója az esztétikum és a fenntarthatóság találkozásának vonzerejét hangsúlyozza. A karosszéria megépítéséhez másodhasznosított alumíniumot és acélt alkalmaztak. Mindez a külső szemlélő számára is azonnal világossá válik annak köszönhetően, hogy az autó nem kapott hagyományos értelemben vett külső festést. Míg az anodizált, Bronz színű alumínium a jármű eleganciáját domborítja ki, addig a hőedzett acél különleges megjelenéssel ruházza fel a fart.
BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, külső dizájn, rézsútos hátulnézet

Monolitikus és modern – far.

Letisztult és purista dizájnjával a BMW i Vision Circular farrésze tökéletesen követi a körkörös dizájnnal kapcsolatos elképzeléseinket. A kijelzőket és a világítási funkciókat egyetlen digitális felületben egyesítő hátsó szekció az orr esetében megfogalmazott megközelítésre rímel. A másodhasznosított üvegből készült, a tetőről a farra átnyúló, egészen a digitális felületig ereszkedő felület még jobban felerősíti a jármű minimalizmusát és monolitikus jellegét – és ez a benyomás csak még erősebb lesz hideg időben, amikor érvényesül a „black panel” effektus. Az útfelülethez legközelebbi rész látványát a minimalista stílusú, aerodinamikailag optimalizált, újrahasznosított műanyagból készült, fekete lökhárítók teszik teljessé. A fenntartható módon, természetes gumiból előállított abroncsok enyhén áttetsző hatásúak. A gumikeveréket extra, színes gumirészecskék hozzáadásával erősítették meg, ami különleges terrazzo-hatást kelt.

A BMW i VISION CIRCULAR BELSŐ DIZÁJNJA.

A BMW i Vision Circular olyan anyagokkal és megmunkálási eljárásokkal teremt luxus szintű belső atmoszférát, amelyek híven tükrözik a környezethez és a természeti erőforrásokhoz való felelősségteljes hozzáállást.  

BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, belső dizájn
BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, forradalmian újszerű anyagfelhasználás

Forradalmian újszerű anyagfelhasználás.

A BMW i Vision Circular megalkotói szigorúan tartották magukat az alkotóelemek, anyagcsoportok és a kezelt felületek mennyiségének drasztikus csökkentéséhez. A járműhöz kizárólag reciklátumokat, illetve olyan megújuló természeti erőforrásokból származó anyagokat használtak fel, mint a fa – oly módon, hogy mindennek oltárán semmit nem kellett feláldozni a luxus érzetből és minőségből. A bőrt például textilekkel cserélték fel, a járműben látható egyéb felületek pedig esztétikumukkal, valamint azzal a természetességükkel nyújtanak inspirációt, amely nyíltan felfedi eredetüket. A BMW i Vision Circular belső tere tehát előrevetíti a körkörösség, valamint a célszerű és átgondolt anyaghasználat lehetséges jövőjét – valamint azt az izgalmas esztétikumot, amely mindebből megszülethet.
BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, belső dizájn, lebegő, szoborszerű műszerfal

Lebegő szobor, mint a láthatóvá tett intelligencia egyik központi eleme.

A BMW i Vision Circular műszerfala lényegében egy lebegő, V-alakú, az utastérbe benyúló szobor, amely mindössze néhány anyagból áll. A műszerfal magját egy 3D-nyomtatással előállított, idegszálszerű struktúrákkal átszőtt, lenyűgöző fényeffektusokat kibocsátó kristálytömb képezi. Amellett, hogy a belső tér egyik legfőbb látványossága, a műszerfal egy új generációs interakciós felületként is szolgál, amely láthatóvá teszi a jármű egészét átható intelligenciát.
BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, belső dizájn, egyszerű szétszerelés, gyorskioldású rögzítőelemek

Egyszerű szétszerelés.

A BMW i Vision Circular koncepciójának egyik kulcsfontosságú eleme az ún. „joyful fusion”, amelynek tudatosan kihangsúlyozott eleme a szétszerelés. A könnyen oldható kötések jóvoltából a jármű komponensei gyorsan és egyszerűen bonthatók szét homogén anyagokból álló részekre, majd forgathatók be az újrahasznosítási ciklusba. A könnyen oldható kötések azonban nemcsak akkor jutnak szerephez, amikor a termékek életciklusuknak a végére érnek. A gyorskioldású rögzítőelemek ugyanis jelentősen megkönnyítik az egyes anyagok, valamint komponensek cseréjét akkor, amikor a termékek még használatban vannak.
BMW i Vision Circular 2021, járműkoncepció, belső dizájn, Shy Tech

A BMW Shy Tech új generációja

Az összes fontos információ a kijelző alján jelenik meg, a jármű teljes szélességében. Amennyiben erre igény van, az adatok közvetlenül a vezető látóterébe helyezhetők át. A szélvédő ily módon a legfontosabb információs felületté válik, a Re:duce megközelítéssel összhangban feleslegessé téve bármilyen egyéb kijelzőt. A mi olvasatunkban ezt jelenti a Shy Tech koncepció – vagyis a kifejezés alatt olyan láthatatlan intelligenciát értünk, amely egészen addig diszkréten a háttérben marad, ameddig a felhasználó ezt szeretné, illetve, ameddig kifejezetten szükség nincs rá.

SMART TRAFFIC – A VÁROSI MOBILITÁS INTELLIGENS JÖVŐJE.

BMW Smart Traffic, a mobilitás jövője

TOVÁBBI, A BMW i VISION CIRCULAR KONCEPCIÓHOZ ÉS A BMW FENNTARHATÓSÁGGAL KAPCSOLATOS ELKÉPZELÉSEIHEZ KÖTŐDŐ TÉMÁK

BMW i Vision Circular 2021, a járműkoncepcióról szóló cikk a BMW.com weboldalon

KIEMELKEDŐ TELJESÍTMÉNY EGY NAGYSZERŰ VÍZIÓ MEGVALÓSÍTÁSA FELÉ VEZETŐ ÚTON.

Ismerkedjen meg alaposabban is a BMW i Vision Circular koncepcióval és a körkörös dizájn forradalmi megvalósításának részleteivel.
BMW elektromos mobilitás

BMW ELEKTROMOS MOBILITÁS.

Ismerkedjen meg alaposabban is a BMW úttörő jelentőségű elektromobilitási koncepciójával, valamint mindazon előnyökkel és lehetőségekkel, amelyeket az az Ön számára biztosít. Mélyedjen el az elektromobilitás, a plug-in hibridek, a BMW i, a töltés, hatótáv, valamint további, kapcsolódó területek témáiban.
BMW fenntarthatóság

FENNTARTHATÓAN A JÖVŐBE.

Ismerkedjen meg azzal, hogy a BMW gondolkodását és tevékenységét már ma is milyen mértékben határozza meg a felelős környezetvédelem. Tekintse át azt a holisztikus megközelítést, amely mindent áthat a CO₂-kibocsátás csökkentésére irányuló intézkedésektől az elektromobilitás továbbfejlesztésén át egészen az újrahasznosításig, valamint a hidrogén technológia minél szélesebb körben való elterjesztéséig.
BMW JOYTOPIA virtuális világa, amely megmutatja a jövő mobilitását

JOYTOPIA – LÁTOMÁS A JÖVŐRŐL.

Látogasson el JOYTOPIA-ba, a kalandok virtuális világába és ismerkedjen meg a BMW-nek a holnap mobilitásáról alkotott víziójáról, valamint azon elképzeléseiről, amelyek kikövezik a fenntartható jövőbe vezető utat.