FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK MYBMW

A https://www.bmw.hu/hu/index.html weboldalon elérhető myBMW ügyfélportál (a továbbiakban: „myBMW") a BMW Vertriebs GmbH Magyarországi Fióktelepétől (a továbbiakban: "BMW") által nyújtott szolgáltatás.

 

A jelen Felhasználási feltételek a myBMW ügyfélportál, valamint a BMW által az ügyfélportállal kapcsolatosan szerződéses jogviszony alapján nyújtott szolgáltatások szerződéses jogviszony alapján való felhasználására, valamint a felhasználó (a továbbiakban: „felhasználó") felelősségi körére vonatkoznak.

 

A jelen felhasználási feltételek bármikor letölthetők a weboldalról.

 

A Felhasználási feltételekben esetlegesen bekövetkező változások legkésőbb hat héttel a hatályba lépés előtt közzétételre kerülnek, a felhasználó pedig személyre szóló értesítést kap, amennyiben a BMW fel tudja vele venni a kapcsolatot. Abban az esetben, ha a felhasználó engedélyezte, hogy a BMW elektronikus úton kapcsolatot tartson vele, a Felhasználási feltételek változásairól ezen a csatornán kap értesítést. A megváltozott Felhasználási feltételek automatikusan a változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szerződés részévé válnak, amennyiben a felhasználó nem szólal fel azokkal szemben a közzététel és az életbe lépés közötti időszakban. Felszólalás esetén a BMW fenntartja magának a jogot a szerződés egyoldalú megszüntetésére.

 

1. Általános információk

 

Az alábbi funkciók a myBMW portálon való regisztráció során válnak elérhetővé a felhasználó számára:

 

1.1. Fő funkciók

 

1.1.1. My BMW felhasználói felület

 

A felületen a felhasználó az általa megadott személyes adatokat látja (pl. a bejelentkezést követő köszöntéskor, valamint „hobbik/érdeklődési körök" szekcióban).

 

1.1.1. A járműre vonatkozó információ

 

Miután a járműazonosító számot (alvázszám) beírta a megfelelő mezőbe, a felhasználó megtekintheti az adott járműről rendelkezésre álló információkat (pl. a járműről készült fotókat, az ajtók számát, a váltó típusát, a motor adatait, a meghajtási rendszer típusát, a ConnectedDrive-kompatibilitást vagy az alkatrészkatalógust).

 

1.1.3. Preferált márkakereskedés

 

Amennyiben a felhasználó a weboldal meglátogatása során kiválasztott egy márkakereskedést, amelynek a szolgáltatásait előnyben kívánja részesíteni a további aktivitásai során, az adott márkakereskedést elmenti a rendszer. A vonatkozó információ a későbbi aktivitások feldolgozása során kerül felhasználásra. A myBMW profilban szereplő preferált márkakereskedés(ek) törölhető(k), megváltoztatható(k), illetve a lista bármikor bővíthető a felhasználó által.

 

1.1.4. Online kezelési kézikönyv

 

Amennyiben a felhasználó sikeresen hozzáadott egy érvényes járműazonosító számot a myBMW profilhoz, valamint létrehozott egy járműspecifikus oldalt, online tekintheti meg a járműhöz elérhető kezelési kézikönyvet. Miután a felhasználó a Járműadatok oldalon rákattint a megfelelő gombra, átirányításra kerül a BMW tulajdonában lévő szervizoldalra ("BA Online"). A gombra kattintva az eltárolt alvázszám automatikusan továbbítódik a "BA Online" rendszerbe, majd a vonatkozó kezelési kézikönyv megjelenik a felhasználó számára.

 

1.1.5. Garázs

 

A felhasználó az általa választott járművet a https://configure.bmw.hu/hu_HU/configure/ weboldalon (járműkonfigurátor) konfigurálhatja. A "garázs" funkció segítségével a felhasználó hozzáférhet a járműkonfigurátorban korábban elmentett konfigurációhoz, folytathatja a konfigurálást, valamint lehetősége van további aktivitások – például ajánlatkérés vagy tesztvezetésre való jelentkezés – elindítására is.

 

1.1.6. A meglévő felhasználói adatokkal előre kitöltött webes űrlapok

 

A felhasználó számos kérést kezdeményezhet a weboldalról, például elküldheti onnan a tesztvezetésre való jelentkezését. Miután a felhasználó bejelentkezett myBMW profiljába, a már meglévő személyes adatait a rendszer űrlapformába rendezi és csak a hiányzó adatok kitöltésére van szükség.

 

1.1.7. myCarIsBorn

 

A vásárló egy rendelési számot kap a márkakereskedőtől a jármű megrendelése után. E szám, valamint a "myCarIsBorn" funkció segítségével a myBMW felhasználó nyomon követheti járművének gyártási folyamatát.

 

1.2. BMW Group log-in:

 

A myBMW oldalra való regisztrációval a felhasználó jogosulttá válik a BMW Group log-in használatára. A BMW log-in – amely egy, a BMW által üzemeltetett online felhasználói fiók – a felhasználó egyszerre regisztrálhat az összes online felületre és alkalmazásra, vagyis nem kell további regisztrációs folyamatokon átesnie. Elsősorban a BMW Group, illetve a vállalatcsoport márkáinak weboldalairól és alkalmazásairól van szó. Ily módon tehát a felhasználónak csak egy jelszót kell fejben tartania, adatait pedig igen sokrétűen használhatja fel. Azzal, hogy az általa rendelkezésre bocsájtott adatokkal belép az oldalra, a felhasználó elismeri, hogy ez a szolgáltatás a BMW Group log-in része.

 

1.2.1. A myBMW oldalra való regisztrációt követően a vonatkozó ajánlatok egy automatikusan megjelenő, a felhasználói jogosultságra vonatkozó kérdés megválaszolása után tekinthetők meg. A felhasználót az applikáció ezután közvetlenül, további azonosítás nélkül a releváns tartalomhoz irányítja. Ez úgy lehetséges, hogy az applikáció elküldi BMW bejelentkezési szerverének a felhasználó által a regisztrációs űrlapon megadott adatokat. A szerver az adatok alapján ellenőrzi az applikáció jogosultságát. Amennyiben ezt a rendszer rendben találja, az applikáció hozzáfér a felhasználó által rendelkezésre bocsájtott adatokhoz. Ily módon az illető applikáció a nevén üdvözölheti a felhasználót, emellett megjeleníthetők a felhasználó személyes beállításai is, amennyiben a felhasználó előzőleg meghatározta azokat, illetve, ha az applikáció támogatja ezt a lehetőséget.

 

1.2.2. Az applikációk hozzáférnek a felhasználó által magában a BMW Group log-in fiókban megadott adatokhoz annak érdekében, hogy azokat szolgáltatások nyújtásához használják fel. Ha a felhasználó a BMW Group log-int használja, nem kell ismételten megadnia a postai címet, ha a bejelentkezést követően tesztvezetésre kíván jelentkezni vagy ha valamilyen díjköteles – például ConnectedDrive – szolgáltatást szeretne előjegyeztetni.

 

1.2.3. Annak érdekében, hogy a BMW Group log-in a felhasználónak biztosíthassa ezt a szolgáltatást, a BMW-nél tárolt adatok továbbítódnak a BMW Group vállalathoz, amely a felhasználó által használt applikációk rendelkezésre bocsájtója.

 

1.3. A törzsadatok kezelése és hozzájárulás az adatkezeléshez:

 

1.3.1. A myBMW jóvoltából egy helyen intézheti a fiókjával kapcsolatos ügyeit. A felhasználó bármikor lecserélheti és/vagy módosíthatja olyan törzsadatait, mint az e-mail cím, a felhasználónév, a jelszó vagy a postai cím.

 

1.3.2. Mindemellett a felhasználó bármikor megtekintheti azokat a hozzájáruló nyilatkozatait, amelyeket a személyes adatainak a marketingtevékenységek és a piackutatás céljára való felhasználásához, vagy azért adott, hogy személyre szabott ajánlatokat kaphasson. A myBMW a felhasználó hozzájárulási nyilatkozatait megosztja a BMW Group helyi leányvállalataival.

 

1.4. A myBMW által rendelkezésre bocsájtott funkciókat csak a 18. életévüket betöltött személyek használhatják.

 


2. Regisztrációs információk / a felhasználói szerződés létrejöttét megalapozó feltételek

 

2.1. A felhasználó köteles a valóságnak megfelelő törzsadatokat (e-mail cím, esetleges felhasználónév, név és/vagy elérhetőségi adatok) megadni a regisztráció során. Szigorúan tilos harmadik személyre vonatkozó adatok megadása. A felhasználónak mindemellett választania kell egy biztonságos jelszót is, amely megfelel a regisztrációs íven ismertetett követelményeknek.

 

2.2. A felhasználó kötelezettséget vállal arra, hogy adatváltozás esetén fiókjának személyes adatokat tartalmazó részében haladéktalanul módosítja a vonatkozó adatot/adatokat.

 

2.3. Meglévő profil:

 

Ha valamely, a BMW Group log-inhez kapcsolódó applikáció lehetővé teszi személyes profil használatát, a felhasználó a myBMW profilban meglévő hozzáférési adataival is regisztrálhat. A regisztráció során a felhasználó megkapja a jelen felhasználási feltételeket. A myBMW felhasználói feltételek ezután e-mailben kerülnek megküldésre a felhasználóhoz.

 

2.4. Regisztráció:

 

A kitöltött regisztrációs ív elküldésével a felhasználó a BMW irányában kinyilvánítja szerződéskötési szándékát a myBMW-re vonatkozóan. A szerződés akkor lép hatályba, amikor a BMW e-mailben visszaigazolja a felhasználó szerződéskötési szándékát. A BMW fenntartja magának a jogot, hogy külön indoklás nélkül utasítsa vissza a regisztrációt.

 

3. Az ügyfelet érintő különleges rendelkezések és kötelezettségek

 

3.1. A felhasználó csak a rendeltetésének megfelelő céllal és módon használhatja a myBMW-t és az ott szereplő tartalmakat. Kiemelten vonatkozik mindez a titkosított tartalmakra, amelyeket a felhasználó kizárólag a rendelkezésre bocsájtott szoftverrel oldhat fel a titkosítás alól, illetve nem manipulálhatja és egyéb módon nem módosíthatja azokat. A felhasználó részéről a szerzői jogra, védjegyekre és más iparjogvédelmi oltalom alatt álló védett jogokra vonatkozó jogi nyilatkozatok eltávolítása szigorúan tilos.

 

3.2. A felhasználó köteles megóvni a tartalmakat a jogosultsággal nem rendelkező személyek általi, valamint az egyéb, nem rendeltetésszerű felhasználástól. A felhasználó nem hajthat végre semmilyen olyan változtatást és/vagy tartalombővítést, valamint hasonló műveletet, amelyek akadályozhatják a myBMW rendeltetésszerű működését és/vagy nem mutathat meg vagy tehet közzé más módon olyan korhatáros tartalmakat, amelyek a gyermekek és fiatalkorúak személyiségfejlődését esetleg veszélyeztethetik. A letöltött tartalom kizárólag a BMW által meghatározott felhasználási körben használható. A BMW által a használat területi korlátozása, a visszaélések elkerülése és az egyéb rosszhiszemű beavatkozások elkerülése érdekében alkalmazott, technikai jellegű intézkedések megváltoztatása szigorúan tilos.

 

3.3. A felhasználó felelősséggel tartozik a felhasználók és a BMW közötti felhasználói szerződésben foglaltak megszegéséből eredően bekövetkező károkért és az ebből kifolyólag keletkezett költségekért, egyszersmind mentesíti a BMW-t a harmadik felek részéről felmerült kártérítési igényekkel szemben.

 

4. A fiók törlése, a szerződés megszüntetése, a myBMW profil törlése

 

4.1. A felhasználónak jogában áll bármikor törölni myBMW fiókját és ezzel megakadályozni a myBMW használati jogosultságának átruházását. A törlés a profiloldalon található "Fiók törlése" ("Delete account") funkció segítségével hajtható végre. Amennyiben a felhasználó törli a fiókját, a művelet érinti a fiókhoz kapcsolódó adatokat is. A fiók teljes egészében törlésre kerül és innentől kezdődően nem használhatók a hozzá kapcsolódó alkalmazások sem. A fiók törléséhez a felhasználónak be kell lépnie a fiókjába és ki kell választania a "Fiók törlése" ("Delete Account") lehetőséget. Alternatívaként a felhasználó oly módon is törölheti a fiókját, hogy az ugyfelszolgalat@bmw.hu e-mail címen vagy a +36 80 990 011 telefonszámon (hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 8-tól 18 óráig, szerda: 8-tól 20 óráig) felveszi a kapcsolatot a BMW Ügyfélszolgálati Központtal. Az ügyféltámogatás rögzíti és végrehajtja a kérést. A fiók törlésével egyidejűleg a fiókadatok is törlésre kerülnek a BMW saját, erre vonatkozó szabályzatának megfelelően.

 

4.2. A fiók törlése nincs hatással a myBMW-ben megjelenített, reklám- és piackutatási célokra, valamint a személyre szabott ajánlatok kiküldésére vonatkozó hozzájárulási nyilatkozatokra. A felhasználó közvetlenül a myBMW oldalon belül változtathatja meg vagy vonhatja vissza a hozzájáruló nyilatkozattal kapcsolatos döntését. Alternatívaként a felhasználó a hozzájáruló nyilatkozatban meghatározott csatornákon is előterjesztheti változtatási vagy visszavonási igényét.

 

4.3. A myBMW fiók törlésenem eredményezi automatikusan a BMW Group vállalatnál előjegyzett egyéb szolgáltatások használati jogának megszűnését. Az egyéb szolgáltatások esetében a vonatkozó felhasználási feltételekben szereplő felmondási idő kerül alkalmazásra.

 

4.4. A BMW-nek és a felhasználónak egyaránt hathetes felmondási idő gyakorlása mellett bármikor jogában áll megszüntetni a myBMW szerződést (abban az esetben, ha az határozatlan időre szól). A határozott időre szóló szerződés megszüntetésére legkésőbb hat héttel a szerződés lejárta előtt van lehetőség. A felek megszüntetésre irányuló szándéknyilatkozata hiányában, illetőleg, ha azt az arra nyitva álló hathetes határidőt követően teszik meg, a szerződés az időtartam végén automatikusan megújul.

 

5. A belépési adatok kezelése

 

5.1. A myBMW oldalra való regisztráció során a felhasználó kötelezettséget vállal arra, hogy a belépési adatokat (e-mail cím és jelszó) kizárólag a saját maga számára használja fel. Ezen hozzáférési adatok harmadik személyeknek való továbbítása vagy közzététele szigorúan tilos. Amennyiben a felhasználóban gyanú ébred arra vonatkozóan, hogy belépési adataival visszaélnek, erről haladéktalanul értesítenie kell a BMW-t. Amennyiben a belépési adatokkal való visszaélés a felhasználónak róható fel, a felhasználó viseli a felelősséget a fiók jogosulatlan használatából fakadó, a jogosulatlan használat bejelentésének időpontjáig és a jelszó személyes megváltoztatásáig felmerülő következményekért.

 

5.2. A BMW fenntartja magának a jogot a belépés ideiglenes vagy tartós megakadályozására és/vagy a felhasználóval kötött szerződés megszüntetésére, függetlenül a szerződés időtartamától és érvényességi idejétől. A fenti intézkedésekre elsősorban akkor kerülhet sor, ha felhasználó valótlan elérhetőségi adatokat adott meg vagy jogosulatlanul közzé tette belépési adatait.

 

6. Kapcsolatfelvétel

 

A BMW Ügyfélkapcsolati Központtal az ugyfelszolgalat@bmw.hu e-mail-címen vagy a +36 80 990 011 telefonszámon (hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 8-tól 18 óráig, szerda: 8-tól 20 óráig) vehető fel a kapcsolat.

 

7. Felelősségvállalási nyilatkozat

 

7.1. A BMW nem vállal felelősséget a myBMW oldalon közzétett adatok és információk pontosságáért és helytállóságáért.

 

7.2. A BMW nem vonható felelősségre a szolgáltatások külső megzavarásából, átmeneti működésképtelenségéből és hibás működéséből fakadó követkeményekért.

 

7.3. Enyhe gondatlanság esetén a BMW csak olyan lényeges kötelezettségek megszegéséért vállal felelősséget, amelyeket a szerződés szerint a BMW vállal a tartalom biztosítása és a meghatározott cél elérése érdekében; amelyek lehetővé teszik a szerződésben foglaltak betartását; illetve amelyek BMW általi betartását a felhasználó joggal vélelmezi.

 

7.4. A BMW képviselői, ügynökei és alkalmazottai az általuk enyhe gondatlansággal okozott károkért az előző pontban ismertetett mértékig személyes kárfelelősséggel tartoznak.

 

7.5. A termékszavatosságra vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel összhangban a BMW termékfelelősségét valamely hiba rosszhiszemű eltitkolása, az esetleges szavatosságvállalás átruházása vagy a beszerzési kockázat nem befolyásolja. A felelősség korlátozása nem vonatkozik a szándékos károkozással okozott, a súlyos gondatlanságból bekövetkező, valamint az emberi életben, testi épségben és egészségi állapotban keletkezett károkra.

 

8. Joghatóság és irányadó jog

 

8.1. A kereskedelmi ügyfelekkel fenntartott üzleti jogviszonyból eredő vagy azzal összefüggő igény rendezésében kizárólag a Müncheni cégbíróság illetékes.

 

8.2. Ugyanezen joghatóság illetékes abban az esetben is, ha az ügyfél nem a belföldisége szerinti joghatóság alá tartozik, illetve, ha lakóhelyét vagy életvitelszerű tartózkodási helyét a szerződés megkötését követően külföldi országba helyezte, valamint, ha lakóhelye vagy életvitelszerű tartózkodási helye a per megindításának időpontjában nem ismert.

 

8.3. A jelen szerződéses jogviszonyból eredő vagy azzal összefüggő bármely jogvita eldöntésére Magyarország joga irányadó az áruk nemzetközi adásvételi szerződéseiről szóló bécsi egyezmény alkalmazásának egyidejű kizárása mellett. A jelen pont szerinti jogválasztás ugyanakkor csak olyan mértékig alkalmazható, hogy az a fogyasztó életvitelszerű lakóhelye szerinti állam nem kötelező érvényű fogyasztóvédelmi jogszabályait ne rendelje érvénytelennek.

 

9. Záró rendelkezések

 

A felhasználói feltételek egyes rendelkezéseinek esetleges érvénytelenné válása a felhasználási feltételek további rendelkezéseinek érvényességét nem érinti.

 

Állapot: 2018. március 16.

 

A myBMW adatvédelmével kapcsolatos jogi információk

 

Amilyen komoly elvárásokat támaszt Ön a termékeink és a szolgáltatásaink minőségével kapcsolatban, olyan magas szinten kezeljük adatait. Célunk, hogy kölcsönös bizalmon alapuló üzleti kapcsolatot alakítsunk ki jelenlegi és jövőbeni vásárlóinkkal. Személyes adatainak bizalmas kezelése és azok sérthetetlenségének biztosítása az egyik legfontosabb feladat a számunkra.

 

Ki felel az adatok feldolgozásáért?

 

A https://www.bmw.hu/hu_HU/topics/offers-and-services/my-bmw.html (a továbbiakban: "BMW") "myBMW" (a továbbiakban: "myBMW") gyűjtőnév alatt látja el az ügyfelet meghatározott információkkal és támogató szolgáltatásokkal (a továbbiakban: "szolgáltatások"). A myBMW fiókon belül az ügyfélnek módjában áll szerkeszteni a törzsadatait, valamint megváltoztatni a BMW Group magyarországi leányvállalatainak, valamint szerződéses partnereinek hirdetési és piackutatási célokra, valamint a számára személyre szóló ajánlatok kiküldéséhez adott hozzájáruló nyilatkozatát.

 

Mely adatok és milyen célból kerülnek feldolgozásra?

 

A szerződéses jogviszony létrejötte során vagy a szolgáltatás nyújtása közben begyűjtött adatok feldolgozása az alábbi célokból történik:

 

A. Szerződéses jogviszony létesítése (GDPR 6. cikk (1)(b) bekezdés)

 

A myBMW használatára feljogosító szerződés létrejöttéhez, teljesítéséhez vagy a szerződés megkötését megelőző lépésekhez az alábbi adatkategóriák kerülnek feldolgozásra:

 

Kapcsolati adatok (pl. vezetéknév, keresztnév, cím, e-mail cím, telefonszám)
Fiókadatok (felhasználónév, jelszó)
Járműazonosító szám (alvázszám)

 

B. A myBMW keretében nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos szerződéses kötelezettségek teljesítése (GDPR 6. cikk (1)(b) bekezdés)

 

Annak érdekében, hogy teljesüljenek az Ön és a BMW között megkötött szerződésben foglaltak, a BMW számos szolgáltatással áll a rendelkezésére – például megmutatja az Ön által begyűjtött adatokat, valamint az Ön által jóváhagyott hozzájárulási nyilatkozatokat.

 

Annak érdekében, hogy a BMW, valamint megbízott szerződéses partnerei a szóban forgó szolgáltatásokat az Ön rendelkezésére bocsájthassák, az alábbi (szükség esetén személyes) adatok kerülnek feldolgozásra:

 

Kapcsolati adatok (pl. vezetéknév, keresztnév, cím, e-mail cím, telefonszám)

Fiókadatok (felhasználónév, jelszó)
Hozzájáruló nyilatkozat a személyes adatok további felhasználásához (marketing és piackutatási célokra, valamint személyre szabott ajánlatok kiküldéséhez)
Járműazonosító szám (alvázszám)

 

Jóllehet, a szerződéskötéshez nem feltétlenül szükséges a fenti adatok rendelkezésre bocsájtása, a BMW nem tud szolgáltatást nyújtani anélkül, hogy az adatok Ön által megadásra, illetve feldolgozásra kerülnének. Kérjük, a szolgáltatásban foglalt funkciók részleteiért tekintse át a FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK felső szekcióját.

 

C. Hozzájáruláson alapuló ügyfélkapcsolat (GDPR 6. cikk (1)(a) bekezdés)

 

Amennyiben Ön külön adta meg hozzájárulását személyes adatainak további (például marketing-, vagy piackutatási célokra való) felhasználásához, az Ön beleegyezése alapján feldolgozzuk vagy harmadik féllel megosztjuk a vonatkozó adatokat.

 

A fentiekkel kapcsolatos részletek a vonatkozó hozzájáruló nyilatkozatban találhatók meg. Hozzájárulása bármikor visszavonható. A marketingtevékenységekhez, a piackutatáshoz, valamint a személyre szóló ajánlatok kiküldéséhez adott hozzájáruló nyilatkozatát bármikor megtekintheti, megváltoztathatja az azzal kapcsolatos döntését vagy akár vissza is vonhatja a nyilatkozatot.

 

D. Azon jogszabályi kötelezettségek teljesítése, amelynek alanya a BMW (GDPR 13. cikk (1)(c) bekezdés, GDPR 6. cikk (1)(c) bekezdés)

 

A fentieken túl a BMW abban az esetben dolgoz fel személyes adatokat, amikor a feldolgozást valamely jogszabályi rendelkezés írja elő. Jogszabályi kötelezettségből eredően tehát BMW köteles bizonyos személyes adatokat megosztani a közhatalmi szervekkel vagy egyéb harmadik felekkel.

 

Mennyi ideig tárolják az Ön adatait?

 

Csak annyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait, ameddig arra az adott cél teljesítése érdekében szükség van. Amennyiben az adatokat több adatkezelési célra használják fel, úgy azok a legutóbb meghatározott cél teljesülése után automatikusan törlődnek vagy Önnel közvetlenül összefüggésbe nem hozható formában kerülnek eltárolásra.

 

Mi garantálja adatainak biztonságát?

 

Az adatok biztonságáról korszerű technológiák segítségével gondoskodunk. Például az alábbi biztonsági intézkedéseket foganatosítjuk azért, hogy megakadályozzuk az adataival való visszaélést vagy a jogosulatlan adatkezelés bármilyen formáját:

 

a személyes adatokhoz való hozzáférés az arra feljogosított személyek köre, illetve az adatkezelési célok tekintetében korlátozott;
a begyűjtött adatok kizárólag titkosított formában továbbíthatók;
a személyes adatok különleges kategóriáiba tartozó adatok kizárólag titkosított formában tárolhatók;
az adatkezelést, ill. -feldolgozást támogató informatikai rendszerek műszakilag más rendszerektől elkülönülten működnek annak érdekében, hogy megakadályozható legyen az adatokhoz való jogosulatlan – például hackertámadás útján történő – hozzáférés;
a fentieken túl az említett informatikai rendszerek folyamatos ellenőrzés alatt állnak azért, hogy időben észlelhetők és elháríthatók legyenek az adatokkal való visszaélést célzó behatolási kísérletek.

 

Kivel osztjuk meg az Ön adatait és hogyan gondoskodunk azok védelméről?

 

A BMW egy világvállalat. A személyes adatokat lehetőség szerint az EU területén kezelik, ill. dolgozzák fel a BMW alkalmazottai, az egyes országok értékesítésért felelős vállalatai, a hivatalos márkakereskedők, valamint az általunk megbízott szolgáltatók.

 

Amennyiben az adatkezelés, ill. -feldolgozás az Európai Unió területén kívül történik, a BMW abban az esetben is biztosítja, hogy az Ön adatait az Európai Unióéval megegyező színvonalú és az EU-ban érvényben lévő jogszabályi előírásokkal összhangban lévő adatvédelmi sztenderdek alapján kezelik, ill. dolgozzák fel, ideértve a megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket is.

 

Bizonyos EU-n kívüli országokban – így különösen Kanadában és Svájcban – az Európai Bizottság megfontolásai szerint a személyes adatoknak az Európai Unióéval legalább megegyező szintű védelme biztosított. Mindennek eredményeként az ilyen országokba irányuló adattovábbításhoz külön felhatalmazás vagy megállapodás nem szükséges.

 

Miként tekintheti meg és módosíthatja a személyes adataira vonatkozó beállításokat?

 

Hozzájárulását, amelyet arra adott, hogy személyes adatait marketing- és piackutatási célokra, valamint személyre szóló ajánlatok kiküldéséhez használják fel, a myBMW-n keresztül bármikor megtekintheti és vissza is vonhatja, emellett megváltoztathatja az adatvédelemmel kapcsolatos beállításait.

 

Adatvédelmi alanyként Önnek joga van panaszt tenni az illetékes felügyeleti hatóságnál.

 

Ön jogosult arra, hogy személyes adataihoz hozzáférjen, azok helyesbítését/törlését kérje, az adatok feldolgozását korlátozza, továbbá, hogy tiltakozzon az adatfeldolgozás ellen és éljen az adatok biztonságos szállíthatóságához fűződő jogával.

 

A BMW-nél eltárolt adatait Ön a B. pontban ismertetett módon, a myBMW-n keresztül tekintheti meg tetszőleges időpontban.

 

Amennyiben az adatfeldolgozás az Ön hozzájárulása alapján történik, bármikor visszavonhatja a hozzájárulást. A hozzájárulás visszavonása befolyással lesz arra, hogy Ön a jövőben milyen, a BMW által nyújtott szolgáltatásokat tud igénybe venni.

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdés merülne fel Önben, kérjük, az ugyfelszolgalat@bmw.hu e-mail címen vagy a +36 80 990 011 telefonszámon (hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 8-tól 18 óráig, szerda: 8-tól 20 óráig) vegye fel a kapcsolatot a BMW Ügyfélkapcsolati Központtal.

 

Közvetlenül a BMW AG adatvédelmi tisztviselőjével is kapcsolatba léphet (angol nyelven):

 

Mindezeken túl Ön panaszt nyújthat be az illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságnál abban az esetben, ha úgy véli, a BMW nem megfelelő módon kezeli a személyes adatainak feldolgozásával összefüggésben emelt kifogásait.

Bővebben