Egy álló, Kristály fehér BMW X7 M50i modell elölnézetből

BMW X7 M50i

A BMW X7 M MODELLRŐL RÉSZLETESEN

BMW X7 M50iA BMW X7 M MODELLRŐL RÉSZLETESEN

ELLENÁLLHATATLAN VONZERŐ: FEDEZZE FEL A BMW X7 M50i FŐBB TULAJDONSÁGAIT

Erő. Tekintély. Elegancia. A BMW X7 M50i az első rangú, M-specifikus dizájnt egyedülálló terepjáró képességekkel ötvözi. A tökéletesen hangolt motorok és a luxus szintű funkciók kimagasló kényelmet és kivételes vezetési élményt szavatolnak. Az olyan felszereltségeknek köszönhetően, mint amilyen például az M Aerodinamikai csomag, a  BMW X7 M50i a magabiztos teljesítmény mintaképe úgy megjelenését, mint dinamizmusát illetően. A modell csúcsszintű kényelméről az elegáns belső tér, az innovatív vezetőt segítő rendszerek és a számos digitális technológia gondoskodik.

Bővebben

TELJESÍTMÉNY, AMELY TÖKÉLYRE VISZ

A BMW X7 M50i MOTORJA, DINAMIZMUSA ÉS DIZÁJNJA

Tökélyre vitt vezetési élmény: a BMW X7 M50i  dinamizmusa és dizájnja új mércét állít a kategórián belül. A sportos karaktert olyan extrém módon ütőképes, az autóversenyzés világából származó komponensek töltik meg tartalommal, mint a 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó és az M Sport kipufogórendszer – a BMW X7 M50i megkülönböztető jegyei, amelyek alapfelszereltségként járnak. Az atletikus és luxus szintű megjelenést exkluzív, M-specifikus külső és belső dizájnelemek koronázzák meg.

Egy álló, Kristály fehér BMW X7 M (G07) háromnegyedes, bal oldali elölnézetből
BMW X7 M50i motorváltozat, G07, hátsó típusfelirat

BMW X7 M50i

A BMW X7 M50i motorváltozatot egyedülálló precizitás és agilitás jellemzi. Az M50i-specifikus hangolású futómű, a Változó áttételű Sport kormánymű, az alapfelszereltségként járó M Sport fékek, az M Sport differenciálmű és az M Sport kipufogórendszer még jobb menetdinamikai tulajdonságokkal ruházzák fel az autót, ily módon garantált az intenzív vezetési élmény.
Egy M Aerodinamikai csomaggal ellátott BMW X7 M, G07, háromnegyedes oldalnézet

M Aerodinamikai csomag

Az M Aerodinamikai csomag kihangsúlyozza a jármű sportosságát, miközben módosítja a légáramlást is. A csomag a megnövelt méretű légbeömlő nyílásokkal ellátott első kötényt, a speciális oldalszoknyákat, valamint a Dark Shadow metálfényezésű diffúzorbetéttel rendelkező hátsó lökhárítót foglalja magában.
Egy Steptronic Sport sebességváltóval ellátott BMW X7 M, G07, vezetőhely

Steptronic Sport sebességváltó

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a váltófülekkel, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
Egy M Sport kipufogórendszerrel ellátott BMW X7 M, G07, hátulnézet

M Sport kipufogórendszer

Az M Sport kipufogórendszer dinamizmust kifejező hangot bocsájt ki, amelynek tónusa változtatható a beépített kipufogószelep-mechanizmus segítségével. A SPORT és SPORT+ programokhoz – amelyek a menetdinamikai szabályozás gombjaival választhatók ki – intenzívebb motorhang tartozik, míg a kényelmet a középpontba helyező módban diszkrétebb a hangzás.
Egy BMW X7 M M Sport fékkel, G07, a könnyűfém keréktárcsa közelről

M Sport fék

Az M Sport fékrendszerhez kék színűre fényezett, „M” felirattal ellátott, elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
Egy BMW X7 M M Sport differenciálművel, G07, közeli hátulnézet

M Sport differenciálmű

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a trakciót és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a trakciót egy elektronikus vezérlésű szerkezet segítségével optimalizálja, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
Egy Executive Drive Pro futóműszabályozó rendszerrel ellátott BMW X7 M, G07, háromnegyedes hátulnézet

Executive Drive Pro

Az Executive Drive Pro futóműszabályozó rendszer egyszerre nyújt kivételes menetkényelmet és biztosít egyedülálló menetdinamikai tulajdonságokat. A rendszer működésének alapját azok az aktív stabilizátorok jelentik, amelyeknek torziós rúdjait egy elektromechanikus szerkezet folyamatosan állítja, a minimálisra csökkentve ily módon a karosszériadőlés mértékét.
Egy BMW X7 M M-specifikus kipufogóborításokkal, G07, a kipufogó közelről

M-specifikus kipufogóborítások

A vizuális állásfoglalásnak is tekinthető M-specifikus, Cerium szürkére fényezett kipufogóborítások még sportosabbá teszik az autót.
BMW X7 M, M könnyűfém keréktárcsák, V-küllős 755 M, G07, a kerék közelről

M könnyűfém keréktárcsák

22” M könnyűfém keréktárcsák, V-küllős 755 M, kétszínű, Cerium szürke, elöl 9,5J x 22, 275/40 R22, hátul 10,5J x 22, 315/35 R22 méretű defekttűrő gumiabroncsokkal.
BMW X7 M, műszerfal az M bőrkormánnyal, G07

M bőrkormány

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős kialakítású. A fekete varrású, fekete színű Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támasszal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási érzetet biztosít.
BMW X7 M, belső tér az M Multifunkciós ülésekkel, G07

M Multifunkciós ülések

A vezető és az első utas exkluzív dizájnnal rendelkező M Multifunkciós ülésein – amelyeknek fejtámláján M logó látható – a jármű általános sportossága tükröződik. A süllyesztett ülőlapok és a magasított oldalpárnák, amelyek kihangsúlyozzák az ülések kagylószerű kialakítását, tökéletes oldaltartást biztosítanak. Mindehhez bőséges mennyiségű állítási lehetőség járul, ami maximális kényelmet eredményez.
BMW X7 M, Sky Lounge panoráma üvegtető, G07

Sky Lounge panoráma üvegtető

A Sky Lounge panoráma üvegtető nappal nagyvonalú térérzetet biztosít, éjszaka pedig éterien kellemes atmoszférát teremt a több mint 15 000 világító elemből álló fénydizájn segítségével. A fénydizájn színe a Hangulatvilágítás hatféle árnyalatában változtatható.
BMW X7 M, belső tér a kibővített tartalmú BMW Individual Merino bőrkárpittal, G07

BMW Individual Merino bőrkárpit kibővített tartalommal

BMW Individual Merino bőrkárpit kibővített tartalommal, Tartufo, a belső tér színe fekete (VATQ).

AHOL AZ INNOVÁCIÓ LAKOZIK

A BMW X7 M50i INNOVATÍV FUNKCIÓI

A BMW X7 M50i kivételes kényelmét Ön már azelőtt élvezheti, hogy beszállt volna az autóba. Ez a Digitális kulcs érdeme, amelynek jóvoltából immár nincs szüksége a hagyományos autókulcsra. Azután ott vannak a BMW Personal CoPilot vezetőt segítő rendszereihez hasonló innovatív technológiák, valamint a fejlett ConnectedDrive szolgáltatások, amelyek a lehető legkellemesebbé varázsolnak minden megtett kilométert. Az úttörő, gesztusokkal vezérelhető infotainment rendszer pedig mindig megőrzi naprakészségét a rendszeres Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően.

BMW X7 M, műszerfal, a fókuszban műszeregység, G07
Egy BMW X7 M BMW Live Cockpit Professional kijelzőrendszere rézsútos alulnézetből, G07

BMW Live Cockpit Professional

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség egy nagy felbontású, 12,3" méretű, érintéssel is vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
BMW X7 M, egy férfi és egy nő ül az autóban, a nő a Gesztusvezérlést használja

BMW Gesztusvezérlés

A BMW Gesztusvezérlés segítségével bizonyos funkciók meghatározott kézmozdulatokkal irányíthatók. Egyes műveletek elvégzéséhez a rendszer felismeri a gesztusokat – például a bejövő hívás elutasítását vagy fogadását jelző legyintést, illetve rámutatást, valamint a mutatóujj köröző mozgását, amely a hangerő szabályozására utal.
BMW X7 M, Driving Assistant Professional: a műszeregység közelről, G07

Driving Assistant Professional

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt a hétköznapokban előforduló kritikus vagy monoton vezetési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség magában foglalja a kibővített funkciójú Kormányzási és sávasszisztenst, a Sávváltási asszisztenst, a Vészfék-asszisztenst, valamint az aktív oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval ellátott Sávtartó asszisztenst is.
BMW X7 M, Parkolóasszisztens Plus: a műszeregység közelről, G07

Parkolóasszisztens Plus

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A felszereltségegyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, a Remote View 3D funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolássegítő rendszert, a járművet az útpályára merőleges és az azzal párhuzamos parkolóhelyekre beállítani képes Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
BMW X7 M, Parkolóhely-asszisztens: a műszeregység közelről, G07

Parkolóhely-asszisztens

Az úti célja közelében parkolna? Mi sem egyszerűbb ennél, hála a Parkolóhely-asszisztensnek. A rendszer üres parkolóhelyeket ajánl – az Ön preferenciáinak függvényében – a nagy parkoló létesítményekben vagy az utcán, és olyan útvonalat állít össze, amelynek mentén a legnagyobb valószínűséggel talál üres helyet.
BMW X7 M, Távoli szoftverfrissítés: a műszeregység közelről, G07

Távoli szoftverfrissítés

Szeretné, ha BMW-jében mindig a legfrissebb szoftver futna? A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően az Ön BMW-je mindig újszerű lesz. A szoftverfrissítések az éteren keresztül mennek végbe, pont úgy, ahogy az az okostelefonja esetében is történik. A Távoli szoftverfrissítés segítségével járművének bizonyos funkciói is aktiválhatók.
BMW X7 M modellek, G07, Experience módok

Experience módok

Ön utazás közben a visszafogottság vagy inkább az inspiráló környezet híve? A belső téri funkciók tökéletes összjátékát biztosító Experience módok – például az Executive vagy az Expressive – segítségével olyan atmoszférát teremthet, amely eszményien illik pillanatnyi hangulatához. Csak ennyit kell mondania: „Hey, BMW. Activate Executive Mode.” (A hangvezérlés funkció magyar nyelven egyelőre nem elérhető.)
BMW X7 M, rézsútos felülnézet, az autó vezetőoldali ajtajának kilépőterébe vetített Üdvözlő fényszőnyeg, G07

Üdvözlő fényszőnyeg

Az Üdvözlő fényszőnyeg funkció egy fényből alkotott grafikát vetíti ki a jármű ajtóinak előterébe, amivel hívogató atmoszférát teremt már a beszálláskor. Mindemellett a funkciónak köszönhetően biztonságosabbá és kényelmesebbé válik az autóból sötétben való kiszállás.
BMW X7 M, belső tér a Harman Kardon HiFi hangsugárzó rendszerrel, G07

Harman Kardon HiFi hangsugárzó rendszer

Az egyedülálló hangzásminőséget biztosító Harman Kardon HiFi hangsugárzó rendszer egy 464 W teljesítményű digitális erősítővel, kilenc csatornával és 16 hangszóróval rendelkezik. A rendszer által kibocsájtott, kifinomult hangzás tökéletesen betölti az utasteret.
BMW X7 M, belső tér, az első ülések háttámlájára felszerelt Professional hátsó szórakoztató rendszer rézsútos oldalnézetből, G07

Professional szórakoztató egység a hátsó üléseknél

A Professional hátsó szórakoztató egység két különálló, 10,2” méretű, érintő funkciós, állítható dőlésszögű, Blu-ray meghajtóval ellátott képernyőt foglal magában. A felszereltségnek köszönhetően a hátsó utasok menet közben használhatják a navigációs, illetve az internetes funkciókat (ha a felhasználó rendelkezik mobil adatforgalmat tartalmazó előfizetéssel). Mindemellett egy USB-port, valamint az MP3-lejátszók, játékkonzolok és fejhallgatók (akár vezeték nélküliek) fogadására alkalmas csatlakozók is rendelkezésre állnak.
BMW X7 M, belső tér, a hűthető-fűthető pohártartók közelről, G07

Hűthető-fűthető pohártartók

A középkonzolon található hűthető-fűthető pohártartók egymástól függetlenül képesek hűsen vagy melegen tartani a frissítő italokat. A hűtés, illetve a fűtés a bal és a jobb oldalon lévő gombokkal aktiválható. A Hangulatvilágítás pohártartóknál lévő része is kijelzi, hogy mely funkció aktív (a kék a hűtést, a vörös a fűtést jelzi).
BMW X7 M, belső tér, az 5 zónás automatikus klímaberendezés közelről, G07

5 zónás automatikus klímaberendezés

Az 5 zónás automatikus klímaberendezés lehetővé teszi, hogy a vezető és az első utas, a 2. sorban, a bal és a jobb oldalon ülő utas, illetve a 3. sorban helyet foglalók egymástól függetlenül állítsák be a hőmérsékletet. Ily módon a fedélzeten tartózkodók mindegyike a számára legmegfelelőbb klimatikus viszonyok között utazhat.

FOGYASZTÁS ÉS CO₂-KIBOCSÁTÁS

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.


Bővebben